Ανοικτό “παράθυρο” από Πιλάβιο!

Ανοικτό παράθυρο άφησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος για να αλλάξουν οι κανονισμοί αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις και τις ποινές που επιβάλλονται!

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στην “Δίκη στον ΣΚΑΪ” ο Σοφοκλής Πιλάβιος ρωτήθηκε για τις αδειοδοτήσεις και απάντησε πως “να δούμε τι έκανε η ομοσπονδία μέχρι εδώ. Στο Δ.Σ. της λίγκας παρέστησαν αντιπρόεδρος, νομικός σύμβουλος και υπεύθυνος αδειοδοτήσεων να αλλάξουν οι ποινές υποβιβασμού, λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Οι κυρώσεις ήταν συγκεκριμένες. Ήταν ο υποβιβασμός και τώρα είναι μια εξίσου σημαντική να μην γίνουν μεταγραφές. Αυτές τις βάζει η λίγκα. Εμείς δίνουμε άδεια. Οτιδήποτε είναι νόμιμο το εξετάζουμε και το ελέγχουμε”.

Για την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού της ΕΠΟ από τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ομοσπονδίας: «Περιφερειακά συμφέροντα επηρέαζαν τις ψήφους. Μέλη του συμβουλίου πλην του Χατζηαποστόλου, που διαφωνεί πάντα, αν καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό καλύτερα να κάνετε εκπομπή μ’ αυτούς. Ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος δεν είναι πρόεδροι ενώσεων. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι διαφώνησαν πέντε μέλη του Δ.Σ. ας πούμε οι Ενώσεις τους. Οι υπόλοιποι ποτέ δεν έχουν ψηφίσει αντίθετα».

Για το αν σε σχέση με τις εκλογές του Οκτωβρίου όσοι τον καταψήφισαν αν αισθάνεται ότι είναι απέναντί του: «Υπάρχουν όχι και υπάρχουν και παρόν. Η Δράμα δεν ψηφίζει, είναι στα δικαστήρια. Η Άρτα δεν είχε δικαίωμα και ψήφισε. Ξέροντας ότι θα ψηφίσει όχι, είπα όλο το σώμα ομόφωνα αν θέλει να ψηφίσει η Αρτα. Πετάχτηκαν όλοι οι αντίθετοι και είπαν ναι. Κι εγώ το ήξερα ότι θα ψήφιζαν όχι. Την ώρα που πάει η Εθνική στο Euro δεν είναι ώρα να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο”.

Για τον Σάντος και την παραμονή του: «Επιθυμούσα και θεωρούσα ότι έπρεπε να πάρει κάτι παραπάνω και υπήρχε και συμφωνία, 21 άτομα ήμασταν, 20 συμφώνησαν, ένας δεν συμφώνησε».

Για το αν θα είναι υποψήφιος: «Δεν θα πω τώρα. Συζητώ πολύ με τον εαυτό μου. Πρέπει να γουστάρεις πάρα πολύ αυτό που κάνεις κι ό,τι μπορείς να προσφέρεις για να ανεχτείς όλη αυτή την κριτική που κατά 90% είναι κακόπιστη. Όχι λάθος».

Για τον ΟΦΗ που έπαιξε χωρίς άδεια: «Επρεπε να έχει και να παράσχει κάθε τρίμηνο στοιχεία και να τα δώσει συνολικά τον Δεκέμβριο. Τα έδωσε».

Για τον αν αδικήθηκαν κάποιες ομάδες με τις περσινές αδειοδοτήσεις: «Δεν μίλησα ποτέ για αδικία στην αδειοδότηση. Είπε ότι φταίει η λίγκα ο κ. Δημητρίου. Ο Ηρακλής έπεσε στην Β’ λόγω της πλαστής ενημερότητας. Ανάγκασε την ομοσπονδία να τον πάει Γ’ εθνική με την φυγή στα δικαστήρια. Δόθηκε στον ΟΦΗ ανοχή παραπάνω απ’ ό,τι θα έπρεπε με δική μου ευθύνη. Ο Ηρακλής δεν κατέθεσε καν φάκελο στην ΕΕΑ. Δυο κατηγορίες έχασε ο Ηρακλής και φταίει η ΕΠΟ;».

Για Βόλο και Καβάλα: «Δίκιο είχαν ηθικό κι όχι νομικό. Καλώς ή κακώς. Δυο ομάδες υπέστησαν αυτό το περσινό καλοκαίρι. Έπαθαν πάρα πολύ μεγάλη ζημιά. Εγώ προβάλω το ηθικό σ’ αυτή την ιστορία, αλλά πρέπει να δούμε πως θα γίνει. Δεν ξέρω που θα παίξουν. Όλα όμως θα γίνουν βάσει νόμου. Αν πάρουν άδεια η ομοσπονδία θα το μελετήσει και μαζί με τα συμβούλια των λιγκών».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των στημένων: «Από τα 40 πήγαμε στο ένα. Δεν μου επιτρέπεται να κρίνω την δικαιοσύνη».

Για το Καλλιθέα – Ηρακλής Ψαχνών: «Όταν ήρθε στο γραφείο μου, κάλεσα τον υπεύθυνο, του είπα πάρε να διαβάσεις και θα το διαβάσω κι εγώ. Ελεγε ότι πιθανότατα αυτό δεν έχει χειραγωγηθεί για οικονομικούς, στοιχηματικούς λόγους, αλλά για βαθμολογικούς. Ζήτησα να γίνει αλληλογραφία με την UEFA κι έγινε. Ανταλλάξαμε πέντε επιστολές και μετά από 10 μέρες το έβγαλα από το γραφείο μου. Η UEFA απαντά, πράγματι ο αγώνας αυτός είναι διαφορετικός από τους αγώνες που είχαν χειραγωγηθεί».

Για τα στημένα: «Δεν χρειάζεται διαιτητής στο στήσιμο αγώνων…».

Για το αν είχε τρομοκρατηθεί ή εκβιαστεί: «Δεν θυμάμαι αν μου ‘χε πει για πυροβολισμούς».

Για το αν θεωρεί απαραίτητη την παρουσία αθλητικού εισαγγελέα: «Σαφώς και την θεωρώ. Διαφωνώ με την λίγκα. Τώρα ορίστηκαν τα εκτεταμένα επεισόδια καλύτερα».

Γιατί δεν αλλάζουν οι δικαστές με εν ενεργεία και γιατί δεν μπαίνουν μικτά δικαστήρια: «Το μικτό σύστημα το επιβάλει η FIFA. Εδώ υπάρχει μια περίφημη γνωμοδότηση του υπουργείου δικαιοσύνης, που δεν επιτρέπει σε εν ενεργεία δικαστές πρέπει να είναι η επιτροπή μη μικτή. Μίλησα με τον υπουργό και μου είπε ότι δεν μπορούν να δοθούν τακτικοί δικαστές γιατί υπάρχει μεγάλος φόρτος στην δικαιοσύνη. Εγώ θα το ήθελα και το ζητώ. Ζήτησα από το σώμα της συνέλευσης να πει τι αθλητική δικαιοσύνη θέλει. Ρώτησα αν θέλει κανείς να φύγει από την ΕΠΟ».

Για την διαιτησία: «Αν πιστεύετε ότι η διαιτησία δεν ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές, τότε δεν βλέπουμε μπάλα. Άλλαξε η επιτροπή των διαιτητών επειδή κρίθηκε αναγκαίο. Για τον κ. Βασάρα θα κρίνει το διοικητικό συμβούλιο».

Για το αν θα ξανά αλλάξει η ΚΕΔ: «Είναι πρώιμο για να πούμε κάτι ακόμα. Δεν έχω σκεφτεί ότι μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή. Τι θα πουν οι άνθρωποι της ΚΕΔ θα δούμε».

Για το αν θα τον ενδιέφερε μια θέση στην UEFA: «Για βιοποριστικούς λόγους ενδεχομένως θα το σκεφτόμουν. Να δούμε και που πάει η χώρα όμως…».

Για την Εθνική: «Οποιος την ζει από μέσα, δεν μπορεί να μην δώσει την ψυχή του. Δεν κάνω αβάντα στον κ. Γκαγκάτση. Είχε αγάπη για την Εθνική το 2004. Αυτή την αγάπη την έχω κι εγώ. Να χαιρόμαστε και να λέμε ότι είμαστε εκεί. Θα δούμε πως θα πάει, είμαστε στις καλύτερες 16 ομάδες».

Για το ματς με την Πολωνία: «Εχω συγκρατημένη αισιοδοξία, την πιστεύω την ομάδα».

Για το αν θέλει να είναι πρόεδρος κι απευθυνόμενος στους φιλάθλους γιατί θα πρέπει να μείνει άλλα 4 χρόνια: «Δεν πρέπει… Ο καθένας στη ζωή κάνει ό,τι μπορεί. Μ’ αυτό προχωράω. Ας με κρίνουν. Είναι θέμα καθαρά ψυχισμού και συνθηκών της εποχής μας».

Για το πώς αισθάνθηκε όταν τον έλεγαν ψηλό Σισέ: «Δεν μου λέει τίποτα… Μιλούσαν δυο άνθρωποι και είπαν κάποια πράγματα. Δεν έχω πρόβλημα μ’ αυτά».

 

To Top