Πρώτη χωρίς να… σκοντάφτει πουθενά η Κ-17! (photostory)

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από σήμερα η Κ-17, έπειτα από τη νίκη με 1-0 επί της Σκόντα Ξάνθης για την 1η αγωνιστική του τρίτου γύρου, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ με 2-0 από τον Παναιτωλικό, έφερε τον Άρη μόνο πρώτο με 26 βαθμούς σε 11 αναμετρήσεις.

Το συγκρότημα του Τάσου Θέου, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά από την πίεση των φιλοξενούμενων, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με κοντινό πλασέ του Ιγνατίδη στο 38′ και να το διατηρήσει μέχρι το τέλος του αγώνα. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από τα πολύ δυνατά και σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως στο χώρο του κέντρου, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να μείνουν με παίκτη λιγότερο, αρχικά οι φιλοξενούμενοι, μετά την αποβολή του Κούτρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74′, και εν συνεχεία οι γηπεδούχοι στο 82′ όταν ο Φούσκας «κιτρινίστηκε» για δεύτερη φορά από τον διαιτητή Αναστασίου (Θεσσαλονίκης).

Στο 19′ ο Θυμιανίδης είπε «όχι» σε σουτ του Ανδρεάδη. Στο 25′ κεφαλιά του Χατζητερζόγλου πέρασε άουτ. Στο 35′ έπειτα από σέντρα του Ζήση, ο Ιγνατίδης επιχείρησε το σουτ, ο Θυμιανίδης έδιωξε προσωρινά, όμως στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης παίρνοντας το ριμπάουντ σημείωσε το 1-0 για τον Άρη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αρκετά δυνατά και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτή που απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Μαντή αρχικά στο 49′ όταν σωστά ακυρώθηκε γκολ τους ως οφσάιντ και στη συνέχεια στο 53′ με σουτ του Χατζητερζόγλου το οποίο χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, αφού πρώτα ακούμπησε στα δάχτυλα του πορτιέρο των «κίτρινων».

Στο 69′ ο Μαντής απομάκρυνε πλασέ του Ορφανίδη, ενώ στο 72′ κεφαλιά του Βαρότση, έπειτα από ασίστ του Πασχαλίδη, εξουδετερώθηκε από τον Θυμιανίδη. Στο 73′ ο Ορφανίδης προσπάθησε να αιφνιδιάσει το Μαντή, όμως ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 81′ σουτ του Φούσκα κατέληξε σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού η ακριτική ομάδα αύξησε την πίεσή της, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, οι παίκτες του Τάσου Θέου έχασαν τεράστια ευκαιρία στην εκπνοή του ματς για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα όταν στο 89′ σουτ του Μπελούλη, μετά από ασίστ του Πασχαλίδη τράνταξε το δοκάρι του Θυμιανίδη.

Η νίκη αυτή, ήταν η τρίτη για τους «κίτρινους» απέναντι στους Ακρίτες σε ισάριθμα ματς και μάλιστα όλες ήρθαν με το ίδιο ακριβώς σκορ (1-0). Στο πρώτο παιχνίδι στις 2 Οκτωβρίου ο Άρης είχε επικρατήσει με 1-0 σκορ χάρη στο τέρμα του Ζήση, ενώ στην αναμέτρηση της Ξάνθης στις 20 Νοεμβρίου σκόρερ είχε χριστεί ο Μπιμπισίδης.

ΑΡΗΣ: Μαντής, Κιβρακίδης, Ανδρεάδης, Μπιμπισίδης, Γραμπής, Μπελούλης, Βαλαής (64′ Βαρότσης), Πασχαλίδης (90′ Παπουτσής), Ιγνατίδης (85′ Χατζηνικολάου), Λεμονής (46′ Φούσκας), Ζήση (75′ Βασιλούδης).
ΞΑΝΘΗ: Θυμιανίδης, Κούτρας Ν (80′ Χατζηλαζαρίδης), Φραγκούλης (86′ Γούναρης), Σουσαμλής, Χελιδόνης, Κούτρας Α., Ορφανίδης Λ., Δόντσος (58′ Ορφανίδης Π), Καρυπιάδης, Χατζητερζόγλου, Λαζαρίδης.

Δείτε το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του PRESSARIS:
{gallery}karaoglanidis/k17_xanthi{/gallery}

To Top