ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τακιανός: “Περιμένουμε αντίδραση του Άρη με τον Κολοσσό”

Ο προπονητής του Απόλλωνα Λεμεσού Φώτης Τακιανός σχολίασε τα τεκταινόμενα στο μπάσκετ του Άρη, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για την “κρίση” που υπάρχει στον μπασκετικό Άρη:

Αρχικά για να μπορέσουμε να δώσουμε μια τεκμηριωμένη άποψη για το τι γίνεται στην ομάδα του Άρη πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ιδιαίτερα εμείς οι Θεσσαλονικείς ξέρουμε ότι η ομάδα του Άρη και το όνομα του από πίσω σέρνει απαιτήσεις. Αλλά θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να μην κάνουμε λάθος. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο Άρης δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, μετά από μια κατάσταση που ήταν αρκετά δύσκολη και μετά από συνθήκες και του προπονητικού σταφ. Υπήρχαν παίκτες, οι οποίοι ήταν από μια συγκεκριμένη δεξαμενή. Αυτό το κομμάτι έχει να κάνει από το ποια συστατικά αποτελείται αυτή η ομάδα. Στην πορεία της ομάδας το στήσιμο της, οι επιλογές, η ομάδα είναι μια διαδικασία που ο Άρης συμμετέχει σε δύο διοργανώσεις. Στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση μπορώ να χαρακτηρίσω τις ομάδες ενός μέσου επιπέδου. Μπορεί να φαίνεται πολλές φορές, ότι η ομάδα έχει επιθετικό πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό.

-Για το πως εξηγεί τα 33 καλάθια της Φινλανδικής ομάδας στον Άρη:

Μην ξεχνάτε ότι από την συγκεκριμένη ομάδα, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο στυλ, ο Άρης ηττήθηκε και εντός έδρας. Μερικές φορές, το να ματσάρεις με τον αντίπαλο, όπως λέμε εμείς  έχει να κάνει και με το στήσιμο της ομάδας. Εγώ πιστεύω ότι το αμυντικό κομμάτι γενικά, όχι μόνο σε αυτό που παρουσίασε ο Άρης, έχει να κάνει περισσότερο με τη διάθεση και τη συγκέντρωση. Θεωρώ ότι παίζουν πολλά ρόλο. Η έλλειψη συγκέντρωσης, η πίεση, αλλά και ότι είναι ένα παιχνίδι δύσκολο εκτός έδρας.

-Αν θα βοηθήσει τον Άρη το γεγονός ότι θα αγωνιστεί πλέον χωρίς τον στόχο της Ευρώπης:

Ο Άρης αυτή τη στιγμή στο ελληνικό Πρωτάθλημα σε 4 παιχνίδια έχει παίξει με τους 2 μεγάλους. Με τον Ολυμπιακό η εμφάνιση του ήταν αρκετά καλή. Μπορούμε να βάλουμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην γκάμα των παιχνιδιών τα οποία θα μπορούσε να κερδίσει ο Άρης. Νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ηρεμήσει και χρόνο για να προπονηθεί. Είναι μια ομάδα καινούρια, χτίστηκε με κάποιες συνθήκες, οι οποίες δεν ήταν νορμάλ.Υπάρχουν ανισορροπίες, όσον αφορά τη λειτουργία του ρόστερ. Νομίζω ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν βρει γενικά ρυθμό. Ίσως αυτό βοηθήσει και νομίζω είναι θετικό για τον Άρη να αφοσιωθεί μόνο στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

-Για το ματς του Σαββάτου με τον Κολοσσό και τι να περιμένουμε από το παιχνίδι:

Θα έλεγα ότι αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι αντίδραση του Άρη, με μια ομάδα που ίσως η απόδοση της είναι χαμηλότερη από την περσινή. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, γιατί βρισκόμαστε ακόμη πολύ νωρίς στο Πρωτάθλημα μας. Νομίζω ότι στη σύγκριση των δύο ομάδων, για μένα είναι ξεκάθαρο ότι προηγείται ο Άρης. Παρ’ όλα αυτά ο Άρης θα πρέπει να διαχειριστεί τον αποκλεισμό αν υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων του Άρη ευνοϊκά ή όχι. Πρέπει να δούμε αν οι άνθρωποι του Άρη έχουν στο μυαλό τους το θετικό και ότι πρέπει να ρίξουν όλο το βάρος στην προσπάθεια αυτή. Περιμένουμε να δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δύο καλών ομάδων.

-Για τις δηλώσεις του προπονητή Αγγέλου και τι εννοεί:

Υπάρχουν διαφορετικά στυλ προπονητών. Δηλαδή ο κάθε προπονητής προσεγγίζει διαφορετικά τους παίκτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ότι ο ένας τρόπος είναι σωστός και ο άλλος λάθος. Αυτό τελικά κρίνεται από το αποτέλεσμα και τι μπορείς να καταφέρεις. Υπάρχουν προπονητές που είναι πιο επιθετικοί, προπονητές πιο αυταρχικοί και απαιτητικοί. Αυτό κρίνεται μέσα από την διαδικασία του αποτελέσματος. Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι ο μόνος που γνωρίζει την καθημερινότητα της ομάδας και ξέρει τι συμβαίνει από μέσα.

To Top