ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αυτή είναι η ΑΕΛ Λεμεσού, αντίπαλος του Άρη στο Europa League

H AE Λεμεσού ιδρύθηκε το 1930, έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι το Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό, αν και στην Ευρώπη χρησιμοποιεί την έδρα της ΑΕΚ Λάρνακας και πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν κατακτώντας το Κύπελλο Κύπρου.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η ΑΕΛ έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Κύπρου, 7 κύπελλα Κύπρου και 4 Super Cup, όντας η τέταρτη πιο πετυχημένη ομάδα σε κατακτήσεις τροπαίων στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στα πρωταθλήματα και κύπελλα της οποίας συμμετέχει ανελλιπώς, με εξαίρεση την περίοδο 1968-69 που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής. Η ομάδα έχει 74 συμμετοχές στην Α΄ κατηγορία Κύπρου, όντας στην πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη.

Η ΑΕΛ έχει συμμετάσχει εννέα φορές στα ευρωπαϊκά κύπελλα ποδοσφαίρου, με πρώτη φορά την περίοδο 1968-69. Σημαντικότερο επίτευγμα της είναι η συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την περίοδο 2012-13.

Την περίοδο 2018-19 τερμάτισε στην τρίτη θέση με ρεκόρ 14 νίκες 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, ένω συμμετείχε στο τελικό του κυπέλλου και κατάκτησε το τρόπαιο για 7η φορά στην ιστορία της και πρώτη φόρα μετά από 30 χρόνια και μετά απο 6 χαμένους τελικούς επικρατώντας του ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ με 2-0.

To Top