Ταπούτος: Έτοιμος για αρχηγός!

Έτοιμος να πετύχει στα νέα… καθήκοντά του, ως αρχηγός του Άρη δήλωσε ο Χρήστος Ταπούτος από το Πράβετς της Βουλγαρίας.

Ο Έλληνας φόργουορντ πήρε το χρίσμα από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και σε δηλώσεις που έκανε στα “Αθλητικά Νέα” υπογράμμισε πως “όπως και η έλευση μου στον Άρη έτσι και το χρίσμα του αρχηγού ήταν κάτι που το ήθελα πάντα. Έχω πολύ μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές που είχα πέρσι, ακόμα και στα αποδυτήρια. Κυρίως σε αυτό το κομμάτι, καθώς πρέπει να μπορέσω να δώσω στους ξένους αθλητές να καταλάβουν το που ακριβώς παίζουνε, τι είναι ο Άρης και τι απαιτήσεις έχει ο κόσμος αυτής της ομάδας. Είμαι αισιόδοξος και έτοιμος να πετύχω σε αυτό το νέο ρόλο που έχω φέτος στην ομάδα”.

Ο Ταπούτος αναφέρθηκε και στην πορεία της προετοιμασίας λέγοντας ότι “μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε πολύ καλά, δόξα τω Θεό δεν έχουμε τραυματισμούς και δουλεύουμε συνεχώς όλοι μαζί. Οι ρυθμοί είναι αρκετά ανεβασμένοι, όπως είναι το λογικό, καθώς βρισκόμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και σίγουρα θα κουραστούμε σε αυτές τις προπονήσεις. Ουσιαστικά τώρα ξεκινάμε τα φιλικά μας παιχνίδια με πρώτο αυτό της Λουκόιλ Ακαντέμικ, γιατί το πρώτο που δώσαμε ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Ελπίζω να φανούμε έτοιμοι. Η πρώτη εικόνα είναι αυτή που θα μείνει”.

Παραδέχτηκε ότι οι παίκτες είναι ακόμα ανέτοιμοι εξηγώντας πως “όλοι μαζί ακόμα δεν έχουμε συμπληρώσει μία εβδομάδα. Δείξαμε κάποιες αδυναμίες, αλλά δείξαμε και κάποια καλά στοιχεία του παιχνιδιού μας. Πρέπει να βελτιώσουμε όλο το παιχνίδι μας και πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό πάνω σε αυτά που κάνουμε λάθος. Με τον κόουτς αυτά δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση. Εμπειρία και χημεία. Αυτά είναι τα δύο βασικά στοιχεία τα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουμε. Στις προπονήσεις δείχνουνε ένα καλό πρόσωπο, όπως είχα πει και στην αρχή, λόγω του ότι τα περισσότερα παιδιά είναι νεαρά και έχουν δίψα για μπάσκετ, αυτό θα φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Στο πρώτο φιλικό δείξαμε αρκετά μεγάλη διάθεση και στην άμυνα και στην επίθεση. Τρέξαμε πολύ, αλλά μας λείπουν τα δύο παραπάνω”.

To Top