ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Νέες φήμες από Αθήνα για παρέμβαση της ΕΠΟ υπέρ της νομιμότητας

O Άρης θα προσφύγει στο Διαιτητικό της ΕΠΟ, σε μια ύστατη νομική προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα προκύπτουν νέες φήμες και σενάρια από την Αθήνα για παρέμβαση της ΕΠΟ, ούτως ώστε να γίνει το πρωτάθλημα με 20 ομάδες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το sentragoal.gr: “Με 18 ομάδες θα διεξαχθεί η κλήρωση της Football League την ερχόμενη Τετάρτη έπειτα από νέα απόφαση που πήρε η επιτροπή εφέσεων εκτός και αν ισχύουν οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες θα «επέμβει» η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ (το ΔΣ δηλαδή) και ανάψει το πράσινο φως για πρωτάθλημα με 20 ομάδες.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή της Ομοσπονδίας απέρριψε χθες το αίτημα για την κάλυψης των κενών θέσεων της Football League που προέκυψαν από τη μη δήλωση συμμετοχής της Νίκης Βόλου και του ΟΦΗ, από τους Αρη, ΑΕ Καραϊσκάκης, Παναργειακό, Κηφισιά, τους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής δηλαδή”.

Σε άλλο σημείο αναφέρονται τα εξής: “Στην εκδίκαση της υπόθεσης ο δικηγόρος της ΑΕ Καραϊσκάκης, Βασίλης Γκαγκάτσης, κατέθεσε έγγραφη βεβαίωση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη, σύμφωνα με την οποία το άρθρο 4, παράγραφος 2 του ΚΑΠ που αναφέρει ότι τα κενά δεν καλύπτονται, δεν έχει αναδρομική ισχύ, καθώς επίσης και γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας για αντίστοιχο ζήτημα κάλυψης κενών στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για την περίοδο 2015-16, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μη κάλυψη των κενών στην αρχή παρά μόνο στο τέλος μίας αγωνιστικής περιόδου.

 «Εγινε μία εσφαλμένη ερμηνεία. Δεν μπορεί η διάταξη του νέου ΚΑΠ να αφορά την αρχή παρά μόνο τη λήξη των πρωταθλημάτων, καθώς τότε διαμορφώνονται τα κενά. Είναι ξεκάθαρο ότι η ισχύς της μη συμπλήρωσης των κενών θα ισχύσει από το 2016-17» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, που κατέθεσε πρακτικά από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 10 Ιουνίου, όπου έλεγε ότι το έβδομο κατά σειρά θέμα ήταν να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής 2015-16 με 20 ομάδες, κάτι που αποφασίστηκε.
Ο Αρης διά των δικηγόρων του, τους Χρήστο Γρόλλιο και Σπύρο Χριστοφορίδη, κατέθεσε έγγραφο της Νίκης Βόλου, από τις 9 Ιουνίου, μία ημέρα δηλαδή πριν από το επίμαχο ΔΣ της ΕΠΟ, που εξέφραζε την πρόθεσή της να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.

Να σημειωθεί, δε, ότι κατατέθηκε και η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, στην οποία αναφέρεται ότι μετά το τέλος της σεζόν 2015-16 όσα κενά προκύψουν δεν θα συμπληρωθούν”.

To Top