Ψηφίστηκαν οι 6+2 ξένοι στην GBL, υποβιβάζεται μια ομάδα στην Elite League

Στο Δ.Σ. της Stoiximan GBL ψηφίστηκαν οι 6+2 ξένοι για τη νέα σεζόν, πρόταση η οποία θα πάει στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η… αναμενόμενη πρόταση δεν αποκλείεται να πάρει σάρκα και οστά όσον αφορά τους ξένους στην GBL.

Συγκεκριμένα ψηφίστηκε στα γραφεία του Συνδέσμου η πρόταση για 6+2 ξένους από τη σεζόν 2025-26 η οποία περνάει στην ΕΟΚ.

Οι 6+2 ξένοι αφορoύν στο γεγονός οι ομάδες της GBL να έχουν δηλώσει οκτώ ξένους αλλά σε κάθε ματς να χρησιμοποιούν τους έξι από αυτούς.

Επίσης αποφασίστηκε να υποβιβαστεί μία ομάδα από την GBL την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν ώστε από τη στιγμή που θα προβιβαστούν δύο ομάδες από την Elite League, η σεζόν 2026-27 να έχει και πάλι 14 ομάδες στην μεγάλη κατηγορία.

H τελευταία φορά που υπήρχαν 14 ομάδες στην Stoiximan GBL ήταν τη σεζόν 2019-20 η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας.

To Top