Τα πρώτα τέσσερα βήματα έγιναν για το μνημόνιο, ο Άρης σε θέση μάχης για την δικαίωση

Τα πρώτα βήματα έγιναν, πίεση και στοχευμένες ενέργειες από Άρη για το μνημόνιο που θα βάλει τέλος στην απίστευτη περιπέτεια στην οποία μπήκε ο κιτρινόμαυρος σύλλογος.

Πέρα από τις ενέργειες που κάνει ο Άρης στην υπόθεση Ντουρμισάι με την αναμονή προσφυγής στο CAS, αλλά και τα σχέδια… απόδρασης μέσα από τις ανανεώσεις συμβολαίων, το πρώτο και σημαντικότερο γεγονός που θα ρυθμίσει την επιστροφή της νομιμότητας είναι η υπογραφή μνημονίου ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την FIFA, ούτως ώστε ομάδες όπως η κιτρινόμαυρη να απαλλαγούν από τον “εφιάλτη” του ban.

Τα πρώτα βήματα έγιναν:

1. Η τηλεδιάσκεψη Καρυπίδη-Αρβανίτη με τους Γεραπετρίτη-Δημητριάδη, όπου εξηγήθηκαν οι διαστάσεις του προβλήματος της απόλυτα νόμιμης ΠΑΕ Άρης.

2. Η αποστολή φακέλου στα χέρια του Γεραπετρίτη με όλα τα στοιχεία που καταγράφουν το δίκαιο των όσων ζητάει ο Άρης.

3. Η επιστολή της κυβέρνησης στην FIFA, με την οποία υποστηρίζεται ανοιχτά η θέση του Άρη, καθώς και η θέληση της να συμβάλλει στα μέγιστα στην οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

4. Η συνομιλία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα χθες στην Θεσσαλονίκη, ανέδειξε ότι είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός, επιθυμεί μια δίκαιη λύση.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα πλαίσιο που δίνει την αίσθηση ότι ο Άρης βρίσκεται σε ένα σωστό δρόμο.

Δεν αρκούν όμως αυτά από μόνα τους.

Το ζητούμενο είναι να υπογραφεί το μνημόνιο κυβέρνησης-FIFA που θα καθορίζει το πλαίσιο για υποθέσεις, όπως της ΠΑΕ Άρης (δεν είναι η μόνη…) το συντομότερο δυνατό. Ήδη στόχος είναι μέχρι τα μέσα του Ιουνίου να βρεθεί προς ψήφιση στην Βουλή η αποκατάσταση της νομιμότητας, ούτως ώστε ο Άρης να μπορεί να αναπνεύσει και να κινηθεί χωρίς απαγορεύσεις στην μεταγραφική περίοδο της νέας σεζόν.

Η πίεση και οι στοχευμένες ενέργειες επιβάλλεται να κορυφωθούν μέχρι το τέλος αυτής της κρίσιμης αποστολής. Και σε αυτό θα κριθεί και η αποτελεσματικότητα και θέληση των πολιτικών παραγόντων για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υποσχέσεις και λόγια δεν αρκούν…

Ίμπε, Σιστόν και όχι μόνο: η παραγοντική… λογική που έριξε τον Άρη στα βράχια

Ο Άρης καλείται να αποδράσει από το ban της FIFA και να αποδείξει το αυτονόητο: η νέα καθαρή ΠΑΕ δεν είναι δυνατόν να πληρώσει την κακοδιαχείριση και τα χρέη της χρεοκοπημένης ΠΑΕ και ειδικά ο κόσμος των κιτρινόμαυρων δεν μπορεί να υποστεί και νέο “Γολγοθά”. Ήδη η οικογένεια του Άρη έχει πληρώσει πολύ ακριβά και για πολλά χρόνια τις δυσάρεστες καταστάσεις…

Δεν τις χαρίστηκαν ούτε χρέη, ούτε άνοιξαν τράπεζες Κυριακή βράδυ, ούτε “πάγωσαν” οι οφειλές.  Και όχι μόνο. Ούτε… υπουργάρες τύπου Τσοχατζόπουλου αγόραζαν διαρκείας… στήριξης, όπως και δεν είχε την αβάντα των κρατικών διαφημίσεων. Αλλά ας δούμε το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία.

Οι υποθέσεις τύπου Ίμπε και Σιστόν αποδεικνύουν βέβαια και τα εγκληματικά λάθη που έκαναν οι παράγοντες του, με μια λογική χρόνων που έριξε τον Άρη στα βράχια.

Έχουμε και λέμε:

1. Ο Ίμπε επί προεδρίας Δημήτρη Ηλιάδη (που θα έφερνε τους μεγάλους χορηγούς, την… Samsung και άλλες εταιρίες μαμούθ) έπαιξε ελάχιστα και επί της ουσίας πήρε μόλις την… προκαταβολή (27.000 ευρώ). Έκτοτε… ξέχασε ο πρόεδρος να τον πληρώσει, στην λογική χρόνων, όπου υπογράφονταν μεγάλα συμβόλαια και δεν εξυπηρετούνταν ποτέ με μια προσέγγιση “έχει ο Θεός” (ο Θεός είχε, αλλά όχι τα ταμεία της ΠΑΕ). Το χρέος; Πάνω από 210.000 ευρώ!

2. Ο Σιστόν διεκδικεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γιατί επί διοίκηση Αθανασιάδη και με το… golden boy “καπετάνιο”, υπέγραψαν όρο στο συμβόλαιο του παίκτη, ότι “αν δεν βρει ομάδα που να του δίνει το συμβόλαιο που έπαιρνε στον Άρη”, όφειλαν οι κιτρινόμαυροι να καλύψουν τη διαφορά!

Απίστευτα κι όμως αληθινά!

Γίνεται αντιληπτό ότι εκείνη η νοοτροπία και κακοδιαχείριση “πληρώθηκε” ακριβά. Ο Άρης ήπιε το πικρό ποτήρι της συμμετοχής στις ερασιτεχνικές κατηγορίες (Γ’ Εθνική), ήταν στα σχοινιά για τέσσερα χρόνια, πληγώθηκε το “εγώ” και το όνομα του, τα φυσικά πρόσωπα και οι περιουσίες τους βρίσκονται στο δικαστικό στόχαστρο, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της χρεοκοπημένης εταιρίας, το Νέο Ρύσιο, έχει κατασχεθεί και βρίσκεται σε πλειστηριασμό, που “κόλλησε” λόγω αμέλειας του κράτους…

Η οικογένεια του Άρη μέσα από τις στάχτες της, ακολούθησε τον δρόμο της νομιμότητας. Δεν μπορεί να πληρώσει διπλά και τριπλά.

Στα χαρακώματα! Ο Άρης διάλεξε την νομιμότητα και απαιτεί μια δίκαιη λύση! Η ώρα των πράξεων από την πολιτεία

Ο Άρης διάλεξε την νομιμότητα και απαιτεί μια δίκαιη λύση! Η ώρα των πράξεων από την πολιτεία χωρίς λόγια ή υποσχέσεις έχει φτάσει…

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια έκανε τεράστια λάθη και τα πλήρωσε ακριβά. Πολλές φορές. Ακολούθησε μετά την αυτοεξορία της, τον δρόμο της νομιμότητας και βαδίζει σε αυτήν. Δεν μπορεί και θα ήταν αδιανόητο να τιμωρηθεί γι αυτό. Όπως είναι αδιανόητο να καταδικαστεί ένας ολόκληρος σύλλογος, επειδή επέλεξε να σεβαστεί τους νόμους του ελληνικού κράτους και το ελληνικό δίκαιο.

Γι αυτό και απαιτεί -δεν επαιτεί- την απόδοση της δικαιοσύνης. Μια ξεκάθαρη και δίκαιη λύση στην οποία εκ των πραγμάτων θα πρέπει η ίδια η ελληνική πολιτεία να διορθώσει τα… λάθη της.

Η ΠΑΕ μαζί με τον ΑΣ Άρης ζήτησαν με επιστολή, μια συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Για να προχωρήσει η υλοποίηση μιας “δίκαιης λύσης”. Για να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της. Ποια είναι αυτή; Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που θα περάσει από την Βουλή και θα καθορίζει τις σχέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου με την FIFA, να προβλέπεται η… διόρθωση τέτοιων λαθών: να μεταφέρονται τα χρέη ενός διαφορετικού νομικού προσώπου σε ένα άλλο, το οποίο αναγκάζεται να πληρώνει “παλιές αμαρτίες”.

Όπως εύστοχα είπε και χθες ο Γρηγόρης Ιωαννίδης από το Λονδίνο ένας από τους 20 κορυφαίους δικηγόρους στον κόσμο, στον τομέα του Αθλητικού Δικαίου:  “όταν βγάζεις ένα ΑΦΜ, είναι σαν να εκδίδεις ένα πιστοποιητικό γέννησης, «γεννιέται» ένας νέος άνθρωπος και τού δίνεις λόγο ύπαρξης. Κάθε καινούργια εταιρία έχει νέο ΑΦΜ που σημαίνει νέα ξεχωριστή νομική ύπαρξη”!

Ο Άρης έχει ως “όπλο” την ελληνική νομοθεσία. Αυτό θα πρέπει και να εξηγηθεί και να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση για να επαναφέρει την τάξη και την νομιμότητα.

Από χθες τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδειξαν ανοιχτά τις προθέσεις του να συνταχθούν στο δίκαιο των αιτημάτων του Άρη. Ήδη έγιναν πρώτες επαφές με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν αρκεί. Επιβάλλεται να μην μείνουν οι πολιτικοί παράγοντες στην απλή φιλολογία, αλλά να αναλάβουν άμεση δράση. Με πράξεις για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Φυσικά πρέπει και ο Άρης να έχει σχέδιο, πειθώ και επιχειρήματα που θα του ανοίξουν τον δρόμο για να αποδράσει από την “ομηρία”.

Είναι η ώρα που κρίνονται όλοι…

Ο κόσμος του Άρη αγωνιά, η ΠΑΕ θέλει την δικαίωση, ζητούνται ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Καρυπίδη!

Η ΠΑΕ παλεύει για την δικαίωση στο θέμα της FIFA και του ban, ο κόσμος του Άρη δικαιολογημένα αγωνιά, έχοντας εκφραστεί με κάθε τρόπο τις τελευταίες ώρες, ενώ το σίγουρο είναι ότι ζητούνται ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Θόδωρο Καρυπίδη και τους συνεργάτες του στην κιτρινόμαυρη διοίκηση.

Αυτή την στιγμή, το πρώτο μέρος της υπόθεσης ban και Άρη δεν εξελίχθηκε ευνοϊκά για τους κιτρινόμαυρους. Το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας επέβαλε στον Άρη ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, ουσιαστικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι του 2021, δίνοντας όμως στην ομάδα το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS και να διεκδικήσει εκεί την δικαίωσή της.

Κανείς -παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία που έδινε το θέμα της αδειοδότησης- δεν είχε προεξοφλήσει την τελική απαλλαγή των κιτρινόμαυρων. Ήταν ένα βήμα, αρνητικό σίγουρα, λίγο-πολύ αναμενόμενο. Καμία “βόμβα”, κανένα “σοκ”, καμία “κεραμίδα στο κεφάλι”. Μια όχι θετική εξέλιξη που προαναγγέλλει την συνέχιση του “Γολγοθά”.

Ο κόσμος του Άρη αγωνιά, όχι άδικα, σε δύσκολες μάλιστα εποχές, όπου οι αντοχές όλων δοκιμάζονται. Δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει στην επόμενη ώρα, μέρα, βδομάδα. Η ΠΑΕ Άρης, όπως έχει ενημερώσει έχει ζητήσει το σκεπτικό της απόφασης για να προσφύγει στο CAS. Όπως υποστηρίζουν στην Αλκμήνης: “Η απόφαση της FIFA ήταν αναμενόμενη επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Η FIFA δεν δέχτηκε τις θέσεις μας για την υπόθεση Ντουρμισάι αλλά ούτε και της ΕΠΟ, συνεπώς το ban παραμένει. Έχουμε ζητήσει ήδη το σκεπτικό της απόφασης για να προσφύγουμε στο CAS όπου πιστεύουμε θα δικαιωθούμε”.

Η αίσθηση των ανθρώπων της ΠΑΕ είναι ότι στο τέλος ο Άρης θα δικαιωθεί. Αυτό απομένει να φανεί στην πράξη. Εκείνο που επιβάλλεται είναι να βγει μπροστά ο Καρυπίδης και να δώσει στον κόσμο ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι συμβαίνει και πώς θα κινηθεί η ομάδα. Μόνο αυτός, με την γλώσσα της ειλικρίνειας και των ανοιχτών χαρτιών μπορεί να δρομολογήσει τις εξελίξεις. Να εξηγήσει και κυρίως να πείσει. Όχι με όμορφα λόγια, αλλά με λόγια ουσίας και προοπτικής.

Χωρίς μισόλογα ή “μισές αλήθειες”. Η οικογένεια του Άρη πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει όσο βρίσκετε στην κόψη του ξυραφιού, την ώρα που όλοι οι άσπονδοι φίλοι και εχθροί τον περιμένουν στην γωνία. Που οι περισσότεροι θα χαρούν να μην πετυχαίνει…

Αυτό είναι το σχέδιο για να… αποδράσει η ΠΑΕ Άρης από τον οικονομικό κλοιό

Η ΠΑΕ Άρης έχει να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα που έχουν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι σε όλον τον πλανήτη: την ανάγκη να αποδράσει από τον οικονομικό κλοιό και να παραμείνει υγιής και βιώσιμη.

Η πραγματικότητα αυτή είναι κυνική:

Α. Απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από τα εισιτήρια, μια και βαδίζουμε σε μια ποδοσφαιρική λογική με άδειες κερκίδες.

Β. Μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά και γενικότερα αβεβαιότητα σε ποιο ύψος θα φτάσουν στην νέα περίοδο.

Γ. Γενική οικονομική ύφεση στον επιχειρηματικό τομέα, άρα και στο επίπεδο προσέλευσης των χορηγών-υποστηρικτών.

Μέσα σε αυτό το τοπίο, έγιναν ήδη πολύωρες συζητήσεις ανάμεσα στα στελέχη του Άρη με κεντρικό εκφραστή και ρυθμιστή των τελικών αποφάσεων τον Θόδωρο Καρυπίδη, προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης για να… αποδράσει η ΠΑΕ από τον οικονομικό κλοιό, να βρει πόρους, έσοδα και να είναι βιώσιμη. Ο Καρυπίδης θα είναι αυτός που θα κληθεί να πάρει τις τελικές αποφάσεις και να το υλοποιήσει, πάντα σε αρμονία με τους συνεργάτες του.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει πώς πρέπει να κινηθεί ο Άρης σε οργανωτικό-διοικητικό-οικονομικό πλαίσιο για να είναι βιώσιμος, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, με το οποίο είναι επιφορτισμένος ο Άγγελος Χαριστέας.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Στελέχωση της ΠΑΕ. Μια από τις πιο γνωστές… αδυναμίες που καταγράφει ο κιτρινόμαυρος σύλλογος είναι η ανάγκη να στελεχωθεί με περισσότερα άτομα, να δοθούν αρμοδιότητες και “ατζέντα” και να μην περνάνε όλα από τα χέρια ενός ή δυο ανθρώπων. Η πρόταση περιλαμβάνει συγκεκριμένες θέσεις και άτομα, τα οποία ο καθένας θα λειτουργεί στον τομέα του. Αποτελεί το “Α” για να ξεκινήσει να λειτουργεί αποτελεσματικά μια ΠΑΕ.

2. Αξιοποίηση του Κλεάνθης Βικελίδης. Με σχεδόν βέβαιο το γεγονός των άδειων κερκίδων, ο Άρης καλείται να βρει τρόπους, τρικ δημιουργίας εσόδων. Οι προτάσεις που είναι σε ζύμωση αφορούν την αξιοποίηση εμπορικά μέσω χορηγιών του γηπέδου, είτε με την αύξηση των διαφημιστικών πινακίδων (η τηλεθέαση αναμένεται να αυξηθεί για ευνόητους λόγους) είτε και ολόκληρων κομματιών της κερκίδας με μεγάλα πανό-μπάνερ, στα πρότυπα των ξένων συλλόγων.

3. Αξιοποίηση της μπουτίκ. Μια ακόμη… πονεμένη ιστορία για τον Άρη. Στόχος είναι να ενισχυθεί, έχοντας μεγάλη παρακαταθήκη σε ποσότητα και ποιότητα προϊόντων, ώστε να εξυπηρετεί τον κόσμο είτε με την φυσική του παρουσία, είτε με το e-shop, αποτελώντας μια “διέξοδο” επαφής των φιλάθλων με την ομάδα. Μια μπουτίκ που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου και τις… υποχρεώσεις μιας σύγχρονης ΠΑΕ, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα της.

4. Ανάπτυξη του μάρκετινγκ. Σημαντικός προσανατολισμός για να μπορέσει ο Άρης να βρει επιπλέον τρόπους, ώστε να “γεννηθούν” έσοδα. Απαραίτητη προϋπόθεση να ενισχυθεί με στελέχη το συγκεκριμένο τμήμα.

5. Φανέλα. Με ένα ισχυρό brand name, ο Άρης μπορεί να δημιουργήσει νέα έσοδα, μέσα από την εμπορική αξιοποίηση της φανέλας. Ήδη υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες προς το παρόν είναι στην φάση της συζήτησης.

Επίσης είναι προς συζήτηση η έκδοση διαρκείας ή “εισιτηρίων” χαμηλού κόστους ανά αγώνα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί με την οριστική του μορφή στον κατάλληλο χρόνο. 

Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες του σχεδίου, του οποίου είναι γνώστης εν πολλοίς ο Θόδωρος Καρυπίδης. Η άφιξη του στην Θεσσαλονίκη θα δρομολογήσει την υλοποίηση του. Καλείται και ο ίδιος να πάρει αποφάσεις, να εμπιστευτεί συνεργάτες, να κάνει τα επόμενα βήματα για την βιωσιμότητα του Άρη. Αποφάσεις που θα μεταφέρουν την θεωρία στην πράξη.

 

Η επιβίωση του Άρη κάνει επιτακτική την άμεση λύση στην “ομηρία” του Παλέ!

Η ΚΑΕ Άρης, όπως όλος ο… πλανήτης, καλείται να βαδίσει μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα, όπως την επιβάλλει η “νέα τάξη πραγμάτων” με την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα… Μια πραγματικότητα που προαναγγέλλει την ανάγκη της επιβίωσης της, χωρίς το βασικό της “όπλο”, το… οξυγόνο της, που είναι οι γεμάτες κερκίδες στο Παλέ ντε σπορ.

Όλα δείχνουν ότι οι αγώνες μπάσκετ, όταν θα επανέλθει η αγωνιστική δράση, θα είναι χωρίς θεατές… Τουλάχιστον ως το τέλος του 2020. Αυτόματα αυτό σημαίνει για τον Άρη, ότι θα πρέπει να κληθεί να βρει τους μηχανισμούς εσόδων, άρα και λύσεις επιβίωσης, μετρώντας μια μεγάλη απώλεια. Και ψυχολογική (δεν χρειάζεται να πούμε τι σημαίνει άδειο Παλέ), αλλά και πρακτική, μια και δεν θα έχει έσοδα σημαντικά, σωτήρια.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, η λύση της “ομηρίας” στο θέμα του Αλεξάνδρειου είναι επιτακτική όσο ποτέ. Μια ΚΑΕ που θα ξεκινήσει με πάγια ανελαστικά έξοδα (ρόστερ, τεχνικό τιμ, έξοδα λειτουργίας, παλαιότερες οφειλέςκ.α.) θα στερείται τον βασικό της ελαστικό έσοδο: την ρευστότητα από τα διαρκείας και τα εισιτήρια των αγώνων.

Η λύση που χρόνια ζητάει ο Άρης θα πρέπει να δοθεί τώρα, άμεσα και αποτελεί κύρια ευθύνη της ίδιας της πολιτείας. Μια πολιτεία που χάριζε χρέη εκατομμυρίων ευρώ ή ολόκληρα γήπεδα, πληρώνοντας ακόμη την ΔΕΗ ή το πετρέλαιο (και πληρώνει ακόμη μπόνους) έχει την χρυσή ευκαιρία να δώσει μακρόπνοη λύση στο θέμα του Αλεξάνδρειου: να απαλλάξει τον Άρη από την θηλιά που του στέρησε τα τελευταία δυο χρόνια έσοδα όπως το τηλεοπτικό ή την κεντρική χορηγία, αλλά και να δώσει αυτό που ήδη έχει υποσχεθεί: την οικονομική δυνατότητα στους κιτρινόμαυρους να κρατήσουν ζωντανό το γήπεδο-σύμβολο και τα αθλήματα-ομοσπονδίες που φιλοξενεί.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι επιτακτική η ανάγκη… χθες. Ο Άρης με σχέδιο και ενεργοποιώντας τις σωστές επιλογές, πρέπει να κερδίσει αυτό που δικαιούται χρόνια τώρα. Για να έχει δικαίωμα στην επιβίωση, μέσα από μια λύση δικαιοσύνης. Κι αν μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υπήρχαν μια “κοινή γλώσσα”, οι συγκυρίες δίνουν σήμερα την δυνατότητα να κατατεθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να λυθεί το πρόβλημα.

Παράλληλα, είναι μια εξόχως καλή ευκαιρία για τους πολιτικούς της Βόρειας Ελλάδας να μην μείνουν μόνο στα λόγια και στα “θα”. Υπάρχει μπροστά τους πεδίον δόξης λαμπρό.

Η λύση στο Παλέ, θα αποτελέσει αναμφισβήτητα, ο δρόμος για την επιβίωση της ΚΑΕ Άρης, αλλά και ένα στοιχειώδες ατού σε όλη την πόλη…

Μεταγραφικά “λαβράκια” και παίκτες value for money στο ραντάρ του Άρη

Μεταγραφικά “λαβράκια” και παίκτες value for money στο ραντάρ του Άρη με την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όσο κι αν αυτό μοιάζει οξύμωρο στο κάδρο της επικρατούσας αβεβαιότητας: το μπάτζετ του Άρη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό της τρέχουσας, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για τη στελέχωση του ρόστερ με περισσότερους Έλληνες παίκτες, όπως και Έλληνες του εξωτερικού. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα: με μειωμένα έσοδα από τα τηλεοπτικά, όπως φαίνεται, χωρίς εισιτήρια σε πολλά παιχνίδια (άγνωστο μέχρι πότε…), αβεβαιότητα στην “πηγή” των χορηγών, κανείς δεν μπορεί να κάνει μακρόπνοα και οικονομικά φιλόδοξα σχέδια.

Από κει και πέρα, έχοντας ως ατού την παρουσία του Άγγελου Χαριστέα στην νευραλγική θέση του ποδοσφαιρικού διευθυντή, υπάρχει η “δεξαμενή” παικτών που είτε γνωρίζει καλά ο ίδιος, είτε άνθρωποι που έχει συνεργαστεί και εμπιστεύεται. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν έχουν στη λίστα τους και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Θεωρούν, μάλιστα, ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι παίκτες θα ρίξουν το κασέ τους και θα είναι πιο εύκολο να τους αποκτήσουν. Πρόκειται για περιπτώσεις που αποτελούν μεταγραφικά “λαβράκια”, τα οποία θα έχουν μειωμένες απαιτήσεις λόγω της γενικότερης κατάστασης ή όπως λέγεται πια στην σύγχρονη μεταγραφική ορολογία παίκτες που αξίζουν τα λεφτά τους (value for money)… Και στην προκειμένη περίπτωση με χρήματα που μπορεί να καλύψει το οικονομικό “πάπλωμα” του Άρη, παίρνοντας αυτά που θέλει σε αξιόπιστο βαθμό στο γήπεδο.

Το “έργο” είναι σίγουρα δύσκολο. Αλλά ποιος μπορεί να πει ότι τα πράγματα είναι εύκολα μέσα σε αυτό το τοπίο, όπως έχει διαμορφωθεί στο παγκόσμιο χάρτη, με την αγωνία και της αβεβαιότητα να κορυφώνονται.,,

Το έπος της Προύσας “αντίδοτο” για να μένεις ζωντανός!

Έχουν γραφτεί, γράφτηκαν και μακάρι να επιστρέψουμε στις μέρες της κανονικότητας για να ξαναγραφτούν απόψεις, σχόλια για μια από τις “χρυσές” σελίδες ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού: το έπος της Προύσας.

Η σημερινή μέρα, εδώ και 23 χρόνια (πώς πέρασαν, άραγε σαν νεράκι…) γυρίζει τον χρόνο πίσω στην Προύσα, εκεί όπου ο Αυτοκράτορας Άρης σε μια από τις μεγαλύτερες αναλαμπές-λάμψη φωτεινή στην πραγματικότητα- της ιστορίας του έστησε ψηλά την σημαία του, μαζί και την ελληνική σημαία, κατακτώντας ίσως τον πιο παλικαρίσιο τίτλο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ… Τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών πάντοτε.

Στην δεύτερη πιο ιερή πόλη του Ισλάμ, μετά την Μέκκα, σε μια εξαιρετικά φορτισμένη και φανατισμένη περίοδο με τις επιθέσεις των “Γκρίζων Λύκων” να είναι σε έξαρση, μέσα σε ένα εχθρικό κλίμα από χιλιάδες Τούρκους που διψούσαν για μια επιτυχία με κάθε κόστος, απέναντι σε μια τόσο σπουδαία ελληνική ομάδα και με ένα αρνητικό σκορ -11 από το Αλεξάνδρειο, ο Άρης έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Ήταν στα σχοινιά. Τον είχαν ξεγραμμένο…

Στο παρκέ όμως η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς έγραψε ιστορία. Ένα έπος, με την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς. Όλα μετά έγιναν κι αυτά ιστορία… Η επανάληψη της αναφοράς σε τέτοιες επιτυχίες, μερικές φορές κάτι σαν… μνημόσυνο του στιλ “περασμένα μεγαλεία…”, μπορεί να ξεθώριασε στον χρόνο, εκείνη την τεράστια στιγμή.

Τώρα όμως, σε αυτήν την περίοδο, όπου ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, εάν έγραφε ξανά το βιβλίο του “Ο Έρωτας στα χρόνια της χολέρας”, είμαστε σίγουροι ότι θα είχε πολλά περισσότερα να καταγράψει (αλλάζοντας μόνο το όνομα της… πανδημίας), να το εμπλουτίσει με απίστευτες στιγμές, εκείνος ο άθλος, μπορεί να αποτελέσει, πυξίδα, οδηγός ζωής. Μπορεί να είναι ως μήνυμα ένα εξαιρετικό “αντίδοτο” ζωής, για το πώς να μένεις ζωντανός στα πιο δύσκολα, όταν όλοι και όλα είναι εναντίον σου.

Αρκεί να είσαι μαχητής, πολεμιστής, με καρδιά και πίστη σε αυτό που κάνεις. Τώρα που έχουμε όλοι μας χρόνο, ας σκεφτούμε τα πράγματα από μια τέτοια βάση. Κι ας πάρουμε δύναμη για το πώς οφείλουμε να λειτουργούμε, ακόμη και σε στιγμές όταν όλα συνηγορούν ότι το “παιχνίδι είναι χαμένο”.

Χρόνια πολλά Άρη από τους… ελεύθερους πολιορκημένους και καλή λευτεριά σε όλους μας!

Δυο αιώνες παρά έναν χρόνο η Ελλάδα γιορτάζει την επανάσταση από τον οθωμανικό ζυγό, από την σκλαβιά και την υποδούλωση, μέσα σε μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι του πλανήτη βιώνουμε ένα γεγονός: είμαστε “ελεύθεροι πολιορκημένοι…”! Τι μακάβριο, σκληρό παιχνίδι της μοίρας κι αυτό… Να γιορτάζεις την λευτεριά ως έθνος, παρακαλώντας για λευτεριά όλης της ανθρωπότητας!

 

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Μάρτης του 1821, Μάρτης 2020, απόσταση 199 χρόνων μέσα σε αίμα, πολέμους, κακουχίες, καταστροφές, αλλά και όμορφα χρόνια δημιουργικότητας, ανάπτυξης, ελπίδας, προσμονής… Υπό άλλες συνθήκες άλλες θα ήταν οι σκέψεις τούτες τις ώρες, αλλά τώρα όπου όλες οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας και συνομωσιολογίας, μοιάζουν… παραμυθάκια για μικρά παιδιά, την ώρα που όλη η ανθρωπότητα βιώνει έναν ασφυκτικό κλοιό για την ίδια της την επιβίωση, όλα είναι μπερδεμένα. Σημεία των καιρών.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, ο Άρης, ο πιο περήφανος σύλλογος της Μακεδονίας, ένας σύλλογος που κουβαλάει ανεξίτηλα χαραγμένες στο πετσί του, μέσα στο DNA του έννοιες όπως μαχητικότητα, ανεξαρτησία, περηφάνια, συλλογικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο, αυτοθυσία, μπορεί να είναι ένα παράδειγμα για όλους μας.

Με αυτές τις έννοιες και τα χαρακτηριστικά, σήμερα που ο Άρης γιορτάζει τα 106 χρόνια της ιστορίας του, μπορούμε να δούμε υπό διαφορετικό πρίσμα την “επόμενη μέρα”, να πάρουμε ελπίδα, να συνεχίσουμε την μάχη για να επιστρέψουμε από το “γήπεδο της επιβίωσης”, στο “γήπεδο της ζωής”, της κανονικότητας.

Κρατάμε λοιπόν, αυτήν την περίοδο του “αόρατου εχθρού” και του “πολέμου χωρίς όρια”, όλα όσα πρεσβεύει ο Άρης, ο λαός του, με το μεγαλείο  αυτών των δύσκολων δεκαετιών και παίρνουμε δύναμη. Προχωράμε με την αγωνία για το αύριο, αλλά πάντα με την πίστη, που απλόχερα ξεδιπλώνει ο ύμνος του συλλόγου: “Άρης, Άρης, Άρης νικητής, προχωρείς πάντα μπρος…”.

Κι αυτήν την μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε… Όλοι μας!

Άρης χρόνια πολλά από όλους εμάς τους “ελεύθερους πολιορκημένους”. Και καλή λευτεριά στην ανθρωπότητα!

 

Η αναμονή του Άρη για την FIFA, οι δυσκολίες και τα δυο “πρόσωπα” του Γραμμένου

Ο Άρης περιμένοντας, όπως όλος ο πλανήτης, την επιστροφή στην κανονικότητα, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στην φάση της αναμονής για την υπόθεση της FIFA και του μπαν που του επιβλήθηκε, πολύ πριν ξεκινήσουν τα τραγικά γεγονότα με τον κορωνοϊό.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Η αναμονή αυτή (ακόμη και σε μια περίοδο, όπου θα λειτουργούσαν όλα κανονικά στον αθλητισμό) εκ των πραγμάτων τον φέρνει σε δύσκολη θέση και με δεμένα χέρια. Η αβεβαιότητα που ούτως ή άλλως υπάρχει αυτήν την περίοδο και με άγνωστο τον… ορίζοντα αυξάνεται, όσο δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του μπαν.

Με έναν ποδοσφαιρικό πλανήτη να ασχολείται με τα θέματα πρώτης γραμμής και πρώτης αιχμής (διοργανώσεις εθνικών ομάδων, πρωταθλημάτων, αποζημιώσεων κτλ) γίνεται αντιληπτό, ότι περνάνε σε δεύτερη μοίρα θέματα αθλητικών διαφορών όπως αυτό ανάμεσα σε ΠΑΕ Άρης, FIFA και ΕΠΟ. Οι δυσκολίες ήταν μεγάλες εκ των πραγμάτων, πόσο μάλλον τώρα…

Αυτό σε συνδυασμό με μια απώλεια σημαντικών εσόδων, εφόσον δεν πραγματοποιηθούν (όταν θα γίνουν…) τα πλέι οφ χωρίς κόσμο καθιστά ακόμη πιο προβληματική την κατάσταση για τον Άρη, που έχει πάντα στο μυαλό τον δρόμο του CAS, αλλά και του μνημονίου με την FIFA. Για το τελευταίο αποτελεί απορίας άξιον εάν θα φτάσει και πότε στην Βουλή η ψήφισή του, την ώρα που όλη η χώρα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μέσα από αυτές τις σκέψεις και με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, που νιώθει άνετα στο κανάλι των συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, αξίζει να υπογραμμίσουμε κάτι. Την ώρα που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφερόταν εμφατικά ότι “ο Άρης θα πρέπει να δικαιωθεί από την FIFA” εμφάνιζε το ένα του πρόσωπο…

Για το άλλο πρόσωπο και το πιο σκοτεινό, δεν μίλησε ποτέ, το οποίο έχει να κάνει με τον (επιεικώς) ελλειμματικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε επί 1,5 χρόνο, όταν “έθαβε” στα συρτάρια τις κλήσεις της FIFA, αφήνοντας μια κατάσταση να αιωρείται και διαιωνίζεται, αντί να κάνει το στοιχειώδες: αυτό που έκανε πριν μερικά χρόνια ο Βασίλης Γκαγκάτσης, όταν ως πρόεδρος της ΕΠΟ, έσβησε ανάλογες “φωτιές” ξεκαθαρίζοντας επί τόπου στην FIFA, τι συμβαίνει με τις ΠΑΕ, ποιο είναι το δίκαιο και γιατί δεν μπορεί (όπως τώρα) να κουβαλάει μια καθαρή ΠΑΕ τις οφειλές μια υπό εκκαθάριση kai χρεωκοπημένης ποδοσφαιρικής εταιρίας.

Όταν με το καλό, το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ελληνικός αθλητισμός και κυρίως η κοινωνία μας επιστρέψει στον… παλιό καλό καιρό της κανονικότητας, ανάλογες συμπεριφορές και στάσεις τύπου Γραμμένου, θα πρέπει να ξεσκεπαστούν…

Απώλεια χιλιάδων ευρώ για τον Άρη από το “λουκέτο” λόγω του ιού

Απώλεια χιλιάδων ευρώ για τον Άρη σημαίνει το “λουκέτο” λόγω του ιού (κορωναϊού) που αποφάσισε η κυβέρνηση!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Άρης υποδέχεται στις 14 Μαρτίου τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα των πλέι οφ, αλλά εξαιτίας της… εύκολης λύσης “πονάει χέρι, κόβει χέρι” θα στερηθεί πολύτιμα έσοδα, στα οποία προσδοκούσε.

Την στιγμή που οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν τους… βαρόνους της οικονομίας, παράγοντες που μπουκάρουν με το… όπλο στο γήπεδο ή απλά ζουλάνε τα γεννητικά όργανα των διαιτητών επειδή έκαναν το “λάθος” να σφυρίξουν αυτό που είδαν ή συναθροίζουν στο κότερο τους τον “αφρό” της πολιτικής και της οικονομίας του τόπου, μετράνε απώλειες σημαντικών εσόδων!

Σε μια χώρα που θέλει να είναι απλά “ουρά” των ξένων, χωρίς σχέδιο, χωρίς τόλμη, οι πολίτες και ειδικά οι φίλαθλοι παρακολουθούν με οργή, μια λογική που δεν έχει νόημα, απλά καταστρέφει ότι μπορεί να τους δώσει μια λύση στο καθημερινό αδιέξοδο.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Άρης με την “ευκολία” της λογικής “απαγορεύουμε κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να δώσουμε λύση” θα στερήσει από τον κόσμο την δυνατότητα να συμπαρασταθεί στην ομάδα και φυσικά από μια ποδοσφαιρική ομάδα που δεν της περισσεύει ούτε ένα ευρώ σημαντικά έσοδα…

Θα περιμέναμε από μια πολιτεία να δείξει αντανακλαστικά σε θέματα όπως π.χ. της πολυϊδιοκτησίας, της βίας, ενός υγιούς πρωταθλήματος, αλλά προφανώς εκεί θέλει “αυγά για να κάνεις ομελέτα”!

Η δική μας πρόταση; Καλύτερα κλείστε το “μαγαζί”! Ούτως ή άλλως παρωδία είναι.

Καληνύχτα Ελλάδα…

Αηδία, οργή για το “έργο μάου, μάου”, αλλά και τεράστια ΠΡΟΣΟΧΗ από όλον τον Άρη

Εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα, πάντα η… εξυγίανση, ο πόλεμος των μεγαλοεπιχειρηματιών θα βάλει ακόμη μια μαχαιριά στο απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό για το οποίο οι “νυν” ήρθαν να διώξουν τους τοξικούς “πρώην” και το κάνουν καθημερινά χειρότερο!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Δικαιολογημένα, μετά την ταινία “Οι μάου, μάου επιστρέφουν” που παίχθηκε με “τυφλές” κάμερες (θα δούμε ποτέ τι έγινε πραγματικά στον Βαρδάκη;) και όργανα ασφαλείας και τάξης σε στάση προσοχής, επικρατεί αηδία και οργή στην οικογένεια του Άρη. Στο ΟΑΚΑ εκτυλίχθηκε ένα σκωτσέζικο ντους της απόλυτης ξεφτίλας.

Τι εννοούμε;

Α. Ένα πρώτο ημίχρονο, όπου ο κακός Άρης για 30′ και μέτριος στα τελευταία 15′ είχε την ΑΕΚ σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της, στο 1-1. Γιατί ο διαιτητής Ντίας έπαιξε 50-50 και επειδή στο ποδόσφαιρο, όλες οι ευκαιρίες δεν γίνονται γκολ.

Β. Στο δεύτερο ημίχρονο διαδραματίστηκαν καταστάσεις που ακόμη και στην μακρινή Αιθιοπία, στις φυλές της άγριας ερήμου, θα ντρεπόντουσαν να ακολουθήσουν. Προηγήθηκε το ντου του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια, μετά συνοδείας γυμνασμένων κυρίων (!), μπροστά στους αστυνομικούς, οι οποίοι σε στάση προσοχής άφησαν τον μεγαλοεπιχειρηματία να δημιουργεί συνθήκες “ζούγκλας” απέναντι σε διαιτητές και Καρυπίδη. Τίγρης γαρ…

Γ. Ο Ντίας αρνιόταν να βγει επί 25 λεπτά και τότε άναψαν τα… τηλεφωνικά σύρματα με τον Περέιρα να… προτρέπει τον συμπατριώτη του να επιστρέψει να “τελειώσει το έργο του”… Σου λέει “φευγάτοι είμαστε όλοι, μην χολοσκάς”. Και όλοι είδαμε τι έγινε στην συνέχεια. Μπήκε στα αποδυτήρια Πορτογάλος και βγήκε στο χορτάρι… Καραντώνης!

Δ. Τα λέιζερ στον διαιτητή, η αποβολή του Ματίγια και ο τραυματισμός του Λάζαρου Βαρδάκη με το ντου των οπαδών στο γήπεδο, ήταν τα κομμάτια που συνέθεσαν το παζλ μιας τριτοκοσμικής και βίαιης κατάστασης. Δεν χρειάζεται να σταθούμε περισσότερο στην στάση του Ξηροκώστα… Βιώνει τον δικό του “Γολγοθά”, έχει ξεπεράσει τα όρια, αλλά οφείλει κάποτε να καταλάβει ο ίδιος ότι για το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που του επιφύλασσε η ζωή, δεν ευθύνεται κανένας Άρη. Ούτε φυσικά να χρησιμοποιεί την κατάσταση του, ως άλλοθι για τα πάντα που κάνει…

Κανείς δεν θα μάθει, εάν ο Ντίας δεν λειτουργούσε υπό πανικό στο δεύτερο ημίχρονο και ο Άρης έπαιζε με έντεκα παίκτες, πώς θα εξελισσόταν το παιχνίδι (ο Θεός να το κάνει…). Υπάρχει το τελικό 2-1 μέσα στην “ζούγκλα”, που αποτελεί το μη χείρον βέλτιστον, με την πρόκριση να παίζεται πια στο γήπεδο του Άρη. Δυστυχώς όμως μετά από 45 μέρες…

Για όλα αυτά υπάρχει δικαιολογημένα οργή, την οποία προκαλεί η αηδία μιας νοσηρής κατάστασης. Όλος ο Άρης πρέπει να επιδείξει όμως εγρήγορση και ΠΡΟΣΟΧΗ. Τον περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Θα ήθελαν ένα άδειο Κλεάνθης Βικελίδης π.χ. στα πλέι οφ και στην ρεβάνς, για να απολέσει ο Άρης την δύναμη του λαού του, αλλά και οικονομικά οφέλη.

Ο Άρης είναι στην πρίζα. Και εξωαγωνιστικά και οπαδικά θα πρέπει να αποδείξει ότι ξέρει να υπερέχει και να επιβιώνει. Όσο και αγωνιστικά να παρουσιαστεί όπως πρέπει στα ματς που γράφουν ιστορία…

 

To μεγαλείο και το μήνυμα! Ο Super 3 “κατέγραψε” την υπεροχή της οικογένειας του Άρη!

Θέμα συζήτησης και όχι άδικα αποτελεί από χθες το βράδυ η ανακοίνωση του Super 3 σχετικά με τον Φραν Βέλεθ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Σε μια χρονική συγκυρία όπου ο Άρης, ως οργανισμός βάλλεται από παντού και ο κόσμος του αποτελεί το βασικό όπλο, σε μια περίοδο, όπου καλοθελητές και μη θέλουν να βάλουν εμπόδια, με διαρροές τύπου Βέλεθ η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών ήρθε να “καταγράψει” την υπεροχή της οικογένειας των κιτρινόμαυρων (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Με μηνύματα αγνής οπαδικής στήριξης, όπως: “Αρχηγέ, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα είμαστε μαζί σου! Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο είμαστε δίπλα σου!”, αλλά και με την γενικότερη προσέγγιση στο θέμα του Ισπανού αμυντικού, κατάφεραν να αποδείξουν το μεγαλείο ενός λαού.

Μηνύματα ιδιαίτερα σημαντικά αυτή την στιγμή, όπου ο Άρη παρά τα εμπόδια και τα προβλήματα του, ετοιμάζεται να μπει στην τελική ευθεία των στόχων του: πλέι οφ και κύπελλο.

Ο Άρης είναι δεδομένο ότι δεν έχει στο τιμόνι του τον μεγαλοεπιχειρηματία με τις… απύθμενες τσέπες, παρουσιάζει ακόμη σημαντικές αδυναμίες σε οργανωτικά θέματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να παλεύει για τις αξίες και τα ιδανικά του, έχοντας ως μπροστάρη τον κόσμο του. Και η αναφορά δεν γίνεται απλά για να γίνουμε αρεστοί στα αυτιά και στην καρδιά κάποιων. Είναι μια πραγματικότητα.

Ειδικά σε αυτήν την χρονική συγκυρία, όπου ένα θέμα “τύπου Βέλεθ” θα μπορούσε να βουλιάξει τον σύλλογο στην εσωστρέφεια, να αποτελέσει ένα αγκάθι στα σωθικά του που θα αιμορραγούσε, θυσία όλων των “σοφών” του πληκτρολογίου (παλιά λέγαμε του καφενείου…), ήρθε η ανακοίνωση των οργανωμένων.

Μόνο με συσπείρωση, ενότητα και μαχητικότητα ο σύλλογος μπορεί να πετύχει πράγματα και να εκπληρώσει στόχους, μέσα σε αυτό το τοξικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, όπου οι συμμαχίες, οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών, τα “τυφλά” VAR και οι πρόθυμοι διαιτητές έχουν αλλοιώσει το πρωτάθλημα.

Ο κόσμος και με την παρουσία του στην Λαμία και μέσω της ανακοίνωσης-μεγαλείου του Super 3 έστειλε το μήνυμα. Κανείς δεν δικαιούται να το “προσπεράσει”.

Ψυχραιμία και θετική ενέργεια ώστε τα «θέλω» του Άρη να γίνουν «μπορώ»!

Ο Άρης έπεσε πάνω στον… τοίχο που έστησε ο Ατρόμητος του Σάββα Παντελίδη, χωρίς να καταφέρει να βρει πολλές λύσεις απέναντι σε μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία που ξέρει καλά ο πρώην τεχνικός των κιτρινόμαυρων, αλλά -μια που το έφερε και η κουβέντα- δυστυχώς την… ξέχασε στην Θεσσαλονίκη στο μακρινό Μόλντε, το περασμένο καλοκαίρι και ίσως η φετινή ιστορία να είχε άλλη διαδρομή για όλους…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Άρης δεν αποκλείστηκε το παγωμένο βράδυ της Πέμπτης από τον Ατρόμητο, κλώτσησε όμως μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα σε μια βδομάδα στο Περιστέρι, όπου θα κληθεί να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του.

Ξεκάθαρα, η κιτρινόμαυρη ομάδα (ελέω και της ύποπτης ιστορίας με το μπαν των μεταγραφών) παίζει κάθε παιχνίδι στα όρια της, στα κόκκινα, σχεδόν με τους ίδιους παίκτες, γεγονός που μοιραία μειώνει την ενέργεια και την φρεσκάδα. Το ομολόγησε χθες και ο Μίχαελ Ένινγκ.

Απέναντι στην μαζική και πολυπρόσωπη αμυντική φιλοσοφία που παρέταξε ο Ατρόμητος, ο Άρης είχε φέτος ίσως τις λιγότερες τελικές, για πρώτη φορά σε ελληνική διοργάνωση δεν σκόραρε στο Κλεάνθης Βικελίδης και για δεύτερη από το ξεκίνημα της σεζόν, μια και η πρώτη ήταν στην “πρεμιέρα” κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού για το Europa League.

Παρά την μέτρια εικόνα του ο Άρης, αποτυπώθηκε στο χορτάρι η… ιστορική έκφραση: δοκάρι και μέσα όλα καλά, δοκάρι και έξω, καταστροφή. Δεν έχασε όμως, τα πάντα χθες ο Άρης, δεν κέρδισε βέβαια και κάτι πέρα, από το γεγονός ότι το τελικό 0-0 καταγράφει μια πραγματικότητα: ο Άρης θα βγει νοκ άουτ από το κύπελλο μόνο αν χάσει από αυτόν τον Ατρόμητο (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει να σκοράρει σε έξι συνεχόμενα ματς, τέσσερα στο πρωτάθλημα και δυο στο κύπελλο), ενώ προκρίνεται με όλες τις ισοπαλίες με γκολ και μένει “ζωντανός” ακόμη και στην ρώσικη ρουλέτα ενός 0-0 στην ρεβάνς. Και σε μια ρεβάνς όπου η λογική λέει ότι ο Ατρόμητος θα παίξει σχετικά πιο ανοιχτά για να αναζητήσει το γκολ, μια και περνάει μόνο με νίκη.

Στα ειδικότερα, για πρώτη φορά φέτος είχε τον παίκτη-βαρόμετρό του (Σάσα) στην πιο μέτρια μέρα του από τότε που ήρθε στον Άρη, τον πασπαρτού Ροζ σε χαμηλές πτήσεις, χωρίς καθαρό μυαλό και με πολλά λάθη, τον Λάρσον εκτός αγώνα και τον Ένινγκ να μην τολμάει να κάνει αυτό που φαινόταν επιβεβλημένο: να δώσει νωρίτερα ύψος και όγκο στην επίθεσή του με την συμμετοχή του Ντουρμισάι και περισσότερη φρεσκάδα με τις λύσεις Μαρτίνες, Τόνσο μεσοεπιθετικά.

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και το διαιτητικό “τρίγωνο των Βερμούδων” (Βάτσιος, Δημόπουλος, Σκουλάς), να βάλει το… χεράκι του. Σε όλο το πρώτο μέρος το… στραγάλι επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, βγάζοντας την πρώτη κίτρινη στο 44′ και δίνοντας δικαίωμα στον Ατρόμητο να αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι στον Άρη, στο 50′ αρνήθηκε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κατράνη και γενικά απέδειξε σε όλο το ματς, γιατί η ελληνική διαιτησία είναι απαξιωμένη.

Ο Άρης έχει μπροστά του πλέον το πιο μακρινό και δύσκολο ταξίδι του πρωταθλήματος στην Τρίπολη, μέσα σε 2,5 μέρες και καλείται να βρει τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα για να διαχειριστεί τον αγώνα με τον Αστέρα, αλλά πάντα έχοντας στο μυαλό, ότι το ματς στο Περιστέρι είναι “χωρίς αύριο”.

Ο στόχος του κυπέλλου παραμένει ζωντανός. Χρειάζεται όμως θετική ενέργεια και ψυχραιμία από όλους μέσα και γύρω από την ομάδα, προκειμένου τα “θέλω” ενός ολόκληρου συλλόγου να βρουν τρόπο ώστε να γίνουν “μπορώ”.

ΥΓ: Καμία συζήτηση για το πόσο κόσμος πήγε, πόσος θα έπρεπε να πάει ή αν ήταν τσουχτερό (που ήταν…) το εισιτήριο με τον Ατρόμητο σε καθημερινή μέρα δεν βοηθάει κανέναν στην παρούσα φάση. Η προσήλωση στον στόχο είναι μονόδρομος. Με στήριξη, υπομονή και ενότητα.

 

Ο Αυγενάκης κατάλαβε τι σημαίνει σύλλογος-οικογένεια Άρης! Απομένει να το δείξει και στην πράξη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη χθες και πήρε μια καλή “γεύση” τι σημαίνει πραγματική αθλητική οικογένεια, όπως αυτή του Άρη. 

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η συνάντηση αρχικά με ΚΑΕ και ΑΣ Άρης και στην συνέχεια (μετά το… 60ο λεπτό, για να μην ξεχνιόμαστε) στο Κλεάνθης Βικελίδης (και στις θέσεις VIP των φιλάθλων και όχι σε μια προεδρική σουίτα…), στο απόλυτο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας, του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις. Από πρώτο χέρι.

Μίλησε, άκουσε, είδε… Το πρόβλημα του Αλεξάνδρειου είναι από τα “στοιχήματα” όλης της κιτρινόμαυρης οικογένειας. Θα πρέπει να είναι και μια τίμια αποστολή της κυβέρνησης για δίκαιη λύση, με ειλικρίνεια. Και δεν είναι το μόνο.

Η ατζέντα είναι μεγάλη και σημαντική. Αρκεί να δείξει θέληση για να δώσει δίκαιες λύσεις. Έχει ιστορικά την ευκαιρία. Τώρα. Όχι απλά με προεκλογικές υποσχέσεις. Δεν θα έχουν καμία αξία τα… πυροτεχνήματα και τα λόγια.

Φυσικά, κανένας Αυγενάκης δεν μπορεί να λειτουργήσει μεμονωμένα. Χρειάζεται η βούληση της κεντρικής εξουσίας, της ίδιας της κυβέρνησης και η παρούσα έχει μια εξόχως σημαντική ευκαιρία να (απο)δείξει ότι διαφέρει από όλες τις άλλες που είχαν τις αγαστές σχέσεις με τον γνωστό σε όλους κρατικοδίαιτο σύλλογο.

Μέσα σε αυτό το κάδρο -κι ενώ το γήπεδο Χαριλάου σε μια παγωμένη βραδιά του χειμώνα, με αντιεμπορική ώρα και σε αντιεμπορική μέρα, ξεχείλιζε πάθος και ομορφιά, πράγματα που είδε ο Αυγενάκης δια ζώσης- ο Άρης ως σύλλογος επιβάλλεται να ανασυνταχθεί και να οργανωθεί, γνωρίζοντας ότι το μεγάλο του όπλο είναι ο κόσμος του. Και φυσικά να γίνει ακόμη πιο ισχυρός προκαλώντας την κεντρική εξουσία να δώσει λύσεις δίκαιες και σωστές και όχι να του χτυπάει την πλάτη σαν να είναι φτωχός συγγενής.

Ο Άρης όσο βαδίζει ανεξάρτητος θα μπαίνει στο μάτι όλων, θα είναι στόχος. Γι αυτό πρέπει να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης του και να μην περιμένει να “πέσουν” από τον… ουρανό οι λύσεις που ζητάει.

ΥΓ: Την ίδια ευαισθησία αν έδειχναν ορισμένοι π.χ. για τις υποθέσεις των ΠΑΟΚ-Ξάνθης ή της φονικής ενέδρας του 28χρονου Βούλγαρου και των γκρίζων σημείων θα ήταν πιο πιστευτοί ότι θέλουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους… Μάλλον, όμως, γι άλλες… δουλειές νοιάζονται. Κάνει μπαμ!

 

Νοοτροπία μεγάλης ομάδας από Ένινγκ με στόχο έναν τίτλο

Ο Ιανουάριος μπήκε με το δεξί για τον Άρη νικώντας μέσα σε πέντε μέρες σε δυο σημαντικής αξίας (ουσιαστικής, γοήτρου, αλλά και ψυχολογικής) παιχνίδια τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και την Ξάνθη στο κύπελλο, δείχνοντας ότι ο Μίχαελ Ένινγκ θέλει να περάσει στο χορτάρι την νοοτροπία μεγάλης ομάδας, που θα διεκδικήσει διακρίσεις και γιατί όχι έναν τίτλο, αυτόν του κυπέλλου.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Άρης είχε και φέτος κατά γενική ομολογία ποιότητα, καλούς παίκτες, πρόσφερε θέαμα, πέτυχε πολλά όμορφα γκολ, αλλά όταν κάτι πήγαινε καλά, είχε την ποδοσφαιρική αφέλεια να το χαλάσει. Παιχνίδια όπως αυτά με τον ΟΦΗ, την ΑΕΛ, τον Πανιώνιο και την Λαμία, θα μείνουν ως τα πιο χαρακτηριστικά φέτος, όπου η κιτρινόμαυρη ομάδα πέταξε στα σκουπίδια βαθμούς, εξαιτίας των δικών της… αφελειών, χωρίς να διαγράφονται οι απώλειες εξαιτίας των σφυριγμάτων της διαιτησίας και της προβληματικής χρήσης του VAR.

Στα τελευταία παιχνίδια με Βόλο (4-0), με Παναθηναϊκό (0-0), με ΠΑΟΚ (4-2) και Ξάνθη (0-1), ο Άρης κατάφερε να παρουσιάσει σαφή δείγμα ότι αποκτάει σοβαρότητα, νοοτροπία μεγάλης ομάδας και να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις αφέλειες που του έκοψαν την ορμητική του πορεία προς την κορυφή. Με αυτά τα στοιχεία είναι ενεργός στους στόχους του σε πρωτάθλημα και κύπελλο και συνεχίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την “Οδύσσεια” του πιο δύσκολου Γενάρη των τελευταίων χρόνων.

Το γεγονός ότι ο Ένινγκ κατέβασε την ίδια ενδεκάδα στην Ξάνθη, αυτήν που είχε τη… φόρα από το εμφατικό 4-2 επί του ΠΑΟΚ (σε ένα ματς όπου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα της “εξυγίανσης” και του “ανίκητου” αντιπάλου) κατέγραψε πλέον μια σημαντική εξέλιξη: ο Γερμανός ανοιχτά δείχνει ότι ο στόχος του Άρη είναι να φτάσει μέχρι την πηγή (κύπελλο) και δεν έχει σκοπό να σπαταλήσει με πειράματα κι αλχημείες καμία από τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν, εξασφαλίζοντας την πιο ασφαλή μετάβαση σε αυτήν.

Το επόμενο στοίχημα του είναι φυσικά (όπως και όλου του τεχνικού τιμ) να κρατήσει όσο τον δυνατόν πιο φρέσκια την ομάδα για να καταφέρει με μικρές προσθαφαιρέσεις να ανταποκριθεί στα συνεχή παιχνίδια που θα κρίνουν σε τεράστιο βαθμό όλη την χρονιά.

Δείχνει ότι έχει και την θέληση και την γνώση και κυρίως την… αυτοπεποίθηση πια να το κάνει. Οι νίκες άλλωστε “τρέφουν” σιγουριά και αισιοδοξία και δεν είναι τυχαίο το πώς πανηγύριζε ο ίδιος ο Ένινγκ την νίκη επί του ΠΑΟΚ και τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε τόσο πειστικά στο χορτάρι. Την ώρα μάλιστα που γνωρίζει ότι εκτός από τον Άγγελο Χαριστέα, τον οποίο είχε πάντα στο πλευρό του, ως πολύτιμο συνεργάτη, έχει κερδίσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και του κόσμου, αλλά και του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ως κατεξοχήν Γερμανός όμως γνωρίζει επίσης, καλύτερα από τον καθένα και κάτι ακόμη, όπως έχει εξομολογηθεί κατά καιρούς: όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος… 

ΥΓ1: Ο Φετφατζίδης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα. Και το κυριότερο; Γουστάρει που είναι στον Άρη. Ευτυχώς έκλεισε τα αυτιά σε όλους τους καλοθελητές και βγάζει στο γήπεδο μέρος από αυτά που μπορεί… Γιατί μπορεί περισσότερα…

ΥΓ2: Ο επικοινωνιακός μηχανισμός όσο κι αν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, η επιβλητική νίκη του Άρη θα τον στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη.

ΥΓ3: Η ένοχη σιωπή στην υπόθεση του αδικοχαμένου Βούλγαρου πόσα πολλά “λέει”. Οι λαλίστατοι για υποθέσεις τύπου Τζήλου, Ευαγγέλου κ.α. σιώπησαν. Τόσο εκκωφαντικά που κάνει μπαμ!

O εμφύλιος στον βούρκο από το «γκρουπ-4 της διαπλοκής» και η ευκαιρία του Άρη

Σε έξαρση βρίσκεται ο εμφύλιος στον… βούρκο της διαπλοκής από τους δυο καλύτερους εκφραστές της, τις τελευταίες δεκαετίες, εξέχοντα μέλη του περιβόητου «γκρουπ-4», το οποίο κάθε μέρα δείχνει ότι ξεπερνάει τον… εαυτό του!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Κανείς Ολυμπιακός (ως κύριος εκφραστής του κατεστημένου για πολλά, πολλά χρόνια), κανείς ΠΑΟΚ (πριν ως στενός ωφελούμενος και δορυφόρος και τώρα ως ενεργό μέλος στην πρώτη γραμμή κρούσης, με το προσωπείο μια δήθεν εξυγίανσης που… αγνοείται), όπως και καμία ΑΕΚ και κανένας Παναθηναϊκός δεν μπορούν  να πετάξουν από πάνω τους, την ρετσινιά από τα γρανάζια μιας νοσηρής κατάστασης που κρατάει 40 χρόνια αιχμάλωτο το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αμφισβήτηση και την ανυποληψία.

Η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης και η βαριά σκιά μιας ενδεχόμενης πολυϊδιοκτησίας θα κριθεί από την δικαιοσύνη και τους φορείς, σε μια εξόχως σημαντική συγκυρία να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται και να δείξουν ότι θέλουν να αλλάξει ο «στραβός γυαλός» και όχι να μείνουν διεκπεραιωτές και απλοί θεατές. Θα ακολουθήσουν σίγουρα κι άλλα επεισόδια, αντικρούσεων, κατηγοριών, επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων ή ακόμη και «ρουκετών», από τους μόνιμα αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Η συγκεκριμένη υπόθεση όμως, όπως και δεκάδες άλλες από την εποχή των Νταϊφά, Κοσκωτά, Σαλιαρέλη, Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μπάρλου, Γιδόπουλου κ.α. μέχρι και την σύγχρονη των «ιερών αγελάδων» της εξυγίανσης (Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος) έχουν κριθεί στην συνείδηση του υγιώς σκεπτόμενου φίλου του ποδοσφαίρου. Και έχουν καταδικαστεί ανεπιστρεπτί ως εκφράσεις μια νοσηρής κατάστασης στην οποία είναι δέσμιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρωταγωνιστές τους… χαλίφηδες ανά τους καιρούς.

Όσο κι αν τα “χερουβείμ” της επικοινωνιακής μηχανής είτε από το ένα, είτε από το άλλο στρατόπεδο, θα προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, αυτή έχει καταδικάσει τις πράξεις και την νοοτροπία, πρώην και νυν “αφεντικών” και ισχυρών μεγαλοεπιχειρηματιών.

Σε αυτήν την στιγμή και όσο θα μαίνεται ο εμφύλιος στον βούρκο, η οικογένεια του Άρη έχει μια εξαιρετική ευκαιρία. Να συσπειρωθεί, να οργανωθεί, να πολεμήσει και να λάμψει, ούσα η κορυφαία σε ποιότητα αθλητική οικογένεια της ελληνικής επικράτειας.

Με ισχυρό brand name, με κόσμο σε όλα τα σημεία του πλανήτη, με ισχυρές αθλητικές προσωπικότητες σε όλα τα αθλήματα που λάμπουν ακόμη και τώρα, με εμπορικότητα και μαζικότητα σε αθλητικά γεγονότα, την στιγμή που οι διακρίσεις σε αυτό το σάπιο σύστημα είναι όντως, αναλογικά πολύ λίγες, έχει όλα τα “όπλα” να το κάνει.

Ο Άρης μπορεί να λάμψει μακριά από αυτήν την λάσπη… Αρκεί να λειτουργήσει έξυπνα, με σχέδιο και οργάνωση. Δίνοντας απαντήσεις ουσίας και ηθικής σε κάθε ευκαιρία.

ΥΓ: Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας κρίσεως για όλους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μια αγωνιστική ευκαιρία να απαντήσει ο Άρης και να γεμίσει το σακούλι του. Και μια ευκαιρία για τον Καρυπίδη να κάνει ακόμη ένα βήμα πιο ψηλά… Σε ότι αφορά το μπάσκετ, μετά τον “τελικό” της Κυριακής με τον Πανιώνιο, επιβάλλεται δράση από όλην την οικογένεια του Άρη, όσο παραμένει… αόρατος ο Γουλιέλμος.

 

Η σύγκρουση με την… εξυγίανση θα γίνει μόνο με έναν Άρη ισχυρό

Βλέποντας, ακούγοντας και παρακολουθώντας την συντεταγμένη προσπάθεια, να φανεί για μια ακόμη φορά το θύμα (Άρης) ως θύτης, σε ένα περιβάλλον διαπλοκής και φουλ της εξυγίανσης, με τον κόσμο της κιτρινόμαυρης ομάδας να ζητάει την δικαίωση, οι σκέψεις μας είναι ξεκάθαρες.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Δεν μπορούν να τις θολώσουν ούτε οι έμμισθοι πρώην διαιτητές που κάνουν το άσπρο-μαύρο, οι ίδιοι που τσαλάκωσαν την ανθρωπιά και κάθε έννοια της, όταν όλη η οικογένεια του Άρη πενθούσε το χαμό ενός σπλάχνου της, όπως ήταν ο Άγγελος Τσιπούρας, για να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Δεν μπορούν να τις απομακρύνουν ούτε τα όσα καταγράφει με συνέπεια ένας καλολαδωμένος μηχανισμός παρουσίασης των γεγονότων κατά το δοκούν, ούτε οι φοβισμένοι διαιτητές τύπου Σκουλά ή Ευαγγέλου που χρησιμοποιούν το VAR, όπως βολεύει την δήθεν εξυγίανση. Και φυσικά δεν μπορούν να τις παραπλανήσουν, ούτε τα «ερωτικά ραβασάκια» τύπου Κούγια στον μεγαλοεπιχειρηματία, με εκδηλώσεις αγάπης που ζήλευαν στις εκπομπές τους, τηλεπερσόνες τύπου Βίκυς Χατζηβασιλείου ή Τατιάνας Στεφανίδου.

Όσο κι αν δικαιολογημένα ο κόσμος του Άρη ζητάει ενστάσεις, ανακοινώσεις, καταγγελίες στην ευάλωτη και τρωτή ΚΕΔ, για τις επαναλαμβανόμενες διαιτητικές αλλοιώσεις, η ουσία των σκέψεων μας λοιπόν, είναι μια και έχει να κάνει με την ανάγκη να γίνει ισχυρός ο σύλλογος.

Για να έρθει η σύγκρουση με το κατεστημένο (όλων των χρωμάτων) του… γκρουπ-4 της διαπλοκής και της «εξυγίανσης», ένας είναι ο δρόμος: ο Άρης να οργανωθεί, να στελεχωθεί, να συσπειρωθεί, να δυναμώσει, να σταματήσει την εσωστρέφεια, να γίνει εξωστρεφής και στο τέλος να παρουσιαστεί ισχυρός. Για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το «θηρίο» – με τα χίλια πρόσωπα και επί της ουσίας τα κοινά συμφέροντα- και να το νικήσει.

Οι εκθέσεις ιδεών, η συνθηματολογία και κάποιες αράδες σε ένα χαρτί Α4 με την μορφή ανακοίνωσης ή μερικές δηλώσεις εν θερμώ, μπορεί να εκτονώνουν προσωρινά την κατάσταση, αλλά μακροπρόθεσμα, δεν θα πιάσουν ποτέ τόπο, εάν ο Άρης δεν γίνει δυνατός.

Ο κιτρινόμαυρος σύλλογος έχει και το brand name, τον κόσμο, το όνομα και την δυναμική. Του λείπει η γιγάντωση του, προκειμένου να προκαλέσει την πραγματική σύγκρουση. Και γι αυτό χρειάζονται δουλειά και πράξεις από όλους. Συλλογικά, συγκροτημένα, με σχέδιο. Από την διοίκηση και τον Καρυπίδη, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο ή συνεργάτη μέσα στην ομάδα.

Ας καθίσουν μια φορά όλοι μαζί στην οικογένεια του Άρη, όχι για να θρέψουν την εσωστρέφεια και το τι τους χωρίζει, αλλά για να βρουν όλες εκείνες τις συντεταγμένες που θα μεγαλώσουν τον σύλλογο.

Στα αγωνιστικά (και βγάζοντας από το κάδρο την ωμή αλλοίωση του αποτελέσματος από τη σφυρίχτρα και το VAR), ο Άρης έδειξε και στο ΟΑΚΑ πόσο αδίκησε τον εαυτό του φέτος. Διψήφιος ο αριθμός των βαθμών που πετάχθηκαν στα… σκουπίδια, με την γενική εντύπωση, ότι ο Άρης είναι στις τρεις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και δικαιούταν να είναι πολύ πιο ψηλά βαθμολογικά.

Ο Μίχαελ Ένινγκ μέρα με την μέρα περνάει δικά του πράγματα από την φιλοσοφία του, σε μια ομάδα που την πήρε από “δεύτερο χέρι”, χωρίς να έχει την παραμικρή συμμετοχή το καλοκαίρι. Όχι άδικα δικαιώθηκε στην επιλογή του Σάσα ως δεξιού μπακ (η καλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού για τον Άρη), για την εμπιστοσύνη στον Αμπου Μπα ή του Λάρσον ως φορ μετά την συζήτηση που είχε μαζί του. Ο πιτσιρικάς ο Τσιλιγγίρης έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος που του δίνει το δικαίωμα να κάνει όνειρα για μια λαμπρή καριέρα, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει και να μην φουσκώσει τα μυαλά του με αέρα.

Όλα αυτά θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία, με τον Άρη να έχει διδαχθεί από τα λάθη που του έκοψαν βαθμούς… Κάθε παιχνίδι θα είναι μια ευκαιρία για απόδειξη στο χορτάρι…

 

 

Τα παιχνίδια… μυαλού και το ξεκάθαρο μήνυμα Ένινγκ: “Η πόρτα μου ανοιχτή σε όλους”

Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Μίχαελ Ένινγκ πέρα από το αγωνιστικό μέρος στο οποίο θέλει να δουλέψει για την βελτίωση των αδυναμιών, δείχνει αποφασισμένος να ρίξει μεγάλο βάρος και στην ψυχολογία της ομάδας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Έχοντας διαπιστώσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις το άγχος φρενάρει τους ποδοσφαιριστές του και γνωρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν “κέρδη” και στα “παιχνίδια μυαλού”, έχει στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα στα αποδυτήρια, σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, έχει κάνει ήδη αρκετές συζητήσεις με όλους τους παίκτες, ακούει τις σκέψεις τους και προσεγγίζει τον κάθε ένα στην λογική ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, υπολογίζοντας τους όλους. Είτε είναι στην ενδεκάδα, είτε έρχονται από τον πάγκο ή ακόμη και από την εξέδρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ένινγκ έχει διαμηνύσει στους ποδοσφαιριστές του, ότι “η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή” προκειμένου να εξηγήσει, αναλύσει, καθοδηγήσει κ.τ.λ. για το παραμικρό που αφορά την φιλοσοφία του και τις απόψεις του πάνω στην ομάδα, στον τρόπο παιχνιδιού, την εικόνα που έχει για τον καθένα.

Μέσα από αυτήν την διαδικασία θέλει φυσικά να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων, προσμένοντας τα ανάλογα αγωνιστικά οφέλη στο χορτάρι… Ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο, πάνω στο οποίο αναμένεται να εργαστεί και στις επόμενες ημέρες.

Σε ότι αφορά το θέμα της φυσικής κατάστασης, ο 54χρονος προπονητής και οι συνεργάτες του διαπιστώνουν βάσει των μετρήσεων, ότι όχι μόνο δεν προκύπτει έλλειμμα, αλλά το σύνολο των παικτών είναι σε υψηλά επίπεδα…

Σε όλη την διαδικασία, ο προπονητής των κιτρινόμαυρων γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα, ότι έχει έναν συνεργάτη στο πλευρό του που και τον εμπιστεύεται και του έχει εμπιστοσύνη και ο ίδιος. Ο λόγος φυσικά για τον Άγγελο Χαριστέα… Ο τελευταίος συνδυάζει και την γνώση της… ανθρωπογεωγραφίας και της κατάστασης που υπάρχει στον Άρη, έχοντας αμέτρητες παραστάσεις από υψηλού επίπεδου συνθήκες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι προθέσεις είναι καλές και ορατές, αλλά φυσικά όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος…

Μπάσκετ Άρη: H ώρα της ανάληψης ευθυνών και των πράξεων! Από όλους…

H ώρα της ανάληψης ευθυνών και των πράξεων έφτασε στο μπάσκετ του Άρη! Δράση από όλους, με ενωτικό πνεύμα και στην λογική του “δεν περισσεύει κανείς”…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Άρης βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και αγωνιστικά και οικονομικά, απαιτούνται άμεσα αλλαγές και ενίσχυση της ομάδας, αλλά γι αυτό χρειάζονται χρήματα… Η ΚΑΕ Άρης είναι σε ένα άκρως κομβικό στάδιο, όπου δεν χωράνε, αλλά λόγια, αλλά “άμεση δράση”. Μακριά από προσωπικά, με το “εγώ” να μπει πολύ κάτω από το όνομα ΑΡΗΣ.

Μόλις στην 6η αγωνιστική έχει χτυπήσει το σήμα κινδύνου. Δεν είναι νωρίς, αλλά ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο, όπου επιβάλλεται να γίνουν άμεσα κινήσεις πριν είναι πολύ αργά… Μετά από πρωτοβουλία εκπροσώπων των οργανωμένων οπαδών, έγινε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων, επαφών και συναντήσεων τόσο με τον Δημήτρη Γουλιέλμο, όσο και με παράγοντες του Ερασιτέχνη Άρη, αλλά και εξωδιοικητικούς Αρειανούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να γίνει μια συνάντηση για την εξεύρεση χρημάτων που θα δοθούν ως οικονομική ανάσα στην ΚΑΕ σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Οι θεσμοί του Άρη θα πρέπει να λειτουργούν άμεσα, να έχουν αντανακλαστικά, να είναι στην… πρίζα, ανά πάσα στιγμή. Από τον ιδιοκτήτη μιας ΚΑΕ (ή σε κάποια άλλη περίπτωση της ΠΑΕ), μέχρι τους εν ενεργεία παράγοντες ή αυτούς που είναι κοντά στην ομάδα, χωρίς να έχουν σήμερα κάποιο “χαρτοφυλάκιο”. Να λειτουργούν αστραπιαία με γνώμονα το καλό και το συμφέρον όλου του συλλόγου και όχι να αναζητούν κάθε φορά ως προϋπόθεση για να ενεργήσουν «σωσίβιο» ή σανίδα σωτηρίας, βάζοντας μπροστά τους οργανωμένους.

Καλές οι ανακοινώσεις και τα μπράβο στο διαδίκτυο, καλές οι εκθέσεις ιδεών και οι συζητήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων, σεβαστά τα παράπονα και η καταγραφή των δυσκολιών, αλλά όμως όταν ο σύλλογος χρειάζεται λύσεις, οι θεσμοί του θα πρέπει να είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή της μάχης. Να βγουν μπροστά, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και κυρίως να συμμετέχουν ενεργά στην εξεύρεση λύσεων. Όχι θεωριών και  απλής καταγραφής επιθυμιών.

Ο σύλλογος, δόξα τω Θεώ, έχει παράγοντες από όλα τα μήκη και πλάτη της πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής βαθμίδας. Και στην ΚΑΕ, αλλά και στον νέο Ερασιτέχνη, όπου μπήκαν κατά δήλωση όλων, Αρειανοί με όρεξη, χωρίς κορεσμό ή κούραση για να προσφέρουν στον σύλλογο, για να δώσουν πνοή στην “μάνα του συλλόγου”, άρα και στα παιδιά του… Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό. Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο.

Είναι ώρα να βγουν μπροστά, να «τρέξουν» λύσεις, να μπουν χρήματα άμεσα, μια και όπως παραδέχθηκε και ο Γουλιέλμος υπάρχει σήμερα οικονομική στενότητα που του περιορίζει τις κινήσεις του και δήλωσε θετικός σε οποιαδήποτε “χείρα βοηθείας” από την πλευρά των παραγόντων. Σημαντική “λεπτομέρεια”: Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Γουλιέλμο ή τον κάθε Γουλιέλμο, αλλά τον ΑΡΗ! Το έχουν καταλάβει; Η οικογένεια του Άρη θα πρέπει να λειτουργήσει σαν μια γροθιά. Με ενωμένες δυνάμεις, με έναν μεγαλομέτοχο που θα αποφασίσει να ακούσει κάποιες γόνιμες απόψεις και θα αφήσει στην άκρη την εσωστρέφεια, με έναν Ερασιτέχνη που θα κινηθεί πιο δυναμικά, με παράγοντες που θα βάλουν πλάτη -εφόσον χρειάζεται- έμπρακτα και όχι στην θεωρία, με τον κόσμο να γεμίζει, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν, το γήπεδο…

Όλες οι πλευρές συμφωνούν αυτήν την στιγμή, ότι δεν υπάρχει μέρα για χάσιμο, καθώς και ότι η ομάδα χρειάζεται άμεσα οικονομική ενίσχυση. Ελπίζουμε να το δείξουν στην πράξη.

Πλέον απομένει να οριστεί το ραντεβού (ίσως γίνει σήμερα Τετάρτη) και όλες οι πλευρές να βάλουν κάτω τα δεδομένα και να δράσουν άμεσα, προκειμένου να μην μπει ο Άρης σε επικίνδυνες περιπέτειες και κυρίως σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Όλοι θα κριθούν από τις πράξεις τους.

 

To Top