slideshow-2

Κoύπερ, Μπάλακ και Oλλανδία των Μίχελς-Κρόιφ στους “πρωταθλητές” χωρίς… στέμμα!

Με αφορμή τον θάνατο του Βρετανού, Σερ Στέρλινγκ Μος, που έφυγε από την ζωή στις 12 Απριλίου σε ηλικία 91 ετών, η ιστοσελίδα sportmediaset.mediaset.it, έκανε ένα… διαφορετικό αφιέρωμα.

Ο Στέρλινγκ Μος, είναι ένας θρύλος της Formula 1, ο οποίος παρότι κατάφερε και κέρδισε τους 212 από τους 529 αγώνες που συμμετείχε δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει στην καριέρα του ένα… πρωτάθλημα!

Έτσι, λοιπόν, συγκέντρωσε όλους τους… πρωταθλητές δίχως στέμμα, όπως τους ονόμασε, από κάθε χώρο του αθλητισμού. Από την Formula 1, με ανάλογες περιπτώσεις, στους δύο τροχούς, το τένις, την πάλη και από εκεί στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο.

Στην αναφορά του για το μπάσκετ, δεν λείπει ο “Ταχυδρόμος”, δηλαδή ο Καρλ Μαλόουν που έχασε και τους τρεις τελικούς που συμμετείχε με τους Γιούτα και ο Έλγιν Μπέιλορ, μέλος των Λέικερς την δεκαετία του ΄60 όπου έχασε επτά τελικούς και όταν αποσύρθηκε το 1971, η ομάδα του Λος Άντζελες το… σήκωσε την επόμενη χρονιά!

Ας πάμε, όμως. στην αναφορά στο ποδόσφαιρο…

Αρχικά, γίνεται αναφορά τον Μίχαελ Μπάλακ, που το 2002 έχασε με την Μπάγερ Λεβερκούζεν μέσα σε 15 μέρες το Πρωτάθλημα στην Γερμανία, το Κύπελλο και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, από την Ρεάλ Μαδρίτης. Την ίδια χρονιά, έχασε με την Γερμανία στον τελικό του Μουντιάλ, από την Βραζιλία στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας.

Διπλός χαμένος τελικός για τον Μπάλακ και το 2008. Με την Γερμανία κόντρα στην Ισπανία στον τελικό του Euro, αλλά και με την Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τους “μπλε” μάλιστα, τερμάτισε τρεις συνεχόμενες σεζόν δεύτερος στην Πρέμιερ Λιγκ. Eυτυχώς τα πήρε νωρίτερα με την φανέλα της Μπάγερν, όπως αναφέρει το αφιέρωμα, σε αντίθεση με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ!

Η ιστοσελίδα, “θυμήθηκε” την 5η Μαίου του 2002, τότε που η Ίντερ του Κούπερ έχασε στο Ολίμπικο της Ρώμης από την Λάτσιο. Ενενήντα λεπτά πριν το τέλος της σεζόν, τρεις ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο. Στην κορυφή της βαθμολογίας βρισκόταν η Ίντερ με 69 βαθμούς, ακολουθούσε η Γιουβέντους του Μαρτσέλο Λίπι με 68 και ελάχιστα πιο πίσω η πρωταθλήτρια Ρόμα με 67. Τελικά, το πρωτάθλημα κατέληξε στην Γιουβέντους με την Ίντερ να τερματίζει… τρίτη!

Και φυσικά, αναφέρει εν συνεχεία τους χαμένους τελικούς που προηγήθηκαν, με Μαγιόρκα (σε Ισπανία και τελικό Ουέφα), Βαλένθια (δύο χαμένοι τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ) και αυτούς που ακολούθησαν της Ίντερ, με Άρη στην Αθήνα κόντρα σε Παναθηναϊκό το 2010 και με την Αίγυπτο.

Ακολουθεί, η μεγάλη Ολλανδία της δεκαετίας του ΄70, των Μίχελς στον πάγκο και Κρόιφ στο γήπεδο! Δύο χαμένοι τελικοί Μουντιάλ στο ΄74 και το ΄78, από Γερμανία και Αργεντινή αντίστοιχα. Μία… εκδίκηση θα μπορούσε να πάρει το 2010, αλλά έχασε ξανά από την Γερμανία στον τελικό, στην παράταση…

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό αφιέρωμα…

 

 

To Top