Ο… αποδεκατισμένος Άρης έδειξε σφυγμό απέναντι στον Ολυμπιακό, πλήρωσε όμως δύο στιγμές αδράνειας και τελικά ηττήθηκε με 2-1 για την 9η αγωνιστική, ενώ είχε κλασικές στιγμές για να φύγει από το “Γ. Καραϊσκάκης” με κάτι περισσότερο.
Ο Άρης δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό, είχε αμυντικό πλάνο στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε ποδόσφαιρο στο δεύτερο, αλλά δύο στιγμές αδράνειας στο 49′ και στο 60′, έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στους γηπεδούχους με τους Ποντένσε και Ταρέμι. Οι κιτρινόμαυροι αντέδρασαν, μείωσαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μορόν στο 71, είχαν κλασικές ευκαιρίες για την ισοφάριση όμως ο Τζολάκης ήταν εκεί κρατώντας το σκορ για την ομάδα του.
ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΤΕΤΡΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ
Με αναγκαστικές αλλαγές και τετράδα στην άμυνα παράταξε τον Άρη ο Μανόλο Χιμένεθ. Συγκεκριμένα ο Αθανασιάδης πήρε τη θέση του Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα και ελλείψει αριστερού μπακ, τη θέση κάλυψε ο Φαντιγκά, ενώ στα δεξιά βρέθηκε ο Τεχέρο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σούντμπεργκ και Άλβαρο. Στη μεσαία γραμμή, Μόντσου, Ράτσιτς και Γαλανόπουλος, ενώ τις πτέρυγες κάλυψαν οι Γένσεν και Σίστο. Στην κορυφή ο Λορέν Μορόν.
ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΤΑΚΤΙΚΑ Ο ΑΡΗΣ
Ο Άρης ήταν αρκετά διαβασμένος και πιστός στα αμυντικά του πλάνα στο πρώτο ημίχρονο. Οι κιτρινόμαυροι είχαν κάποιες καλές στιγμές με εκφραστή τον Γένσεν και τον Γαλανόπουλο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν μεγάλο κίνδυνο στον Τζολάκη, ούτε όμως και ο Ολυμπιακός απείλησε τον Άρη.
ΔΟΚΑΡΙ Ο ΑΡΗΣ, ΓΚΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον Άρη με τους κιτρινόμαυρους να έχουν δοκάρι. Γέμισμα του Γένσεν, γυριστό του Τεχέρο η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό του Ολυμπιακού και χτύπησε στο δοκάρι του Τζολάκη.
Στην αμέσως επόμενη φάση και ενώ το παιχνίδι είχε ανοίξει, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ποντένσε στο 49′. Ο Πορτογάλος κουβάλησε την μπάλα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έφερε την μπάλα στο δεξί, εκτελώντας στη δεξιά γωνία του Αθανασιάδη για το 1-0.
Ο Ολυμπιακός έψαξε και για δεύτερο γκολ και το βρήκε στο 60′ με τον Ταρέμι έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη. Ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Ποντένσε, ο Πορτογάλος επέμεινε, τροφοδότησε τον Ιρανό και εκείνος με δυνατό δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΑΡΗΣ
Οι κιτρινόμαυροι παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν μάλιστα μια πολύ καλή στιγμή με τον Σίστο στο 56′ ο οποίος κόπηκε από τον Κοστίνια ενώ βρισκόταν τετ α τετ με τον Τζολάκη.
Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 69 με τον Μόντσου ο οποίος μετά από ωραία συνεργασία, έκανε ένα δυνατό σουτ με τον Τζολακη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.
ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΜΟΡΟΝ
Στο 71′ οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν πέναλτι. Ο Μόντσου έσκαψε την μπάλα για τον Σούντμπεργκ, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μάνσα, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να βλέπει και την κίτρινη κάρτα.
Ο Λορέν Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε μειώνοντας στο 74ο λεπτό σε 2-1.
Οι κίτρινοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή με τον Αλφαρελά στο 85΄να κάνει ένα ωραίο σουτ με τον Τζολάκη να αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 89΄ οι κιτρινόμαυροι έχασαν ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Αλφαρέλα βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη και γύρισε την μπάλα στον Παναγίδη που εκτέλεσε προ κενής εστίας, με τον Ροντινέι να κάνει την προβολή και να κρατά το 2-1 του Ολυμπιακού που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μπρούνο, Μάνσα, Ρέτσος, Κοστίνια, Γκαρθία, Μουζακίτης, Τσικίνιο, Ποντένσε, Ταρέμι, Ελ Κααμπί.
ΑΡΗΣ: Αθανασιάδης, Γένσεν, Αλβάρο, Σούντμπεργκ, Μόντσου, Φαντιγκά (81′ Πέρεθ), Τεχέρο, Ράτσιτς, Γαλανόπουλος (65′ Παναγίδης), Σίστο (65′ Μορουτσάν), Μορόν (81′ Αλφαρελά).
Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)
VAR: Κόρτους Μπέντζαμιν Φραντζ (Γερμανία)
AVAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
Βοηθοί: Ζάιντελ Γιαν (Γερμανία), Φολτίν Ραφαέλ (Γερμανία)
Τέταρτος: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)



