ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπαξεβάνος: “Βαριά η φανέλα του Άρη, υπάρχει δρόμος ακόμη για την άνοδο”

Για τον αγώνα της Κυριακής (12/03) απέναντι στον Άρη, τις εντυπώσεις του από τους «κίτρινους» και τη μάχη της ανόδου μίλησε ο Σπύρος Μπαξεβάνος. Ο προπονητής του Κισσαμικού φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και τόνισε ότι η εικόνα του αντιπάλου στο δεύτερο ημίχρονο ίσως ήταν συνδυασμός κόπωσης και πίεσης.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για το ματς με τον Άρη:

«Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, απλά δεν δημιουργήσαμε καταστάσεις. Ο Άρης είχε, σίγουρα, την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και στα 10 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Χωρίς να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, είχε ευκαιρίες με τον Τάτο και τον Ίλιτς να «κλειδώσει» από νωρίς τη νίκη. Στο δεύτερο και ειδικά στα τελευταία 35 λεπτά και η δική μου ομάδα ήταν έτσι όπως θέλω να τη βλέπω. Τη θέλαμε λίγο πιο επικίνδυνη στις τελικές ενέργειες, να φέρνει πιο καλά τη μπάλα στην περιοχή. Νομίζω, όμως ότι δίκαια κέρδισε ο Άρης έστω και με 1-0».

Αν ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι κάτι του έλειπε:

«Το βιώσαμε αυτό. Και στον πάγκο συζητούσαμε και στις καθυστερήσεις πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Αυτό το δικαίωμα μας το έδινε και ο αντίπαλος. Δεν είναι συμπεριφορά, ειδικά στα τελευταία λεπτά. Θεωρώ ήταν καθαρά θέμα πίεσης. Έπρεπε ο Άρης να πάρει το αποτέλεσμα με οποιονδήποτε τρόπο και θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο και στα τελευταία λεπτά εστιαζόταν ο φόβος που είχαν. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής και το 1-0 ήταν πολύ εύθραυστο σκορ».

Το περιμένατε αυτό;

«Είχαμε ματς στα Τρίκαλα και φοβόμασταν την κούραση, ενώ ο Άρης δεν είχε. Είπαμε πριν το ματς ότι γνωρίζαμε πως θα υπάρχει πίεση. Ο Άρης, κακά τα ψέματα, σε όλα τα ματς παίζει για ένα αποτέλεσμα και περιμένει το στραβοπάτημα των από πάνω. Αυτή τη θέση θέλαμε να εκμεταλλευτούμε. Ειδικά στα τελευταία εκτός έδρας η ομάδα μας δέχεται γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Εστιάσαμε εκεί και η φιλοσοφία μας ήταν πιο αμυντική στο πρώτο ημίχρονο, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή ο αντίπαλος θα ρισκάρει και η πίεση αυτή θα μεγαλώσει.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αποφύγουμε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Και φάνηκε η λειτουργία του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι είχε προβάδισμα ότι η πίεση μεγάλωσε. Ήταν κάτι που περιμέναμε, αλλά όχι από τη στιγμή που ο Άρης βρέθηκε μπροστά στο σκορ».

Για την έλλειψη φυσικής κατάστασης στον Άρη:

«Εγώ είδα στην αρχή του παιχνιδιού μία ομάδα πολύ φρέσκια, που έβγαζε στο επιθετικό της παιχνίδι μεγαλύτερη ταχύτητα από εμάς. Στο δεύτερο όντως φάνηκε κάποια κόπωση, αλλά δεν ξέρω αν είναι κόπωση ή πίεσης. Ίσως είναι συνδυασμός και των δύο. Σίγουρα τα πόδια βαραίνουν διαφορετικά. Το συναντήσαμε και στα Τρίκαλα. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που παίζει χωρίς πίεση και πραγματικά «πετούσε». Σημείωσαν τρία γκολ και με τον Αχαρναϊκό πέντε στο πρώτο ημίχρονο».

Για το γεγονός ότι ο Άρης είναι η πιο έμπειρη ομάδα:

«Αυτή η φανέλα είναι βαριά. Υπάρχει πίεση από τον κόσμο. Αν και με τη Λαμία φάνηκε η πίεση που είχε και αυτή για το αποτέλεσμα. Εγώ τους περίμενα αρκετά καλύτερους σε σχέση με το πρώτο ματς. Φάνηκε εκεί η πίεση, αλλά όχι σε κόπωση. Ο Άρης πιο εύκολα θα στεκόταν στην παραπάνω κατηγορία παρά στη Β’ Εθνική».

Αν προλαβαίνει ο Άρης:

«Και η Λαμία και ο Απόλλων είναι πολύ σταθερές ομάδες και μέσα έξω φέρνουν αποτέλεσμα. Ο Απόλλων αν έβαζε το πέναλτι στο Αίγιο θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δείχνουν μεγάλη σταθερότητα. Η Λαμία έχει δεχτεί έξι τέρματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Και στην επίθεση μπορεί να πετύχει αρκετά τέρματα. Πολλά θα κριθούν στα μεταξύ τους ματς. Αν ο Άρης κερδίσει τη Λαμία, τον Απόλλωνα και στο μεταξύ των πρωτοπόρων έρθει ισόπαλο, τότε θα έχει δικαίωμα να ελπίζει περισσότερο. Υπάρχει ακόμα δρόμος. Πρέπει να το κυνηγήσουν ως το τέλος».

Για τη βαθμολογική θέση του Κισσαμικού:

«Οριακά είμαστε. Αδικούμε τους εαυτούς μας. Περιμέναμε να περάσει αυτό το δύσκολο πρόγραμμα με τα διαδοχικά ματς και ευελπιστούμε με αυτή την εικόνα που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια ότι θα τα καταφέρουμε. Υπάρχει και καλό υλικό και τα παιδιά προσπαθούν πολύ».

To Top