ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χρήστος Σαμαράς “γιορτάζει”… Αυτοκρατορικά τα γενέθλια: Η ναυαρχίδα του Άρη!

Σε μια ένδοξη ιστορία 108 χρόνων του ιστορικού συλλόγου  δεν είναι δυνατόν το μπάσκετ των επιτυχιών και των 22 τίτλων να μην κατέχει περίοπτη θέση. Η ναυαρχίδα του συλλόγου δημιουργήθηκε οκτώ χρόνια μετά την ίδρυση του ποδοσφαίρου και στάθηκε η αιτία να ακουστεί το όνομα του συλλόγου στα πέρατα του κόσμου.

Ήταν η ομάδα που έβγαλε το Ελληνικό μπάσκετ από την μιζέρια και το εκτόξευσε στην κορυφή της Ευρώπης στην εποχή της κίτρινης ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

Ο Άρης του πρόεδρου των τίτλων Χρήστου Μιχαηλίδη, του αρχιτέκτονα Γιάννη Ιωαννίδη, του «θεού» Νίκου  Γκάλη, της «ψυχάρας» Παναγιώτη  Γιαννάκη, του Νίκου Φιλίππου, του «μίστερ  6,25μ» Λευτέρη Σούμποτιτς, του Μιχάλη Ρωμανίδη, του Βασίλη Λυπηρίδη  και των άλλων παιδιών ήταν η ομάδα που κατάφερε κάτι που δεν είχε καταφέρει, ούτε πρόκειται να πετύχει άλλη στο μέλλον. Ένωσε όλους τους υγιείς σκεπτόμενους Έλληνες. Ήταν ο Μακεδόνας Άρης, η ομάδα όλης της Ελλάδας.

Βέβαια με τον ίδιο δημιουργό τον «ξανθό» είχε προηγηθεί η ομάδα των “πιονέρων” του πρώτου μεταπολεμικού τίτλου του Αλεξανδρή, του Παπαγεωργίου, του Παραμανίδη, του Ανανιάδη, του Χωλόπουλου, του Σκόνδρα, του Καλαντίδη, του Βαμβακούδη, του Σπηλιώτη, του Σπάρταλη,ψτου Νάστου κα.

Μεγάλες μορφές του συλλόγου ο «Πατριάρχης» Ανέστης Πεταλίδης και ο ακούραστος εργάτης ο «μπαρού» Μάκης Νάτσης.

Βέβαια και πριν από αυτούς ο μπασκετικός Άρης είχε να επιδείξει σπουδαίους  μπασκετμπολίστες όπως ο Φαίδων Ματθαίου  ,ο Αντώνης Φλόκας ,ο Πέτρος Πετράκης ,ο Στέργιος Μπουσβάρος ,ο Τακής Νικολαίδης , Στέλιος Γούσιος και άλλοι που αν αναφέρω τα ονόματα τους θέλω όχι ένα αλλά δεκάδες σχόλια.

Ο Άρης πέρα από τους εγχώριους τίτλους έχει να επιδείξει τρείς παρουσίες σε Fainal Four του κυπέλου Πρωταθλητριών(Γάνδη, Μόναχο ,Σαραγόσα) και τρεις Ευρωπαϊκούς τίτλους (1993,1997,2003) και μάλιστα τους δυο επί τουρκικών ομάδων γι αυτό και του δόθηκε ο τίτλος «Τουρκοφάγος».

Το θρυλικό Παλέ θεωρείται η πιο καυτή έδρα της Ευρώπης και ο κόσμος του Άρη έγραψε ιστορία με την ατμόσφαιρα που δημιουργούσε και δημιουργεί στα παιχνίδια.

Ο μπασκετικός Άρης περνά τα τελευταία χρόνια δύσκολες στιγμές λόγω των οικονομικών οφειλών που προήλθαν από κακοδιοικήσεις του παρελθόντος ,όμως μένει όρθιος και θα το ξεπεράσει και θα ξαναγίνει πρωταγωνιστής γιατί είναι ο ΑΡΗΣ και έχει ένα μεγάλο όπλο τον κόσμο του.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗΣ ΜΑΣ!

To Top