Η επιμονή στη σχέση ασίστ – λαθών και ο… αλάνθαστος Πάσαλιτς

Ο Βαγγέλης Αγγέλου γνωρίζει πολύ καλά πως η σημερινή νίκη του Άρη οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην άμυνα και δευτερευόντως στα εύστοχα τρίποντα (13/27) που είχε η ομάδα του. Αν για κάτι φεύγει προβληματισμένος – και το δήλωσε κιόλας – είναι η αναλογία ασίστ – λαθών που είχε αρνητικό πρόσημο.

Ο Άρης έκανε σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι 17 λάθη. Είναι μεγάλος αριθμός, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά η ομάδα είχε 14 ασίστ. Με μια πιο προσεχτική ματιά αυτή η αναλογία δίνει θετικό πρόσημο, αν την περιορίσει κανείς στους περιφερειακούς του Άρη.

Οι Πάσαλιτς, Χαντ, Πελεκάνος, Μποχωρίδης, Μούρτος και Βεργίνης που αγωνίστηκαν σήμερα είχαν 12 ασίστ και 10 λάθη, δηλαδή οι παίκτες που ως επί το πλείστον κυκλοφορούν τη μπάλα περισσότερο δημιούργησαν και λιγότερο “χάλασαν” την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Καλύτερος όλων σήμερα ήταν ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς γιατί μοίρασε 5 ασίστ και δεν έκανε ούτε ένα λάθος!

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, γιατί πάνω σε αυτή τη σχέση βασίζει ο Αγγέλου μεγάλο κομμάτι από την φιλοσοφία του ειδικά στον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα του.

 

To Top