ΜΠΑΣΚΕΤ

Φλιώνης, ο «εγκέφαλος» του Άρη που κάνει τα… πάντα στο παρκέ

Ένα από τα πρόσωπα του Άρη που ξεχωρίζουν, ιδιαίτερα μετά την έλευση του Γιάννη Καστρίτη, είναι και ο Δημήτρης Φλιώνης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ο γκαρντ του Άρη διανύει μια εξαιρετική περίοδο αγωνιστικής κατάστασης, όντας ο «εγκέφαλος» της ομάδας. Είναι εκείνος που θα οργανώσει σωστά το παιχνίδι, θα κοντρολάρει το ρυθμό και θα συμμετέχει αποτελεσματικά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Ιδιαίτερα στα τρία τελευταία παιχνίδια του Άρη (Λαύριο, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος) ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Μπορεί η δουλειά που κάνει να μη φαίνεται τόσο πολύ μέσα στο γήπεδο, όμως ο 21χρονος γκαρντ είναι… παντού.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια, λοιπόν, δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος(!), έχοντας επίσης 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 9 κλεψίματα σε σύνολο 65’ που βρέθηκε στο παρκέ. Αυτό σημαίνει πως σε 21,6’ συμμετοχής δεν έκανε ούτε ένα λάθος -απέναντι μάλιστα στην πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού- και είχε 4,3 ριμπάουντ και από 3 ασίστ και 3 κλεψίματα κατά μέσο όρο!

Ο Γιάννης Καστρίτης υπολογίζει πολύ στον Φλιώνη και ο τελευταίος δείχνει πως κάνει σημαντικά βήματα προόδου και το κυριότερο είναι πως δείχνει να σταθεροποιείται, να πατάει καλύτερα στα πόδια του και να κερδίζει ολοένα και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Χαρακτηριστικό της σταθερότητάς του είναι πως κάνει μόλις 0,7 λάθη σε 16’26’’ συμμετοχής κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα, αριθμός πολύ σημαντικός, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνίζεται στη θέση του πλέιμεϊκερ, την πιο επιρρεπή θέση σε λάθη στο σύγχρονο μπάσκετ και εκείνη με τη μεγαλύτερη ευθύνη.

To Top