Αργεντινή – Ιαπωνία 97-77: Πρόκριση στα νοκ άουτ με πρωταγωνιστή τον Σκόλα

Η Αργεντινή επικράτησε της οικοδέσπινας Ιαπωνίας 97-77 και προκρίθηκε στα νοκ – άουτ, με τον Λουίς Σκόλα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Σέρτζιο Ερνάντεζ, με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η Αργεντινή έκανε το καθήκον της και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, καθώς επικράτησε της Ιαπωνίας 97-77, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και προκρίθηκε στα νοκ-άουτ ως καλύτερη τρίτη.

Η ομάδα του Σέρτζιο Φερνάντες ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος, χτίζοντας σταδιακά μια ασφαλή διαφορά, με την Ιαπωνία να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 22′ (46-42).

Ο Λουίς Σκόλα πέτυχε 23 πόντους έχοντας 4/13 δίποντα, 5/8 τρίποντα, ενώ “κατέβασε” και 10 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν και ο Φακούντο Καμπάσο, ο οποίος “άγγιξε” το triple double, έχοντας 17 πόντους, 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Για τους Ιάπωνες ξεχώρισε ο Μπάμπα, ο οποίος είχε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η Αργεντινή θα είναι στους ανίσχυρους της κλήρωσης μαζί με Ιταλία, Γερμανία και τον ηττημένο του Ισπανία-Σλοβενία, ενώ στους ισχυρούς θα βρίσκονται Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστραλία και ο νικητής του Ισπανία-Σλοβενία.

To Top