Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Δημήτρης Μισιακός, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio και μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει Eurobasket U16, το οποίο θα διεξαχθεί 8-16 Αυγούστου στην Τιφλίδα της Γεωργίας.
Αναλυτικά είπε:
Για το πώς κυλάει η προετοιμασία: «Σε πρώτη φάση τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλη διάθεση στην προετοιμασία. Είναι αξιοζήλευτο το πόσο συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι είναι. Στην ουσία προσπαθούμε να εισάγουμε τα παιδιά σε μια φιλοσοφία της Εθνικής ομάδας, να πάρουν την πρώτη εικόνα και μέχρι στιγμής τα έχουν πάει αρκετά καλά. Τα παιδιά δείχνουν διάθεση να αφομοιώσουν αυτά που τους ζητάμε. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς και χάσαμε κάποια παιδιά τα οποία είχαμε στο μυαλό μας, αλλά όλα πάνε καλά από ‘κει και πέρα. Ο πρώτος στόχος είναι τα παιδιά να μπουν και να καταλάβουν τι ζητάει η Εθνική ομάδα από αυτά και αυτή η φιλοσοφία και κουλτούρα να τα ακολουθεί σε όλες τις εθνικές ομάδες. Μέχρι τώρα δείχνουν πως, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αγαπούν το να βρίσκονται σε αυτήν την ομάδα. Έχουν το πνεύμα της προσπάθειας, της αυτοθυσίας και δείχνουν να αφομοιώνουν σιγά-σιγά ποιες είναι οι αρχές αυτής της ομάδας. Υπάρχει ενθουσιασμός και το κάθε παιδί δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Δεν έχουμε παράπονο σε αυτό το κομμάτι».
Για τις έως τώρα εντυπώσεις από τα φιλικά: «Προσπαθούμε να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε, πού χρειαζόμαστε βελτίωση, τι μπορούμε να διορθώσουμε. Όλα τα φιλικά που έχουμε δώσει και δίνουμε είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εμάς να δούμε πού βρισκόμαστε, τι μπορούμε ν’ αλλάξουμε, να δούμε πώς μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν τα παιδιά σε ένα διεθνές τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό. Σε αυτήν τη φάση πρωτεύον είναι να δούμε όλα τα παιδιά τι μπορούν να κάνουν και να τα αξιολογήσουμε. Δεύτερον, θέλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε σαν ομάδα. Τρίτον, έχει σημασία και το αποτέλεσμα. Είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών».
Για το τι είπαν στα παιδιά στην έναρξη της προετοιμασίας: «Αυτό που ζητάμε απ’ τα παιδιά και τους το λέμε απ’ την πρώτη μέρα είναι πως πρέπει να ενσωματωθούν στην “ταυτότητα” της Εθνικής ομάδας. Η Εθνική είναι πέρα από το τι κάνουν στις ομάδες τους, το πόσο καλοί είναι σε αυτές και όταν έρχονται πρέπει να την υπηρετούν και μέσα από αυτήν τη διαδικασία η Εθνική θα αναδείξει το ταλέντο του καθενός».
