Ποιο CAS; Κάθε μέρα ένσταση! Έχω 20 βαθμούς και παντού γράφουν 14…

Είναι κάτι πράγματα που δεν μπορεί να τα εξηγήσει απλός νους. Δεν ερμηνεύονται ούτε αν πούμε ότι στην Ελλάδα όλα γίνονται. Δεν “καταπίνονται” ούτε με την (εξαγορασμένη πλέον) Σουρωτή. Δεν ερμηνεύονται ούτε με τους νόμους (με ποιούς;) του ταλαίπωρου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έχουμε λοιπόν ένα πρωτάθλημα με μία προκήρυξη για την βαθμολογία του που λέει ότι η νίκη παίρνει 3 βαθμούς, η ισοπαλία έναν βαθμό και η ήττα κανέναν. Απλή αριθμητική του Δημοτικού, ούτε καν μαθηματικά θα τα έλεγε κανείς. Νίκησες; Πήρες 3 βαθμούς. Έχασες; Δεν πήρες κανέναν. Έφερες ισοπαλία; Πήρες έναν. Πιο απλά (πεθαίνεις) μένεις στην ίδια τάξη!!!

Έχουμε λοιπόν μία ομάδα ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ , (κέρδιζε ή έχανε) ΜΑΖΕΥΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ τους βαθμούς της. Διαχρονικά τίμια και καθαρή ομάδα που πολεμά ΠΑΝΤΑ αντάξια του ονόματος της. ΑΡΗΣ, ο θεός του πολέμου, αυτό ιστορικά δεν αλλάζει. Με αυτό το DNA μεγάλωσαν γενιές Αρειανών, έτσι μάθαμε από τούς γονείς μας, έτσι μεταδώσαμε στα παιδιά μας. Ότι κερδίσουμε και ότι χάσουμε, τίμια και καθαρά μέσα στο γήπεδο.

Έχει λοιπόν η ομάδα μας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Εχει 20 κερδισμένους βαθμούς στο χορτάρι. Είναι στην τρίτη θέση. Δεν θα τολμούσε δάσκαλος να το βάλει σαν άσκηση αριθμητικής στην β’ δημοτικού. Πόσους βαθμούς έχει μία ομάδα με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, αν παίρνει 3 για κάθε νίκη και έναν για κάθε ισοπαλία; Θα τον έκριναν αυστηρά οι γονείς ότι βάζει εύκολα στα παιδιά τους!!! Αν όμως τούς έδινε ένα απόκομμα σημερινής εφημερίδας και τους ρωτούσε γιατί αυτή η ομάδα έχει 14 βαθμούς; Ποιο παιδάκι με απλό νου θα απαντούσε? Πόσο άλυτη θα ήταν η εξίσωση 6Ν+3Ι=14, ακόμη και για προχωρημένους μαθητές ή και μαθηματικούς;

Πριν τρελαθούμε εντελώς. Πριν φθάσουμε να μην μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα απλά πράγματα. Πριν πιστέψει κάθε ομάδα που την κερδίσαμε καθαρά (ΠΑΟ,ΠΑΟΚ) ή που μαζέψαμε παραπάνω βαθμούς από αυτήν (ΟΦΗ), ότι μας περνάει στην πλασματική βαθμολογία που όλοι δημοσιεύουν και μας εμφανίζει με 14 αντί για 20 ΑΛΗΘΙΝΟΎΣ. Πριν μας πείσουν ότι το άσπρο είναι μαύρο.Πριν την εκδίκαση στο CAS. Πριν από όλη την παράνοια λοιπόν…

Ας υπερασπίσουμε τα απλά,τα γνήσια που ξέρουμε. Ότι (3Χ6)+(2Χ1)=20. Ότι αυτά κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο. Ότι κανείς αντίπαλος ή υπερκείμενη αρχή δεν εξέφρασε ένσταση ή αμφιβολία ούτε για μισό πόντο από τους 20 κερδισμένους μας στο χορτάρι. Ότι είναι λάθος η βαθμολογία πού όλοι αναγράφουν. Τεράστιο λάθος.

Ποιο CAS διαβάζω λοιπόν; Γιατί δεν κάνουμε κάθε μέρα ένσταση για λάθος βαθμολογία; Γιατί να βλέπει ο Αρειανός τον εφιάλτη των 14 βαθμών; Γιατί να μην γίνει δικός τους εφιάλτης, στρεφόμενος έναντι όλων όσων μας αναφέρουν με 14 βαθμούς; Τρέλα αυτοί; Τρέλλλα και εμείς, με πιο πολλά λλλ, πιο πολύ τρελλλα εμείς!!! Όπου υπάρχει ΑΡΗΣ 14 βαθμοί, ένσταση, ασφαλιστικά μέτρα, επίθεση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Ντου από παντού. Να μας νοιώσουν. Να αναγκαστούν όλοι με νομικά” κόλπα”, με το καλό ή το… άγριο να αναφέρουν ΑΡΗΣ 20 και αν θέλουν κάτω κάτω αστερίσκο* εκκρεμεί απόφαση αφαίρεσης 6 βαθμών* Πάνω ψηλά ΑΡΗΣ 20 και κάτω αστερίσκο,* -6.* Έτσι απλά, καθαρά, ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ και ξάστερα.

Πιστεύω έχουμε άξια διοίκηση, έξυπνο γραφείο τύπου, λαό που παίζει στα δάκτυλα τα social media. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί οργανωμένα.ΑΡΗΣ 20. Δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα. ΑΡΗΣ 3ος με 20.Δόγμα, σύνθημα, πιστεύω, στα χαρτιά, στο μυαλό, στην καρδιά, όλων και παντού. ΑΡΗΣ 20 βαθμοί.

Καλημέρα ΑΡΕΙΑΝΟΙ.ΑΡΗΣ 20. Καλή όρεξη ΑΡΕΙΑΝΟΙ . ΑΡΗΣ 20.Καλησπέρα ΑΡΕΙΑΝΟΙ.ΑΡΗΣ 20. Καληνύχτα σε όλους τους άλλους που από το βαθύ σκοτάδι βλέπουν 14και δεν βλέπουν ότι ΑΡΗΣ 20.ΑΡΗΣ 3ος βαθμοί ΕΊΚΟΣΙ

“Στον Άρη όλοι παρέλασαν, από τον Μάντζιο μέχρι και τον Φίνκε”!

Το PRESSARIS καλωσορίζει στην δημοσιογραφική του οικογένεια τον Θόδωρο Παυλίδη, έναν γνήσιο Αρειανό, από τους πιο αξιόπιστους και αγαπητούς που τόλμησαν να κάνουν ρεπορτάζ Άρη στα δύσκολα. 

Ο Θόδωρος Παυλίδης επιστρέφει και “ξαναχτυπά” μέσα από το PRESSARIS.

To σχόλιο του απολαυστικό, αυθόρμητο:

“Περίμενα την χαρακτηριστική ημερομηνία της παρέλασης για να κάνω ένα πρώτο σχόλιο για τις ομάδες μας, του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Και την λέω χαρακτηριστική την ημερομηνία της παρέλασης, γιατί έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια η φράση ” δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση”, με αναφορά σε πρόσωπα που κρίνονται μέσα από την δουλειά τους στις ομάδες, για το πρώτο αυτό σχεδόν δίμηνο χρονικό διάστημα, από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου μέχρι και την παρέλαση…

Στον ΑΡΗ μας λοιπόν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, παρέλασαν όλοι. Από τον Μάντζιο μέχρι και τον Φίνκε!!! Η αναφορά των ονομάτων που κάνω στο “από” και στο “μέχρι” είναι χαρακτηριστική, αναλογική, ποσοτική, ποιοτική, της κοινής ΑΡΕΙΑΝΗΣ αίσθησης, του μέσου ΑΡΕΙΑΝΟΎ προβληματισμού.

Κανείς δεν κρίνεται πιο πολύ από όλους μας από τον Άκη Μάντζιο για το αυξημένων απαιτήσεων ρόστερ του ποδοσφαίρου, που πήγε πολύ καλά πέρυσι και ενισχύθηκε για να πάει καλύτερα φέτος.

Κανείς δεν μοιάζει χαμηλότερων δυνατοτήτων ψηλός από τον Φίνκε στην καλή, νοικοκυρεμένη δουλειά που γίνεται στο μπάσκετ φέτος. Και όμως παρέλασαν όλοι!!!

Σωστό ή λάθος θα δείξει ο χρόνος. Εκ του αποτελέσματος όμως μόνο τον Μάιο οι αποφάσεις είναι εκ του ασφαλούς. Τέτοια εποχή, λίγο πρίν ή λίγο μετά την…παρέλαση είναι κρίσιμες και με ρίσκο οι αποφάσεις. Θέλει καθαρό μυαλό και υπομονή.

Ακόμη και αν χάνεται ένας πρώτος στόχος, πάλι θέλει προσοχή κάθε απόφαση.

Στο ποδόσφαιρο δεν φτιάχτηκε η ομάδα για να μπει ντε και καλά σε ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Ούτε καν το μισό ρόστερ είχε κλείσει όταν αποκλειστήκαμε από την Αστάνα. Θα ήταν άδικο λοιπόν να κριθούν πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις από τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό και να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις.

Στο μπάσκετ φυσικά και δεν κρίνεται τίποτα από έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο, όπου η κλήρωση λίγο μετά θα είχε ανίκητο αντίπαλο. Εκεί στο μπάσκετ κι αν θέλει υπομονή…

Η συνέχεια έδειξε ότι μόνο καλύτερα μπορεί να πάνε οι ομάδες μας.

Στο ποδόσφαιρο είμαστε +3 συνολικά, συγκομιδή βαθμών σε σχέση με πέρυσι με τους ίδιους αντιπάλους, στις ίδιες έδρες ( με Ιωνικό αντί Λάρισα). Στο μπάσκετ έγινε μια τεράστια νίκη, πού ναι μεν σε συγκομιδή βαθμών δεν είχε συνέχεια, αλλά σε αγωνιστική συμπεριφορά είχε και συνέχεια και συνέπεια, με μόνη παραφωνία την εντός έδρας εμφάνιση- ήττα με Κολοσσό.

Όσο πιο σεμνά και αντικειμενικά μπορώ να δω το αγωστικό μέλλον μόνο προς το καλύτερο μου μοιάζει. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ οι ομάδες μας δουλεύουν σωστά και τα καλύτερα θα έρθουν.

Δεν είμαι υπέρ αισιόδοξος. ΑΡΕΙΑΝΟΣ είμαι, με εμπειρία, κρίση, γνώμη και κυρίως μνήμη από το παρελθόν. Διακρίνω λοιπόν ότι αγωνιστικά γίνονται σωστές δουλειές και εξωαγωνιστικά λαμβάνονται σωστές αποφάσεις.

Όπως αυτή, να μην αλλάξει κανείς και να παρελάσουν όλοι!!!.

Κλείνοντας τονίζω ότι δεν αισθάνομαι να παίρνω κάποια ρίσκο από την μέρα που γράφω, λίγο πριν το ματς με το Λαύριο στο μπάσκετ. Μια μέρα πριν το ντέρμπυ με την ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο.

Δεν θα νοιώσω δικαιωμένος με καλά αποτελέσματα, δεν θα απογοητευθώ με ήττες. Δεν είναι τόσο κοντινή η μέρα που θα κριθούν οι αγωνιστικές πορείες και εγώ που τις πιστεύω ότι θα είναι καλές. Θα πάρει χρόνο. Θέλει υπομονή και στήριξη.

Δεν γέμισαν ακόμη ακόμη ούτε το Χαριλάου, ούτε το Παλέ.

Ας στηρίξουμε όλοι με όλες μας τις ΑΡΕΙΑΝΕΣ δυνάμεις και τα καλύτερα θα έρθουν…”.

 

To Top