ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο γιατρός του Άρη για την ανθρωπιά στο Χαριλάου: «Κάναμε το αυτονόητο με Ουαγκέ, δεν είδε κανείς μας το χρώμα της φανέλας»

Για την ανθρώπινη κίνηση που έκανε το ιατρικό τιμ της ΠΑΕ Άρης δίνοντας άμεσα βοήθεια στον Ουαγκέ του ΠΑΟΚ μίλησε ο Γιάννης Χρίστου.

Αναλυτικά όσα είπε ο γιατρός του Άρη στο Yellow Radio 101,7 …

Αρχικά για την φάση του Ουαγκιέ ανέφερε: Έγινε η φάση του Μπερτόγλιο και κοντοσταθήκαμε για να δούμε το δεύτερο γκολ. Ο Ουαγκέ την έσωσε όμως την φάση, αλλά δυστυχώς υπήρξε αυτός ο τραυματισμός. Δεν υπάρχει γιατρός που θα έβλεπε το χρώμα της φανέλας και όχι τον αθλητή. Σταματήσαμε τον αγώνα, καθίσαμε δίπλα στον αθλητή και τον βοηθήσαμε μέχρι να έρθει το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ. Αυτό που είδαμε είναι ότι με όλη του την δύναμη χτύπησε την κνήμη του στο δοκάρι. Ήταν τρομακτικό χτύπημα. Είναι από του πιο άσχημους και πολυσύνθετους τραυματισμούς. Οι συνάδελφοι έχουν να διαχειριστούν ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα. Ίσως χρειαστεί να κάνει και δύο χειρουργεία αυτό το παιδί. Κάναμε το αυτονόητο. Ήρωες είναι αυτοί που παλεύουν στα νοσοκομεία, αυτοί που έχουν νοσηλευόμενους στα σπίτια τους. Οι ήρωες είναι αυτοί και μόνο. Εμείς θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά στον αθλητή και καλή επιτυχία στο ιατρικό επιτελείο.

Για το αν ο Ουαγκέ θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο:

Πάντα εμείς πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αλλιώς δεν θα χειρουργούσαμε. Είναι ένας δύσκολος τραυματισμός, κάθε φορά που προστίθεται ένα στοιχείο δυσκολεύει την κατάσταση μετεγχειρητικά. Με την σημερινή τεχνολογία όμως μην εκπλαγείτε αν ο παίκτης επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο, έστω και σε πολλούς μήνες.

Για το ιατρικό δελτίο του Άρη:

Έχουμε μικροτραυματισμούς όπως μετά από κάθε ντέρμπι, Θα διαχειριζόμαστε κάθε εβδομάδα τέτοιους μικροτραυματισμούς σε δυνατά παιχνίδια.

Για τις κλωτσιές που δέχθηκε ο Ματίγια:

Τρία τέσσερα χρώματα τα είχε το πόδι του. Έφαγε πολύ ξύλο. Αλλά είναι έτοιμος να προπονηθεί ξανά σήμερα. Κουβεντιάσαμε στο ημίχρονο για το πως είναι και μας είπε ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα! Δεν μπορούσε να το χάσει το ματς, πολύ δύσκολα θα τα παρατήσει, ειδικά σε τέτοιο αγώνα.

Για τον Σάκιτς:

Κάναμε μια διαχείριση με το προπονητικό επιτελείο, προσπαθήσαμε να τον έχουμε σε καλή κατάσταση, έπαιξε όλο τον αγώνα και δεν νομίζω πως κάποιος κατάλαβε ότι προερχόταν από τραυματισμό.

Για τον Ντουάρτε:

Είναι σε μία φάση αποκατάστασης. Καθημερινά κάνει τις φυσικοθεραπείες που πρέπει. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τον έχουμε και πάλι μαζί μας στο γήπεδο. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

Για την συνεργασία με την διοίκηση:

Στην διοίκηση παλεύουν και ανταποκρίνονται σε ότι τους ζητήσει το ιατρικό τιμ. Μας προμηθεύουν με μηχανήματα και εξοπλίζουν τον χώρο του Ρυσίου. Το κόστος είναι μεγάλο, αλλά κάθε τέτοια επένδυση είναι επένδυση σε όλη την ομάδα, δεν είναι χαμένα λεφτά. Έχουν στελεχώσει το ιατρικό επιτελείο και ελπίζουμε για το καλύτερο.

To Top