Αγγλία: Για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι

Η ποδοσφαιρική σεζόν στην Αγγλία ανοίγει απόψε την αυλαία της και Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι κοντράρονται στο Γουέμπλεϊ για το Community Shield (17.00), με φόντο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Οι δυο ομάδες «κονταροχτυπήθηκαν» μέχρι τελικής πτώσεως την περσινή σεζόν για την κούρσα του τίτλου στην Premier League, με την Μάντσεστερ Σίτι να κόβει οριακά πρώτη το νήμα και να διατηρεί το στέμμα της πρωταθλήτριας.

Οι «πολίτες» προέρχονται από μία ονειρική σεζόν -την καλύτερη στην ιστορίας τους- στην οποία κατέκτησαν και τους τέσσερις εγχώριους τίτλους, εδραιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κυριαρχία τους στο Νησί.

Στον αντίποδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ ευελπιστεί να πάρει μια μικρή ρεβάνς από τους νταμπλούχους Αγγλίας και να ξεκινήσει τη νέα σεζόν με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε την προηγούμενη: κατακτώντας έναν τίτλο.

Αρκετές οι απουσίες και για τους δυο μονομάχους, με τον Γιούργκεν Κλοπ να μην υπολογίζει στον Σαντιό Μανέ, καθώς ο Σενεγαλέζος θα ενσωματωθεί την Δευτέρα στην προετοιμασία των «κόκκινων» μετά την συμμετοχή του στον τελικό του Κόπα Άφρικα με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Οι διεθνείς διοργανώσεις «κατακρεούργησαν» την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ο Πεπ Γκουαρδιόλα δε θα έχει στη διάθεσή του τους Έντερσον και Φερναντίνιο, οι οποίοι επέστρεψαν πρόσφατα από τις υποχρεώσεις τους στο Κόπα Αμέρικα, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή των Αγουέρο, Οταμέντι και Ζεσούς. Εκτός θα είναι και ο πρωταθλητής Αφρικής με την Αλγερία, Ριάντ Μαχρέζ, ο οποίος πήρε μερικές επιπλέον ημέρες διακοπών.

To Top