ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παράγει αλλά δεv μπορεί να σκοράρει ο Άρης, με 2 γκολ σε 77 τελικές

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μετρά στον πάγκο του Άρη πέντε αγώνες, χωρίς να έχει έρθει η πολυπόθητη νίκη και με τη δυσκολία στο σκοράρισμα να παραμένει… πληγή για τους κιτρινόμαυρους.

Ο Έλληνας προπονητής έχει δει την ομάδα του να βελτιώνεται δημιουργικά σε τρία από αυτά τα παιχνίδια, όμως η πρόοδος αυτή δεν έχει μεταφραστεί σε γκολ. Ο Άρης έχει βρει δίχτυα μόλις δύο φορές: το τελείωμα του Ράτσιτς στη Λεωφόρο και το γκολ του Γκαρέ στη Λιβαδειά, εκεί όπου η ομάδα παρουσίασε και την πιο ολοκληρωμένη εικόνα της με τον 52χρονο στον πάγκο.

Το εντυπωσιακό και ταυτόχρονα ανησυχητικό είναι ο όγκος των προσπαθειών που έχουν προηγηθεί αυτών των δύο τερμάτων. Σε πέντε παιχνίδια, ο Άρης έχει καταγράψει 77 τελικές προσπάθειες από τις οποίες μόνο δύο κατέληξαν στα δίχτυα.

Από αυτές τις 77 τελικές, μόλις οι 19 βρήκαν στόχο. Μέσα σε αυτές πάντως υπάρχουν τέσσερα δοκάρια, δύο χαμένα πέναλτι και αρκετές φάσεις που βάσει στατιστικής δεν καταγράφονται ως «εντός εστίας».

Η εικόνα είναι ξεκάθαρη και αποτυπώνει μία ομάδα που μπορεί να παράγει, όχι όμως και να ολοκληρώνει τις προσπάθειες που δημιουργεί.

To Top