Επέστρεψε σώος στην Ελλάδα από το Ισραήλ ο Αρειανός βουλευτής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος!

Ο Αρειανός βουλευτής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, που βρέθηκε στο πλοίο “Estelle” μαζί με ακόμα έναν συνάλελφό του και άλλους τρεις Έλληνες, επέστρεψε σώος και αβλαβής από το Ισραήλ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το “protothema.gr” “στην Ελλάδα έφτασαν το μεσημέρι της Κυριακής οι πέντε Έλληνες πολίτες, ανάμεσά τους και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαιναν στο πλοίο «Estelle».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ελληνικού τμήματος της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», οι Έλληνες ακτιβιστές επέστρεψαν με την πτήση που έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 3:30 το απόγευμα.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου από την Ιερουσαλήμ, οι ισραηλινές αρχές, αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή στις χώρες τους σε οκτώ συνολικά ακτιβιστές, πέντε Έλληνες, δύο Ισπανούς και έναν Ιταλό.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Ισραήλ, 19 ακτιβιστές θα κρατηθούν για 72 ακόμη ώρες, ενώ για τρεις υπηκόους του Ισραήλ που βρίσκονταν στο πλοίο θα συνεχιστεί η ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με πηγές των ακτιβιστών, είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για «υποκίνηση σε στάση» και «παροχή βοήθειας στον εχθρό».

Το πλοίο οδηγήθηκε χθες στο λιμάνι του Ασντότ, μετά την ανακοπή της πορείας του από το Ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, όπου πλήρωμα και επιβαίνοντες κρατήθηκαν από τις ισραηλινές αρχές.

Στο υπό φιλανδική σημαία «Estelle», που κατευθυνόταν προς τη Γάζα στα πλαίσια επιχείρησης της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», επέβαιναν 30 συνολικά ακτιβιστές, στην πλειοψηφία τους Νορβηγοί και Σουηδοί, ανάμεσά τους και μέλη ευρωπαϊκών κοινοβουλίων”.

 

To Top