ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα ο Γκάλης… τρέλανε την Ελλάδαέ: «Τι την έκανε την μπάλα ο θεός!» (video)

Σαν σήμερα πριν 34 χρόνια ο Νίκος Γκάλης στριφογύρισε τη μπάλα στο δάχτυλό του λίγο πριν από το τέλος του προημιτελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ… τρελαίνοντας το Παλέ και όλη την Ελλάδα!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 1988 και στο Παλέ διεξάγονταν ο προημιτελικός Κυπέλλου, που ήταν νοκ-άουτ, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στο τέλος του οποίου οι φίλοι του Άρη αποθέωναν τον Γκάλη τραγουδώντας το πασίγνωστο πλέον σύνθημα «Τι την έκανε την μπάλα ο θεός!».

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Άρης απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και χάρη στο δίδυμο των Γκάλη-Γιαννάκη μπόρεσε να φτάσει στη νίκη (102-93) και στην πρόκριση στην τετράδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «δράκος» είχε πετύχει 23 από τους 27 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο «γκάνγκστερ» ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 36 πόντους.

Το αποκορύφωμα, ωστόσο της βραδιάς ήταν η κίνηση του Νίκου Γκάλη δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Το ματς είχε κριθεί και ο «Νικ» προτίμησε να μην κάνει επίθεση, αλλά να… στριφογυρίσει τη μπάλα στο δάχτυλό του. Αμέσως «γεννήθηκε» και το… διαχρονικό σύνθημα «τι την έκανε τη μπάλα ο θεός» το οποίο συνόδεψε τον καλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα μέχρι το τέλος της καριέρας του!

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ 102-93

Ημίχρονο: 50-48
Διαιτητές: Ρήγας – Μάνος

ΑΡΗΣ (Ιωαννίδης): Γκάλης 36, Γιαννάκης 27 (5), Φιλίππου 16, Σούμποτιτς 16 (4), Ρωμανίδης 5, Λυπηρίδης 1, Δοξάκης 2.

ΠΑΟΚ (Νιούμαν): Σταυρόπουλος 26 (2), Κόρφας 24 (4), Φασούλας 16, Κατσούλης 6, Μακαράς 11 (1), Χοτοκουρίδης, Καρατζουλίδης 10 (1).

To Top