Υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο στην ΚΑΕ, αν δεν πάει καλά το άρθρο 99

Η ΚΑΕ Άρης ετοιμάζεται για την δικαστική “μάχη” της 22ηας Φεβρουαρίου όταν και θα κριθεί η υπαγωγή της ή όχι στο άρθρο 99. Επειδή, όμως, υπάρχει όντως αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, όχι για τον Άρη, αλλά για όλες τις υποθέσεις, οι κίτρινοι προετοιμάζονται και για το εναλλακτικό πλάνο, ευελπιστώντας ότι θα “περάσει” ο νόμος για νέες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις των οφειλετών προς το δημόσιο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να σχεδιάσει μια νέου τύπου ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Οι κίτρινοι θεωρούν πως είτε έτσι, είτε αλλιώς θα είναι σε θέση να πετύχουν τον στόχο τους.

Θα δώσουν την “μάχη” τους για να υπαχθεί η ΚΑΕ στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, αφού ούτως ή άλλως δεν ζητούν από το δημόσιο “κούρεμα” στην οφειλή που υπάρχει, αλλά αύξηση των δόσεων χρονικά, ώστε να μειωθεί το ποσό της κάθε δόσης. Αν τελικώς ισχύσει αυτό που ουσιαστικά επιβεβαιώνεται από κυβερνητικούς φορείς, αλλά και από τη διοίκηση της ΚΑΕ, για την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στις υποθέσεις του άρθρου 99, τότε η διοίκηση θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να μπει στη νέα ρύθμιση, όταν και αν και εφόσον αυτή “περάσει” σε σχέδιο νόμου.

Πρέπει να τονιστεί πως η προετοιμασία της ΚΑΕ ως προς το εναλλακτικό πλάνο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση… αποτυχία στο άρθρο 99. Υπάρχει η πίστη όλων ότι ο Άρης πληροί τις προυποθέσεις για να υπαχθεί και η “μάχη” θα δοθεί μέχρι τέλους…

 



To Top