Το βίντεο της απόλυτης φρίκης από την φονική επίθεση! (video)

Παγκόσμιο αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση της φονικής επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, στην «καρδιά» του Παρισιού, κατά την οποία 12 άτομα έχασαν-δύο αστυνομικοί και δέκα εργαζόμενοι- έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά.

 Δράστες του φρικιαστικού χτυπήματος ήταν σύμφωνα με πληροφορίες τρεις ισλαμιστές οι οποίοι, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» αλλά και ότι «ο προφήτης πήρε εκδίκηση».

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα) όταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ οι δράστες εισέβαλαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

«Ανδρες με μαύρες κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούσαμε πυκνά πυρά», είπε ο μάρτυρας Μπενουά Μπρενζέ, προσθέτοντας ότι άνθρωποι έφευγαν τρέχοντας από το κτίριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», πολλοί από τους δημοσιογράφους βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου.

Μετά την επίθεση οι δράστες του μακελειού ετράπησαν σε φυγή με αυτοκίνητο και η κατεύθυνση που πήραν είναι βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας. Το όχημα των δραστών βρέθηκε, μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, ενώ δημοσίευμα της «Le Parisien» αναφέρει ότι οι δράστες άλλαξαν αυτοκίνητο όταν βρέθηκαν περικυκλωμένοι από περιπολικά της αστυνομίας.
Το όχημα των δραστών

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στα θύματα περιλαμβάνονται και οι τέσσερις σκιτσογράφοι της σατιρικής εφημερίδας, που συγκαταλέγονται στους καλύτερους της Γαλλίας. Ειδικότερα, νεκροί είναι οι: Cabu, Tignous and Wolinski και ο Stephane Charbonnier ή Charb, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της «Charlie Hebdo».

Ο σκιτσογράφος με το ψευδώνυμο «Cabu» ήταν αρχισυντάκτης ύλης, ο «Charb» ήταν διευθυντής – και διευθυντής σύνταξης- της εφημερίδας,  ο Wolinski ήταν εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο του σκίτσου και ο σκιτσογράφος «Tignous» εξωτερικός συνεργάτης στην «Charlie Hebdo».
Ο Ζαν Καμπί , ψευδώνυμο Cabu, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. Ο Στεφάν Σαρμπονιέ, ψευδώνυμο «Charb», ήταν διευθυντής της εφημερίδας και σύμφωνα με τους υφιστάμενούς του, ένας άνθρωπος που δεν έκανε διακρίσεις σε ότι αφορά την δουλειά: Πάνω απ΄όλα ήταν σκιτσογράφος.
Ο Ζορζ Βολίνσκι (ψευδώνυμο Wolinski) γεννήθηκε το 1934 στην Τυνησία με μητέρα Γαλλο-Ιταλίδα και πατέρα Εβραίο. Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά της Γαλλίας, ανάμεσά τους , τα “Paris Press”, “L’ Humanite”, “Le Nouvel Observateur”, και Paris Match. Επιπλέον, υπήρξε αρχισυντάκτης στο “Charlie Mensuel”.

Τέλος, ο Μπερνάρ Φερχαλκ, ή αλλιώς “Τignous” γεννήθηκε το 1957 στο Παρίσι , εκεί όπου άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή. Ο Tίνιους ήταν συνεργάτης στο “Charlie Hebdo” αλλά και στα περιοδικά “Marianne” και “Fluide Glacial”.

Ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους της Γαλλίας, ο Μπαρνέρ Μαρί, που διατηρούσε μόνιμη στήλη στην σατιρική εφημερίδα, είναι μεταξύ των νεκρών.

Nεκρός είναι επίσης και ο δημοσιογράφος της “Liberation”,  Φιλίπ Λανσόν, ο οποίος, για κακή του τύχη, την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας .

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες είχαν στην κατοχή τους μία λίστα με ονόματα δημοσιογράφων που ήθελαν να εξοντώσουν!

Το παρακάτω βίντεο το οποίο τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την επίθεση από αυτόπτη μάρτυρα, προκαλεί σοκ!

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, βλέπουμε δύο δράστες από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι να πυροβολούν στο δρόμο έξω από τα γραφεία της εφημερίδας. Εκεί κείτονταν στο έδαφος τραυματισμένος ένας αστυνομικός. Οι δράστες πηγαίνουν πάνω του και εν ψυχρώ τον αποτελειώνουν με μία σφαίρα στο κεφάλι!

Σημειώνεται πως η γαλλική σατιρική εφημερίδα αποτελεί «κόκκινο πανί» για το Ισλάμ καθώς ουκ ολίγες φορές έχει σατιρίσει τον προφήτη Μωάμεθ. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η διεύθυνση της εφημερίδας είχε δεχτεί αρκετές απειλές στο Twitter και το Facebook πριν την σημερινή αιματηρή επίθεση. Το τελευταίο tweet της στις 7 Ιανουαρίου είχε ένα καρτούν με τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi.

Εμφανιζόταν η καρικατούρα του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους να λέει: «Τις καλύτερες ευχές – Και από τον Αλ- Μπαγκντάντι επίσης. Και προπαντώς υγεία!».

Τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση 


Πηγή: protothema.gr
To Top