Ο Προμηθέας ήταν ψύχραιμος στο τέλος και κατάφερε να νικήσει με 89-83 τη Χαϊδελβέργη στην πρώτη αγωνιστική του Basketball Champions League.
Εξαιρετική πρεμιέρα στο Basketball Champions League για τον Προμηθέα, που δυσκολεύθηκε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, έχασε ένα σημαντικό προβάδισμα (προηγήθηκε με 36-13 στο 13′), αλλά στο τέλος νίκησε με 89-83 τη Χαϊδελβέργη, το βράδυ της Τρίτης (7/10) στο Τόφαλος.
Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη χτύπησε τους αντιπάλους της στον αιφνιδιασμό, είχε καλό ποσοστό από το τρίποντο και τον Ρομπ Γκρέι σε καλή κατάσταση (20 πόντοι σε 30 λεπτά), με τους Μακούρα, Χάμοντς και Καραγιαννίδη να ακολουθούν.
Η Χαϊδελβέργη, από την πλευρά της, πήρε πολλά από τον Ντι Τζέι Χορν, από εκεί και πέρα όμως δεν είχε άλλον σε καλή κατάσταση. Οι κακές επιστροφές και η αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ πλήγωσαν τους φιλοξενούμενους, που έκαναν τρομερή αντεπίθεση προς το φινάλε, μείωσαν στους τρεις (79-76), αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο.
Δύο βολές του ΜακΚάλουμ, 1/2 του Γκρέι και ένα μεγάλο καλάθι του ΜακΚάλουμ έγραψαν το 84-79 στα 36.1″, με τους Γερμανούς να σπαταλούν την επόμενη κατοχή μετά από timeout και να συμβιβάζονται με τη μοίρα τους.
24-17 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 25-18 οι πόντοι στον αιδφνιδιασμό, 17-8 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ), 26-26 οι πόντοι στη ρακέτα για τις δύο ομάδες.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάρκες, Τσιούλιν, Μανχάιμ
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-13, 50-37, 74-56, 89-83
