Ο Γιάννης Γιαννιώτας ανανέωσε το συμβόλαιο με τον Άρη μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και ευκαιρία να θυμηθούμε όλη τη διαδρομή του Έλληνα επιθετικού από το ντεμπούτο στην ομάδα το 2011 μέχρι το νέο deal με τους κιτρινόμαυρους.
Nα σημειωθεί ότι ο ρόλος του Γιαννιώτα δεν είναι μόνο αγωνιστικός, αλλά όπως και ο Διούδης, πρεσβεύει κάτι σημαντικό.
Έχοντας ζήσει τον Άρη σε όλες του τις φάσεις και έχοντας περάσει και από ομάδες που του έδωσαν σημαντική εμπειρία οργάνωσης και λειτουργίας, η παρουσία του στα αποδυτήρια μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη. Για τον προπονητή, τους συμπαίκτες τους αλλά και την ίδια την ομάδα.
Ο 33χρονος επιθετικός με καταγωγή από την Χαλκιδική, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Άρη και το 2011 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 5 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, σε έναν αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Μόλις στην δεύτερη συμμετοχή του με την ομάδα, ο Γιαννιώτας σκόραρε απέναντι στον ΟΦΗ και έλαβε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την όρεξη του μέσα στο χορτάρι.
Η σεζόν (2012-13) ήταν καθοριστική για τον Έλληνα επιθετικό, καθώς ήταν βασικός σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα κατάφερε να σημειώσει 5 τέρματα σε 26 συμμετοχές.
Το καλοκαίρι του 2013, ο Γιαννιώτας αποχώρησε από τον Άρη και πήρε μεταγραφή στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Γερμανία, έναντι 450.000 ευρώ. Εκεί δεν είχε τον χρόνο που ήθελε και τον αμέσως επόμενο χρόνο δόθηκε δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης.
Η «Ευρωπαϊκή πορεία» και η Κύπρος
Στην Αρκαδική πρωτεύουσα ο Γιαννιώτας βρήκε τον καλό του εαυτό και διένυσε μια εξαιρετική πορεία με 39 συμμετοχές και 6 γκολ βοηθώντας την ομάδα να τερματίσει τρίτη στο πρωτάθλημα και να βγει στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στην απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
Μετά τον δανεισμό του, ο Γιάννης Γιαννιώτας αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό αλλά δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή με τους Πειραιώτες και έτσι δόθηκε δανεικός στο ΑΠΟΕΛ.
Στη μεγαλόνησο, ο Χαλκιδικιώτης επιθετικός έζησε σημαντικές στιγμές καθώς αναδείχθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην κατάκτηση των δύο σερί πρωταθλημάτων του ΑΠΟΕΛ (2016-2017). Ο ίδιος μάλιστα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, εναντίων της ΑΕΚ Λάρνακας, έδωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της σεζόν (2015/16) στην ομάδα του.
Στη Κύπρο ο Γιαννιώτας κατέγραψε συνολικά 55 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 16 στην Ευρώπη.
Η εμπειρία της Ισπανίας
Αμέσως μετά το ΑΠΟΕΛ, ο Έλληνας επιθετικός δόθηκε δανεικός στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ (ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία). Στην ομάδα ο Γιαννιώτας πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο, πετυχαίνοντας το τέρμα το οποίο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στην Γρανάδα με 2-1. Στο Βαγιαδολίδ, ο έμπειρος επιθετικός τις περισσότερες φορές ερχόταν από τον πάγκο σαν αλλαγή, αλλά παρόλο αυτά κατάφερε να βοηθήσει τους «πουθελάνος» στην μάχη της ανόδου η οποία στο τέλος της σεζόν ήρθε με την ομάδα της Ισπανικής πόλης να ανεβαίνει στα σαλόνια της La Liga ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας.
Η επιστροφή στην Ελλάδα
Ο Γιαννιώτας αποχώρησε από την Βαγιαδολίδ και το καλοκαίρι του 2018, βρέθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Στους κιτρινόμαυρους κατέγραψε 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο Champions League.
Έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε και πάλι στην Κύπρο, αλλά αυτή τη φορά για «χάρη» του Απόλλωνα Λεμεσού. Στον Απόλλωνα ο Έλληνας επιθετικός έκατσε για δύο χρόνια και σημείωσε 58 συμμετοχές και 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Τον Ιανουάριο του 2022, ο Γιαννιώτας επέστρεψε στην Ελλάδα όπου φόρεσε αρχικά τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης για έξι μήνες έχοντας 13 συμμετοχές στην Super League και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς αποφάσισε να συνεχίσει τη καριέρα του στον Λεβαδιακό.
Στην ομάδα της Βοιωτίας, ο 33χρονος επιθετικός ήταν κομβικός και με τέρματα που πέτυχε σε κρίσιμα παιχνίδια κατάφερε αρχικά να «ανεβάσει» την ομάδα στην Super League (2023/24) και έπειτα να διασχίσει μια καλή πορεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Λεβαδιακού πριν επιστρέψει στον Άρη.
Η επιστροφή στο “σπίτι” του
Το καλοκαίρι του 2025, ο Έλληνας επιθετικός επιστρέφει στο «σπίτι» του για να δώσει την δική του πινελιά στην ομάδα. Ο Γιαννιώτας από την αρχή στον Άρη έβγαζε πάθος και ενέργεια παρότι η ομάδα δεν παρουσιαζόταν με το καλύτερο δυνατό της πρόσωπο. Την σεζόν (2025/26) κατέγραψε 28 εμφανίσεις, 1 γκολ και 5 ασίστ βοηθώντας την ομάδα να τερματίσει πέμπτη στο πρωτάθλημα.
Από τους νέους της Εθνικής στην πρώτη ομάδα
Όσον αφορά την Εθνική, ο Γιαννιώτας έχει διαγράψει σημαντική πορεία με το εθνόσημο, έχοντας αγωνιστεί τόσο στην Εθνική Ανδρών όσο και σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Αρχικά, ξεκίνησε με την Κ17 της εθνικής και συνέχισε μέχρι την Κ21. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012, ήταν μέλος της Εθνικής Κ19, η οποία εκείνη την χρονία έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τον Μάρτιο του 2015, ο Γιαννιώτας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών απέναντι στην Ουγγαρία για τα προκριματικά του Euro 2016. Συνολικά με την Εθνική Ανδρών έχει 9 συμμετοχές και 2 τέρματα.
Η ανανέωση και το «μέλλον» του στον Άρη
Στις 2 Ιουλίου, ο Γιάννης Γιαννιώτας ανανέωσε το συμβόλαιο με τους κιτρινόμαυρους δηλώνοντας πως «εδώ είναι το σπίτι μου».
Ο Γιαννιώτας παραμένει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τη νέα σεζόν, ενώ επίσης είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα με το ταλέντο, την εμπειρία αλλά και την αύρα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο.



