Το μπάσκετ θα παραμείνει στα τάρταρα όσο αποφασίζουν ΕΟΚ και ΚΕΔ, αλλά…

Το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, έχει περισσότερες καλές ομάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν σε βάθος δεκαετίας, αλλά η ΕΟΚ και η ΚΕΔ θα επιχειρήσουν να το κρατήσουν στα τάρταρα με διαιιτησίες σαν τη χθεσινή.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Οι ομάδες – και ο Άρης συμπεριλαμβάνεται – είναι άξιες της μοίρας τους, διότι όλο το καλοκαίρι έκαναν το απόλυτο τίποτα για να πιέσουν προς την αλλαγή του καταστατικού ώστε η διαιτησία να περάσει στον ΕΣΑΚΕ και να αποκτήσει επαγγελματική χροιά.

Έκαναν το απόλυτο τίποτα για να αλλάξουν την διεφθαρμένη ηθικά ΚΕΔ που με τις ευλογίες της ΕΟΚ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου εξακολουθεί να προκαλεί το κοινό αίσθημα με τον πιο αισχρό τρόπο.

Οι διαιτητές της ελληνικής Α1 – με ελάχιστες εξαιρέσεις – είναι το λιγότερο μέτριοι, δίχως να έχουν αντίληψη του αθλήματος, του αγώνα, χωρίς καμία αίσθηση του που βρίσκονται και ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξής τους.

Τα χθεσινά αίσχη από τους Μάνο, Τσαρούχα και Σταματόπουλο είναι το… ορεκτικό για το τι θα επακολουθήσει. Ο Άρης σφαγιάστηκε χθες, αλλά είναι άξιος της μοίρας του, διότι δεν ακούστηκε καμία μα καμία φωνή κόντρα σε όλον αυτό το συρφετό.

Όπου Άρης μπορεί ο καθένας να βάλει μια οποιαδήποτε άλλη εκτός από αυτές που παραδοσιακά έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τον “άρχοντα” και τα “τσιράκια” του. Τους ξέρετε, τους ξέρουν όλοι.

Κανένα απολύτως νόημα δεν θα έχει μια διαμαρτυρία του (κάθε) Άρη σήμερα, διότι πολύ απλά είναι εκτός χρόνου. Όσο οι ομάδες της Α1 είτε φοβούνται να αντιδράσουν, είτε βολεύονται επειδή αν φωνάξουν μια, δυο φορές θα πάρουν σφυρίγματα σε επόμενα παιχνίδια, τόσο θα παραμένει ισχυρός ο “άρχοντας” και τα “τσιράκια” του και το μπάσκετ θα παρακμάζει και θα παρακμάζει…

Είναι ντροπή όσα έγιναν χθες στο Λαύριο. Ο Βαγγέλης Αγγέλου εξέφρασε ιδανικά με τον “δανεικό” στίχο από το τραγούδι του Χάρι Κλιν όλα όσα είναι τέτοιοι διαιτητές και όμοιοί τους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μην ασχοληθεί ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες που θέλουν “καθαρό παιχνίδι”, αλλά την σωστή χρονική στιγμή και με πλάνο και με επιχειρηματολογία και πυγμή. Προς το παρόν απουσιάζουν αυτά και από τον Άρη και από τις υπόλοιπες ομάδες…

Ο Άρης οφείλει να αλλάξει, διαφορετικά το… deja vu είναι μπροστά του

Ο Άρης οφείλει να επαναπροσδιορίσει τον δρόμο του, τον στόχο του, τον τρόπο του και να λειτουργήσει μέσα στο γήπεδο υπό διαφορετικό πρίσμα, διότι διαφορετικά θα έχει τα ίδια προβλήματα με την περσινή σεζόν.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Δεν υπάρχει εικόνα του αγώνα του Άρη στην Πάτρα με τον Προμηθέα, αλλά είναι παιχνίδια που και να μην τα δει κανείς μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Όπως το χθεσινό.

Δεν μπορεί να κερδίσει ομάδα που δεν είναι έτοιμη πνευματικά και σωματικά. Το 17-2 με το οποίο ξεκίνησε ο Προμηθέας είναι η πρώτη απόδειξη. Τα 23 λάθη είναι η δεύτερη απόδειξη. Οι 7 ασίστ είναι η τρίτη απόδειξη. Καμία συνοχή επιθετικά, καμία επικοινωνία, ελάχιστες συνεργασίες. Οι τρεις από τις 7 είναι του Βεργίνη στο πρώτο δεκάλεπτο. Αντιλαμβάνεται κανείς τι έβλεπαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο από τον Άρη χθες.

To 3/24 τρίποντα είναι σαφώς τραγικός απολογισμός, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει εικόνα, είναι λάθος να κριθούν οι παίκτες για τα σουτ που πήραν, διότι ενδεχομένως να ήταν καλές επιλογές, ελεύθερα σουτ και να μη μπήκαν. Συμβαίνει αυτό.

Που ήταν η ενέργεια, η μάχη για κάθε κατοχή;

Ο Άρης υποτίθεται ότι “πουλάει” φέτος την ενέργεια, την ένταση, το πάθος, την αυταπάρνηση στο παρκέ, την μάχη για κάθε κατοχή. Δεν “διαφημίστηκε” ούτε για τους “φονιάδες” σουτέρ που έχει, ούτε για το διαστημικό μπάσκετ, με τα “τρίγωνα” και την κίνηση της μπάλας και των παικτών που θα διδάσκεται σε σεμινάρια. Μηδέν εις το πηλίκο χθες.

Στον πέμπτο επίσημο αγώνα του κατέρρρευσε. Και αυτό είναι που πρωτίστως προβληματίζει, διότι οι περισσότεροι είχαν μια ιδέα περί του αποτελέσματος χθες απέναντι σε μια ομάδα που είναι δεμένη από πέρσι και πρόσθεσε βάθος και ποιότητα, αλλά ελάχιστοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι ο Άρης του Αγγέλου θα παρέδιδε πνεύμα.

Και φυσικά έχει ευθύνη σε αυτό και ο ίδιος ο Αγγέλου, που ναι μεν έχει βγει μπροστά και έχει πάρει ευθύνες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται και πράξεις, χρειάζεται και βελτίωση και αυτό αφορά πρωτίστως τους παίκτες.

Θέλει παραπάνω. Από όλους…

Όλοι τους γνώριζαν που έρχονται και τι τους περιμένει φέτος. Είτε ως παίκτες του Άρη, είτε ως αντίπαλοι πέρσι έμαθαν τι σημαίνει Άρης, το διαλαλούσαν όλο το καλοκαίρι και πράγματι και δουλειά έβαλαν στο γήπεδο και γουστάρουν που βρίσκονται στο παρκέ με αυτή τη φανέλα. Δυστυχώς δεν φτάνει αυτό. Θέλει παραπάνω. Από όλους.

Αν είναι αιτία τα δύο (δύσκολα όντως) ταξίδια του Άρη σε Τιφλίδα και Νίζνι Νόβγκοροντ για την χθεσινή εικόνα και την “άδεια” απόδοση των παικτών, τότε είναι σώφρων να αποσύρει η ομάδα την συμμετοχή της στο FIBA Europe Cup και να αφοσιωθεί πλήρως στο πρωτάθλημα, το οποίο ουδείς πρέπει να ξεχνάει ότι φέτος έχει πολλές καλές και ποιοτικές ομάδες.

Η χρονιά τώρα ξεκινάει, ο δρόμος είναι όντως ανηφορικός

Το θέμα μετά τον χθεσινό αποκλεισμό του Άρη δεν είναι γιατί αποκλείστηκε. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι ποια είναι η πραγματικότητα σε μια χρονιά που τώρα ξεκινάει.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ο Άρης είναι μία ομάδα που κοστίζει κάτω από 450.000 ευρώ και δημιουργήθηκε σε καθεστώς απαγορευτικού μεταγραφών και αυτό συνεπάγεται ότι είχε συγκεκριμένες επιλογές να κάνει από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα ήθελε, παραδείγματος χάρη, να αποκτήσει τον Θαντ Μακ Φάντεν και να έχει έναν παίκτη με εύκολο καλάθι, αλλά τα 180.000 δολάρια της Τενερίφης δεν θα τα έφτανε ποτέ ο Άρης…

Από τις επιλογές του αρχικού σχεδιασμού δεν μπόρεσε να αποκτήσει μόνο τον Τι Τζέι Μπρέι, ο οποίος προτίμησε να πάρει την πρόταση μιας μικρομεσαίας γερμανικής ομάδας που του προσέφερε κοντά στα 100.000 δολάρια.

Αν κοιτάξει κανείς τις επιλογές που είχε πέραν των συγκεκριμένων παικτών – όλοι τους διακρίθηκαν πέρσι στις ομάδες τους, και με εξαίρεση τον Μπορίς Νταλό έπαιξαν σε ομάδες με καλύτερη παρουσία από τον Άρη – υπήρχε διαθέσιμος ο Αντουέιν Ουίγκινς στον οποίο έγινε πρόταση αλλά πήγε στον Ήφαιστο Λήμνου με συμβόλαιο κοντά στα 100.000 δολάρια και οι δύο γκαρντ της Κύμης (Λενζέλ Σμιθ και Κάμερον Τζόουνς).

Προτιμήθηκε ο Λάκι Τζόουνς αντί του Σμιθ και ο Λευτέρης Μποχωρίδης αντί του Τζόουνς. Το αν είναι καλύτερες ή χειρότερες επιλογές θα φανεί στην πορεία. Προσωπική άποψη είναι πως και οι δύο είναι – με διαφορά – πιο χρήσιμοι στον φετινό Άρη.

Οι παίκτες που αποκτήθηκαν δεν είχαν πέρσι +70% στις βολές. Ήταν γνωστό ότι το πρόβλημα του Γκάρι ΜακΓκι είναι το χαμηλό ποσοστό στις βολές, όπως και του Ραμόν Χάρις, ωστόσο αποκτήθηκαν διότι πολύ απλά κάνουν άλλα πράγματα στο παιχνίδι μιας ομάδας και καλύπτουν την συγκεκριμένη αδυναμία.

Οι βολές γενικότερα είναι ένα θέμα που περισσότερο άπτεται της ψυχολογίας του παίκτη και λιγότερο της… μπασκετοσύνης του.

Ο Χάρις και ο ΜακΓκι ξέρουν μπάσκετ, παίζουν με μυαλό, αλλά έχουν θέμα στις βολές. Δε τους κάνει… άχρηστους αυτό, τους προσθέτει ένα (σοβαρό) μειονέκτημα, το οποίο στοίχισε χθες στον Άρη και φυσικά δεν αποκλείστηκε μόνο εξαιτίας αυτών, αλλά συνολικά όλη η ομάδα ήταν τραγική από τη γραμμή των βολών.

Συγκεκριμένο “ταβάνι” στην επίθεση, “σταθερά” η άμυνα

Ο Άρης έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ που έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ταβάνι ως προς την βελτίωσή του στο επιθετικό κομμάτι, διότι πολύ απλά λείπει η ποιότητα για να κάτι καλύτερο.

Αυτό που μπορεί να βελτιωθεί είναι το παιχνίδι μέσα από συνεργασίες και να έχει την ικανότητα η ομάδα να βγάζει όσο το δυνατόν περισσότερα ελεύθερα σουτ, τα οποία έχουν συνήθως μεγαλύτερες πιθανότητες ευστοχίας.

Ο Άρης έχει δημιουργήσει, επίσης, ένα ρόστερ που έχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης ως προς την αμυντική λειτουργία, διότι όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτή είναι παίκτες που είτε θεωρούνται εξαιρετικοί αμυντικοί, είτε δεν… κλέβουν στην άμυνα και βάζουν το κορμί τους και δίνουν τις μάχες τους.

Είναι ομάδα που θα βγάζει ενέργεια στο παρκέ – το έκανε ακόμα και χθες που τα έσπασε, από την ενέργειά της κρατήθηκε στο ματς όσο κρατήθηκε – αλλά θα δυσκολεύεται να μετουσιώνει αυτή την ενέργεια σε σκοράρισμα, σε εύκολο καλάθι.

Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άνοδο της ποιότητας του πρωταθλήματος δημιουργούν μια κατάσταση, στην οποία δεν μπορεί κανείς να ορίσει αγωνιστικό στόχο για τον Άρη, διότι υπάρχουν πολλές καλές ομάδες.

Όχι φόβητρα, αλλά ομάδες που έχουν ποιότητα και θέλουν να διακριθούν και έχουν καλά και αρκετά πιο ακριβά ρόστερ. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, Λαύριο, Κύμη, Περιστέρι, Ήφαιστος είναι ομάδες “γεμάτες”, ομάδες με καλούς Έλληνες και καλούς ξένους.

Ο Άρης θα πρέπει να βγάλει στο παρκέ το dna του συλλόγου, το dna της καθημερινής μάχης μέσα στο γήπεδο και παράλληλα οι παίκτες να προσπαθήσουν καταρχήν για τον ίδιο τους τον εαυτό και κατ’ επέκταση για τη λειτουργία της ομάδας να βελτιωθούν όσο μπορούν.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει ο Άρης φέτος ή τουλάχιστον όσο υπάρχει απαγορευτικό μεταγραφών και δεν μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι… άλλο ένα μπάτζετ ίδιου επιπέδου με το φετινό διατίθεται για την αποπληρωμή των χρεών.

Ο Άρης επειδή έφυγε ο Νίκος Λάσκαρης και ήρθε ο “Χ” Δημήτρης Γουλιέλμος δεν σημαίνει ότι έγινε αυτόματα υγιές σωματείο με οικονομική ευμάρεια. Δίνεται αγώνας από όλους σε καθημερινό επίπεδο για να μειωθούν τα χρέη και να λειτουργεί η ομάδα όπως αρμόζει στον Άρη να λειτουργεί.

Εν τέλει αυτός ο αγώνας, της καθημερινότητας, είναι που πρέπει να κερδηθεί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, διότι μόνο έτσι μπορεί να μπει και πάλι σε έναν σωστό δρόμο το τμήμα.

Το +2 στη Ρωσία διατηρεί την εγρήγορση και τον δημιουργικό προβληματισμό

Όποιος πιστέψει ότι ο Άρης προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο επειδή κέρδισε μέσα στη Ρωσία τη Νίζνι Νόβγκοροντ, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Άρης θα προκριθεί έναντι των Ρώσων, αν ξεχάσει ό,τι έκανε από το 32’ ως το τέλος του αγώνα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που μετά από μια εκτός έδρας νίκη σε ρωσικό έδαφος – η τέταρτη μόλις στην ευρωπαϊκή ιστορία των κίτρινων – δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη ικανοποίηση και ένας προβληματισμός. Εξαιρετικό είναι…

Ενδεχομένως είναι καλύτερο που ο Άρης από τη στιγμή που δεν “καθάρισε” τον αγώνα με μια διαφορά 12-13 πόντων, όπως έδειξε ότι θα μπορούσε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, κέρδισε με μικρή διαφορά, διότι άπαντες παραμένουν σε εγρήγορση και δημιουργικό προβληματισμό ενόψει της ρεβάνς.

Ο Άρης κέρδισε τη Νίζνι μέσα στην έδρα της χωρίς να έχει κορυφαίο παίκτη ούτε τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ούτε τον Λάκι Τζόουνς, τους (αγωνιστικούς) “ηγέτες” του στο παρκέ, ενώ δεν είχε λόγω αποβολής με πέντε φάουλ (με ανόητη τεχνική ποινή) τον Ραμόν Χάρις στα τελευταία 12 λεπτά.

Η επιθυμία στα μάτια τους…

Κέρδισε δίχως να απειληθεί από την αντίπαλό του, η οποία είχε μια ευκαιρία να πάρει ένα Χ, αλλά την απώλεσε με τις χαμένες βολές στο φινάλε. Δεν την άξιζε την ισοπαλία όπως έπαιξε, το δήλωσε και ο προπονητής της Ζόραν Λούκιτς, ο οποίος είπε και κάτι άλλο σημαντικό και αληθές και εν τέλει αυτό είναι που έκανε τη διαφορά.

Δεν είδε στα μάτια των παικτών του την επιθυμία να παλέψουν. Αυτό το είχαν τα μάτια των παικτών του Βαγγέλη Αγγέλου και δεν το εμφάνισαν χθες. Το έχουν πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία, διότι πολύ απλά γουστάρουν που παίζουν στον Άρη, γουστάρουν που φορούν την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Αυτό τους οδήγησε χθες, αλλά δεν αναιρεί τα παιδαριώδη λάθη (16 συνολικά που έδωσαν 11 πόντους στη Νίζνι) που έκαναν ειδικά στο τελευταίο οχτάλεπτο. Αδίκησαν την προσπάθειά τους, αδίκησαν τους εαυτούς τους και ενδεχομένως, αν παρουσιάσουν ίδια συμπτώματα και στο Παλέ την Παρασκευή να το πληρώσουν, διότι πολύ απλά η Νίζνι δεν είναι Διναμό.

Όσο ο Άρης μέτρησε τους Ρώσους χθες, άλλο τόσο το έκαναν και αυτοί και θα παρουσιαστούν διαφορετικοί το απόγευμα της Παρασκευής.

Βέβαια, η ειδοποιός διαφορά είναι αυτή που ανέφερε ο Λούκιτς στις δηλώσεις του πριν από τον χθεσινό αγώνα για τον… κίτρινο στρατό. Η Νίζνι δεν έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί αν το Αλεξάνδρειο είναι… Αλεξάνδρειο, διότι πολύ απλά όταν το Αλεξάνδρειο είναι κατάμεστο ο Άρης ανεβαίνει τουλάχιστον ένα επίπεδο αγωνιστικά. Κι αν συμβεί αυτό, τότε θα προκριθεί.

Συνεπής στην Τιφλίδα, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στη Ρωσία

Ο Άρης έκανε και με το παραπάνω αυτό που ήθελε στην Τιφλίδα, πλέον σκέφτεται τη Νίζνι και το ταξίδι στο Νόβγκοροντ σε τρεις μέρες και πώς θα γίνει ακόμα καλύτερος σε μεγαλύτερη διάρκεια.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η Διναμό δεν είναι ούτε ΙΒΒ, ούτε Ήφαιστος Λήμνου, είναι χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδας, αλλά χθες ο Άρης δεν έπαιξε καλύτερα σε σχέση με τα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια του επειδή η αντίπαλός του ήταν αυτή που ήταν.

Έπαιξε καλύτερα, διότι ήταν πιο συγκεντρωμένος, πιο έτοιμος και είχε σε καλή μέρα τους παίκτες που φέτος πρέπει να του κάνουν τη διαφορά, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο από την χθεσινή αναμέτρηση είναι πως ο Άρης κέρδισε άνετα, πειστικά χωρίς να παίξει καλά, τουλάχιστον στα μάτια του καθ’ ύλην αρμοδίου, του Βαγγέλη Αγγέλου.

Είναι πολύ σημαντικό απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, σε οποιοδήποτε παιχνίδι να έρχεται μια νίκη με πειστικό τρόπο (90π., 40ρ., 22ασ., 14λ., 10κλ.) και να μην υπάρχει ούτε μεγάλη ικανοποίηση, ούτε επαναύπαση.

Μεγάλα περιθώρια βελτίωσης μετά την Τιφλίδα

Τα περιθώρια βελτίωσης αυτού του συνόλου είναι μεγάλα κι όμως ήδη υπάρχουν “σταθερές” στο παιχνίδι της. Η άμυνα, η ενέργεια, το ριμπάουντ και το ότι η ομάδα κάτι παίρνει από τον κάθε παίκτη (π.χ. Νταλό, Σλαφτσάκης, Αγγέλου, Κάιζερ ήρθαν από τον πάγκο και προσέφεραν χθες).

Ο Άρης ορθώς είπε ο Αγγέλου ότι θα πρέπει να σεβαστεί τη διοργάνωση και τον αντίπαλό του αύριο και να παίξει έναν αγώνα όσο πιο συγκεντρωμένος μπορεί σε αυτόν και όχι στη Νίζνι.

Θα πρέπει να “χρησιμοποιήσει” τον επαναληπτικό αγώνα με τη Διναμό για να προετοιμαστεί ενόψει των αγώνων του με τη ρωσική ομάδα – εκτός κι αν κάνει τίποτα… τρελό η Πόρτο στο Νόβγκοροντ – και κυρίως για τον πρώτο στη Ρωσία τις 25 του μηνός.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Άρης ταξιδεύει Δευτέρα για το Νόβγκοροντ, έχοντας ήδη ένα δύσκολο ταξίδι στις πλάτες του, αλλά δύσκολο ταξίδι είχε και η Νίζνι ως το Οπόρτο, ωστόσο θα παίξει δύο σερί παιχνίδια εντός έδρας.

Η ρωσική ομάδα δεν είναι φόβητρο. Είναι στα μέτρα του Άρη, εφόσον ο Άρης παρουσιαστεί όπως πρέπει. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τη Νίζνι, τουλάχιστον από την ομάδα που εμφανίστηκε χθες στο Οπόρτο.

Ο κόσμος είδε χθες όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά του φετινού Άρη

Ο Άρης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό του χθες το απόγευμα, παρουσίασε όλα τα τα θετικά και όλα τα αρνητικά που θα έχει στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Στόχος του Βαγγέλη Αγγέλου και των συνεργατών του είναι να μπορέσει να βγάλει περισσότερες φορές τα θετικά, “κρύβοντας” μέσα από την τακτική και μπασκετικές αποφάσεις τα αρνητικά.

Ο Άρης είναι μια ομάδα με τρομερή ενέργεια και αθλητικότητα. Είναι μια ομάδα που έχει μεγάλα κορμιά ακόμα και στην περιφέρεια και αυτό την βοηθάει πολύ να έχει σωστή αμυντική λειτουργία. Οι κίτρινοι είναι ικανοί να “πνίξουν” τον αντίπαλο στην άμυνα και να τρέξουν σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο στον αιφνιδιασμό.

Εκεί υπάρχουν ακόμα προβλήματα – και είναι λογικό – διότι αυτό που κάνει μια ομάδα να ξεχωρίζει είναι να παίζει γρήγορα και όχι βιαστικά χωρίς να κάνει λάθη και να έχει σωστές επιλογές.

Παρά την έλλειψη συγκέντρωσης στο χθεσινό παιχνίδι, στην οποία αναφέρθηκε ο Αγγέλου, οι παίκτες έβγαλαν αρκετές φορές πολύ καλές άμυνες, έβγαλαν επιθετικότητα και ένταση και εξουδετέρωσαν τους αντιπάλους τους.

Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις κατάφεραν να προστατεύσουν την ρακέτα και το αμυντικό ριμπάουντ, εκεί όπου κυριάρχησε ο Γκάρι ΜακΓκι στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Βέβαια, η έλλειψη συγκέντρωσης έδωσε χθες εύκολους πόντους στην ΙΒΒ, όπως παρατήρησε άλλωστε ο τεχνικός του Άρη η ομάδα του δέχθηκε 20 πόντους (από τους 38) από πικ εν ρολ λόγω κακών αντιδράσεων στο πρώτο ημίχρονο.

Επιθετικά υπάρχει το μεγαλύτερο θέμα στον φετινό Άρη. Υπάρχει δυσκολία στο σκοράρισμα, γιατί δεν υπάρχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις 15 χαμένες βολές – είναι φαινόμενο που παρατηρήθηκε και στα προηγούμενα φιλικά – τότε το πρόβλημα γίνεται πιο μεγάλο.

Το βαρόμετρο λέγεται… Μποχωρίδης

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι βαρόμετρο στην επιθετική λειτουργία του Άρη, διότι είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να συνδυάσει σε υψηλό επίπεδο και το σκοράρισμα και τη δημιουργία. Χθες δεν ήταν σε καλή μέρα και αυτό έριξε ένα επίπεδο όλη την ομάδα. Ενδεχομένως η δική του μέτρια παρουσία να είχε αντίχτυπο και στην απόδοση του Μάικαλ Κάιζερ, διότι ο συγκεκριμένος παίκτης θέλει καλούς δημιουργούς για να δράσει, να βρει ρυθμό και να προσφέρει λύσεις.

Όταν ο Μποχωρίδης παίξει σαν… Μποχωρίδης, τότε όλοι γύρω του θα γίνουν καλύτεροι και η ομάδα θα ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της. Είναι βέβαιο αυτό.

Ο Λάκι Τζόουνς είναι… σκύλος, μέσα στις φάσεις πάντα σε άμυνα και επίθεση, αλλά εξακολουθεί να βγάζει μια… τσαπατσουλιά στο παιχνίδι του, ίσως από την υπέρμετρη θέληση να πετύχει τον στόχο του.

Σε μέτρια μέρα βρέθηκαν χθες επιθετικά και οι Ραμόν Χάρις και Γκάρι ΜακΓκι. Ο πρώτος απείλησε ελάχιστα, ο δεύτερος δεν είχε ούτε ένα σωστό τελείωμα μέσα στη ρακέτα σε σετ επίθεση. Είναι πράγματα που σαφώς και διορθώνονται όμως…

Ο Γκάρι Μπελ είναι, καταρχήν, αγνώριστος σωματικά. Έχει “στεγνώσει” και προφανώς δούλεψε πολύ όλο το καλοκαίρι, βγάζει μια τελείω διαφορετική διάθεση μέσα στο γήπεδο και αυτό τον βοηθάει να βρει ρυθμό, καλά σουτ και να είναι εύστοχος.

Ο Μπορίς Νταλό ήταν επίσης θετικός χθες, έχοντας περισσότερες καλές από ότι κακές στιγμές και συμμετείχε σε πολλές πτυχές του αγώνα. Πήρε ριμπάουντ, σκόραρε, μοίρασε ασίστ, έκανε κλεψίματα. Αυτός είναι ο Νταλό και θα πρέπει να βρει σταθερότητα μίνιμουμ σε αυτό το επίπεδο.

Για τους Έλληνες τα είπε χθες ο Αγγέλου. Οι Σλαφτσάκης, Φλιώνης και ο γιος του ήταν αυτοί που άλλαξαν τον ρυθμό και την εικόνα του αγώνα γενικότερα στο τέλος, ενώ ο Βεργίνης είναι ακόμα ανέτοιμος αφού έχασε πολλές προπονήσεις και όλα τα προηγούμενα φιλικά.

Σταθερά η άμυνα τουλάχιστον στο ξεκίνημα

Για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης θα επιδιώξει να τα κερδίσει μέσα από την άμυνά του, αφού μοιάζει δύσκολο μέσα στο επόμενο 10ήμερο να αλλάξουν πολλά στην επιθετική λειτουργία του, πέρα από την αλλαγή προσώπου του Μποχωρίδη και τον καλύτερο ρυθμό που μπορεί να έχουν οι Χάρις και ΜακΓκι.

Όσο περνάει ο καιρός είναι λογικό να αποκτά όλο και μεγαλύτερη ομοιογένεια το σύνολο του Αγγέλου και αυτό θα φέρει και αυτοματισμούς στην επίθεση. Προς το παρόν η σταθερά πρέπει να είναι – και είναι – η άμυνα.

Η μέρα που κόπηκαν τα πόδια…

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2016. Επιστροφή με το (γνωστό) βανάκι από τη Λουμπλιάνα, με άλλους συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του μπασκετικού Άρη, μετά τη νίκη στη πρεμιέρα του νεοσύστατου Τσάμπιονς Λιγκ, επί των Έλιος Σανς. Τότε ήταν που κόπηκαν τα πόδια…

“Ρε συ, τον Βουρτζούμη τον είδες; Δεν τον πήρε το μάτι μου στο ματς”, ήταν η ερώτησή μου στον Βασίλη Βλαχόπουλο. “Δεν πρέπει να ήταν, δεν τον είδα ούτε εγώ”, ήταν (περίπου) η απάντηση που πήρα. (Η φωτογραφία του κειμένου είναι από εκείνον τον αγώνα. Τον πρώτο που έχασε ο Βασίλης…)

Λίγα λεπτά μετά, καθ’ οδόν από το Ζάγκρεμπ προς το Βελιγράδι, μαθαίναμε τον λόγο που δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή αυτός που ήταν παντού. Πάντα και παντού. Πάγωσαν τα βλέμματα μας στο άκουσμα των άσχημων νέων, αλλά ήταν θέμα προσωπικό, ήταν θέμα υγείας και φυσικά ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει.

Από τον Σεπτέμβριο του ’16 όταν και διαγνώστηκε με καρκίνο, έδωσε την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του. Έμεινε μακριά από το παρκέ, μακριά από το γραφείο του στο Παλέ, μακριά από τα αποδυτήρια, αλλά όποτε μπορούσε, εν μέσω των θεραπειών που υποβαλλόταν, περνούσε από το δεύτερο σπίτι του, για να παίρνει δύναμη. Προφανώς και η δύναμη που έδινε ήταν περισσότερη σε όλους με τον τρόπο που αντιμετώπισε το τελευταίο 20μηνο της ζωής του. Υπέκυψε χθες σκορπώντας θλίψη σε όλους όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Εκατό ρουφιάνοι μιας ομάδας, δεν κοντράρουν το ήθος και την αξία του Βουρτζούμη. Τόσο κοντά όσο χρειαζόταν. Τόσο μακριά όσο χρειαζόταν. Σοβαρός εκεί που έπρεπε, χαβαλές εκεί που το σήκωνε το κλίμα. Ψήγμα είδησης δεν μπόρεσε ουδέποτε να βγάλει κανείς από τον Βουρτζούμη, ήταν όμως από αυτούς που κατάφερναν – χωρίς να το ξέρει κιόλας τις περισσότερες φορές – να διαμορφώνει κλίμα για την ομάδα, για τον Άρη του.

Ο Βασίλης “έφυγε” νωρίς, μόλις στα 52 του χρόνια, αλλά ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι θα λείπει από το Παλέ ή θα ξεχαστεί από τον οργανισμό Άρη. Είναι από αυτούς που ορίζονται από την Ιστορία ως “σκαπανέας του συλλόγου” και ως τέτοιος δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να απουσιάσει.

Καλό παράδεισο να έχεις…

Η οφειλή ξεχρεώθηκε, ώρα για… χτίσιμο

Στον Άρη όφειλε. Η οφειλή σβήστηκε. Πλέον ο Άρης οφείλει να του προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον για να εργαστεί και ο ίδιος οφείλει να κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του όσο καλύτερα μπορεί. Αυτά για το νέο ξεκίνημα του Βαγγέλη Αγγέλου τους κίτρινους.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Τουλάχιστον δύο φορές από τότε που επέστρεψε και ανέλαβε τον Άρη, ο Βαγγέλης Αγγέλου δημόσια παραδέχθηκε πως οφείλει στους κίτρινους, ανατρέχοντας στον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από την ομάδα στην προηγούμενη θητεία του.

Δεν ήταν και ό,τι πιο κομψό έχει συμβεί, όταν αποχώρησε για να πάει στην Εφές και ο υπογράφων είχε ασκήσει κριτική για τον τρόπο καταρχήν και την απόφαση κατά δεύτερον.

Επιστρέφοντας στον Άρη πριν από τρεις μήνες, ο ίδιος ένιωθε ότι οφείλει στην ομάδα και τους ανθρώπους που τον πίστεψαν τότε.

Το να αναλάβει (χωρίς συμβόλαιο…) τον Άρη που πάλευε για την παραμονή χωρίς δυνατότητα αλλαγών στο ρόστερ, με μια στραπατσαρισμένη ομάδα αγωνιστικά και ψυχολογικά ήταν κάτι απίστευτα σημαντικό για τους κίτρινους εκείνη τη στιγμή και η ευκαιρία για τον ίδιο να… ξεχρεώσει.

Η παραμονή του στην τεχνική ηγεσία είναι μια συνέχεια αυτής της σκέψης, ίσως εν μέρει διαφοροποιημένης, διότι ο Αγγέλου θέλει να κάνει στον Άρη ό,τι άφησε στη μέση κατά την προηγούμενη θητεία του. Να χτίσει.

Τα εφόδια και πάλι δεν είναι πολλά. Είναι δεδομένο ότι ο Άρης μπαίνει σε εποχή… μνημονίου, διαφορετικά θα χρεωκοπήσει. Ο Αγγέλου γνωρίζει πολύ καλά πως θα έχει τα… απολύτως απαραίτητα, αλλά οφείλει (και το θέλει) και στον εαυτό του και στον Άρη να κάνει αυτή τη προσπάθεια.

Αυτό που απομένει είναι η διοίκηση Γουλιέλμου να του προσφέρει με σωστό τρόπο αυτά τα όχι πολλά εφόδια, δημιουργώντας ένα κλίμα οικογένειας, αλλά και σωστής λειτουργίας της ΚΑΕ, όπως συνέβη το τελευταίο δίμηνο της μαρτυρικής σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Παλικάρι, ανώτερος όλων* – Ο αρχηγός του Άρη δεν είναι καλαθομηχανή, αλλά η προσφορά του υπερπολύτιμη

Ήρθε στον Άρη το 2008 για να συνδυάσει μπάσκετ και σπουδές και μετά από 10 χρόνια είναι έτοιμος να κάνει οικογένεια.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Είναι η προσωποποίηση της ταπεινότητας, είναι ο ορισμός του συμπαίκτη, είναι “υπηρέτης” της προπόνησης, δίνοντας κάθε μέρα όλο του το είναι στο γήπεδο.

Ναι, δεν εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ. Ναι, δεν έχει καλό σουτ και επιθετικά δεν έχει το ταλέντο που μπορεί να έχουν αρκετοί περισσότεροι από αυτόν στο πρωτάθλημα.

Το ψωμί του το έβγαλε και το βγάζει διαφορετικά από ότι ένας που βάζει εύκολα τη μπάλα στο καλάθι.

Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο αρχηγός της πιο μεγάλης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Τα τρία τελευταία απέδειξε ότι έχει και αυτό το προσόν. Είναι αρχηγός. Κι ας μη του φαίνεται.

Ρωτήστε συμπαίκτες και προπονητές του και θα πάρετε αποστομωτική απάντηση από όλους. Ανεξαιρέτως.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρόλο που δεν σουτάρει καλά, που δεν σκοράρει, που δεν κάνει πολλά από όσα θεωρεί το μάτι ενός μέσου φιλάθλου ότι πρέπει να κάνει ένας κανονικός μπασκετμπολίστας, είναι βασικό στέλεχος μιας ομάδας όπως ο Άρης και σε περιόδους που δεν υπήρχαν πάντα ίδιοι στόχοι και ίδιες πορείες. Έχει παίξει τελικούς κυπέλλου, έχει κερδίσει ημιτελικούς πρωταθλήματος, έχει παίξει και παιχνίδια για την… κατηγορία όπως φέτος. Το έζησε κι αυτό.

Έχει πολλά μέσα του κρατημένα. Δεν θα τα βγάλει. Ίσως ποτέ. Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά μετά από 10 χρόνια να αξιολογήσει τον οργανισμό Άρη και το περιβάλλον Άρη.

Έχει ακούσει όσα δεν έχει ακούσει ποτέ άλλος παίκτης του Άρη, κι όμως είναι όχι (μόνο) ο αγαπημένος παίκτης του κάθε προπονητή που πέρασε από τον πάγκο, αλλά αυτός που ο κάθε ένας από αυτούς τους τεχνικούς θεωρούν απαραίτητο στην ομάδα του, ότι κι αν λέει ο απλός φίλαθλος που δυσανασχετεί στην κερκίδα, βλέποντάς τον να σουτάρει με το ιδιαίτερο στιλ του.

Δεν τον ενδιαφέρει κανέναν προπονητή αν δεν μπορεί να σουτάρει καλά. Κάνει τόσα – μα τόσα – άλλα πράγματα μέσα και έξω από το γήπεδο, στον αγώνα ή στην προπόνηση, που εκτιμώνται πολύ περισσότερο και είναι πράγματα τα οποία δεν πληρώνονται.

Μια και έγινε ο λόγος για πληρωμές, είναι ο πιο αδικημένος μαζί με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη από την τραγική διοικητική ασυνέπεια της εποχής Λάσκαρη.

Απλήρωτος κι αυτός φέτος στο ακέραιο του συμβολαίου του και έχει λαμβάνειν χρήματα ακόμα από το περσινό συμβόλαιο, αλλά ήταν παρών, δεν έβγαλε άχνα για αυτά τα προβλήματα και προσπάθησε να κρατήσει τους συμπαίκτες του ενωμένους μέσα στο γήπεδο.

Φυσικά θα εκτιμηθεί η παρουσία του και η προσφορά του, όταν θα αποχωρήσει. Έτσι γίνεται πάντα, έτσι θα γίνει και στην δική του περίπτωση.

Η ευχή του υπογράφοντος αυτό το κείμενο είναι να νιώσει έτοιμος, όποτε έρθει αυτή η στιγμή, να πει όλα όσα έχει μέσα του.

* Ο Σπύρος Μούρτος είναι παλικάρι, ανώτερος όλων. Έτσι τον χαρακτήρισε πρόσφατα ένας από τους πρώην προπονητές του και… δάνεισε αυτόν τον χαρακτηρισμό για τον τίτλο του άρθρου.

Ο Γουλιέλμος σε κεντρικό πλάνο για την επόμενη μέρα του Άρη

Η μαρτυρική σεζόν για τον Άρη ολοκληρώθηκε. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι πλέον το απόλυτα κεντρικό πρόσωπο στον μπασκετικό Άρη, αυτός που πριν μιλήσει, θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και πώς θέλει να το κάνει.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αυτά είναι τα δύο βασικά ερωτήματα του νέου ιδιοκτήτη στα οποία καλείται αποκλειστικά ο ίδιος να δώσει απαντήσεις. Έχει στην κατοχή του το 90% των μετοχών της ΚΑΕ, άρα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι έχει στην κατοχή του την διαχείριση πολλών εκατομμυρίων σε χρέη και οφειλές.

Πριν αποφασίσει να βγει και να μιλήσει δημόσια για όσα όλοι έχουν απορίες, ερωτήσεις και ζητούν διευκρινίσεις, οφείλει να καταλήξει στο τι ακριβώς θέλει να κάνει με τον Άρη σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο και με ποιους θέλει να το κάνει.

Η ομάδα των Ζουλιάμη – Καπάζογλου λειτούργησε υποστηρικτικά όλο αυτό το διάστημα, γιατί όλοι έπρεπε να στηρίξουν και να βοηθήσουν το τμήμα να επανέλθει σε λειτουργία.

Μαζί με τον Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του, η ομάδα των επιχειρηματιών που επί της ουσίας κίνησε την διαδικασία απεμπλοκής του Νίκου Λάσκαρη από τις αρχές του έτους, ένωσε τις δυνάμεις της με τον νέο ιδιοκτήτη για να αποφύγει ο Άρης τις περιπέτειες.

Αναζητά συμπαίκτες ο Γουλιέλμος ως μεγαλομέτοχος ή όχι; Θέλει να δώσει μετοχές ή προτιμά να τις έχει ο ίδιος και οι όσοι επιθυμούν να βάλουν χρήματα να το κάνουν υπό τη μορφή χορηγίας; Θα διατηρηθεί ο ίδιος διοικητικός κορμός που λειτούργησε εξαιρετικά το τελευταίο δίμηνο κι αν ναι, υπό ποιο πλάνο θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα;

Ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική σεζόν του Άρη πρέπει να αρχίσει από σήμερα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια καθυστέρησης, διότι οι κίτρινοι ξεκινούν το νέο πρωτάθλημα με δύο μεγάλα “αγκάθια” έναντι των υπόλοιπων ομάδων. Χρέη που ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και έξι απαγορευτικά μεταγραφών από τη FIBA.

Ο Γουλιέλμος καλείται καταρχήν να ξεκαθαρίσει πώς θέλει να πορευτεί και με ποιους δίπλα του και μετά να δώσει απαντήσεις – με πράξεις – στα πολλά ανοικτά θέματα που έχει η ΚΑΕ και αφορούν το οικονομικό και κατ’ επέκταση το αγωνιστικό.

Ευτυχώς που ήταν αυτός και μπήκε “φρέσκο” χρήμα στην ομάδα και είναι άκρως θετικό ότι βγήκε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας του τμήματος, όμως από εδώ και πέρα υπάρχουν απαιτήσεις, υπάρχουν και προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε με την ταπεινή παρουσία του και την αποτελεσματικότητα του ίδιου και των συνεργατών του.

Τα χαμόγελα ανακούφισης για την αποφυγή των περιπετειών πρέπει να τελειώσουν… χθες, γιατί μπροστά υπάρχουν ακόμα πιο μεγάλα προβλήματα που ζητούν λύση. Το καλό είναι πως όλα λύνονται, αρκεί ο νέος ιδιοκτήτης να εφαρμόσει το σωστό πλάνο με τους σωστούς συμπαίκτες.

Γιατί άρχισες (και άργησες) ομάδα να θυμίζεις…

Παραφράζοντας τον στίχο από το γνωστό τραγούδι των Πυξ Λαξ, ο τίτλος αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα που παρουσίασε χθες ο Άρης στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί το ρήμα άργησες, αντί για το άρχισες…

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Βάλτε στην άκρη όλα όσα έχουν να κάνουν με στατιστική ανάλυση. Αυτή η ομάδα με το ιδιαίτερα μικρό ροτέισον, με τα προβλήματα τραυματισμών που δεν την άφησαν ήσυχη ούτε χθες, με την περιορισμένη ποιότητα έβγαλε στο παρκέ φρεσκάδα, διάθεση, αγάπη, αυταπάρνηση, επικοινωνία, συνεργασίες, όμορφες φάσεις και κέρδισε πανεύκολα έναν αντίπαλο που παρατάχθηκε με έξι ξένους και έναν διεθνή Έλληνα παίκτη (Γιαννόπουλος).

Γιατί άρχισε ομάδα να θυμίζει, από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Είναι μια παραδοχή που περιγράφει πλήρως την πραγματικότητα. Δυστυχώς για τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Γιατί άργησε ομάδα να θυμίζει, επειδή όλοι έβλεπαν, αλλά εν τέλει κάποιοι που δεν είχαν καν θεσμικά τον ρόλο να το κάνουν (τυπικά, γιατί ουσιαστικά ήταν εκεί και ήδη διοικούσαν) πήραν το θάρρος να πουν μια ιερή μορφή του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ ότι δεν πρέπει να συνεχίσει άλλο.

Ο Άρης με το μάτι του απλού φιλάθλου είναι άλλη ομάδα επί Αγγέλου και ειδικά μετά τη διακοπή των τριών εβδομάδων. Στόματα ερμητικά κλειστά, δουλειά με τις ώρες στο γήπεδο, αλλά στοχευμένα, με πρόγραμμα και εξήγηση για οποιαδήποτε άσκηση. Όχι απλά προπόνηση για να λέμε ότι είμαστε στο γήπεδο.

Παίκτες που ουδέποτε είχαν πρόβλημα μεταξύ τους, αλλά ουδέποτε είχαν δεθεί μεταξύ τους, δέθηκαν και έγιναν ένα την πιο κρίσιμη στιγμή. Και ορθώς ο Αγγέλου δίνει το credit στον Γουλιέλμο, τον Ζουλιάμη, τον Καπάζογλου και τους υπόλοιπους που διοικούν, αλλά έχει ο ίδιος μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό το κομμάτι.

Χθες ο Άρης για πρώτη φορά φέτος ήταν ομάδα που χαιρόταν κάποιος να βλέπει. Παρουσίασε κάτι μέσα στο γήπεδο. Έπαιξε μπάσκετ με αρχές, είχε προσανατολισμό, είχε στόχο, είχε τρόπο, είχε συνεργασία, είχε απλά και βασικά πράγματα που έλειπαν ακόμα κι όταν είχε καλύτερο ρόστερ. Ή μήπως δεν ήταν καλύτερο το ρόστερ που έχασε από τον Κόροιβο;

Ο Άρης ήταν φέτος μια ομάδα “βιασμένη”, μια ομάδα κακοποιημένη ψυχολογικά πρώτα και αγωνιστικά μετέπειτα. Και ναι, φυσικά έχει την τεράστια ευθύνη ο Νίκος Λάσκαρης και η ανύπαρκτη διοίκησή του – αλήθεια τι κάνει ο Δημήτρης Παπακυριάκης; Έγινε επίτιμος πρόξενος του Αγίου Δομίνικου; – αλλά έχει άλλη τόση ευθύνη για όσα παρουσίασε μέσα στο γήπεδο ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Και δυστυχώς η απόδειξη δίνεται μέσα στο γήπεδο και η αλήθεια είναι σκληρή.

Ο Άρης του Γιαννάκη έκανε έξι νίκες σε 19 αγώνες. Ο Άρης του Αγγέλου έχει τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες, επί της ουσίας πέντε γιατί ο ένας ήταν στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Έχασε από την Κύμη εντός έδρας επειδή έπαιξε χωρίς τους Γιάννη Αθηναίου και Γκάρι Μπελ, προφυλάσσοντας τους για τα επόμενα παιχνίδια, κίνηση που ξένισε πολλούς (ακούστηκε μέχρι και ότι οι… καινούριοι ήθελαν να ρίξουν την ομάδα), αλλά δικαιώνει πλήρως τον Αγγέλου και όσους στήριξαν την απόφασή του.

Χαρούμενα πρόσωπα σε προπόνηση είχαν να εμφανιστούν στον Άρη από… πέρσι. Δίχως ίχνος υπερβολής. Και δεν έφταιγε μόνο το ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στις πληρωμές ή και καθόλου πληρωμές και τώρα που πληρώνονται “φοράνε” το χαμόγελο. Δεν λειτουργούν πάντα έτσι οι παίκτες. Είχαν ξενερώσει, γιατί έβλεπαν ότι όσο περνάει ο καιρός δεν γίνονταν καλύτεροι, αλλά χειρότεροι. Δυστυχώς αυτή είναι η μοναδική αλήθεια.

Δεν είναι εύκολο ειδικά γι’ αυτούς τους παίκτες που φορούν την φανέλα του Άρη να παίξουν παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο και στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Είναι πολύ πιο δύσκολο από τη διεκδίκηση ενός τίτλου το παιχνίδι στα Τρίκαλα ή το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ρωτήστε τους.

Κι όμως αυτό το ρόστερ, αυτοί οι παίκτες που έχασαν από τον Κόροιβο στο Παλέ, που διασύρθηκαν σχεδόν παντού και εθίστηκαν σε ήττες με 15-20-30 πόντους, έγιναν ομάδα μέσα σε λίγες βδομάδες. Ομάδα με περιορισμένη ποιότητα και λύσεις, αλλά ομάδα.

Ο υπογράφων ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές του Βαγγέλη Αγγέλου όταν όλοι τον χαρακτήριζαν ως αυτόν που “κουβαλάει τη τσάντα του Ίβκοβιτς” (το είχε πει και προπονητής που ηττήθηκε από τον Αγγέλου φέτος…). Του άσκησε κριτική όταν αποφάσισε να παρατήσει το τριετές πλάνο του στον Άρη για την Εφές Αναντολού. Του δίνει με ταπεινότητα συγχαρητήρια σήμερα γιατί όταν απάντησε στο τηλέφωνο το βράδυ της 21ης Μαρτίου δεν ρώτησε τι και πως.

Είπε “έρχομαι” και ξεκίνησε την επόμενη μέρα προπόνηση, χωρίς καν να υπογράψει συμβόλαιο. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς, ένα τέκνο της Αρειανής οικογένειας ζήτησε συμβόλαιο 18 μηνών (τουλάχιστον) λίγα λεπτά πριν γίνει το τηλεφώνημα στον Αγγέλου.

Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Ο Αγγέλου στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Άρη ούτε καν το σκέφτηκε και έσωσε τον Άρη αγωνιστικά δίχως αλλαγή στο ρόστερ.

Αντί επιλόγου…

Και κάτι τελευταίο. Πριν “βιαστεί” ο φετινός Άρης εντός και εκτός γραμμών, είχε βιαστεί πέρσι ο Δημήτρης Πρίφτης. Για όσα πέρασε πέρσι, για το ότι είχε μάθει από τον Μάρτιο μήνα ότι θα τον διαδεχθεί ο πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών, παρότι είχε συμβόλαιο και για την επόμενη (τη φετινή δηλαδή) χρονιά,  για όσα έκανε πέρσι για να κρατήσει την ομάδα ως το τέλος, έστω και καθυστερημένα του οφείλουν όσοι τον χλεύαζαν μια συγνώμη, με ταπεινότητα.

Για έναν άνθρωπο που δεν ήταν Άρης, αλλά σήμερα αν υπήρχε… αρειανόμετρο, θα το τερμάτιζε. Για έναν άνθρωπο που είχε την ίδια αγωνία με τους όλους όσοι ούρλιαζαν το περασμένο Σάββατο στο Παλέ και την ίδια χαρά όταν ήρθε η νίκη με τον Πανιώνιο και το τέλος του μαρτυρίου.

Για την ανθρώπινη υπόσταση του Πρίφτη, δεν χρειάζονται σχόλια. Το βουλώνεις και παραδειγματίζεσαι.

Πολύ καιρό τα κρατούσα μέσα μου…

Τρεις αγώνες για τη… ζωή του με τον κόσμο στο πλευρό του

Σάββατο 5 Μαΐου. Κυριακή 13 Μαΐου. Εννέα ημέρες. Τρεις αγώνες. Ο Άρης μπαίνει σε έναν πόλεμο 9 ημέρων και για πρώτη φορά παλεύει για τη ζωή του.

 Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Δεν είναι η ώρα να σκεφτεί κανείς τι έχει γίνει και έφτασε σε αυτό το σημείο ο Άρης.

Δεν είναι η ώρα να σκεφτεί κανείς αν του αρέσει ο ένας ή ο άλλος παίκτης, αν του ξινίζει ο τάδε, αν δεν κάνει καλά το πικ εν ρολ ο ψηλός, αν δεν έχει καλό τρίποντο ο κοντός.

Δεν είναι η ώρα να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αν…

Η πραγματικότητα είναι μία. Ο Άρης από αυτό το Σάββατο έως την επόμενη Κυριακή παίζει τη ζωή του.

Ελέγχει πλήρως τη μοίρα του γιατί έχει δύο παιχνίδια στο Παλέ.

Δε νοείται κάτι άλλο από δύο σολντ άουτ και αυτό θα συμβεί γιατί πολύ απλά αυτός ο φίλαθλος/οπαδός του Άρη έχει μάθει ότι οι άλλοι θεωρούν “τρέλα” να το θεωρεί αυτονόητο.

Ο Άρης είναι καλύτερος από τον Πανιώνιο. Μπαίνει, παίζει αυτό που μπορεί και κερδίζει. Τρεις βδομάδες τα στόματα όλων ήταν ερμητικά κλειστά. Προσήλωση στο στόχο, όχι στα λόγια, στην πράξη. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουν αυτοί που πρέπει. Τώρα πρέπει και πρέπει να το κάνουν στο γήπεδο το Σάββατο.

Ο Άρης μπορεί να κερδίσει τον Πανιώνιο, ανεξαρτήτως διαιτησίας, ανεξαρτήτως του τι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους στη Νέα Σμύρνη, ανεξαρτήτως της πίεσης του αγώνα ή του τι έχει προηγηθεί όλη τη χρονιά.

Είναι, όμως, ένας πόλεμος 9 ημέρων. Δεν τελειώνει τίποτα στη πρώτη μάχη. Όλα τελειώνουν την μεθεπόμενη Κυριακή και τότε, όταν όλα θα έχουν πάει όπως πρέπει, θα είναι η ώρα για να ειπωθούν πολλά και διάφορα.

Προς το παρόν οι παίκτες και οι προπονητές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο, οι διοικούντες τη δική τους διασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες στην ομάδα για να κάνει τη δουλειά της και για τον κόσμο μην αγχώνεται κανείς. Εκεί θα είναι. Ξέρει και τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να προστατευτεί.

Ο πόλεμος των 9 ημερών βρίσκει τον οργανισμό Άρη σε ένα καλό φεγγάρι στο διάστημα μιας μαρτυρικής χρονιάς. Ήρθε η ώρα να μπει τέλος σε αυτή τη χρονιά με τον τρόπο που πρέπει.

Η παράνοια και ο πανικός είναι ο εύκολος δρόμος…

Η παράνοια και ο πανικός είναι ο εύκολος δρόμος, αλλά και αυτός που οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο δύσκολος δρόμος είναι να πνίξει ο καθένας τον θυμό του και να στηρίξει. 

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

* Τίποτα λιγότερο από το να έρθουν όλοι ακόμα πιο κοντά στους παίκτες δεν  πρέπει να συμβεί τώρα στον Άρη. Η αγκαλιά που δίνει ο κόσμος σε μια άκρως προβληματική χρονιά πρέπει από εδώ και πέρα να γίνει ακόμα πιο σφιχτή στους παίκτες. Αυτοί είναι που θα παίξουν, δεν θα έρθει κανένας άλλος… Στήριξη μέχρι τέλους σε υπερθετικό βαθμό.

* Ο Άρης έχασε από την Κύμη πολύ απλά διότι απουσίασαν οι δύο βασικοί του γκαρντ (Αθηναίου, Μπελ) και σε αυτή την ομάδα και ο φροντιστής Γιάννης Νικητάκης να χάσει παιχνίδι, κοστίζει. Η Κύμη δεν ήρθε για βόλτα, ο Καστρίτης έβαλε 36 λεπτά τον ΜακΦάντεν να παίξει γιατί ήθελε το παιχνίδι και το πήρε.

* Η διαιτησία ήταν κακή, αλλά ο Άρης έχασε γιατί πολύ απλά αυτοί που παίζουν τώρα είναι προορισμένοι για να κάνουν κάτι άλλο, όχι για να έχουν αυτόν τον ρόλο που ξαφνικά τους δόθηκε. Δεν μπορεί σε μια βδομάδα να γίνει καλύτερος του ΜακΦάντεν ή του Τζόουνς ούτε ο Φλιώνης, ούτε ο Πουλιανίτης, ούτε ο Μούρτος.

* Ο Άρης εξακολουθεί να ελέγχει τη μοίρα του. Ξεκάθαρα. Έχει το καλύτερο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες σε αυτή τη θέση, απλά πρέπει να παίξει και μπάσκετ. Δεν αρκεί το καλό πρόγραμμα.

* Ο Άρης δεν μπήκε στα προβλήματα επειδή έχασε χθες από την Κύμη. Τον Άρη θα τον κυνηγάει ως το τέλος της χρονιάς η τραγική ήττα από τον Κόροιβο στο Παλέ (66-68). Ο βασικός υπεύθυνος της ήττας έχει αποχωρήσει από την ομάδα.

* Οι κίτρινοι θα πάνε στα Τρίκαλα να παίξουν ένα παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είναι εύκολο, ούτε να περιμένει κανείς τα Τρίκαλα να διαλύσουν επειδή δεν έχουν ελπίδες παραμονής. Με το μαχαίρι στα δόντια  λοιπόν όλοι…

* Η ομάδα είναι… βιασμένη από την διοίκηση Λάσκαρη. Είναι ολοφάνερο αυτό. Και όχι μόνο από διοικητικής πλευράς, αλλά αυτή η κουβέντα θα ανοίξει μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτοί που είναι εκεί εδώ και ένα δίμηνο καταρχήν πληρώνουν όσα δεν πληρώθηκαν τους προηγούμενους 18 μήνες. Με λεφτά από τη τσέπη τους.

* Αν μη τι άλλο όποιοι έχουν στο μυαλό τους την καχυποψία ότι κάποιοι εμπλέκονται για να ρίξουν την ομάδα στη Β’ Εθνική, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχει πλέον ισχύ αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. με ΑΕΚ και Πανιώνιο). Επίσης δεν μπορεί κάποιος που θέλει να ρίξει την ομάδα να πληρώνει κοντά στα 200.000 ευρώ για διακανονισμούς χρεών ώστε να μην καταπέσει η εγγυητική.

* Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε τέτοιες καταστάσεις. Εντός κι εκτός ομάδας. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε ακριβώς ότι ισχύει. Υπάρχει μια ομάδα και ένας στόχος. Όλα τα άλλα είναι να’ χαμε να λέγαμε.

Ελέγχει τη μοίρα του, αλλά ας παίξει και μπάσκετ

Ο Άρης έχει φέρει τον εαυτό του σε δύσκολη θέση, αλλά είναι ο ίδιος που ελέγχει τη μοίρα του για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, αρκεί να κάνει το αυτονόητο.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Οι κίτρινοι μπαίνουν στη συζήτηση για την “μάχη της παραμονής”, διότι πολύ απλά δεν ήταν σοβαροί ούτε στον αγώνα με τον Κόροιβο στο Παλέ, που τον… χάρισαν, ούτε προχθές με τον Φάρο στη Λάρισα.

Η αναφορά γίνεται στις συγκεκριμένες ομάδες, διότι είχαν και έχουν ίσως και μεγαλύτερα προβλήματα από ότι ο Άρης και σαφώς χειρότερα ρόστερ. Κι όμως ο Άρης έχασε και τα δύο αυτά παιχνίδια. Σήμερα δεν θα μιλούσε κανείς για παραμονή.

Οι κίτρινοι έχουν έξι νίκες, χάνουν την ισοβαθμία με τον Κόροιβο, έχουν την ισοβαθμία με τον Φάρο, έχουν κερδίσει εκτός έδρας τον Πανιώνιο και με μεγάλη διαφορά τα Τρίκαλα.

Επίσης από τις ομάδες που θεωρητικά έχουν κίνδυνο, έχουν το καλύτερο πρόγραμμα. Πέντε αγώνες στην έδρα τους με ΠΑΟΚ, Προμηθέα, Κύμη, Πανιώνιο και Ρέθυμνο, τρεις αγώνες εκτός έδρας με Παναθηναϊκό, Τρίκαλα και Κολοσσό.

Ούτε ο Κόροιβος, ούτε ο Φάρος, ούτε ο Πανιώνιος έχουν καλύτερο πρόγραμμα από τον Άρη, που θα πρέπει να βρει τρεις νίκες για να είναι απολύτως ήσυχος.

Ελέγχει τη μοίρα του, αλλά θα πρέπει να παίξει και μπάσκετ. Θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούν στο μπάσκετ και πουθενά αλλού. Ούτε σε διαιτησίες, ούτε σε γκρίνιες, ούτε τίποτα. Μόνο στο μπάσκετ. Τότε είναι βέβαιο ότι το Παλέ, ο κόσμος δηλαδή, θα δώσει και πάλι τη λύση…

Μία καλή μέρα για τον Άρη. Στοπ.

Πολλά μαζεμένα μικρά πράγματα συνέθεσαν μία καλή μέρα μετά από πάρα πολύ καιρό για τον μπασκετικό Άρη.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Μέχρι και προχθές δεν υπήρχε ΚΑΕ Άρης επί της ουσίας. Κλειστά γραφεία, επίσχεση εργασίας οι υπάλληλοι της ΚΑΕ, απλήρωτοι παίκτες και προπονητές, απλήρωτοι λογαριασμοί, απλήρωτα ενοίκια, παρατημένη ομάδα.

Χθες έγιναν πολλά και μαζεμένα, μικρά πράγματα, πολύ ουσιώδη, όμως, για να αντιστρέψουν έστω και πρόσκαιρα το κλίμα στον… πλανήτη Άρη.

Καταρχήν όλοι όσοι βρίσκονται στον οργανισμό “ΚΑΕ Άρης” είδαν χθες ανθρώπους να ασχολούνται γι’ αυτούς. Είδαν ανθρώπους να προσπαθούν να βρουν λύσεις γι’ αυτούς. Είδαν ανθρώπους να πληρώνουν γι’ αυτούς.

Οι πληρωμές βελτιώνουν λίγο την κατάσταση στην τσέπη του καθενός μέσα στην ομάδα, ωστόσο το ότι βρέθηκε κάποιος να βάλει το δικό του χέρι στη τσέπη και να πληρώσει συνιστά είδηση στον Άρη τους τελευταίους 18 μήνες.

Πληρώθηκαν οι υπάλληλοι της ΚΑΕ, πληρώθηκαν οι παίκτες, οι προπονητές, το υπόλοιπο σταφ. Θα πληρωθούν σήμερα λογαριασμοί από οτιδήποτε μπορείς να φανταστεί. Θα πληρωθούν ενοίκια. Υποχρεώσεις μικρές για μια ΚΑΕ, που ωστόσο στον Άρη έγιναν… γάγγραινα και δημιουργούσαν ένα αρνητικό κλίμα.

Πέρα από την εμφάνιση ευρώ, τα μέλη του οργανισμού “ΚΑΕ Άρης” είδαν ανθρώπους να τους μιλούν, να τους εξηγούν. Μπροστά τους, όχι στα τηλέφωνα, όχι με “θα”, με πράξεις.

Το ευτυχές είναι όλο αυτό που περιγράφεται παραπάνω. Ήταν μία καλή μέρα για τον Άρη χθες. Το δυστυχές είναι ότι σήμερα ξεκινάει μια άλλη μέρα, επίσης δύσκολη. Και αύριο θα είναι άλλη μια δύσκολη μέρα. Και μεθαύριο επίσης. Και έχει πολλές τέτοιες μέρες να βιώσει η ΚΑΕ, διότι μέχρι πρότινος είχε παραδοθεί στο έλεος του Θεού.

Μέρα – μέρα, ώρα – ώρα θα πρέπει να χτιστεί και πάλι το θεμέλιο της ΚΑΕ Άρης. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν βγει μπροστά, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από πίσω που περιμένουν, για να ακολουθήσουν έναν δρόμο δύσβατο, όμως μετά από καιρό το “μπροστά” του Άρη δεν είναι το αδιέξοδο.

Σωστά, καθαρά και όλα στο φως για την επόμενη μέρα του Άρη

Όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο τέλος της εποχή του Νίκου Λάσκαρη στον Άρη. Η μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει ωστόσο όλα μα όλα να γίνουν απολύτως σωστά και καθαρά, για να ξέρει ο κόσμος της ομάδας ποια επακριβώς θα είναι η επόμενη μέρα της ομάδας.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Είναι κάπως ξαφνική η εξέλιξη που αποκάλυψε χθες το PRESSARIS σχετικά με το τέλος της οικογένειας Λάσκαρη από τον Άρη. Αυτό ήταν και είναι το πρώτο ζητούμενο για την επόμενη μέρα.

Δεν είναι, όμως, το μόνο. Πρέπει η ομάδα να πάει σε χέρια καθαρά, σε ανθρώπους που θα κοιτάξουν να σώσουν το καράβι που βουλιάζει. Δεν είναι ώρα ούτε για… λεζάντες, ούτε για επικοινωνιακά τρικ. Είναι ώρα για πράξεις, είναι ώρα για να μπουν χρήματα στην ΚΑΕ και να σωθεί η ομάδα.

Κατά πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος από την οικογένεια του Άρη που ολοκληρώνει τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ από τον Λάσκαρη θα έχει επαφές μέσα στο σαββατοκύριακο με την ομάδα των Αρειανών επιχειρηματιών, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο κοινού εδάφους για συνεργασία.

Αντιλαμβάνονται όλοι τους λόγους που αυτή τη στιγμή δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, προφανώς θέλει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά είναι άκρως απαραίτητο όταν όλα τελειώσουν, να εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πτυχές της υπόθεσης και της αλλαγής σελίδας.

Ο κόσμος του Άρη δεν δικαιούται να ζει στο… σκοτάδι, απαιτεί και δικαίως να ξέρει ποιος διοικεί και τι θέλει να κάνει.

Η οικογένεια Λάσκαρη δεν θέλει να απεμπλακεί από την ΚΑΕ, αλλά δεν πληρώνει κιόλας!

Είναι προφανές ότι ο Νίκος Λάσκαρης, η Τζόρτζια Ευσεβίου και ο Μάνος Λάσκαρης ζουν σε άλλο κόσμο, είναι άκρως επικίνδυνο αυτό για τον Άρη, που έχει γίνει έρμαιο της αδιαφορίας και της ασχετοσύνης των ιδιοκτητών του.

Η ΚΑΕ Άρης πνέει τα λοίσθια. Στην κυριολεξία. Από την υπολειτουργία όλο αυτό το διάστημα, θα πάμε στη μη λειτουργία τις επόμενες μέρες, είναι μαθηματικά βέβαιο. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ έχουν παρατήσει την ομάδα, δεν τους ενδιαφέρει στην πράξη τι συμβαίνει στον Άρη, δεν πείθουν κανέναν ότι… προσπαθούν να βρουν λύση, διότι λύση τους προσφέρθηκε και μάλιστα ιδανική από ανθρώπους της οικογένειας του Άρη, από τον Ερασιτέχνη, αλλά δεν την επιθυμούν.

Αν όντως ήθελαν να απεμπλακούν από την ΚΑΕ, ο Λάσκαρης θα είχε ήδη στείλει το πληρεξούσιο μέσω του οποίου θα διασφαλιζόταν η μεταβίβαση των μετοχών με τους όρους που έχει θέσει ο Ερασιτέχνης, δηλαδή τη μη μετοχοποίηση των χρημάτων που έχει βάλει και φαίνονται ως ταμειακή διευκόλυνση ή… δάνειο!

Δεν το κάνει αυτό ο Λάσκαρης, μπλοκάροντας για άλλη μια φορά τις εξελίξεις. Όχι βέβαια, ότι αν το έκανε αυτό, θα… τελείωνε τις υποχρεώσεις του, διότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ είναι αποφασισμένος να μη πληρώσει ευρώ για τα χρέη που δημιούργησε, όταν ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις για τίποτα.

Αυτή τη στιγμή η οικογένεια Λάσκαρη και δεν αφήνει την ΚΑΕ από τα χέρια της και δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν τις τρέχουσες, μερικών χιλιάδων ευρώ.

Δεν είχε καμία συμμετοχή στη λύση που δόθηκε προ εβδομάδων για να μην καταπέσει η εγγυητική στην ΕΕΑ, δεν είχε καμία συμμετοχή στο να πληρωθούν οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων της ΚΑΕ, για να μην έχει ουσιαστικό πρόβλημα η ομάδα, αλλά θα πρέπει να πληρώσει (σήμερα κιόλας) κάποια χρήματα, ώστε να μη χαθούν ρυθμίσεις στην εφορία.

Ο Άρης – δυστυχώς δίχως ίχνος υπερβολής – οδηγείται στη καταστροφή, οδηγείται στη Β’ Εθνική με την υπογραφή του Νίκου Λάσκαρη, της Τζόρτζιας Ευσεβίου και του Μάνου Λάσκαρη.

Πλέον ο μοναδικός δρόμος για να δοθεί λύση είναι η παρέμβαση του κράτους, της πολιτείας, της κυβέρνησης, της δικαιοσύνης, των θεσμών…

Δεν χρησιμοποιείται σωστά ο χρόνος που κερδήθηκε

Ο χρόνος που κερδήθηκε από την αναβολή αορίστως των υποθέσεων για την κατάπτωση της εγγυητικής και τη νίκη επί του Λαυρίου σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν χρησιμοποιείται σωστά από την οικογένεια του Άρη.

Ο Νίκος Λάσκαρης κερδίζει μόνο χρόνο, αλλά πλέον και ο ίδιος μάλλον έχει παρατήσει κάθε σκέψη ή πίεση για όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν στον Άρη με το επιχείρημα ότι έχει… πιο σοβαρά προβλήματα. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο σύλλογος μέχρι στιγμής μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει σε αυτή την αδράνεια και την αναβλητικότητα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και ο λόγος είναι προφανής. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να διαχειριστεί το ύψος των χρεών, τα οποία μέρα με τη μέρα θα γίνονται περισσότερα.

Η ομάδα των Αρειανών επιχειρηματιών που εκπροσωπούνται από τους Καπάζογλου και Ζουλιάμη έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και βδομάδες και τι χρήματα διαθέτουν και τι χρέος εγγυώνται ότι θα καλύψουν. Πέραν τούτου ουδέν.

Σαφώς και δεν είναι πρόβλημα ούτε δικό τους, ούτε των “επιφανών” Αρειανών που η ΚΑΕ έφτασε επί Λάσκαρη να έχει χρέη πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ. Είναι, όμως, ένα πρόβλημα τις συνέπειες του οποίου θα υποστούν όλοι και αυτό είναι που τους κάνει ενεργούς, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο, άλλους καθόλου προς το παρόν.

Ευχής έργο είναι οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Ερασιτέχνη με κάποιους ανθρώπους της οικογένειας του Άρη να έχουν αποτέλεσμα και καλό θα είναι να μάθουν όλοι στην συνέχιση της γενικής συνέλευσης του ΑΣ την προσεχή Τετάρτη το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων.

Ο Άρης βουλιάζει και οι λύσεις είναι μετρημένες και συγκεκριμένες και πάντα θα πρέπει όλοι να μην βγάζουν από το κάδρο τον “πατέρα” αυτών των προβλημάτων που δεν είναι άλλος από το Νίκο Λάσκαρη.

Ο Λάσκαρης πρέπει να αποχωρήσει με τους όρους του Άρη, τίποτα λιγότερο!

Ο Νίκος Λάσκαρης παραμένει το πρόβλημα του Άρη. Εξακολουθεί να τζογάρει στην πλάτη του Άρη, αλλά πλέον έχει να κάνει με όλο τον σύλλογο, όχι απλά με δύο τάσεις ή προτάσεις. Και θα πρέπει να αντιληφθεί ότι για να μην έχει πρόβλημα, θα πρέπει να αποχωρήσει με τους όρους που θέτει ο σύλλογος.

Ο Νίκος Λάσκαρης έβαλε χρήματα στον Άρη. Δεν το αμφισήτησε κανείς αυτό. Δημιούργησε, όμως και χρέη, τα οποία βαραίνουν και την ΚΑΕ και φυσικά τον ίδιο και την οικογένειά του. Οι άνθρωποι του Άρη προσπαθούν να δώσουν λύση και στα δύο μέρη. Και να βοηθήσουν τον σύλλογο να ορθοποδήσει ξανά σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο και να βοηθήσουν τον Λάσκαρη να αποχωρήσει ομαλά από τον Άρη.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βοηθήσει και ο Λάσκαρης. Πρώτα τον εαυτό του και μετά τον Άρη. Οφείλει να αποχωρήσει με τους όρους που θέτει ο Άρης, όχι απλώς να αποχωρήσει αφήνοντας ακάλυπτα όλα τα χρέη, σε δημόσιο και τρίτους.

Παρότι είναι πολλά περισσότερα τα χρέη προς τρίτους υπάρχει μια διαδικασία για να αναληφθούν από συγκεκριμένους ανθρώπους, με τη στήριξη του Ερασιτέχνη, όπως φάνηκε και χθες και θα φανεί προφανώς και στην έκτακτη γενική συνέλευση.

Ο Λάσκαρης οφείλει να παρουσιάσει εγγυήσεις ότι θα πληρώσει τα χρέη προς το δημόσιο, βοηθώντας και τον εαυτό του και τον Άρη στη προσπάθεια που κάνει να δώσει λύσει για όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μείνει αμέτοχος ο Λάσκαρης στην κάλυψη των χρεών που ο ίδιος δημιούργησε, διότι τότε πολύ απλά θα πρόκειται για… αυτοκτονία, με συνέπειες και στον Άρη. Οφείλει πάντως να έχει στο μυαλό του ο Λάσκαρης ότι ο Άρης δεν θα χαθεί, ο ίδιος ενδεχομένως ναι, αν δεν βοηθήσει στη λύση που εξελίσσεται.

Λάσκαρης και Άρης έννοιες που δεν… τέμνονται! Όποιος τζογάρει ή μπλοφάρει, στο τέλος “καίγεται”…

Ο Νίκος Λάσκαρης κερδίζει χρόνο και τίποτα άλλο, κρατώντας εγκλωβισμένο τον Άρη σε μια πραγματικότητα που δεν αξίζει να ζει κανένας. Το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνει πως αυτή η κατάσταση στο τέλος πάλι τον ίδιο θα επηρεάσει πιο πολύ από όλους.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Δύο μέρες μετά το ραντεβού με τον Λευτέρη Αρβανίτη στην Αθήνα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ δεν έχει απαντήσει ούτε σε αυτό που του πρότεινε ο παραιτηθείς τον Σεπτέμβριο πρόεδρος της ΚΑΕ.

Εννοείται ότι δεν έχει απαντήσει ούτε καν στην πρόταση των Αρειανών επιχειρηματιών, οι οποίοι δέχονται να αναλάβουν τα 2/3 των χρεών με αντάλλαγμα τις μετοχές που κατέχει (90% της ΚΑΕ) ο Λάσκαρης.

Έχει την εντύπωση ότι αυτές οι δύο τάσεις… σφάζονται στα πόδια του. Έτσι αντιδρά, αντί να νιώθει έστω και λίγο υπεύθυνος για το αδιέξοδο που έχει βάλει τον Άρη.

Οφείλει να ξέρει ο Λάσκαρης και οι συνεργάτες του ότι όλη αυτή η στάση της αναβλητικότητας, του εμπαιγμού και της κοροϊδίας θα πέσει πάνω του. Οφείλει να γνωρίζει ότι ο Άρης με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα υπάρχει και μετά από αυτόν και με χίλια προβλήματα θα συνεχίσει την πορεία του.

Οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά το ίδιο το πρόβλημα. Αν δεν το κάνει, θα υποστεί τις συνέπειες της δικαιοσύνησς όχι από την κόντρα του με τον Λετονό, αλλά από την ασυνέπειά του στον Άρη.

Αντί, λοιπόν, να θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει κάτι με την αναβλητικότητά του, ας πάρει μια απόφαση που θα τον βοηθήσει και τον ίδιο να απεμπλακεί, διότι Λάσκαρης και Άρης είναι πλέον έννοιες που δεν τέμνονται.

Η καυτή πατάτα είναι στα χέρια του. Αυτός “καίγεται”, όχι ο Άρης. Ο Άρης απλώς ταλαιπωρείται, αλλά ας θυμίσουν οι συνεργάτες του στον Λάσκαρη ότι από ταλαιπωρία ο σύλλογος και ο κόσμος του είναι εκπαιδευμένοι. Δεν… νιώθουν. Όταν θα “καεί”, θα είναι αργά για τον ίδιο, όχι για τον Άρη…

To Top