Η Γκερνίκα, που απέκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα από το EuroCup Women, αρνείται να παίξει με ομάδα από το Ισραήλ

Η Γκερνίκα ήταν η ομάδα που έφραξε τον δρόμο του ΠΑΣ Γιάννινα για τους ομίλους του EuroCup Women, αφού κέρδισε την ελληνική ομάδα εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα.

Πλέον, ο ισπανικός, ή αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς, ο βάσκικος σύλλογος, έχει στον δρόμο του την Πεκς από την Ουγγαρία, την Σπορτίβα από την Πορτογαλία και την Ελιτζούρ Ράμλα από το Ισραήλ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του κλαμπ, Χεράρδο Καρντίνα, ξεκαθάρισε πως η Γκερνίκα δεν σκοπεύει να αγωνιστεί με την ομάδα από το Ισραήλ. Μιλώντας στο Radio Bilbao τόνισε: “Η FIBA ας πράξει όπως πρέπει. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Στη Λωρίδα της Γάζας γίνεται μια βίαιη γενοκτονία. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτό και όλοι πρέπει να το καταλάβουν”.

Τα δύο παιχνίδια ανάμεσα στην Γκερνίκα και την Ελιτζούρ Ράμλα είναι προγραμματισμένα για τις 23 Οκτωβρίου και τις 27 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν κατέβει σε κάποιο παιχνίδι, τότε το χάνει στα χαρτιά με 20-0, ωστόσο, δεν αποκλείεται η FIBA να επιβάλει επιπλέον κυρώσεις.

To Top