ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαζάκας: “Ηγέτης ο Δεληζήσης! Στον Άρη δεν υπάρχει το ‘δεν πειράζει’”

Ο γνωστός προπονητής Γιώργος Βαζάκας, μίλησε για την πορεία και τον στόχο του Άρη, τον Σάββα Παντελίδη και τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow radio…

Για τον Άρη και τις καλύτερες μέρες που περιμένει: Ο Άρης αυτό που είχαμε πει είναι ότι έκανε τις κινήσεις και δυνάμωσε την ομάδα. Εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική. Δείχνει η πορεία και η παρουσία ότι θα διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη. Είναι από τις δυνατές ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Έχει προοπτικές. Ο Άρης πέρασε τα μαύρα χρόνια. Ιστορικά είναι μέσα στις πρώτες ομάδες. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσει την πέμπτη θέση.

-Για τα σκαμπανεβάσματα: Όταν χτίζεις μια καινούρια ομάδα περιμένεις κάποια σκαμπανεβάσματα. Η περσινή ομάδα άλλαξε. Μέχρι να βρουν τα πατήματα θα υπάρχει σκαμπανέβασμα στην απόδοση. Οι παίκτες του Άρη είναι πολύ καλοί. Μπορεί να ήταν φρέσκια η ομάδα και τώρα να έκανε κοιλιά αφού πήρε αποτελέσματα, από την άλλη μπορεί να φταίει η φυσική κατάσταση.

Δικαιολογείται εν μέρη το σκαμπανέβασμα αλλά όχι παρατεταμένο. Συγκαταλέγεται στις πέντε πρώτες ομάδες από άποψη υλικού. Την καυτή πατάτα την έχει ο Παντελίδης. Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα. Στον Άρη δεν υπάρχει δεν πειράζει. Πρέπει να κερδίζει και να πηγαίνει μπροστά.

-Για τον Παντελίδη: Για τον Παντελίδη ο Άρης είναι τίτλος. Είναι μεγάλη υπόθεση να αναλαμβάνεις μία τέτοια ομάδα. Αυτό είναι στοίχημα και του Παντελίδη, να κάνει επιτυχία γιατί είναι ομάδα που μπορεί να κάνει επιτυχία. Γιατί να μην κερδίσει κάτι με τον Άρη και να πετύχει τον στόχο του; Ποιος προπονητής δεν θέλει να πάει σε αυτόν τον Άρη;

-Για τους ξένους και ότι είναι δύσκολο να τους διαχειριστεί ο Έλληνας: Ο Έλληνας επικοινωνεί με τον Έλληνα πιο καλά. Αλλά επειδή το ποδόσφαιρο έχει κοινές ορολογίες είναι στην ικανότητα του κάθε προπονητή πως θα επικοινωνήσει με τους παίκτες του. Είναι θέμα δυνατότητας και ικανότητας. Δεν ισχύει ότι ο ξένος θα χειριστεί πιο καλά τον ξένο.

-Για τον στόχο: Θεωρώ ότι 90% ο Άρης θα είναι η πέμπτη ομάδα. Πρέπει να αυτοκτονήσει ο Άρης για να μην είναι στην πεντάδα. Δικαιολογείται να έχεις μία κακή παρένθεση.

-Για τον Δεληζήση ότι θα ανανεώσει με τον Άρη: Με τον Γιώργο συνεργαστήκαμε λίγο αλλά είναι ηγέτης. Είναι αρχηγός και έχει προσωπικότητα. Κακώς τόσα χρόνια δεν ήταν Σούπερ Λιγκ. Του δίνεται η ευκαιρία να πάρει αυτά που δικαιούται τόσα χρόνια. Θα μπορούσε να είναι στη Σούπερ Λιγκ εδώ και πολλά χρόνια.

-Για τον Καρυπίδη: Έχουμε προσωπική σχέση. Τώρα χαθήκαμε λίγο αλλά ξέρω ότι θέλει να πετύχει. Θα κάνει το οτιδήποτε για να φτάσει πολύ ψηλά. Εγώ δεν θα πω από θέμα συμπάθειας αλλά οι κινήσεις που έκανε και κάνει δείχνει ότι στηρίζει την ομάδα. Δημιούργησε μια ομάδα που άλλες κάνουν πολλά χρόνια να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Θέλει και προσπαθεί για τον Άρη.

-Για την ομάδα που βρίσκεται τώρα (Ένωση Ασπροπύργου): Ήταν δική μου επιλογή. Έβαλαν σαν στόχο να αλλάξει η ομάδα κατηγορία. Είμαστε δεύτεροι. Θα το παλέψουμε.

To Top