ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλα για την τρίτη σερί νίκη με την ίδια συνταγή (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Την τρίτη σερί νίκη του αναζητά ο Άρης στην Stoiximan.gr Basket League, υποδεχόμενος σήμερα (17:00) την Κύμη στο Αλεξάνδρειο για την 10η αγωνιστική και έχοντας στο μυαλό του πως ουδεμία σχέση έχει το σημερινό παιχνίδι με αυτό το κυπέλλου στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Στις 5 Οκτωβρίου στο παρκέ με το Νο31 βρισκόταν για 26:21 ο Βίκτορ Σανικίτζε που λίγο έλειψε να κάνει τριπλ νταμπλ στο επίσημο ντεμπούτο του. Είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς…

Τότε ήταν όλοι υγιείς. Τότε η Κύμη ήρθε σαστισμένη στο Παλέ. Σήμερα έρχεται έχοντας νίκη επί του ΠΑΟΚ την περασμένη βδομάδα. Τότε δεν είχε ούτε Αντεγκμπόγιε, ούτε Κοστόφ.

Η Κύμη, νεοφώτιστη στην Α1, από τότε μέχρι σήμερα έχει πετύχει τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα, μία λιγότερη από τον Άρη. Γέμισε αυτοπεποίθηση, σε αντίθεση με τον Άρη που γέμισε τους πάντες με προβληματισμό, απογοήτευση και στενοχώρια.

Αρκούν αυτά για να αντιληφθεί κανείς ότι καμία σχέση δεν έχει το 98-62 του κυπέλλου με τον σημερινό αγώνα.

Καλύτερος ακόμα και με τις απουσίες

Και πάλι, φυσικά, ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αλλά θα πρέπει να το δείξει. Παρότι έχει τρομερά αγωνιστικά προβλήματα με τις απουσίες των Σανικίτζε, Καββαδά, Μπάκνερ και Γιάνκοβιτς, έχει το υλικό για να πάρει αυτό που θέλει.

Τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά φέτος, και τέταρτη σε πέντε αγώνες θα είναι η σημερινή αν κατακτηθεί και θα βάλει – ψυχολογικά τουλάχιστον – την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σε έναν καλύτερο δρόμο, θα προσφέρει λίγη από την ηρεμία που αγνοείται εδώ και μήνες στο τμήμα μπάσκετ.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Άρης χωρίς να πιάσει την πολύ σπουδαία απόδοση κέρδισε διότι έκανε σωστά τα απλά πράγματα, που είναι και τα πιο δύσκολα. Έπαιξε άμυνα (60π. με Κολοσσό, 54π. με Έλιος Σανς), είχε καλό μακρινό σουτ (9/18τρ. με Κολοσσό, 10/23τρ. με Έλιος Σανς), κέρδισε την μάχη των ριμπάουντ (30-25 με Κολοσσό, 34-32 με Έλιος Σανς) και επιβλήθηκε με 24 και 18 πόντους αντίστοιχα, έχοντας πολύ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από άλλες φορές.

Αυτά πρέπει να κάνει και σήμερα, για να καθαρίσει το ματς και να κοιτάξει το επόμενο με τους Μπάκεν Μπέαρς στην Δανία, πάντοτε υπό το ίδιο σκεπτικό, περιμένοντας τους τραυματίες να επιστρέψουν.

To Top