Συγκλονιστικός Αλκέτας! Τα προφητικά λόγια του Παναγούλια “οδηγός” και σήμερα για όλον τον Άρη! (video)

O Άρης απέδρασε από τα τέσσερα χρόνια της αυτοεξορίας, ήπιε για τρίτη περίοδο τα τελευταία 25 χρόνια το πικρό ποτήρι ενός υποβιβασμού, επέστρεψε και συνεχίζει δυναμικά! Η φετινή πορεία, η έξοδος στην Ευρώπη, η στήριξη του κόσμου αποτελούν συστατικά για να περιμένουν όλοι το καλύτερο…

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αρκεί να έχει διδαχθεί ο οργανισμός που λέγεται Άρης από τα λάθη και τις παραλείψεις όλων των προηγούμενων χρόνων και όλων εκείνων των καταστάσεων παθογένειας που τον καταδίκασαν σε χαμηλές πτήσεις. Στην κρίση και στην εσωστρέφεια.

Στην “κιβωτό” της κιτρινόμαυρης ιστορίας υπάρχουν σελίδες, πράξεις, δηλώσεις που άνετα μπορούν να αποτελέσουν ένα… εγχειρίδιο, του τι πρέπει να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ο Άρης, τι πρέπει να προσέξει, πώς μπορεί να αποφύγει τις κακοτοπιές.

Ένα απλό παράδειγμα είναι το βίντεο που μας έστειλε φίλος αναγνώστης. Είναι ένα αφιέρωμα της Nova (τότε supersport) στην πορεία του Άρη την περίοδο 1998-99. Ακριβώς πριν είκοσι χρόνια. Ο Άρης είχε ανέβει και πάλι από την Β’ εθνική, έκανε μια εξαιρετική πορεία, επί ιδιοκτησίας Κοντομηνά και βγήκε στην Ευρώπη στέλνοντας δυναμικά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Στο αφιέρωμα αυτό, το οποίο αξίζει να το δει κάθε Αρειανός και έχει την πορεία από το θριαμβευτικό 1-4 της Τούμπας, μέχρι την έξοδο στην Ευρώπη, μιλούν όλοι οι πρωταγωνιστές. Στο τέλος κλείνει με μια κατάθεση ψυχής από τον Αλκέτα Παναγούλια, ο οποίος πιστεύουμε ότι συγκλονίζει ακόμη και σήμερα… Λόγια προφητικά, προνοητικά, όπως θέλετε πείτε τα, που έχουν αξία μέχρι και σήμερα, μπορούν να αποτελέσουν “πυξίδα”, “οδηγό” για την κιτρινόμαυρη οικογένεια μέχρι και σήμερα.

Την ώρα που όλοι πανηγύριζαν για την Ευρώπη, ο Αλκέτας που ένιωθε από Άρη, επέλεξε να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Και κυρίως προς την ομάδα. Τότε μιλούσε ίσως μόνο για τους παίκτες. Ίσως η τοποθέτηση μπορεί να έχει διαχρονική αξία σήμερα, για όλους. Για όλα τα μέλη της οικογένειας του Άρη…

Όπως είπε είκοσι χρόνια πριν:

“Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα! Και δεν λέω αερολογίες, όταν μιλάω περί πίστεως, πάθους, συνείδησης και υπευθυνότητας.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους.

Για μένα δεν παύει ποτέ ο αθλητής να επιτελεί έναν άθλο. Ποιος είναι ο άθλος των παικτών του Άρη που θέλουν να επιτελέσουν; Να βγουν 6οι, 7οι, 8οι έστω και 4οι; Τον θεωρούν άθλο αυτόν; Αυτήν την ερώτηση θέλω να κάνω.

Ίσως να μην αντέχουν οι ποδοσφαιριστές, ίσως να έχουμε παίκτες μέχρι εκεί.

Αυτό προσπαθεί να κάνει ο σύλλογος, να βελτιώσει και το επίπεδο των παικτών του γιατί οι φιλοδοξίες αυτού του συλλόγου είναι αρκετά μεγάλες. Αντέχουν;”

Δείτε το βίντεο και προσέξτε τα λόγια του Παναγούλια και τον τρόπο με τον οποίο μιλάει μετά το 1:18′:35”

Ο Άρης έγινε… οικογένεια, βγάζει γλυκιά τρέλα που παίρνει και δίνει χαρά!

Πόσα και πόσα δεν γράφτηκαν μετά το εκκωφαντικό τέλος της περιόδου από τον Άρη των επτά «αστέρων» σε μια χρονιά, η οποία όχι άδικα είχε χαρακτηριστεί στο ξεκίνημά της μεταβατική…

Χιλιάδες λέξεις, αμέτρητοι χαρακτηρισμοί, ανείπωτα συναισθήματα έχουν γραφεί και καταγραφεί στο διαδίκτυο, έχουν ειπωθεί στα ραδιόφωνα, στις προσωπικές κουβέντες, έχουν «χοροπηδήσει» στο μυαλό όλων, μετά την όμορφη αυλαία και το ηχηρό 7-2 επί της Ξάνθης… Λόγια, μπλεγμένα με συναισθήματα…

Ο Άρης επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας. Επέστρεψε δυναμικά, γεμίζοντας χιλιάδες υποσχέσεις, δίνοντας και πάλι πίστη στον κόσμο του. Όχι γιατί π.χ. την Κυριακή πέτυχε επτά γκολ μετά από 40 χρόνια, ούτε γιατί κατέρριψε φέτος το ένα ρεκόρ, μετά το άλλο στην Σούπερ λίγκα. Αυτά είναι τα κερασάκια στην τούρτα της μεγάλης επιστροφής στον δρόμο της καταξίωσης.

Η πίστη που μεταδόθηκε σε κάθε γωνιά του Κλεάνθης Βικελίδης δεν έχει να κάνει ούτε με την έξοδο στην Ευρώπη, ούτε με την 5η θέση, αλλά με αυτό που εκπέμπει όλος ο οργανισμός που λέγεται Άρης. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ζωή, φως κι ελπίδα στον πλανήτη Άρη, στην λογική ότι τα λάθη που έγιναν έχουν διδάξει, έχουν «προπονήσει» τους περισσότερους μέσα στον σύλλογο.

Απαραίτητη εξήγηση εδώ: το ότι ο Άρης έκανε μερικά θετικά βήματα προς τα πάνω, βρίσκεται στην αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας και χρειάζεται πάνω από όλα σκληρή δουλειά και τεράστια προσπάθεια από όλους, δεν σημαίνει ότι έπιασε ταβάνι, ότι όλα είναι σωστά καμωμένα. Είναι όμως φανερά στον σωστό δρόμο…

Ο Καρυπίδης έδειξε «προπονημένος» πια, μετά και τα δικά του λάθη, τα οποία τα πλήρωσε. Άκουσε πολλά, έκλεισε τ΄ αυτιά του σε κάποια άλλα, έκανε κινήσεις που αποδεικνύουν ότι μαθαίνει προς το καλύτερο, είναι σε μια ηλικία που έχει και την ορμητικότητα και την διάθεση να πετύχει. Ο Άρης του δίνει την ευκαιρία να κάνει σπουδαία πράγματα στον χώρο του ποδοσφαίρου και να συνδέσει το όνομά του με επιτυχίες. Αρκεί να δείξει την νηφαλιότητα και την ωριμότητα, πέρα από την τόλμη, που απαιτούνται στο κουμαντάρισμα του κιτρινόμαυρου συλλόγου.

Από κει και πέρα, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε την δουλειά που έκανε στο γήπεδο ο Σάββας Παντελίδης και οι συνεργάτες του ή το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει η ομάδα έχοντας έναν αξιόλογο κορμό, πάνω στον οποίο μπορεί να χτίσει την «επόμενη μέρα». Και ειδικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα βρεθεί για πρώτη φορά στο ξεκίνημα της χρονιάς έχοντας αρκετούς παίκτες σε κάθε θέση…

Αυτήν την στιγμή σ’ ένα από τα πολλά «ταμεία» που θα γίνουν και στην συνέχεια, ένα τεράστιο θετικό πρόσημο μπαίνει σε αυτό που έγινε κι αυτό που εκπέμπει ο Άρης. Ο Άρης έγινε οικογένεια. Βγάζει γλυκιά τρέλα. Από την κερκίδα μέχρι τα αποδυτήρια, από τα τσιμέντα, μέχρι τις σουίτες του γηπέδου. Μια οικογένεια που μετά από ακριβώς επτά χρόνια, (τα τρία μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας στην Σούπερ λίγκα, συν τα τέσσερα πέτρινα…) και δίνει και παίρνει χαρά. Με αυτό που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα, με αυτό που υπόσχεται για τη συνέχεια…

Εάν καταφέρει να τα διαφυλάξει όλα αυτά, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, τότε σίγουρα τα καλύτερα έρχονται…

ΥΓ1: Για να μην παρεξηγηθούμε γλυκιά τρέλα εννοούμε μεταξύ άλλων ότι π.χ. έπαιξε μόνο για τον εαυτό του ο Άρης, ομάδα και κόσμος δημιουργούν μοναδικό πάρτι μετά το τέλος των αγώνων, οι παίκτες πανηγυρίζουν με μοναδικό τρόπο… Ρωτήστε π.χ. τον Ντιγκινί, τον Γιουνές ή τον Σιώπη…

ΥΓ2: Οι πρωτιές σε τηλεθεάσεις, σε εισιτήρια, η 3η θέση πανελλαδικά από τον Άρη, σε συνδυασμό με τη γύμνια ενός διάτρητου πρωταθλήματος, δείχνει την τεράστια υπεραξία που λάμπει εντός κι εκτός της κιτρινόμαυρης οικογένειας.

ΥΓ3: Η καλύτερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, από την ΠΑΕ μέχρι το ιατρικό τιμ, η βελτίωση των εγκαταστάσεων και η ανάπτυξη που θα φέρει έσοδα πρέπει να είναι στις βασικές προτεραιότητες του Άρη της “επόμενης μέρας”. Πέρα από την δεδομένη ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση…

 

 

 

Οι εκκωφαντικές… αλήθειες του Άρη όαση στο πρωτάθλημα των ψεμμάτων!

Μέρα που είναι, Πρωταπριλιά, οι εκκωφαντικές αλήθειες του ποδοσφαιρικού Άρη αποτελούν όαση στο πρωτάθλημα των πολλών ψεμμάτων και δίνουν δύναμη στον κόσμο του και προοπτική για την συνέχεια.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Παραμονή της “γιορτής” όλων εκείνων που πήραν… διαζύγιο με την αλήθεια, εκείνων που χαρακτηρίζουν το φετινό πρωτάθλημα ως το πιο καθαρό των τελευταίων δεκαετιών (το απόλυτο ψέμα, διάρκειας 365 ημερών) είδαμε δυο διαφορετικές καταστάσεις που κάνουν ακόμη πιο υπερήφανους όσους υπηρετούν την ιδέα που λέγεται Άρης.

Η πρώτη στα Πηγάδια. Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι ένιωσαν μια ακόμη παρωδία του φετινού πρωταθλήματος. Η διοίκηση της Ξάνθης έφτασε στο σημείο να διώξει τους ίδιους τους φιλάθλους της από το γήπεδο, για να μην υπάρχουν εμπόδια ενώ ήδη αγωνιστικά η ομάδα… έτυχε να έχει μείνει η μισή! Πόσες τέτοιες εικόνες φέτος; Με αποδεκατισμένους αντιπάλους, με ξαφνικούς τραυματισμούς, απουσία των δανεικών ποδοσφαιριστών κ.ο.κ.

Σε αυτό το πρωτάθλημα, όπου ο ορισμός των ξένων διαιτητών δεν έχει λογική και συνέπεια, οι φιλικές σχέσεις κάποιων ομάδων δεν τηρούν τα προσχήματα, ο Άρης αφού κατάφερε και να σταθεί με ψηλά το κεφάλι και να αποδείξει έμπρακτα ότι “το μια πόλη, μια ομάδα” ήταν μια φούσκα της νοοτροπίας των νεόπλουτων, εκπέμπει αλήθειες, εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Έχουμε και λέμε για το παιχνίδι του Άρη με τον ΟΦΗ (αλήθεια τι πιστεύουν στην Κρήτη; Ότι ξεχάστηκε ο τρόπος με τον οποίο… αναγεννήθηκε η ομάδα):

1. Ατμόσφαιρα για Όσκαρ, με χιλιάδες φιλάθλους και πολλά, πολλά μικρά παιδιά, η παρουσία των οποίων αποτελεί το μεγαλύτερο χαστούκι απέναντι σε όλους εκείνους που ήθελαν τον Άρη στα σχοινιά. Χθες ή καλύτερα και χθες, “γεννήθηκαν” νέοι φίλαθλοι του Άρη, πολύ περισσότεροι κατάλαβαν πόσο τυχεροί είναι που αγαπούν τον Άρη. Μεγάλη “νίκη”, αρειανή γαλούχηση, δικαίωμα στους μικρούς μαθητές να ξαναμπούν στα σχολεία με υπερηφάνεια με τις φανέλες του Άρη, σε πείσμα της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της εξαγοράς των πάντων. Και φυσικά κάτι που έλειπε πολλά χρόνια: με 20.000 κόσμο, οι φίλαθλοι δεν έφυγαν με κατεβασμένο κεφάλι, για άλλη μια χαμένη ευκαιρία, αλλά με χαμόγελα αισιοδοξίας!

2. Ο Άρης κατάφερε να νικήσει και τον διαιτητή. Αυτό τον απίθανο Σέζο, έναν ακόμη “γόνο” της εξυγίανσης, ο οποίος απέδειξε είτε ότι είναι τελείως ανίκανος διαιτητικά (άρα ευάλωτος και επικίνδυνος), είτε ήρθε εκτελώντας… αποστολή στο γήπεδο Χαριλάου. Σε κάθε περίπτωση 100% ανεπαρκής.

3. Η ομάδα ξεχειλίζει από την έννοια της οικογένειας, εκπέμποντας υγεία. Οι εικόνες όπως αυτές μετά το τέλος του αγώνα, με τους παίκτες και την κερκίδα να γίνονται “ένα”, δηλώσεις όπως του Ματίγια που τονίζει ότι είναι ευτυχισμένος στον Άρη, είναι δείγματα ποιοτικής προόδου του Άρη.

4. Η εμπιστοσύνη -όπως την σχολίασε και ο Σάββας Παντελίδης μετά τον αγώνα- ξεκινούσε από την κερκίδα και κατέληγε αυτό το ρεύμα θετικής ενέργειας στο χορτάρι. Ακόμη και στο 74′ όλοι πίστευαν ότι ο Άρης αν και είχε χάσει μια ντουζίνα ευκαιρίες, θα έπαιρνε την νίκη. Κατάσταση που έδωσε ηρεμία και καθαρό μυαλό στην ομάδα για να πετύχει τον στόχο της.

Αυτές ήταν μερικές από τις πτυχές της νίκης με την ευρεία έννοια που πέτυχε χθες ο Άρης.

Η 4η θέση είναι πλέον στα… πόδια των κιτρινόμαυρων. Ποιοτικά και με την φόρα που έχει ο Άρης, δεν μπορούμε να βρούμε ποια ομάδα μπορεί να τον κοντράρει. Το να προσπεράσει τον Ατρόμητο των 800 εισιτηρίων είναι υπόθεση των κιτρινόμαυρων και έχουν δίκαια τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Κι όταν με το καλό, εξασφαλιστεί η επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη, όταν τελειώσει το πρωτάθλημα στις 5 Μαΐου, όλος ο οργανισμός που λέγεται Άρης θα πρέπει να μείνει στις επάλξεις στην πρώτη γραμμή. Μεταγραφικός σχεδιασμός, αναβάθμιση του Χαριλάου, εισιτήρια διαρκείας θα πρέπει να είναι από τις  βασικές προτεραιότητες. Αλλά μέχρι τότε έχουμε πολλά να πούμε…

 

Άρης=αξίες! Η αποκάλυψη του Χαριστέα, το μεγαλείο ενός λαού και τα… άπαρτα κάστρα!

Μέρες γενεθλίων, μηνυμάτων, προοπτικής για τον Άρη, με την απαραίτητη αναφορά στο χθες, την ανάγκη συσπείρωσης στο σήμερα και το βλέμμα στο μέλλον.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Άρης έγινε 105 χρόνων, ειπώθηκαν πολλά, με την δική τους αξία και βαρύτητα το καθένα… Ένας από τους παίκτες με τεράστια συμβολική αξία για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Άγγελος Χαριστέας προχώρησε σε μια (για πρώτη φορά) αποκάλυψη σχετικά με τον ίδιο και την καριέρα του.

Στην επετειακή ραδιοφωνική εκπομπή του Yellow Radio, μας… εκμυστηρεύτηκε on air, ότι έφτασε ένα βήμα πριν σταματήσει το ποδόσφαιρο, είκοσι χρόνια πριν, αλλά τον κράτησε, του άλλαξε την γνώμη ο λαός του Άρη. Ήταν οι μέρες που είχε επιστρέψει από τον δανεισμό του στον Αθηναϊκό και οι άνθρωποι, τότε του Άρη δρομολόγησαν την εκ νέου παραχώρησή του με την μορφή δανεισμού. Ο Χαριστέας είχε απογοητευτεί και είχε πάρει την απόφαση να γυρίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες και να σταματήσει το ποδόσφαιρο, κάνοντας κάτι άλλο στην ζωή του…

Θα μπορούσε να είχε χαθεί ένα ταλέντο, ένα τεράστιο κεφάλαιο για όλην την ποδοσφαιρική Ελλάδα, αλλά αυτό αποτράπηκε… Όπως ομολόγησε ο ίδιος, τον κράτησαν οι φίλαθλοι του Άρη. Μαζεύτηκαν τότε αρκετοί και έπεισαν και τον ίδιο να μην τα παρατήσει, αλλά και την τότε διοίκηση του Άρη, να δώσει την ευκαιρία στο “σπλάχνο” της… Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Ο Χαριστέας έλαμψε εκτυφλωτικά στον Άρη και στο ποδόσφαιρο, φτάνοντας στην κορυφή όλης της Ευρώπης.

Ο ίδιος είκοσι χρόνια μετά έβαλε την στιγμή αυτή, στην ίσως πιο ψηλή θέση, τονίζοντας ότι το μεγαλείο ενός λαού μπορεί να κάνει θαύματα. Μήπως έχει άδικο; Ο Άρης στα όσα χρόνια της ιστορίας του έπαθε πολλά, βίωσε πολλές μαύρες σελίδες, ταλαιπωρήθηκε, ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Κι όμως άντεξε, στάθηκε στα πόδια του, γιατί είχε ένα ανεξάντλητο “οπλοστάσιο”: τον κόσμο του και την αντοχή του. Εάν δεν ήταν αυτός θα είχε βιώσει πολλά χειρότερα. Ξεκάθαρα.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, αυτός ο κόσμος κράτησε άπαρτα “κάστρα”, όπως τα κάστρα της αξιοπρέπειας, των αξιών, των ιδανικών, της μαχητικότητας και του πάθους. Γι αυτό και αποκτά τεράστια σημασία, ο τρόπος με τον οποίο τίμησαν τα φετινά γενέθλια του Άρη, οι οργανωμένοι οπαδοί ξημερώματα της 25ης Μαρτίου: “φωταγώγησαν” τα κάστρα της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους εκείνους που υπηρετούν το… σκοτάδι και την υποκρισία. Αυτά τα “κάστρα” θα παραμείνουν άπαρτα.

O Άρης… ομορφαίνει το τσαλακωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο και στέλνει μηνύματα στους δήθεν!

Ο Άρης γιόρτασε πρόωρα τα γενέθλια του, μια βδομάδα πριν, ετοιμάζεται να σβήσει τα 105 του χρόνια στην καλύτερη συγκυρία της τελευταίας πενταετίας. Το εμφατικό 5-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν το καλύτερο δώρο για τους φιλάθλους του Άρη, που ήπιαν ουκ ολίγα πικρά ποτήρια όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκεται σε απόσταση βολής από τον Ατρόμητο και μπορεί με αυτόν τον αγωνιστικό ρυθμό να βγει με εντυπωσιακό τρόπο στην Ευρώπη, στην πρώτη χρονιά της “επιστροφής”.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει αυτός ο Άρης, μια ομάδα που ομορφαίνει το… τσαλακωμένο και με πολλές παθογένειες ελληνικό πρωτάθλημα, στέλνοντας υγιή μηνύματα στους… δήθεν. Σ’ ένα Σαββατοκύριακο, όπου κυριάρχησαν αποκρουστικές εικόνες, όπως αυτές των επεισοδίων στο Αγρίνιο ή εκείνες στο ΟΑΚΑ, σε μια αγωνιστική περίοδο, όπου το αφήγημα της εξυγίανσης δεν πείθει ούτε τον πιο πιστό υποστηρικτή της, ο Άρης εξέπεμψε υγεία και ομορφιά, από τις κερκίδες μέχρι τον αγωνιστικό χώρο.

Θα χρησιμοποιήσουμε κάποιες εύστοχες ατάκες του Γιώργου Χελάκη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη που θα μπορούσε να περικλείσει πολλά νοήματα:  “Ο  Άρης θα είναι πρωταγωνιστής του χρόνου. Είναι ευεργεσία για το πρωτάθλημα να είναι ψηλά μια ομάδα με τον κόσμο του Άρη. Είναι θεαματική ομάδα. Είναι καλή ομάδα και παίζει καλό ποδόσφαιρο”. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και ξεκάθαρα.

Σ’ ένα πρωτάθλημα με “σημαδεμένη τράπουλα”, με… αναθέσεις νικητών και φοβερό παρασκήνιο, όπου αλλάχθηκαν απλά τα… κλειδιά της παράγκας, ο Άρης “εξηγεί’ με τόσο πειστικό τρόπο ότι μπορεί να υπάρξει ελπίδα.

Ποιοτικό ρόστερ (ειδικά από το κέντρο και μπροστά…), προπονητής που άντεξε στα δύσκολα και δικαιώνεται με την δουλειά και την επιμονή του, κόσμος που παραδίδει μαθήματα… Ένας Άρης που κερδίζει καθημερινά, όχι μόνο τους φιλάθλους του, αλλά και τους λεγόμενους ουδέτερους και “τρίτους”. Βαδίζει στον δρόμο της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας και ετοιμάζεται να ξαναζήσει Ευρωπαϊκές βραδιές, να γίνεται καλύτερος, να αναπτύσσεται…

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κουέστα είδε το παιχνίδι ως θεατής, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Βαλεριάνος και Τζανακάκης προσπάθησαν πολύ, με τον πρώτο να δείχνει ότι ήθελε να κάνει παραπάνω πράγματα, λόγω και της κλήσης του στην Εθνική. Ανίκητο δίδυμο Βέλεθ και Ροζ, με τον Γάλλο να “εξηγεί” κάθε φορά γιατί πρέπει να μείνει στην ομάδα.

Ο Σιώπης σταμάτησε να τρέχει λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για την Εθνική, ο Ματίγια με τα στημένα του δίνει το παραπάνω. Ο Λάρσον είχε ευκαιρίες, ήταν φλύαρος, θα μπορούσε να πετύχει γκολ. Ο Γκαρσία με την σειρά του δημιούργησε κινδύνους, άξιζε κι αυτός ένα γκολ. Ο Τόνσο κατέδειξε για ποιο λόγο επέμενε ο Παντελίδης, ενώ για τον Ντιγκινί δεν χρειάζονται λόγια. Τα δυο του γκολ, η παρουσία του και η συνολική προσπάθεια του, τον κατατάσσουν στις κορυφαίες μεταγραφές του Άρη.

Οι αλλαγές βοήθησαν σημαντικά. Ο Μαρτίνες με το πείσμα του έδωσε πάσα “πάρε-βάλε” για το 3-0, ο Γιουνές πέτυχε “σεντερφορίσιο” γκολ, ο Φετφατζίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα. Τεράστιο πλεονέκτημα του Άρη, ότι έχει την δυνατότητα να διαθέτει τέτοιες “αλλαγές”, μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα τα γκολ για τους “Φέφτα”, Γιουνές, Τόνσο!

Τα καλύτερα έρχονται…

ΥΓ1: Σημαντική η διαχείριση του αγώνα όλη την εβδομάδα. Ο Παντελίδης μίλησε για “δύσκολα” παιχνίδια, σε ότι αφορά την προσέγγιση του αντιπάλου και ο Άρης παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρός και υποψιασμένος.

ΥΓ2: Η νίκη άφησε σε δεύτερη μοίρα τον διαιτητή Λάμπρου, έναν… κλασσικό Έλληνα ρέφερι.  Σωστά καταλόγισε το πέναλτι στο 7ο λεπτό, αυτό προφανώς τον… επηρέασε για να μη δώσει και δεύτερο πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη στο 15ο λεπτό σε ανατροπή του Λάρσον. Τι κακό κ αυτό; Γενικώς έχασε πολλές φάσεις παρότι είχε καθαρό οπτικό πεδίο.

ΥΓ3: Η έξοδος του Άρη στην Ευρώπη επιβάλλει μεγάλες βελτιώσεις-αλλαγές στις συνθήκες και στην οργάνωση των υπηρεσιών του γηπέδου. Εικόνες και καταστάσεις ταλαιπωρίας των φιλάθλων, με ουρές και καθυστέρηση, θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν…

 

Γιατί ένας τίτλος του Άρη θα δώσει… χαρά σε όλη την (υγιή) Ελλάδα!

Περιμέναμε να κοπάσουν οι αναφορές από την εμφατική σε απόδοση νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ, να “καθίσει” ο απόηχος του 2-0, των δυο δοκαριών, του πέναλτι που δεν δόθηκε, του πολύ περίεργα ακυρωμένου γκολ (ανάλογη φάση σε άλλο γήπεδο προκάλεσε “ανθρώπινη” εισβολή με… όπλο), των χαμένων ευκαιριών,της μηδενικής τελικής στην εστία  από τους… πρωταθλητές Ελλάδας, για να μοιραστούμε δυο-τρεις σκέψεις.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αν και η εισαγωγή μας, θα μπορούσε ήδη να δώσει ξεκάθαρα το στίγμα των όσων διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στο πιο όμορφο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας. Θα αδικούσε όμως, τα όσα συνολικά εκπέμπει όλος ο οργανισμός που λέγεται Άρης, “εισπράττοντας” την αναγνώριση φίλων, αντιπάλων, αλλά και των λεγόμενων “ουδέτερων” και “αντικειμενικών”. Με μια λέξη “εισπράττει” την αναγνώριση όλης της υγιούς ποδοσφαιρικά Ελλάδας.

Την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες, ενός πολιτικού “πάρε-δώσε” για την ανάθεση ουσιαστικά ενός πρωταθλήματος που “μυρίζει” από χιλιόμετρα μακριά (από δω μέχρι τις… Πρέσπες), σε μια περίοδο, όπου όλα θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος, στον έλεγχο της ΕΠΟ, των Ενώσεων, την εξάρτηση της διαιτησίας, στη δημιουργία “συνεργασιών” μέσω δανεισμού ποδοσφαιριστών και στο ξεπούλημα της αξιοπρέπειας, ο Άρης εκπέμπει μια ξεχωριστή λάμψη! Ένα διαφορετικό φως, που αναγκάζει ακόμη και τις ουδέτερες “πένες” να μιλούν ότι έτσι νιώθουν ότι ζουν σ’ ένα… κανονικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και όχι στο ελληνικό.

Ο Άρης μέσα σε επτά μέρες από το παιχνίδι με τον “νέο χαλίφη” μέχρι τον “προηγούμενο”, από το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μέχρι αυτό με την ΑΕΚ στο Χαριλάου κέρδισε πάρα πολλά. Κυρίως κέρδισε την αίσθηση όλων, ότι ένας δικός του τίτλος θα δώσει… χαρά (που θα έλεγε και ο Σάββας Παντελίδης) σε όλη την υγιή ποδοσφαιρική Ελλάδα, γι αυτά που εκπέμπει σε πείσμα όλων.

Ομάδα που επέστρεψε μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια με ένα ποιοτικό σύνολο, που πέρασε την αγωνιστική του κρίση και δείχνει να πατάει γερά, με έναν προπονητή που δέχθηκε σκληρή κριτική, αλλά πίστεψε στη δουλειά και στους παίκτες του και βλέπει ήδη καρπούς στο χορτάρι, κερδίζοντας πολλούς πόντους. Βαθμολογικούς, αλλά και αναγνώρισης.

Αλλά κυρίως, έναν κόσμο που “δεν τον άφησε στα δύσκολα”, που πηγαίνει κατά συρροή στο γήπεδο, (ανα)γνωρίζοντας ότι μπορεί η ομάδα του χτυπήσει στα ίσια οποιονδήποτε αντίπαλο, με τις δικές της δυνάμεις, (άσχετα με το αν το καταφέρνει ή όχι)που έμαθε να αγαπάει και να αντέχει, απέναντι στην αλαζονία…

Ο Άρης μέσα σε λίγους μήνες εξέθεσε πολλούς, καταγράφοντας τόσο θεαματικά την διαπίστωση ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν πολύ πιο φτωχό με την απουσία του. Και σίγουρα μπορεί να συνεχίσει την πορεία του με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, έχοντας ως “σημαία” αυτό που είπε on air ο πρώην αρχηγός του Άρη, ο Μανώλης Μητσόπουλος: “ο Άρειανός δεν ξεπουλάει την αξιοπρέπεια του, για κανέναν τίτλο”. 

ΥΓ1: Η απόδοση του Βαλεριάνου σε “κόντρα” θέση πέρασε στα ψιλά. Ο αμυντικός του Άρη έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του (τηρουμένων των αναλογιών και του βαθμού δυσκολίας…), παίζοντας ως δεξί μπακ, βοήθησε τα μέγιστα και του αξίζουν πολλά μπράβο. Και για την απόδοσή του και για τα ψυχικά του αποθέματα.

ΥΓ2: Ακόμη μια επιβεβαίωση των παραπάνω, αποτελεί η μεγαλειώδης ενέργεια των ποδοσφαιριστών του Άρη, με επικεφαλής τους Διαμαντόπουλο, Τζανακάκη, να μαζέψουν χρήματα για να εγχειριστεί ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής (της ΑΠΕΛ), αλλά οπαδός των κιτρινόμαυρων! Τέτοιοι “τίτλοι” ξεχωρίζουν.

ΥΓ3: Όταν “αναγκάζεις” ακόμη και τον “σφιχτό” Άγγελο Αναστασιάδη να εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την ομάδα του Άρη, τότε σίγουρα κάνεις κάτι καλά…

ΥΓ4: Μεγαλειώδης εικόνα αυτή μετά την λήξη του αγώνα με τον Ροζ να… αρνείται να φύγει από το γήπεδο. Έζησε την βραδιά του, την έζησε και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως ως ένας από τους φιλάθλους της ομάδας, δείχνοντας να “νιώθει” Άρη!

ΥΓ5: Ο Άρης και μπορεί και πρέπει να κυνηγήσει την 4η ή ακόμη και την 3η θέση. Και η εικόνα της ομάδας και το πρόγραμμα συνηγορούν σε αυτό…

Ο Άρης “ξεγύμνωσε” τους… δήθεν, έχασε δυο βαθμούς, αλλά κέρδισε υπερηφάνεια και αναγνώριση

Το αφήγημα της “εξυγίανσης” που μοιάζει με παραμύθι χωρίς δράκο, ο καλοστημένος μηχανισμός προπαγάνδας που κάνει το άσπρο-μαύρο τα τελευταία χρόνια και η αλαζονεία που πλημμύρισε αυτήν την πόλη, κατέρρευσαν μέσα στα περίπου 100 λεπτά που κράτησε η ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Τούμπας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι… δήθεν “ξεγυμνώθηκαν” και παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια των καλοπληρωμένων εκφραστών τους, η αλήθεια που είδε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα δεν αλλάζει…

Ο Άρης δικαιούται να νιώθει αδικημένος από το τελικό σκορ, γιατί μια νίκη 1-2 ή 1-3 έγινε ισοπαλία 1-1, απέναντι σε μια ομάδα, η οποία χθες ήταν καλύτερη μόνο στα λόγια. Όπως τις περισσότερες φορές φέτος. Αν κάποιος στην… Νορβηγία (ελέω Τόρε Χάνσεν) επέλεγε να δει το χθεσινό παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρης, χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, είμαστε σίγουροι ότι θα πίστευε ότι η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και οι γηπεδούχοι στην πέμπτη θέση. Ίσως και πιο κάτω.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Άρης, με εξαίρεση ένα δίλεπτο, όπου ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και με την… μοναδική τελική του προσπάθεια, από το μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια κατάφερε να κάνει πράξη το σλόγκαν “σήμερα γεννάνε και τα κοκόρια του…”. Στο ίδιο διάστημα, οι κιτρινόμαυροι είχαν τουλάχιστον τρεις καλές στιγμές για γκολ, ενώ αποτελεί ακόμη σημείο συζήτησης κι αναφοράς, η σαστιμάρα του Λάρσον στην αντεπίθεση του Άρη, όταν βγήκαν τέσσερις παίκτες με δυο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Εκεί με περισσότερο καθαρό μυαλό, θα μπορούσε ο Άρης να ξεκινήσει ένα αγωνιστικό… πάρτι, αλλά…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης πήρε και την κατοχή της μπάλας, είχε τον έλεγχο και σίγουρα σε καμία των περιπτώσεων δεν απειλήθηκε. Η κόπωση του Μαρτίνες, έφερε την είσοδο του Γιουνές, χωρίς πάντως ο τελευταίος να κάνει την διαφορά. Ο Άρης αναζητούσε την ισοφάριση, είχε μια καλή στιγμή στο 69′ με τον Ντιγκινί και κατάφερε να πετύχει ένα γκολ που ζύγιζε πολλά κιλά… καρύδια με τον Βέλεθ, από την για μια ακόμη φορά εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.

Ο Παντελίδης “διάβασε” άριστα το παιχνίδι, δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε, με τους Βέλεθ, Ματίγια να είναι στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Το τελικό 1-1 του άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Την πικρία ότι θα μπορούσε με λίγη τύχη και περισσότερη προσοχή να πάρει ένα ακόμη τρίποντο μεγάλης ψυχολογικής, αλλά και ουσιαστικής αξίας, αλλά και την ικανοποίηση ότι έκανε περήφανους τους φιλάθλους του με την παλικαρίσια εμφάνισή του, κερδίζοντας την αναγνώριση από όλη την υγιή ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ένας Άρης που έπαιζε με σημαντικές απουσίες (Μπάσα, Τόνσο, Φετφατζίδης, Δεληζήση στον πάγκο και όχι έτοιμο 100%), την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε μια και μοναδική απουσία: έναν διαιτητή από την ελληνική δεξαμενή της… εξυγίανσης. Ο Χάνσεν… τόλμησε να σφυρίξει 50-50, έχοντας από το πρώτο λεπτό (!) τον ψυχολογικό εκβιασμό των γηπεδούχων με τις συνεχείς διαμαρτυρίες, σ΄ένα από τα λίγα παιχνίδια που δεν ήταν… φιλικά. Φυσικά έκανε κάποια λάθη ο Νορβηγός: π.χ. δεν έδειξε κόκκινη στο σκληρό μαρκάρισμα του Μάτος στον Κόρχουτ και στη συνέχεια πάνω στον Λάρσον, δεν είδε το χέρι του Ακπομ, όταν βγήκε στην αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο κ.α., όλα πάνω στην ροή του αγώνα.

Ο Άρης άφησε λοιπόν, δυο βαθμούς στην Τούμπα κι όπως είπε κι ο Άκπομ “θετικό για τον ΠΑΟΚ ήταν που δεν χάσαμε” (δηλώσεις που χάθηκαν στην… μετάφραση), αλλά είναι σε μια σταθερή τροχιά για την Ευρώπη, έχοντας στα επόμενα οκτώ παιχνίδια τα πέντε μέσα στο “σπίτι” του και φυσικά τον πρώτο λόγο για να πετύχει τον στόχο του.

ΥΓ: Ο Άρης διάγει ένα αγωνιστικό φεγγάρι που γεμίζει με αισιοδοξία, πίστη, υπερηφάνεια τον κόσμο του. Η ήττα στην Λιβαδειά ταρακούνησε τους πάντες, οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, μπορεί να άργησαν, αλλά έδωσαν μεγάλη ώθηση στην ομάδα και ο Σάββας Παντελίδης δικαιούται να περπατάει με ψηλά το κεφάλι, αποκομίζοντας κέρδη από την δουλειά που γίνεται. Αποδεικνύεται πως τον Ιανουάριο έγινε πραγματικά σοβαρή δουλειά στο σκάουτινγκ και αποκτήθηκαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που βάζουν τον Άρη  σε τροχιά 5άδας. Οι Ρόζ, Κόρχουτ, Λάρσον (αλλά και ο Τόνσο) δίνουν στον Άρη  μία δυναμική που τον κάνει φαβορί για την 5ή θέση. Φυσικά, η τελική κρίση για όλη την ομάδα θα γίνει στις 5 Μαΐου με την λήξη του πρωταθλήματος.

ΥΓ1: Η εμφάνιση της Τούμπας, σε συνδυασμό με την εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα συνηγορούν σ’ ένα γεμάτο Χαριλάου το Σάββατο με την ΑΕΚ.

ΥΓ2: Με τις δηλώσεις του Λουτσέσκου, δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περισσότερο. Υπάρχει ο… ΕΟΤ που ασχολείται με γραφικότητες. A… και να του επιστραφεί η ταυτότητα. Την πήρε μαζί του ο Παντελίδης.

ΥΓ3: Η γεμάτη Τούμπα, η δυσφορία για την ισοπαλία και το επικοινωνιακό μπαράζ για να την “δικαιολογήσουν”, απέδειξε ότι τελικά… δεν ασχολούνται με τον Άρη.

ΥΓ4: Βρε μπας και ο χαλίφης είναι ο… Καρυπίδης. Αυτό θα πιστέψουμε με αυτά που διαβάζουμε κι ακούμε από “υπαλλήλους” ή μη.

ΥΓ5: Το… σακάκι παραμένει αήττητο. Θα σέβεστε.

Ο Γκάλης, η ανθρωποφαγία με Μπάσα και ο… Καράμπελας

Τρία θέματα πάνω στην επικαιρότητα θα επιχειρήσουμε να σχολιάσουμε. Ορθά κοφτά.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

1. Ο οργανισμός που λέγεται Άρης και έχει καταγράψει αμέτρητα παραδείγματα υψηλού ήθους, αξιοπρέπειας και υπεροχής, ετοιμάζεται να γράψει για μια ακόμη φορά μια σελίδας ανθρωπιάς και ξεκάθαρου παραδειγματισμού. Το φιλικό της Τετάρτης στο απόλυτα μπασκετικό γήπεδο, το Αλεξάνδρειο, στη σάλα Nick Galis Hall όλη η οικογένεια του Άρη συσπειρώνεται, ενώνεται για να δώσει «χείρα βοηθείας», την θετική της ενέργεια σε ένα δικό της παιδί, έναν από τους χιλιάδες μαχητές της κερκίδας, τον Δημήτρη.

Το μήνυμα του Νίκου Γκάλη, η παρουσία του καταγράφει την μεγάλη σημασία του φιλικού με τον Ερμή Λαγκαδά, αλλά δίνει ως παράδειγμα δεκάδες επιχειρήματα, πώς πρέπει να λειτουργεί όλος ο Άρης. Συσπειρωμένος στα δύσκολα.

2. Ως οργανισμός φυσικά έχει όλα εκείνα τα καλά ο Άρης, έχει ένα μοναδικό DNA, αλλά «κουβαλάει» και κάποιες «παιδικές ασθένειες» (τελείως επιεικώς το αναφέρουμε έτσι), που έχουν να κάνουν με την εσωστρέφεια του. Η τελευταία, εάν δεν προσεχθεί, κινδυνεύει να μετατραπεί σε… ανθρωποφαγία. Τελευταίο το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα με τον Μπάσα.

Έκανε μια αψυχολόγητη και 100% λανθασμένη ενέργεια στο ξεκίνημα του αγώνα. Αντιεπαγγελματική, αλλά επίσης 100% ανθρώπινη. Ζήτησε συγγνώμη, αναφέρθηκε σε μεμονωμένο λάθος, γύρισε σελίδα. Μαζί του οφείλει να γυρίσει σελίδα ολόκληρος ο Άρης, να στηρίξει τον ποδοσφαιριστή του (που ήταν μέρος της αγωνιστικής αντεπίθεσης τον τελευταίο μήνα), να προχωρήσει. Και κυρίως να μην δώσει τον ποδοσφαιριστή βορά σε διαδικασία ανθρωποφαγίας.

3. Σε άμεση σύνδεση του παραπάνω υπάρχει το γνωστό παράδειγμα, μέρες που είναι του δολοφονικού τάκλιν του «Γουχού», κατά κόσμον Γιώργου Γεωργιάδη. Τούμπα, 10 Φεβρουαρίου 2008. Καρατιά στο κέντρο του γηπέδου στον Καράμπελα, σοβαρός τραυματισμός του ποδοσφαιριστή του Άρη, νοκ άουτ για πάνω από τρεις μήνες, κι όμως… Ούτε φάουλ, ούτε… κίτρινη κάρτα! Μπροστά τα μάτια του διαιτητή Σταυρίδη και του επόπτη Σαραϊδάρη. Κανένα λαϊκό δικαστήριο, καμία καταγγελτική ανθρωποφαγία και εσωστρέφεια. Όλοι έκαναν, όπως χρόνια τώρα, την δουλειά τους…

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Καριέρα golden boy (μαζί με τον Τεβεκέλη) για τον επόπτη στα γραφεία της Τούμπας, αποθέωση του διεθνή ποδοσφαιριστή που έδειξε σθένος και τσαμπουκά για την ομάδα του, η οποία έπαιζε τότε με την πλάτη στον τοίχο για να αποφύγει τις περιπέτειες ενός υποβιβασμού…

Θα μας πείτε, εδώ είχαν ορίσει τον Μπίκα (αυτόν που έκανε μαθήματα διαιτησίας τις προάλλες στους παίκτες του Άρη) παρατηρητή στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και ο γιος του δούλευε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ!!! Ούτε τα προσχήματα…

Η επιστροφή της λογικής, της πίστης, οι μεταγραφές Γενάρη και η “μεταγραφή” Ματέο

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, έκλεισε στην Ξάνθη ένα “σετ” τριών συνεχόμενων (ανηφορικών) εκτός έδρας αγώνων με μια…  “εξάποντη” επιτυχία σε μια βραδιά, όπου βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Μια βραδιά μέσα στην βροχή (τελικά του πάει η βροχή), που επανέφερε την λογική, αλλά και την πίστη ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει στον στόχο της, με μια αντίδραση Ευρώπης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Δεν ξέρουμε ένα ισχύει κι ο “Άγιος φοβέρα θέλει…”, αλλά σίγουρα φοβερές αναλύσεις δεν χρειάζονται. Ο Σάββας Παντελίδης κατέβασε μια “ορθολογική” ενδεκάδα, με τον κάθε παίκτη στην θέση του, με δίδυμο στόπερ τους Ρος, Δεληζήση, τον Κόρχουτ αριστερά, τον Μπάσα έχοντας στο πλευρό του τον Σιώπη, κεντρικό επιθετικό τον Διαμαντόπουλο, έχοντας στις πτέρυγες τους Λάρσον και Γκαρσία. Ήταν μια από τις πιο… λογικές προσεγγίσεις του αγώνα σε επίπεδο διάταξης κει ρόλων, ο Άρης είχε πάθος, δύναμη και έκανε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, αυτές που μπορούν να μπουν στην “κορυφή” μαζί με το δεύτερο ημίχρονο στην Λαμία ή το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό.

Η νίκη ήρθε επαναφέροντας την ηρεμία και την πίστη στην ομάδα, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές. Ούτε “ομαδάρα” έγινε σε μια βραδιά ο Άρης, ούτε όλοι “μάγοι”. Ούτε φυσικά ήταν “απαράδεκτη” η ομάδα και όλοι οι παίκτες “άχρηστοι”, όταν δεχόταν ταπεινωτικές ήττες τύπου Εργοτέλη ή Λεβαδειακού. Απλά επιβεβαιώθηκε ότι αυτή η ομάδα αδίκησε πολλές φορές τον εαυτό της, διαθέτει και ταλέντο και ποιότητα παικτών, και χρειάζεται διάρκεια και σίγουρα ποδοσφαιρική ψυχή… διαρκείας.

Στα Πηγάδια, ξεχώρισε το νέο αίμα των μεταγραφών, ο φρέσκος αέρας. Αξιόπιστος ο Κόρχουτ στα αριστερά, μόνιμη πηγή κινδύνων (έφαγε την κλωτσιά της ζωής του…) ο ποιοτικός Λάρσον, εξαιρετικός ο Ρος με ποιότητα (και προωθήσεις στα στημένα), σταθερότητα και πάθος.

Ξεχώρισε όμως πάνω απ’ όλα και η νέα “μεταγραφή” του Άρη, ο Ματέο Γκαρσία… Ο Αργεντινός επέστρεψε σαν “δώρο” του μεταγραφικού Γενάρη, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα από τα βαρόμετρα των κιτρινόμαυρων (όπως ήταν κι όταν έπαιζε ο Μπρούνο Γκάμα). Απελευθερώθηκε με το γκολ, πήρε “βοήθειες” με τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Διαμαντόπουλος. Έμοιαζε να έχει εκείνο το πάθος και στην σπίθα των πρώτων ημερών.

Η βραδιά στην Ξάνθη, έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Σε αποδυτήρια και κερκίδα. Έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να προσπεράσει την Ξάνθη, να βρεθεί μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό και κοντά στον Ατρόμητο.

Θα είναι έγκλημα να μην πιάσει τόπο με μια ακόμη νίκη την Κυριακή κόντρα στα Γιάννινα, ξεκαθαρίζοντας προς όλους και κυρίως προς τον ίδιο τον εαυτό, ότι ο Άρης είναι αποφασισμένος φέτος να πετύχει τον στόχο του.

ΥΓ: Πέρασε στα ψιλά, αλλά ο Τάσης μοίραζε κάρτες ακόμη και στον… οδηγό του πούλμαν του Άρη! Με μεγάλη ευκολία κι ενώ έκλεισε τα μάτια του σε πολλές “ανάποδες” περιπτώσεις.

ΥΓ1: Το “Άρης, Άρης” ομάδας και κόσμου στο τέλος του αγώνα, κατέγραψε μια μεγάλη αλήθεια: οι νίκες, αλλά κυρίως η ομαδική προσπάθεια και το πάθος επουλώνουν τις πληγές και μικραίνουν την απόσταση ανάμεσα στα αποδυτήρια και την κερκίδα.

H ώρα να “βγει μπροστά” ο Καρυπίδης, να δράσει και να “κολλήσει” το… γυαλί

Μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, όσα έγιναν πριν και όσα επακολούθησαν, μας οδήγησαν στην… άβολη θέση να καταγράψουμε μια σκληρή πραγματικότητα. Αυτή που ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού και σχεδόν απ’ όλους: ο κλονισμός της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε κόσμο και διοίκηση, στην προσπάθεια που έγινε τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στην πορεία ήρθε ο αποκλεισμός-ντροπή από τον Εργοτέλη, προέκυψε η παρατεταμένη διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι και τον αγώνα με την Λαμία, όπου φάνηκαν πολλές αγωνιστικές αδυναμίες, η ομάδα έδειξε να έχει χάσει τον προσανατολισμό της, μοιάζει μπερδεμένη, χωρίς νεύρο, ενώ υπογραμμίστηκε εκκωφαντικά η ανάγκη για άμεση ενίσχυση… Γενικά ήταν μια δύσκολη βραδιά, μια παγωμένη βραδιά, όπου όλα ήταν κάτω του… μηδενός (κυριολεκτικά και μεταφορικά) με εξαίρεση το τελικό αποτέλεσμα και την νίκη με το “γκολ-χρυσάφι” του Ματίγια.

Βιώνουμε την πραγματικότητα στο Χαριλάου από δέκα χρόνων παιδιά και μετά από τέσσερις δεκαετίες, ομολογούμε ότι ίσως για πρώτη φορά, ζήσαμε μια τέτοια κατάσταση: μετά από νίκη και μάλιστα στο 92′ να ξεσπάει όλο το γήπεδο σε αποδοκιμασίες. Προς όλους: Καρυπίδη, ΠΑΕ, προπονητή, παίκτες… Σημεία των καιρών.

Την Δευτέρα, ο Άρης σίγουρα έπαιζε με μια ομάδα “ειδικού σκοπού”, με πολλές απουσίες (όπου προστέθηκε ο τραυματισμός του Γκάμα) και χρησιμοποίηση παικτών από τη “μαύρη λίστα”. Σωστά… Το σημείο-κλειδί όμως είναι γιατί να φτάσει ο Άρης στα μέσα του Γενάρη σε αυτήν την κατάσταση, ερώτημα που ζητάει απαντήσεις και πράξεις άμεσης αναστροφής της κατάστασης.

Δεν χρειάζεται να πούμε ξανά και εμείς, αυτά που έχουν ειπωθεί κατά κόρον, δηλαδή ότι ο Σάββας Παντελίδης δεν κατάφερε να βελτιώσει την κατάσταση στο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι, το μεταγραφικό σχέδιο υπό τον συντονισμό του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου να έχει καθυστερήσει με χαρακτηριστικό τρόπο, σε σημείο που να γίνονται ερασιτεχνικοί χειρισμοί, όπως η χρησιμοποίηση από το “παράθυρο” παικτών που ήταν στην έξοδο κτλ. Είναι πράγματα που “φωνάζουν”.

Θα σταθούμε όμως εδώ στην κορυφή της πυραμίδας. Στον επικεφαλής της προσπάθειας που ξεκίνησε το καλοκαίρι με πολλές φιλοδοξίες, δίνοντας όραμα και ελπίδα στον κόσμο. Στον Θοδωρή Καρυπίδη. Με τις πράξεις του ανέβασε τον πήχη. Ξεκάθαρα. Στην πορεία τα πράγματα “στράβωσαν”, όμως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη… Είναι λοιπόν, η ώρα να “βγει μπροστά”, να αναλάβει δράση και να κάνει ότι πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας-παράγοντας που σέβεται και τη δική του προσπάθεια και τα χρήματα που έβαλε, αλλά κυρίως σέβεται τον οργανισμό που λέγεται Άρης.

Είναι οι στιγμές που ο Καρυπίδης θα πρέπει με τις πράξεις του, να ενισχύσει την ομάδα με μεταγραφές (ενίσχυση… χθες), να επαναφέρει την ηρεμία, να απαιτήσει από τους συνεργάτες του το καλύτερο και να ξαναδώσει την προοπτική στον κόσμο, πετυχαίνοντας να “κολλήσει” το όποιο ραγισμένο γυαλί.

Το γήπεδο είναι “ανοιχτό”… Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

 

Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου… Αυτή ήταν η μεγαλύτερη “ήττα”

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα προκάλεσε την πικρία, αλλά και την οργή του κόσμου του Άρη… Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, στο κάδρο των αποδοκιμασιών μπήκε ο Θοδωρής Καρυπίδης, ενώ τα εξ αμάξης άκουσε και ο τεχνικός διευθυντής Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Τέτοιου είδους εμφανίσεις, τόσο χαμηλές πτήσεις της ομάδας, όταν η ίδια είχε ανεβάσει τον πήχη, αποτέλεσαν τις σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της πικρίας, του προβληματισμού, της αγωνίας.

Εκείνο που προβληματίζει τους φιλάθλους είναι ότι η ομάδα (σε σχέση με το αρχικό γεμάτο υποσχέσεις ξεκίνημα) έχει “καθίσει” αγωνιστικά και δημιουργεί ανησυχίες με την εικόνα της.

Ο Άρης δεν έχασε απλά από τον Παναιτωλικό για πρώτη φορά εντός έδρας στην ιστορία του. Δεν γνώρισε απλά μια ήττα που τον κρατάει στη μέση της βαθμολογίας, ενώ θα μπορούσε να είχε αναρριχηθεί σημαντικά στην πρώτη πεντάδα με θέα την Ευρώπη. Δεν ήταν μια ήττα που εκ των πραγμάτων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Η μεγαλύτερη “ήττα” του Άρη ήταν ότι ράγισε το γυαλί. Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου προς την ομάδα, αλλά και τον ίδιο τον επικεφαλής της τον Θοδωρή Καρυπίδη. Ο τελευταίος με την άνοδο του Άρη και τις κινήσεις που έκανε το καλοκαίρι, βάζοντας το χέρι στην τσέπη για την δημιουργία μια ισχυρής ομάδας που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά και τα έργα που έγιναν σε Χαριλάου και Νέο Ρύσιο γέμισε την καρδάρα… Γέμισε με υποσχέσεις και προσδοκίες έναν πληγωμένο κόσμο, όπως είναι αυτός του Άρη. Έδωσε όνειρα και προοπτική. Ο κόσμος πίστεψε σε αυτόν και στις προθέσεις του, γεμίζοντας το γήπεδο, στηρίζοντας την ομα΄δα.

Τα τελευταία αποτελέσματα, σε συνδυασμό με μια σειρά ενεργειών σε όλα τα επίπεδα, από τα γραφεία μέχρι το χορτάρι, είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί μια… κλωτσιά σε αυτήν την γεμάτη καρδάρα… Να χυθεί το “γάλα” που με τόσο κόπο και προσπάθεια συγκεντρώθηκε. Έγιναν βήματα πίσω…

Στο χέρι του Καρυπίδη, των στενών συνεργατών του, του Διαμαντόπουλου, του Παντελίδη και των παικτών είναι να ξαναγεμίσει. Με την αλλαγή συμπεριφορών, καταστάσεων, πράξεων. Οι νίκες, οι καλές εμφανίσεις είναι το “φάρμακο” για να επουλωθούν οι πληγές. Για να ξαναχτιστούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης, για να προχωρήσει ενωμένα η ομάδα.

Χρόνος δεν υπάρχει… Κι αν δανειστούμε μια ατάκα του προπονητή του Άρη: είναι η ώρα να βγουν μπροστά οι άνδρες!

ΥΓ: Λανθασμένη 100% η (ανθρώπινη) αντίδραση του Καρυπίδη, την ώρα που αποχωρούσε από το γήπεδο. Ο κόσμος μπορεί να φωνάζει, να ξεσπάει. Μοιραία να εκφράζει αυτό που ειπώθηκε στον επικεφαλής της ΠΑΕ, ότι “ο Άρης δεν είναι Βέροια…”. Από την άλλη όμως, ο πρόεδρος του Άρη πρέπει να στέκεται στο ύψος του και να αντιδράει ανάλογα με την θέση, αλλά και με την αξιοπρέπεια που επιβάλλουν η προσπάθεια και οι κόποι του. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο…

ΥΓ1: Πρόκριση στο κύπελλο και νίκη στην Ξάνθη, τα στοιχειώδη αντανακλαστικά… ζωής που πρέπει να δείξει ο Άρης. Χωρίς άλλα λόγια.

 

 

Τομ, Τσίπρας, ΕΡΤ “εξηγούν” γιατί ο Άρης πρέπει να… θυμηθεί να είναι ισχυρός και διεκδικητικός παντού!

Πέρα από την αγωνιστική καθημερινότητα του Άρη σε όλα τα επίπεδα, από την ποδοσφαιρική ή μπασκετική κορυφή μέχρι τη βάση της πυραμίδας, προκύπτει για μια ακόμη φορά η επισήμανση του αυτονόητου: ο σύλλογος να είναι ισχυρός παντού, να είναι παρών παντού, σε όλα τα μέτωπα, διεκδικητής των όσων δικαιούται. Όχι χαρίσματα ή ρουσφέτια, αλλά διεκδίκηση των όσων βάσει της ιστορίας και του κόσμου απαιτούν οι περιστάσεις.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Τρεις είναι οι αφορμές που μας οδηγούν στο να επαναφέρουμε τις σκέψεις αυτές. Την ανάγκη που μας “εξηγούν” γιατί ο Άρης πρέπει να… θυμηθεί να είναι ισχυρός και διεκδικητικός παντού!

Λοιπόν:

1. Ο Ερασιτέχνης Άρης ανακοίνωσε μετά Βαΐων και κλάδων μια χορηγία πριν μερικούς μήνες από τον Τομ Παπαδόπουλο. Τύπωσε μάλιστα την διαφήμιση της εταιρίας του ομογενή επιχειρηματία στις φανέλες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, χωρίς ποτέ να εισπράξει τα συμφωνηθέντα χρήματα, μια και βασίσθηκε στα… λόγια. Στην πορεία αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαφήμιση από τις φανέλες, αλλά η ουσία δεν αλλάζει για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο έχει να κάνει με την είσπραξη συμφωνηθέντων χρημάτων σε μια συμφωνία (άρα ζωτικής σημασίας), αλλά και την ίδια την αξιοπιστία του συλλόγου. Οι λόγοι που έγινε αυτό; Προχειρότητα, επιπολαιότητα, αφέλεια, ανικανότητα; Το αποτέλεσμα το ίδιο. Η ουσία δεν αλλάζει.

2. Ο πρωθυπουργός της χώρας όλων (;) των Ελλήνων έρχεται την Παρασκευή στο Αλεξάνδρειο, για να μιλήσει βάσει της πολιτικής ατζέντας για την Μακεδονία και για την συμφωνία των Πρεσπών, όπου όλη η Ελλάδα βίωσε τι έγινε. Πατώντας στο παρκέ Nick Galis Hall -όπως προαναγγέλλεται- θα αναφερθεί και στο “θαύμα της ποδοσφαιρικής… εξυγίανσης” και θα μιλήσει και για το επίτευγμα των δήθεν εξυγιαντών. Πέρα από την ηθική ενόχληση και την ηθικά ασυμβίβαστη (τόπου και χώρου) σημειολογία, για αυτά που θα πει, προκύπτει μια ακόμη ανάγκη: ο Άρης, ως οργανισμός, ως σύλλογος είναι σε θέσεις ετοιμότητας να πιέσει το ανώτερο αυτό πολιτειακό στέλεχος, να φωνάξει παρών για να διεκδικήσει, να απαιτήσει όσα δικαιούνται οι κιτρινόμαυροι;

3. Η ΚΑΕ Άρης υπέγραψε τελικά τη σύμβαση με την ΕΡΤ, με “όρους απεχθείς” (που είναι και όρος της μόδας). Πήρε λιγότερα από όσα δικαιούται βάσει και της προφορικής συμφωνίας που έγινε, αλλά και του αποδεδειγμένα ισχυρού brand name του. Πιέστηκαν εκ των πραγμάτων και των συγκυριών, έχοντας παγιδευτεί στην “απουσία” σωστής κρίσης και δυναμικής, όταν π.χ. πριν 1,5 χρόνο ο Άρης ψήφισε διοίκηση Γαλατσόπουλου. Οι κίτρινοι αναγκάστηκαν να κάνουν ένα βήμα πίσω και πλέον θα πρέπει πολύ σοβαρά και πολύ μελετημένα να σχεδιάσουν το πλάνο τους για την επόμενη χρονιά στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου, πορευόμενοι μόνοι τους. Αρκεί να είναι προετοιμασμένοι σωστά, αποφασισμένοι και ισχυροί.

Δοκάρι και μέσα ήρωες, δοκάρι και έξω… πουθενάδες!

Ο Άρης απέδρασε από την Κρήτη με ένα διπλό βάρους πολλών… κιλών. Και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, για την επική ανατροπή, αλλά και στο χρονικό διάστημα που ήρθε. Αλλαγή προπονητή, δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας αποστολή, πριν από κρίσιμα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Ήταν νίκη “χρυσάφι”…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μέσα σε 78 δευτερόλεπτα έκανε το ταξίδι “κόλαση-παράδεισος” με απίστευτο τρόπο, μοναδικό ίσως τις τελευταίες δεκαετίες για τον Άρη, δείχνοντας πάθος, αποφασιστικότητα και κυρίως ξορκίζοντας την κακοδαιμονία που τον κυνηγούσε από την αρχή της περιόδου, όταν έφυγαν μέσα από τα χέρια του βαθμοί και βαθμοί. Ο τίτλος “Θεία Δίκη” ταιριάζει… γάντι στα όσα έγιναν στο “Γεντί Κουλέ”.

Ήταν ένα παιχνίδι, όπου ο ποδοσφαιρικός αναλυτής θα μπορεί να εξηγήσει απλά, κατανοητά, εύκολα, τι σημαίνει το μότο: δοκάρι και μέσα ήρωες, δοκάρι και έξω… πουθενάδες!

Ο Άρης ήταν καλύτερος, είχε πρωτοβουλία κινήσεων, έκανε φάσεις, είχε δοκάρια, ήταν αυτός που έπρεπε να κερδίσει. Η ποδοσφαιρική μοίρα και η ρέντα του ΟΦΗ πήγε να του “κλέψει” την νίκη μ΄ένα γκολ που μπήκε κόντρα στην ροή του αγώνα, όμως είπαμε. “Θεία Δίκη”.

Η είσοδος του Χαμσά Γιουνές, αλλά και συνολικά η διαχείριση του παιχνιδιού με τις υπόλοιπες αλλαγές από τον Σάββα Παντελίδη αποτέλεσαν οι λόγοι της απόδρασης. Χρειάστηκε βέβαια να σκοράρει μετά το… τέταρτο δοκάρι (!) σε μια μνημειώδη φάση και να εκτελέσει σε λιγότερο από δυο λεπτά τον ΟΦΗ, δίνοντας πολλαπλό κέρδος: νίκη στην ομάδα του Άρη, αλλά αποτινάσσοντας από πάνω του, όλη εκείνη την πικρία, την αμφισβήτηση, το “φάντασμα” του χαμένου πέναλτι με τον ΠΑΟΚ.

Η αξία της κιτρινόμαυρης νίκης είναι ακόμη μεγαλύτερη, μια και έγινε μέσα σε μια εχθρική έδρα, χωρίς τους φιλάθλους του (ελέω υπουργικών “μαγειρεμάτων”), σε ένα σκληρό ματς, με ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα δόντια. Ο Άρης έδειξε την Κυριακή ότι αρχίζει να μην… μασάει, να μην τα παρατάει και εάν συνεχίσουν έτσι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Για τον Παντελίδη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: βρίσκεται στην μεγαλύτερη ομάδα της καριέρας του, έχοντας “μια ευχή και μια κατάρα”. Η “ευχή” ότι είναι σε ένα μεγάλο σύλλογο, με την συγκυρία να έχει ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα ρόστερ των τελευταίων χρόνων. Η “κατάρα” ότι οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, δεν έχει πίστωση χρόνου και ανέλαβε για να κολυμπήσει στα βαθιά. Τουλάχιστον δείχνει αποφασισμένος και σαν… έτοιμος από καιρό να το κάνει.

ΥΓ1: Κάποιοι έχουν πείσει τους Κρητικούς ότι ο Άρης είναι “εχθρός” τους και συμπεριφέρονται με τρόπου που δεν τιμάει κανέναν “γόνο” της λεβεντογέννας Κρήτης. Άρχισαν πάντως να το καταλαβαίνουν κάποιοι και προσπαθούν να ξυπνήσουν και τους άλλους.

ΥΓ2: Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ένας επαγγελματίας προπονητής. Είτε κάτι έχει πάθει μέσα του, είτε κάποιοι τον έχουν… δηλητηριάσει απέναντι στον Άρη. Κρίμα…

Το πιο σημαντικό; Ο Άρης να μην “ξεχάσει” πόσο πραγματικά μεγάλος είναι…

Σημεία των καιρών… Ο Άρης βρίσκεται εν μέσω κρίσης, όπως διαμορφώθηκε από τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες, την απομάκρυνση του προπονητή και την γνωστή “παιδική ασθένεια” του… ξεκατινιάσματος στα social media. Χιλιάδες προφίλ, χιλιάδες απόψεις… Είπαμε… Σημεία των καιρών.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Για εμάς ένα είναι το ζητούμενο με αφορμή το κάδρο της κρίσης, όπως διαμορφώθηκε, την απουσία προπονητή, τις δηλώσεις Ερέρα κοκ. Το πιο σημαντικό είναι ο Άρης να μην “ξεχάσει” πόσο πραγματικά μεγάλος και σπουδαίος είναι και πόσα έχει πληρώσει από τον… πρωταθλητισμό της εσωστρέφειας.

Επί της διαδικασίας και βάση χρονικών περιόδων έχουμε και λέμε…

ΤΟ ΧΘΕΣ: Ο Πάκο Ερέρα ήταν αυτός που ήρθε πριν περίπου πέντε μήνες. Αυτός που επέλεξε η διοίκηση, αυτός που δημιούργησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα, η οποία με την απόδοσή της ανάγκασε τους πάντες, εντός κι εκτός των τειχών να ανεβάσουν τον πήχη των προσδοκιών ψηλά. Στην πορεία, ο Άρης από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, έφτασε να μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες, να μην είναι (πλην ενός ημιχρόνου με την ΑΕΚ) χειρότερος του αντιπάλου, αλλά αποτελεσματικά να μην παίρνει νίκες. Αντίθετα να χάνει.

Με εισήγηση του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, απόφαση του Θοδωρή Καρυπίδη και αποδοχή του Πάκο Ερέρα, η συνεργασία διακόπηκε πρόωρα. Αποφασίστηκε για συγκεκριμένους λόγους, ότι επιβαλλόταν αυτό το “ηλεκτροσόκ”, μια και όπως δικαιολογήθηκε επισήμως “η ομάδα χρειαζόταν να απεγκλωβιστεί και να πάψει να είναι προβλέψιμη”. Το αν είναι λάθος αυτό το διαζύγιο θα φανεί στην πορεία, στο “ταμείο” αυτής της περιόδου. Όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ: Σήμερα που μιλάμε, ο Ερέρα είναι παρελθόν για τον Άρη… Είπε κάποια πράγματα στην Ισπανία, τα ανασκεύασε εν μέρει στη συνέχεια, έκανε μια τελείως άστοχη σύγκριση με την Λεγκανές, αλλά και τις… δήθεν Μπαρτσελόνες και Ρεάλ του ελληνικού πρωταθλήματος και τα υπόλοιπα γνωστά. Θα συμφωνήσουμε 100% με την ανακοίνωση του Super 3, όπου λέει το εξόχως απλό, αλλά τόσο εύστοχο: εάν ο Ερέρα (και ο κάθε Ερέρα, λέμει εμείς) δεν κατάλαβε που είναι λόγω χαρακτήρα ή έλλειψης αντίληψης, είναι κατανοητό, γυρίζουμε σελίδα και προχωράμε, μια και ο καθένας κρίνεται από την στάση του.

Εάν όμως δεν κατάλαβε που είναι επειδή ο ίδιος ο οργανισμός που λέγεται Άρης, δεν του έδωσε να καταλάβει που είναι, πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος, το οποίο καλείται να πιστωθεί η ίδια η κιτρινόμαυρη οικογένεια, να διδαχθεί και να μην το επαναλάβει. Σε κάθε περίπτωση, εάν όλος ο… πλανήτης Άρης μπει στην διαδικασία να χωριστεί σε στρατόπεδα “φίλων του Ερέρα” ή “μην φίλων του Ερέρα”, εάν ξεκινήσει ένας πόλεμος χαρακωμάτων, πώς έφυγε, γιατί έφυγε κτλ, ο σύλλογος κινδυνεύει να θαφτεί με τα ίδια του τα χέρια. Το “εάν θα έμενε ο Ερέρα θα γινόταν αυτό” κτλ, “θρέφει” το φίδι της αμφιβολίας και της εσωστρέφειας και χτίζει μόνο την αμφιβολία…

ΤΟ ΑΥΡΙΟ: Κατά γενική ομολογία και κατά ομολογία και των ίδιων των ανθρώπων του Άρη, πήραν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Το πιο σημαντικό, ο Άρης δείχνει να μην έχει τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τον διάδοχο. Τον άνθρωπο που θα οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη μέρα. Κι αυτό για εμάς είναι ένα ζωτικής σημασίας θέμα. Ο νέος προπονητής που θα έρθει, θα “αποκαλύψει” τι έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του Άρη και τι θέλουν να πετύχουν, την ώρα πάντως που για πρώτη φορά ακούστηκε από επίσημα χείλη ότι ο στόχος της ομάδας είναι ένα σύνολο χωρίς σκαμπανεβάσματα που θέλει να πλασαριστεί σε μια θέση η οποία οδηγεί στην Ευρώπη…

Σε αυτό το αύριο οφείλουμε να επισημάνουμε επίσης κάποια σημαντικά πράγματα:

1. Ο Καρυπίδης να είναι 100% εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την ομάδα, προκειμένου να μην ανοίξουν “κερκόπορτες”.

2. Ο Διαμαντόπουλος “χρεώνεται” την αποχώρηση του Ερέρα. Μπαίνει ανοιχτά και ξεκάθαρα πια στο κάδρο της κριτικής και της κρίσης. Θα κριθεί για την στάση του και τις επιλογές του, όντας πια το βασικός συνεργάτης, επιτελικό στέλεχος της διοίκησης. Κανείς -όπως κι αυτός- δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Και φυσικά δεν θα έχει άλλοθι για λάθη ή παραλείψεις. Ήρθε να κάνει μια “δουλειά”. Θα κριθεί κι αυτός εκ του αποτελέσματος.

3. Η οικογένεια του Άρη οφείλει να παραμείνει ισχυρή και ενωμένη. Για να μην ξεχάσει αυτό που καταγράψαμε και στην αρχή: πόσο πραγματικά μεγάλος και ισχυρός είναι ο Άρης… Και πόσα δεινά έχει τραβήξει…

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια του Ερέρα

Ο Άρης πήρε άλλους τρεις βαθμούς στην (περίεργη, όπως την χαρακτήρισε κι ο Ερέρα) φάση του κυπέλλου, προχώρησε στο αυτονόητο, στην πρόκριση, έσπασε ένα αρνητικό σερί τριών ηττών και προσανατολίζεται για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μετά από κάθε αγώνα, ακούγονται, λέγονται, γράφονται πολλά… Κάποιες διαπιστώσεις -έστω και με αντίπαλο τον Αήττητο, έναν αντίπαλο, δεύτερης και τρίτης ταχύτητας- μπορούν σίγουρα να βγουν… Έχουμε και λέμε:

1. Ο Ερέρα έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν λεπτά στα πόδια τους, έβγαλε κάποια (τηρουμένων των αναλογιών του αντιπάλου) συμπεράσματα και μπορεί όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος να υπολογίζει ακόμη περισσότερο στις επιλογές των Ιντζόγλου, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλου. Ήταν ένα καλό τάιμινγκ το χθεσινό παιχνίδι, μετά από ένα αρνητικό σερί και πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

2. Ο Ιντζόγλου έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια λύση, όταν τον “καλέσει” το καθήκον, μια και είναι ο παίκτης που μπορεί να αντισταθμίσει την όποια ποιότητα με την εργατικότητα του στο γήπεδο.

4. Ο Μαρτίνες έδειξε ότι και την μπάλα δεν ξέχασε και την ποιότητα έχει και τις δυνάμεις και παρά το γεγονός ότι λόγω της μορφής του αγώνα αναλώθηκε σε κάποιες υπέρ το δέον ατομικές προσπάθειες, ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε. Έπαιξε στα πλάγια, στην “ανάποδη” πλευρά του και μπορούμε να ισχυριστούμε… ευθαρσώς, ότι θα έδινε ακόμη περισσότερα, εάν έπαιζε πίσω από τον Γιουνές,   αξιοποιώντας καλύτερα (τροφοδοτώντας τον επί της ουσίας) τον Τυνήσιο φορ. Πόσο μάλλον, ένα συμμετέχει σ’ ένα σχήμα πίσω από τον φορ με ακραίους τους Γκάμα, Γκαρσία.

3. Ο Διαμαντόπουλος πέτυχε τα δυο γκολ που έκριναν το παιχνίδι, όταν μπήκε μαζί με τον Ντιγκινί, έχοντας περισσότερη βοήθεια από τα αριστερά, μια και μαζί με τον Γάλλο, “ανέβηκε” και ο Μενέντεθ, σε αντίθετη με τα λίγα πράγματα που έδειξε (ίσως και λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε) ο Παυλίδης στο πρώτο 45λεπτο. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ο “Διάμα” είναι ο κορυφαίος φορ που είχε ο Άρης, ότι πρέπει να έχει σε κάθε ματς φανέλα βασικού, αλλά σίγουρα με το μάτι που γυαλίζει, το πάθος και την εργατικότητα του, είναι ένα σημείο έμπνευσης και δικαιούται να έχει κι άλλες ευκαιρίες σε συγκεκριμένα παιχνίδια “ειδικών συνθηκών”.

4. Ο Βίτορ αγωνίστηκε λίγο και φυσικά δεν μπορεί να γίνει επί της ουσίας συγκεκριμένη ανάλυση. Επίσης, να σημειώσουμε ότι ο Μενέντεθ μπορεί να έβαλε το… πόδι του στις σέντρες των δυο γκολ, αλλά έχει διαστήματα που δείχνει να διαβάζει με επιπολαιότητα το παιχνίδι.

5. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Άρης γυρίζει σελίδα και οφείλει να στραφεί σε μια σειρά αγώνων αρχής γενομένης αυτού της Κυριακής, όπου την “καυτή πατάτα” της διαχείρισης υλικού αποδυτηρίων έχει ο Πάκο Ερέρα. Ο Ισπανός προπονητής είναι αυτός που έδωσε το… δικαίωμα σε όλους μας, να έχουμε υψηλές προσδοκίες δημιουργώντας τον φετινό Άρη και σε πολλούς τα μυαλά να παραφουσκώσουν. Ίδιον του Έλληνα, ίδιον του Αρειανού. Από ομάδα για πρωτάθλημα, ομάδα για διάλυση… Κανένα μέτρο.

Τώρα λοιπόν και με βάση τα παραπάνω, ο Ερέρα έχει στον δρόμο του μια συγκεκριμένη αποστολή, έναν συγκεκριμένο δρόμο να βαδίσει. Να βρει την “χρυσή τομή”: να συνεχίζει να παρουσιάζει μια ποιοτική ομάδα, πάνω στο (όμορφο) ισπανικό μοντέλο που μας έχει παρουσιάσει, συνδυάζοντας τις νίκες και τα αποτελέσματα. “Κλειδώνοντας” στα… αποδυτήρια την όποια ποδοσφαιρική αφέλεια και επιστρέφοντας μαζί με την εμπιστοσύνη στον κόσμο και τα χαμόγελα της επιτυχίας… Άλλωστε και ο ίδιος έμμεσα ομολόγησε ότι έχει κάνει λάθος κρίσεις (με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι) και είναι έτοιμος να βρει τον δρόμο…

Πλήρωσε την ποδοσφαιρική του αφέλεια και τα λάθη του! Ψηλά το κεφάλι, βελτίωση των αδυναμιών… χθες

Ο Άρης πλήρωσε πικρά την ποδοσφαιρική του αφέλεια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχασε ένα παιχνίδι, όπου ακόμη και η ισοπαλία θα τον άφηνε απογοητευμένο και προσγειώθηκε απότομα, με δυο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα είχε ενθουσιασμό στην αρχή, ευτύχησε να προηγείται με 1-0 από τα… αποδυτήρια, αλλά αντί να εκμεταλλευτεί αυτό πλεονέκτημα, οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και μετά το 2ολεπτο έδωσε “γήπεδο” στον αντίπαλο και είχε ένα μέτριο 25λεπτο στο πρώτο μέρος. Συνολικά στο πρώτο ημίχρονο έδωσε χώρους στον ΠΑΟΚ και δικαιούται να έχει παράπονα για το πέναλτι που σφύριξε ο Ιταλός στον Τζανακάκη και την δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν έδειξε στον Πρίγιοβιτς.

Σημαντική η απώλεια του Βέλεθ. Η ομάδα έχασε την αυτοσυγκέντρωση της και την δυνατότητα να δημιουργεί παιχνίδι από την άμυνα. Θα ήταν σίγουρα διαφορετικό παιχνίδι, εάν ο Ισπανός ήταν “μέσα” σε όλο το 90λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, κορυφώθηκε η ποδοσφαιρική… αφέλεια του Άρη. Μπήκε καλύτερα, ήταν πιο δημιουργικός, ειδικά μετά την είσοδο του Ματίγια, έχασε ευκαιρίες και το πέναλτι με τον Γιουνές που θα μπορούσε να αλλάξει υπέρ του τις ισορροπίες και να πάρει την νίκη. Ο Τυνήσιος όπως και ο Ντιγκινί (ειδικά στο ξεκίνημα, αντί να δώσει πάσα στον αμαρκάριστο Γιουνές, προτίμησε να σουτάρει…), θα μπορούσαν να γίνουν… ήρωες, αλλά κλότσησαν τις ευκαιρίες αυτές.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, το… άστρο του φετινού ΠΑΟΚ  (o οποίος έχει σχεδόν το δεκαπλάσιο μπάτζετ σε σχέση με τον Άρη) εμφανίστηκε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ που δημιουργεί μόνο πικρία στους κιτρινόμαυρους. Σίγουρα, η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την τύχη με το μέρος της, αλλά ο Άρης έδειξε αδυναμίες, βασικά στελέχη του, όπως π.χ. ο Μπάσα είναι εκτός φόρμας, λείπει η ποιότητα του Μαρτίνες κ.α. και καλείται να δουλέψει πάνω σε αυτές… χθες, για να τις διορθώσει και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα.

Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες σε αυτήν την ομάδα, αρκεί να μην την πιάσει πανικός και τρικυμία. Η στήριξη επιβάλλεται και είναι δεδομένη. Ο κόσμος μπορεί να γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο, έφυγε πικραμένος, αλλά γνωρίζει ότι μπορεί να έχει ψηλά το κεφάλι. Δεν του άξιζε τέτοιο αποτέλεσμα, δεν έχει να φοβηθεί τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και περιμένει να δει άμεσα βελτίωση για να μείνει ο Άρης στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας… Το κέρδος είναι ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Άρης επέστρεψε δυναμικά!

ΥΓ1: Σημαντική η επισήμανση Ερέρα, ότι ο Άρης στο δεύτερο γύρο θα είναι θεαματικά καλύτερος. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Ο ίδιος πάντως, έχει σημαντικές ευθύνες. Όπως και στις νίκες, έτσι και στις ήττες. Δυστυχώς δεν τον ενδιαφέρει το ισόπαλο αποτέλεσμα, πάει για όλα η τίποτα.
Και αυτό έχει στοιχίσει ξεκάθαρα.

ΥΓ2: Ο Γιουνές βρέθηκε στο επίκεντρο για το χαμένο πέναλτι, δεν πήρε “μπάλες”, δεν του ταίριαζε και το χθεσινό παιχνίδι. Συνολικά είναι πικρή αλήθεια, ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη θέση του φορ τον Ιανουάριο. Όπως και ενίσχυση στα άκρα της άμυνας, πέρα από την θεαματική βελτίωση που έχουν δείξει οι Τζανακάκης, Βαλεριάνος.

ΥΓ3: Μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς για μια ακόμη φορά από τον κόσμο του Άρη…

Με βαριά φανέλα ο Άρης! Η χαρά να φεύγεις… τσαντισμένος για την ισοπαλία από την Τούμπα

“Η χαρά να φεύγεις… τσαντισμένος για την ισοπαλία από την Τούμπα”. Αυτός είναι ο τίτλος που μπορεί να μπει στην πρώτη ανάγνωση του αγώνα της Τούμπας και το ισόπαλο 1-1 του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αν πριν από τη σέντρα έλεγε κάποιος ότι ο αγώνας θα τέλειωνε με σκορ 1-1 θα ήταν μια ρεαλιστική προσέγγιση, με βάση τον χαρακτήρα του ντέρμπι και τις αλλαγές στις ενδεκάδες που επιχείρησαν οι δυο προπονητές.

Η ροή του αγώνα, όμως, η εικόνα του Άρη, οι χαμένες ευκαιρίες και η διαχείριση του παιχνιδιού δίνει την αίσθηση ότι η ομάδα του Πάκο Ερέρα έχασε μια καλή ευκαιρία να πάρει ένα “τρίποντο” απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο μπάτζετ, με ένα τεράστιο επικοινωνιακό μηχανισμό από πίσω του και σίγουρα με ένα πολύ μεγάλο… στόμα.

Ο Άρης ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ του “Τσάμπιονς λιγκ” (εδώ γελάνε…), είχε πιο χαρακτηριστικές φάσεις για γκολ, αλλά σίγουρα σεβάστηκε παραπάνω από όσο έπρεπε τον αντίπαλό του και δεν τον “σκότωσε” στο διάστημα 60′-88′, όταν είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της 100% δικαιολογημένης αποβολής του Κίτσιου. Ίσως δεν το πίστεψε, ίσως όταν έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες στα σουτ των Σόουζα, Ματίγια Γκαρσία, κυριάρχησε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης (αν δεν μπορώ να κερδίσω, τουλάχιστον να μην χάσω…), ίσως και τα δυο μαζί.

Σημαντική επισήμανση που οφείλουμε να κάνουμε, ήταν τα αρκετά λάθη των ποδοσφαιριστών του Άρη, που “δώρισαν” φάσεις στους παίκτες του ΠΑΟΚ με χαρακτηριστική περίπτωση την ευκαιρία του Πέλκα στο 52′. Ο Άρης στο σημείο αυτό δεν το πλήρωσε, σίγουρα όμως, οφείλει να το δουλέψει για να το περιορίσει. 

Ξεκάθαρα καλύτερο διάστημα μετά το 30′ του πρώτου μέρους και μέχρι το 1-1, όπου η ομάδα του Ερέρα ήταν κυρίαρχη στο χορτάρι. Εδειξε ποιότητα, χαρακτήρα και όπως είπε και ο Θωμάς Ναζλίδης κατέδειξε σε όλη την Ελλάδα ότι “επέστρεψε δυναμικά”. Με φανέλα βαριά. 

Επίσης, είδαμε τον Μάβραϊ σαν έτοιμος από καιρό να συνθέτει ένα αξιόπιστο δίδυμο με τον Βέλεθ, από τα καλύτερα της κατηγορίας, αλλά και τον Γκαρσία με περίσσιο ταλέντο και ποδοσφαιρικό θράσος. Το παρόν είναι σπουδαίο, το μέλλον του ανήκει. Η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο συνεχώς θα ανεβαίνει.

ΥΓ1: Τώρα, ο Άρης έχει μπροστά του το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου με ανασύνταξη δυνάμεων και με γεμάτο από 20.000 φιλάθλους Χαριλάου η νίκη “μετράει” έξι βαθμούς. 

ΥΓ2: Η φάση πάνω στον Γκάμα χωράει πολλή συζήτηση. Σίγουρα εάν είχε γίνει στην περιοχή του Άρη, ο Σιδηρόπουλος θα έδινε πέναλτι. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Μήπως όμως και στο πέναλτι που δόθηκε στον Γιουνές, προηγήθηκε φάουλ στον Σιώπη;

ΥΓ3: Απώλεια ο Γκάμα. Η ατυχία χτύπησε τον Πορτογάλο. Εδώ όμως έρχεται η λογική (και τα αντανακλαστικά) της ομάδας που έχει ένα ρόστερ “γεμάτο” για να αναπληρώσει ακόμη και την απώλεια ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή.

ΥΓ4: Αλήθεια, η αστυνομία έγραψε στην έκθεση της για όσα έγιναν πριν το παιχνίδι στην Τούμπα; Μολότοφ, ρίψη δακρυγόνων, καμένες περιουσίες, ζημιές στ’ αυτοκίνητα. συλλήψεις; Ή ο περιβάλλων χώρος της Τούμπας είναι… λαστιχένιος, όπως η χωρητικότητα των κερκίδων του συγκεκριμένου γηπέδου, άρα δεν προβλέπεται ποινή;

Αυτές οι εικόνες με τα μικρά Αρειανάκια είναι η μεγαλύτερη νίκη του Άρη…

Όμορφη βραδιά (και) αυτή της 17ης Σεπτεμβρίου… Ένα όμορφο κιτρινόμαυρο πάρτι που κράτησε τον Άρη στην 1η θέση, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αήττητο, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Πολλά θα ειπωθούν και θα γραφούν σε αγωνιστικό επίπεδο. Για το ταλέντο του Γκαρσία, το επιβλητικό στιλ του Κουέστα, το γκολ αλά Πανένκα του Γιουνές ή τον Πάκο Ερέρα που (είμαστε σίγουροι) ότι θα κάνει τον Έκτορ Κούπερ να αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση… Οι εικόνες με τα μικρά Αρειανάκια, θεωρούμε ότι ήταν  χθες η μεγαλύτερη νίκη του Άρη…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι οπαδοί του Αρη μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό χειροκρότησαν και αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές του Πάκο Ερέρα… “Θεέ μου, τι πάρτι ήταν αυτό;”. Μια γροθιά κόσμος και ομάδα, ετοιμάζονται για νέες επιτυχίες… Γιατί πολύ απλά υπάρχει ταλέντο, εμπειρία, επιλογές στο χορτάρι, καλός προπονητής. Όμως τα όσα έγιναν χθες σε αυτό το κιτρινόμαυρο πάρτι αξίζουν ιδιαίτερου σχολιασμού.

Είναι αλήθεια ότι μόνο ο Άρης μπορεί να το πετύχει αυτό… Δευτέρα απόγευμα, ημέρα εργάσιμη, δύσκολη, παιχνίδι με τον πλέον αντιεμπορικό αντίπαλο (Λεβαδειακός), μετάδοση από ανοιχτό κανάλι (ΕΡΤ) κι όμως το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Όχι μόνο από φιλάθλους του Άρη που ήταν πιστοί και στα χρόνια της αυτοεξορίας, ούτε από εκείνους που άρχισαν να πείθονται ότι γεννιέται κάτι όμορφο και δυναμικό. Είδαμε κόσμο από την επαρχία, από το εξωτερικό, όμορφες εικόνες, πρόσωπα χαμογελαστά…

Κορυφαία εικόνα όλων; Τα μικρά παιδιά, τα Αρειανάκια που γέμισαν το γήπεδο, με τις φανέλες τους, με την φλόγα τους, με την πίστη ότι θα ζήσουν κι αυτά, όλα εκείνα που τους διηγούνται οι μεγαλύτεροι. Που θα πάνε στο σχολείο με ψηλά το κεφάλι και θα νιώθουν υπερηφάνεια για μια ομάδα που γεννήθηκε για τα δύσκολα, για έναν λαό που αντέχει στα δύσκολα…

(Και) Χθες ο Άρης με αυτήν την εμφάνιση και την νίκη, σε ένα ανοιχτό κανάλι “γέννησε” φιλάθλους, νέους υποστηρικτές και είναι η μεγαλύτερη νίκη του τα τελευταία χρόνια… Μέχρι την επόμενη… Με υπερηφάνεια, αλλά και (λόγω της χθεσινής ημέρας) με σοφία, πίστη, αγάπη για την ομάδα και ελπίδα…

Μια φωτογραφία, χιλιάδες συναισθήματα, εκατομμύρια μηνύματα!

Μια φωτογραφία, χιλιάδες συναισθήματα, εκατομμύρια μηνύματα!

Ο Άρης… σκούπισε και την Λάρισα, νίκησε με 2-0, πέτυχε την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και κέρδισε μπροστά στους 20.000 φιλάθλους του!

Πέρα από τα όποια σχόλια ή τις περιγραφές, μια φωτογραφία με αφορμή τα όσα έγιναν με την λήξη του αγώνα καταγράφει ότι ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Κανένας δεν κουνήθηκε από τη θέση του. Κανείς. Ο κόσμος στις κερκίδες, οι παίκτες στο γήπεδο. Όλη η ομάδα πηγαίνει στο πέταλο των φανατικών. ΣΕΙΣΜΟΣ αντιδράσεων, συναισθημάτων, σεισμός χαράς, ελπίδας και προοπτικής.

Θα τολμήσουμε να πούμε ότι η νίκη του Άρη ήταν σχεδόν η… μισή χρονιά. Γιατί;

Επειδή το γήπεδο γέμισε και πάλι και πολύ απλά μετά από πολλά χρόνια “κατάφερε” η ομάδα να δώσει χαρά σε αυτό τον κόσμο. Λέγαμε ότι λες κι έχει “κατάρα” αυτή η ομάδα, μια “κατάρα” που όταν γεμίζει το γήπεδο να διώχνει τον κόσμο της. Ο Άρης μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησε με δυο νίκες σε δυο αγώνες και το κυριότερο: κέρδισε ένα παιχνίδι μπροστά σε χιλιάδες ψυχές.

Ο Άρης δεν πήρε λοιπόν απλά ένα τρίποντο… Πήρε μια νίκη που στέλνει προς κάθε κατεύθυνση χιλιάδες μηνύματα. Όποιος έχει μάτια βλέπει…

Ξέσπασμα χαράς με μάτι που γυαλίζει και ένα σύνθημα: “Μπρούνο Γκάμα, Μπρούνο Γκάμα…”!

Ο Άρης μπήκε εμφατικά στην Σούπερ λίγκα! Χόρευαν στην βροχή, η ομάδα στο χορτάρι, ο κόσμος στην κερκίδα και με το εκκωφαντικό 0-3 μέσα σ’ ένα… στοιχειωμένο γήπεδο, αυτό της Λαμίας, όπου όλοι γνωρίζουμε τι έγινε δυο χρόνια πριν (και τι “γραμμάτια” έπρεπε να ξεχρεώσει), έδωσε το σύνθημα για ένα δικαιολογημένο ξέσπασμα χαράς.

Ο Πάκο Ερέρα ζήτησε να μην πάρουν τα μυαλά όλων αέρα, αλλά ποιος μπορεί να… αφαιρέσει το δικαίωμα από την οικογένεια του Άρη να χαίρεται και να αισιοδοξεί;

Πέρασαν 1.594 μέρες, δύσκολες, πικρές, σκληρές. Πέρασαν 1.594 νύχτες ατέλειωτες… Ο Άρης μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών δοκιμασιών, σε έναν ανηφορικό Γολγοθά, επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στην μεγάλη κατηγορία, δείχνοντας ότι δεν επέστρεψε απλά, αλλά είναι και… αγριεμένος!

Όλοι δικαιούνται να χαίρονται και να αισιοδοξούν γιατί:

1. Σε μια εκτός έδρας πρεμιέρα, όπου πάντα υπάρχουν παγίδες και κακοτοπιές πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, μπήκε με το δεξί, πήρε βαθμούς και ψυχολογία, χωρίς να δεχθεί γκολ.

2. Σε ένα γήπεδο βαρύ, με αντίξοες καιρικές συνθήκες και συνεχή βροχόπτωση, ο Άρης έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, είχε ποιότητα, έκανε ευκαιρίες, έβαλε τρία γκολ, του ακυρώθηκε ένα, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα…

3. Έδειξε ότι παίκτες που ήρθαν φέτος μπορούν με την ποιότητα, την εμπειρία και το ταλέντο τους να κάνουν σπουδαία πράγματα (π.χ. Γκάμα, Γκαρσία, Μπάσα, Βέλεθ, Ντιγκινί κ.α.), αλλά και παίκτες Έλληνες που μετέδωσαν το… μικρόβιο της κιτρινόμαυρης οικογένειας, δείχνοντας καρδιά και μεγάλη ποδοσφαιρική βελτίωση (π.χ. Δεληζήσης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος).

4. Έχει παίκτες που έχουν ποιότητα, αλλά έδειξαν ότι δεν διστάζουν να βάλουν τα πόδια τους στην φωτιά, να παίξουν… αντρίκια, με μάτι που γυαλίζει, όπως γυάλιζε και το μάτι της “κερκίδας”. Μαχητές με τα όλα τους, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι πήγαν να “κλέψουν” κάτι με τον τσαμπουκά και τις αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες.

5. Έχει έναν προπονητή που έβαλε με το καλημέρα την σφραγίδα του στην ομάδα. Ο Ερέρα από την αρχή εμπνέει σοβαρότητα, δίνει ταυτότητα στο σύνολο και πλέον έχει τον ευχάριστο πονοκέφαλο να διαχειριστεί ένα αρκετά αξιόλογο και πολυπρόσωπο ρόστερ. Δείχνει ότι μπορεί να το κάνει, θα κριθεί σίγουρα εκ του αποτελέσματος.

6. Έρχονται στον… δρόμο κι άλλοι παίκτες (Σιώπης, Μαρτίνες) που μπορούν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ισχύ της ομάδας.

7. Υπάρχει ένας κόσμος νικητής, μαχητής, παντός καιρού! Πήγε στην Λαμία, χιλιόμετρα μακριά, Δευτέρα βράδυ, με καταιγίδα και 20 ευρώ (!) εισιτήριο και παρέδωσε μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς, κερδίζοντας για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις… Με εκδηλώσεις που προκαλούν μόνο ανατριχίλα. Το ραντεβού ήδη δόθηκε για τον αγώνα με την Λάρισα. Όπου κι αν γίνει… Χαριλάου ή Καυταντζόγλειο, οι κερκίδες θα ξεχειλίζουν…

Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα, μπορεί να ειπωθούν κι άλλα περισσότερα. Αλλά είπαμε είναι ακόμη αρχή… Ήταν σίγουρα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, ήταν μια σημαντική νίκη εκτός έδρας, υπάρχει πολύς δρόμος, πολλές παγίδες και κακοτοπιές.

Υπάρχει όμως κι ένα… σύνθημα, συνοδοιπόρος και σύμμαχος, σε αυτή την νέα διαδρομή… Το “Μπρούνο Γκάμα, Μπρούνο Γκάμα” μπορεί να δονεί την ατμόσφαιρα, με την προσμονή ότι τα καλύτερα έρχονται… 

 

To Top