Ο “Γολγοθάς” του “Τίγρη” του Άρη! Άνεργος δίνει τη μάχη της επιβίωσης

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει εδώ και καιρό ο Δημήτρης Μπρεκάσης, ο άνθρωπος που εδώ και 24 χρόνια “κρύβεται” πίσω από τη στολή του “Τίγρη”, της μακροβιότερης μασκότ των ελληνικών γηπέδων.

Ο 52χρονος Δημήτρης είναι άνεργος εδώ και πέντε χρόνια, ζει εδώ και μήνες χωρίς θέρμανση στο σπίτι του στην περιοχή Χαριλάου και σύντομα, όπως λέει ο ίδιος, θα μείνει και χωρίς ρεύμα αφού η οφειλή στη ΔΕΗ έχει ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ και αδυνατεί να ανταπεξέλθει, καταβάλλοντας έστω κι ένα μέρος του ποσού.

Γέννημα-θρέμμα Αρειανός, ο Δημήτρης Μπρεκάσης έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως μασκότ του Άρη, τον Νοέμβριο του 1990, στον εντός έδρας αγώνα των κίτρινων με την φινλανδική Ουουσικαουπούνκι (140-91) για το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία λόγω του Νίκου Γκάλη. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών μοίρασε 23 ασίστ, πετυχαίνοντας ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις της FIBA.

Η καθημερινότητα ωστόσο για τον συμπαθή Δημήτρη, ο οποίος από τότε που θυμάται τον εαυτό του βρίσκεται κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, είναι πολύ δύσκολη.

Συμπληρώνει μια πενταετία χωρίς σταθερή δουλειά και ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση καθώς λόγω χρεών του έχουν κόψει την παροχή φυσικού αερίου ενώ είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο PRESSARIS, να συμβεί το ίδιο και με το ρεύμα αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Ακόμη δεν είναι σε θέση να πληρώσει ούτε τα κοινόχρηστα που του αναλογούν στην πολυκατοικία που διαμένει με αποτέλεσμα να έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του ο διαχειριστής.

Οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει τον Δημήτρη Μπρεκάση μπορεί να έρθει σε επαφή του μέσω της ΚΑΕ ή φυσικά να τον συναντήσει στα παιχνίδια της ομάδας στο “Nick Galis Hall”.

To Top