Ο Μπουτάρης ας μαζέψει τα σκουπίδια της πόλης και ας αφήσει τα «σκουπίδια» περί μιας ομάδας στην άκρη…

Είπαμε να μην ασχοληθούμε με την περιβόητη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται την ίδια την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, θέλοντας να μην ρίξουμε νερό στον μύλο, μιας τέτοιας (επιεικώς) αστειότητας.

Αν και τα όσα είπε περί «μιας ομάδας ανά άθλημα» στη Θεσσαλονίκη δεν λέγονται ούτε για αστείο.

Περιμέναμε ως δήμαρχος της πόλης, ως τύποις πρώτος πολίτης και ειδικά ακριβώς τις ημέρες που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, ο Μπουτάρης να έδειχνε τη στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων, αλλά και τη στοιχειώδη αίσθηση-αντίληψη της πραγματικότητας.

Το «μια ομάδα στην πόλη» ή το «μια ομάδα σε κάθε άθλημα» είναι μια ανέφικτη σκέψη, μαχαιριά στην ίδια την ιστορία της πόλης, του αθλητισμού, αποτελεί βεβήλωση αθλητικών αξιών και αρχών, προσβολή των φιλάθλων (κυρίως του Άρη).

Περιμέναμε, τουλάχιστον, από τον ίδιο που γνώρισε από την πρώτη γραμμή τις μέρες της κιτρινόμαυρης μπασκετικής «αυτοκρατορίας», του τι σημαίνει να είσαι Άρης και πόσο υπερηφάνεια εκπέμπει αυτός ο σύλλογος, να δείξει την ελάχιστη ευπρέπεια.

Αν και τους τελευταίους μήνες, από τότε που ο κόσμος της Θεσσαλονίκης του εμπιστεύτηκε τα «κλειδιά της πόλης» επιδεικνύει έλλειμμα ευαισθησίας σε πολλά θέματα που ξεπερνούν τα όρια.

Ταπεινά, το μόνο που έχουμε να προτρέψουμε τον δήμαρχο ως πολίτες αυτής περήφανης πόλης: ας μαζέψει τα σκουπίδια και ας αφήσει στην άκρη τα «σκουπίδια» περί μιας ομάδας. Έχουμε πολλά τέτοια. Δεν χρειαζόμαστε άλλα! 

To Top