Τρομακτικές απώλειες πάνω από 9 δισ. στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αξιών!

Οι μελέτες του είναι κατά κανόνα αξιόπιστες και βασίζονται σε εμπεριστατωμένα στοιχεία. Το παρατηρητήριο ποδοσφαίρου (CIES) στην τελευταία του έρευνα ασχολείται με την πτώση της χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών στα Top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και φτάνει στο συμπέρασμα ότι η πτώση αγγίζει ήδη το 28%!

Χρησιμοποιώντας έναν δικό του αλγόριθμο που υπολογίζει την αξία ενός ποδοσφαιριστή υπολογίζοντας διάφορους παράγοντες (ηλικία, συμβόλαιο, καριέρα, απόδοση, πρωτάθλημα που αγωνίζεται), το CIES καταλήγει από η αξία των ποδοσφαιριστών των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων υποχώρησε από τα 32,7 στα 23,4 δις ευρώ, μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πολ Πογκμπά η χρηματιστηριακή αξία του οποίου υποχώρησε από τα 65 στα 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την μεγαλύτερη χασούρα φέρεται να έχει η Μαρσέιγ που είδε τα περιουσιακά της στοιχεία (ποδοσφαιριστές) να χάνουν το 38% της αξίας τους, μόλις σε ένα μήνα!

Μία έρευνα που αντανακλαστικά επηρεάζει και τις ελληνικές ομάδες που θα έχουν δεδομένα παράπλευρες απώλειες από την πανδημία, αφού στα ίδια ποσοστά αναμένετα να πέσει και η χρηματηστηριακή αξία και των δικών τους παικτών, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενες πωλήσεις θα γίνουν σε πολύ μικρότερα νούμερα από ότι προ κορωνοϊού.

To Top