ΜΠΑΣΚΕΤ

Το blog του Χρήστου Σαμαρά: H ενέργεια του Τολιόπουλου που… κέρδισε τον Σιάο και ο μεταγραφικός “πυρετός”

Ο Άρης με τις μέχρι τώρα μεταγραφικές του κινήσεις δείχνει ότι θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού καλοκαιριού καθώς ενισχύεται συνεχώς με παίκτες απο το “πάνω ράφι” που τον ενισχύουν σημαντικά.

Από… φτωχός συγγενής που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, στον δεύτερο χρόνο παρουσίας του Ρίτσαρντ Σιάο κυριαρχεί στο μεταγραφικό πεδίο και παίρνει όποιον παίκτη ζητά ο Βασίλης Σπανούλης με βάση πάντα τις ανάγκες της ομάδας για τη δημιουργία ενός ρόστερ ανταγωνιστικού που θα πρωταγωνιστεί…

Άλλωστε και μόνο η παρουσία του Λαρισαίου τεχνικού ήταν απόδειξη ότι μπαίνει στην άκρη ο αρχικός πενταετής σχεδιασμός και ότι το μπάτζετ θα ανέβαινε πολύ από την φετινή χρονιά.

Εκεί όμως που το “αφεντικό τρελάθηκε” και έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει έναν Άρη πολύ δυνατό που θα γίνει διεκδικητής τίτλων είναι οι περιπτώσεις Τολιόπουλου και Ρόμπινσον-Ερλ.

Ο Άρης στην περίπτωση του Βασίλη Τολιόπουλου μπήκε δυναμικά και ενώ κάποιοι άλλοι τον θεωρούσαν δικό τους έδειξε ότι από δω και πέρα ότι τον παίκτη που θέλει να αποκτήσει δεν μπορεί να τον σταματήσει τίποτε και κανένας. Βέβαια στην εν λόγω περίπτωση έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο παίκτης που ήθελε να ξαναγυρίσει στον Άρη βάζοντας ένα ποσό από την “τσέπη” του για να συμπληρωθεί αυτό που ζητούσε ο Παναθηναϊκός για να τον αφήσει ελεύθερο.

Βέβαια όταν το πληροφορήθηκε ο Σιάο εντυπωσιάσθηκε από την ενέργεια του παίκτη και την θέληση του να παίξει στον Άρη έστω και με κόστος γι’ αυτό και ενημέρωσε ότι η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ θα καλύψει όλο το ποσό.

Ο Ρόμπινσον-Ερλ ένας  πολύ μεγάλος παίκτης με προϋπηρεσία στο ΝΒΑ, ήρθε στον Άρη ενώ στο παρελθόν είχε απορρίψει προτάσεις Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Φενέρ δηλαδή ομάδων που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα και σ’ αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι γνωριμίες του Σιάο και των συνεργατών του στον χώρο του ΝΒΑ.

Πάντως να λέμε και την αλήθεια η παρουσία Σπανούλη ενός προπονητή που εκτιμάται στον Ευρωπαϊκό χώρο είναι ένα ακόμη αβαντάζ στο να πεισθούν παίκτες “ονόματα” να έρθουν στον Αυτοκράτορα!

Οι εποχές αλλάζουν θεαματικά για τον Άρη και τον κόσμο του που είναι αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια και εξαφάνισε σε χρόνο ρεκόρ τα 4.191 διαρκείας και βροντοφωνάζει προς πάσα κατεύθυνση ότι “ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ”.

To Top