ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε αυτούς “ποντάρει” ο Παντελίδης: Οι έμπειροι… ευρωπαϊκά του “κιτρινόμαυρου” ρόστερ

Ο Άρης απουσίασε τα τελευταία οκτώ χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και μία ομάδα που δεν διαθέτει παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αντιθέτως, πολλοί ποδοσφαιριστές του “κιτρινόμαυρου” ρόστερ, έχουν αγωνιστεί τόσο στο Europa League, όσο και στο Champions League.

Όπως είναι λογικό, σε παίκτες με τέτοιες παραστάσεις “ποντάρει” πολλά ο Σάββας Παντελίδης, καθώς γνωρίζει πως έχουν την εμπειρία να πάρουν από το χέρι και την υπόλοιπη ομάδα…

Στην άμυνα του Άρη, οι πλέον έμπειροι, είναι οι δύο του μπακ. Μιχάι Κόρχουτ και Ντάνιελ Σούντγκρεν γνωρίζουν αρκετά καλά τις απαιτήσεις των προκριματικών του Europa League, με τον Ούγγρο να έχει συνολικά 40 ματς στην καριέρα του, εκ των οποίων τα 14 στο Champions League. O Σουηδός αντίθετα έχει παίξει σε 16 ματς, όλα για τα προκριματικά του Europa League με την ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Από την υπόλοιπη άμυνα του Άρη ελάχιστες συμμετοχές έχει ο Λίντσεϊ Ροζ και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, με τους υπόλοιπους (Κουέστα, Έμαν, Βέλεθ, Δεληζήση, Σόουζα) να παίζουν για πρώτη φορά…

Στη μεσαία γραμμή του Άρη η… έκπληξη είναι ο Μιτζέν Μπάσα. Παρότι πολύ έμπειρος, δεν αγωνίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με ομάδα του.

Αντιθέτως, Λούκας Σάσα, Χαβιέ Ματίγια και Λερίν Ντουάρτε έχουν σημαντική εμπειρία. Ο Βραζιλιάνος έχει 34 συμμετοχές εκ των οποίων οι 9 σε προκριματικά Champions League. Εννιά αγώνες, όλους για τα προκριματικά του Europa έχει παίξει ο Ισπανός, ενώ ο Ολλανδός έχε αγωνιστεί σε τρία ματς ομίλων του Champions League με τον Άγιαξ και σε δύο αγώνες προκριματικών του Europa League.

Από την επίθεση του Άρη, ο Μάρτιν Τόνσο δεν έχει παίξει ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ενώ ο Νίκο Μαρτίνες είχε τρεις αγώνες σε ομίλους Europa League, ως παίκτης του Απόλλωνα Λεμεσού. Ο Γιάννης Φετφατζίδης με τον Ολυμπιακό είχε παίξει σε 30 ματς και για τις δύο διοργανώσεις.

Σε 16 αγώνες έχει αγωνιστεί ο Ντάνιελ Λάρσον, κυρίως όσο παρέμενε και έπαιζε ποδόσφαιρο στη χώρα του, σε Χάκεν και Μάλμε. Μάλιστα, ντεμπούτο είχε κάνει την σεζόν 2007/08, στην τελευταία σεζόν του Kυπέλλου UEFA πριν αλλάξει και μετονομαστεί σε Europa League!

Ο μόνος παίκτης του Άρη που έφτασε σε τελικό, είναι ο Μπρούνο Γκάμα!  Ο Πορτογάλος έχει συνολικά 34 συμμετοχές, κυρίως ως παίκτης της Ντνίπρο, η οποία το 2015 έχασε το τρόπαιο στον τελικό από την Σεββίλη. Με Μπράγκα και Βιτόρια Σετουμπάλ, πρόλαβε κι αυτός το Kυπελλο UEFA.

Διψήφιο αριθμό συμμετοχών έχει ο Χαμζά Γιουνές. ο Τυνήσιος έπαιξε 4 ματς ομίλων και δύο προκριματικά Champions League με την Λουντογκόρετς και 6 ματς Europa με τον Πετρολούλ από την Ρουμανία.

Mε 44 ματς ο Μπράουν Ιντέγε είναι ο πλέον έμπειρος του “κιτρινόμαυρου” ρόστερ. Ο Νιγηριανός φορ, έχει σκοράρει μάλιστα και 10 φορές, τόσο ως παίκτης της Ντιναμό Κιέβου, όσο και του Ολυμπιακού, σε Champions League και Europa.

 

 

 

 

 

To Top