Ο Βασίλης Καζαμίας σε δηλώσεις του μίλησε για τη νίκη της Εθνική Εφήβων και την παραμονή στην Α’ κατηγορία του Eurobasket, εξηγώντας πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την ομάδα πέρα από το θετικό αποτέλεσμα.
Η Εθνική Εφήβων νίκησε την Βουλγαρία στο σημερινό παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ U18 και απέφυγε τις θέσεις 13-16 και το άγχος του υποβιβασμού. Πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 9-12. Ο μπασκετμπολίστας του Άρη αναφέρθηκε στην αναμέτρηση και εξήγησε πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη: «Το παιχνίδι ήταν πολύ απαιτητικό για εμάς, με την έννοια του «πρέπει». Το συζητήσαμε με τους συμπαίκτες μου: Δεν υπήρχε άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη».
Ο Καζαμίας και οι συμπαίκτες του γνώριζαν ήδη πολύ καλά πως τα συναισθήματα του ενός αγώνα, πρέπει να «εξαφανίζονται» ως τον επόμενο σε μια τέτοια διοργάνωση με «γεμάτο» πρόγραμμα: «Προσπαθήσαμε να βάλουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την χθεσινή κακή εμφάνιση (σ.σ. στο δεύτερο ημίχρονο με την Σλοβενία) και να δείξουμε ότι πραγματικά αξίζουμε. Ξέρουμε ότι η χθεσινή εικόνα δεν μας αντιπροσωπεύει. Διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι, όταν μας πλησίασαν πήραμε τις σωστές αποφάσεις και καταφέραμε στο τέλος να πάρουμε μια σημαντική νίκη, την οποία θέλαμε πολύ».
Η συνέχεια έχει δύο ακόμη παιχνίδια, τα οποία μπορεί να μην έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά για τον Καζαμία είναι σημαντικά με τον τρόπο τους: «Εμείς σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε για το καλύτερο για την ομάδα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε ότι θα δείξουμε διάθεση πάθος και θέληση και στα δύο παιχνίδια που απομένουν».
