Tετραετής αποκλεισμός στη Μαρκέτα Βοντρούσοβα για άρνηση ελέγχου αντι-ντόπινγκ

Ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας Τένις (ΙΤΙΑ) επέβαλε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών στη Μαρκέτα Βοντρούσοβα, για άρνηση ελέγχου αντι-ντόπινγκ στην οικία της.

Με αποκλεισμό τεσσάρων ετών τιμωρήθηκε η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, για άρνηση ελέγχου αντι-ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (22/6) ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας Τένις (ΙΤΙΑ).

Τα προβλήματα για την 26χρονη Τσέχα τενίστρια άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο και βγήκαν στην επιφάνεια τον Απρίλιο, όταν από τον ΙΤΙΑ έγινε γνωστό ο κίνδυνος τιμωρίας της, καθώς αρνήθηκε να δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο στο σπίτι της.

Πρωταθλήτρια στο Wimbledon το 2023 και «ασημένια» Ολυμπιονίκης στο Τόκιο το 2021, η Βοντρούσοβα αρνήθηκε την είσοδο των ελεγτών στην οικία της, δηλώνοντας ότι φοβόταν για την ασφάλειά της.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμoύς, οι αθλητές πρέπει να υποβάλλουν καθημερινά στοιχεία για το πού θα βρίσκονται για μία ώρα κάθε μέρα, ώστε οι ελεγκτές να μπορούν να διενεργούν τεστ αντι-ντόπινγκ.

Αν ο αθλητής ή η αθλήτρια «αρνηθεί ή δεν υποβληθεί σε έλεγχο» αυτόματα θεωρείται ντοπέ και κινδυνεύει με τιμωρία μέχρι και τέσσερα έτη. Όπως συνέβη και στην περίπτωση της Βοντρούσοβα, καθώς η υπόθεση έφθασε σε ακροαματική διαδικασία, με την παίκτρια να κρίνεται ένοχη, να τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών, με την τιμωρία της να λήγει στις 21 Ιουνίου 2030.

To Top