Η αποχή «πληγώνει» και αδικεί παίκτες και διοίκηση

Μια περίεργη, άβολη και σίγουρα άδικη προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές κατάσταση βιώνει ο Άρης αυτές τις ημέρες με την αποχή των τεσσάρων Αμερικανών από τις ομαδικές προπονήσεις.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Το θέμα της αποχής των Μπελ, Χάρις, ΜακΓκι και Κάιζερ πήρε πολύ μεγαλύτερη έκταση απ’ ότι του αναλογεί και μέσα από το οποίο παρουσιάζεται μια αρνητική εικόνα τόσο για τους παίκτες, όσο και για τη διοίκηση. Μια κατάσταση που σίγουρα αδικεί και τις δύο πλευρές και συνολικά όλο τον Άρη.

Από τη μία πλευρά οι τέσσερις Αμερικανοί διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και σαφώς θα έπρεπε ως εργαζόμενοι να είναι τακτοποιημένοι μέχρι και τον Απρίλιο. Όμως όταν υπέγραφαν το περασμένο καλοκαίρι, γνώριζαν πολύ καλά σε τι οικονομικό περιβάλλον εισέρχονται και ποιες δυσκολίες ενδεχομένως να συναντούσαν. Αυτό, φυσικά δεν αποτελεί άλλοθι για τη διοίκηση, που οφείλει μεταξύ άλλων να έχει ικανοποιημένους (όλους) τους παίκτες (και) από οικονομικής πλευράς.

Μέχρι και τον Δεκέμβριο άπαντες ήταν πληρωμένοι στην ώρα τους και από τότε μέχρι και σήμερα προέκυψε το συγκεκριμένο κενό του 1-2 μηνών. Φυσικά οι ξένοι αθλητές δεν έχουν την υπομονή -εξαίρεση ίσως ο Μπελ που έδειξε πέρσι το ήθος του- που μπορεί να δείχνουν οι Έλληνες, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους έχουν λαμβάνειν από τον Μάρτιο, όμως βρίσκονται στη θέση τους και προπονούνται κανονικά.

Βέβαια, οι Αμερικανοί διάλεξαν να πιέσουν την κατάσταση τώρα και όχι νωρίτερα, βάζοντας την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους. Θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει σε αποχή νωρίτερα, μέσα στον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όμως γνώριζαν πως προείχε η αγωνιστική ανάκαμψη του Άρη και η άμεση κατάκτηση νικών. Ο στόχος επετεύχθη και πλέον επέλεξαν αυτόν τον δρόμο, εκφράζοντας έτσι την ανησυχία τους και απαιτώντας παράλληλα την οικονομική τους τακτοποίηση, τουλάχιστον για τον Μάρτιο. Ενδεχομένως, πατώντας πάνω στα ban που υπάρχουν, οι παίκτες προσπαθούν να πιέσουν την κατάσταση, κάτι που όμως δεν ωφελεί καμία πλευρά.

Και σε άλλες ομάδες της Basket League οι παίκτες προχώρησαν σε αποχή από τις προπονήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό γνωστοποιήθηκε, σε άλλες έμεινε εσωτερικά και δεν κοινοποιήθηκε ποτέ. Στον Άρη δε θα έπρεπε να βγει προς τα έξω κάτι τέτοιο και θα έπρεπε η λύση να βρεθεί μεταξύ διοίκησης και παικτών.

Η κίνηση των Αμερικανών, που είναι φυσικά αναφαίρετο δικαίωμά τους, προκάλεσε αρκετά αρνητικά σχόλια από μερίδα του κόσμου. Ούτε αυτά όμως είναι δίκαια. Οι επιλογές του καλοκαιριού ήταν συγκεκριμένες και μέσα από ένα μικρό… καλάθι. Οι παίκτες έμειναν ενωμένοι και με τα θετικά και αρνητικά στοιχεία, που έχει ο καθένας, κατάφεραν όλοι μαζί -φυσικά με την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου- να πετύχουν τον φετινό στόχο, όσο και αν αυτός δεν τιμάει την ιστορία του Άρη.

Επιπλέον, η στάση τους αυτή ίσως δημιούργησε κάποια ρήξη στις σχέσεις με τους επικεφαλής της ΚΑΕ σχετικά με το μέλλον τους στην ομάδα, όσο και αν υπάρχει η σημαντική εξάρτηση σχετικά με τα ban. Όμως αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλύτερα μόνο οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Αρνητικά σχόλια υπήρξαν και για τη διοίκηση, η οποία ανέλαβε πριν έναν χρόνο και πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε για να σώσει την ομάδα. Το πέτυχε. Και δεδομένων των τεράστιων δυσκολιών που συνάντησε, κατάφερε να δημιουργήσει φέτος μια αξιοπρεπή ομάδα και παράλληλα να συμμαζέψει το οικονομικό (και όχι μόνο) χάος που παρέλαβε από τη διοίκηση Λάσκαρη.

Σίγουρα έχουν γίνει και πολλά λάθη, όμως αν δεν πράξεις δεν θα πάθεις κιόλας. Η διοίκηση Γουλιέλμου είναι παρούσα και παλεύει καθημερινά αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση για την ΚΑΕ σε όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν και προκύπτουν και η είδηση της αποχής των Αμερικανών, ειδικά με την έκταση που πήρε, αλλά και η ίδια η πράξη σαφώς και αδικεί την προσπάθεια που γίνεται.

Με ή χωρίς ban στόχος η διατήρηση του (ελληνικού) κορμού

Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης και έχει άμεση επίπτωση στο αγωνιστικό τμήμα σήμερα δεν είναι άλλο από τα ban και τον αυστηρό περιορισμό στο χτίσιμο του ρόστερ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ευχή όλων αποτελεί η διοίκηση Γουλιέλμου να καταφέρει να άρει τα ban, ούτως ώστε η ομάδα να μπορέσει να ενισχυθεί όπως θέλει και μπορεί, κινούμενη πάντα βάσει των οικονομικών της δεδομένων. Ενδεχομένως το αγωνιστικό μπάτζετ να είναι κατά το δύναμιν υψηλότερο – το είχε σημειώσει σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Γουλιέλμος- τη νέα χρονιά, κάτι που σημαίνει πως όσοι παίκτες παραμείνουν στην ομάδα μπορεί να έχουν (μια μικρή) αύξηση αποδοχών.

Υπενθυμίζεται πως οι περισσότεροι παίκτες υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι διετή συμβόλαια, με τον Άρη να τα προσφέρει ως διαπραγματευτικό όπλο για να έχει τη δυνατότητα και τον πρώτο λόγο παραμονής τους στο ρόστερ και τη νέα σεζόν, δεδομένου πάντα του άλυτου μέχρι σήμερα προβλήματος με τα ban. Ωστόσο, αυτό δε μεταφράζεται αυτομάτως στο ότι όσοι είχαν υπογράψει διετή συμβόλαια έχουν σίγουρη μια θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς, καθώς οι συμφωνίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να «σπάσουν» χωρίς ιδιαίτερο κόστος και από τις δύο πλευρές. Η δέσμευση που υπάρχει εκατέρωθεν είναι περισσότερο… ηθική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, με ή χωρίς ban, και αφήνοντας προς το παρόν το ζήτημα του προπονητή -η ΚΑΕ ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την παραμονή του Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο και τη νέα σεζόν- ο Άρης πρέπει να κρατήσει σταθερό τον αγωνιστικό κορμό του και δη τους Έλληνες παίκτες.

Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Φλιώνης και Βασίλης Τολιόπουλος είναι η τριάδα των Ελλήνων που ο Άρης θέλει και πρέπει να κρατήσει. Οι δύο πρώτοι είναι παιδιά του συλλόγου, έχουν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, ενώ ο τρίτος μένει ελεύθερος και υπάρχει καταρχήν κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών για παραμονή. Και οι τρεις βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό, έχουν περιθώρια βελτίωσης και έδειξαν πως «δένουν» πολύ καλά στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Με τον Άρη της νέας σεζόν δεσμεύονται και οι Βασίλης Χρηστίδης (21χρ.), Στράτος Βουλγαρόπουλος (18χρ.), ενώ ο Διαμαντής Σλαφτσάκης με τις εμφανίσεις του, το πάθος και την ενέργειά του έδειξε πως αξίζει να παραμείνει στην ομάδα. Αντίθετα οι Δημήτρης Βεργίνης και Γιώργος Αγγέλου δε βοήθησαν όσο θα ήθελαν την ομάδα, ταλαιπωρήθηκαν και από αρκετά προβλήματα (τραυματισμοί, ιώσεις) χωρίς να πάρουν πάντως και ιδιαίτερες ευκαιρίες.

Όσον αφορά τους ξένους; Όλα θα κριθούν από την άρση ή μη των ban που είναι σε ισχύ. Αν το πρόβλημα διατηρηθεί, τότε ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τους περισσότερους εξ αυτών. Διαφορετικά, σίγουρα αρκετοί θα αποχωρήσουν, όμως δε θα είναι απίθανο να παραμείνουν κάποιοι στην ομάδα ακόμα και χωρίς τα ban.

ΥΓ: Για τους παίκτες της εφηβικής ομάδας που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και το αν και κατά πόσον μπορούν να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα θα αναφερθούμε μετά το πέρας του Πανελληνίου (1-5 Μαΐου). Προέχει λοιπόν η τελική φάση στην οποία άπαντες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, με την ευχή ο Άρης να επιστρέψει ξανά στην κορυφή της Ελλάδας στο εφηβικό.

Η χαμένη ευκαιρία στο ΣΕΦ και ακόμα μία απόδειξη ότι ο Άρης… άλλαξε

Μια… γλυκόπικρη γεύση άφησε στους φίλους του Άρη ο αγώνας στο ΣΕΦ. Η ομάδα κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό των εκατομμυρίων ευρώ και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να φύγει με το διπλό από τον Πειραιά.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ο Άρης απείλησε μέχρι το τέλος τους γηπεδούχους, μπορούσε να πάρει τη νίκη, την πίστεψαν και ο Γιάννης Καστρίτης και οι παίκτες, όμως δύο καθοριστικοί παράγοντες έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Ο πρώτος αφορά τα αγωνιστικά κενά που παρουσίασε ανά διαστήματα η ομάδα (δικαιολογημένα ως ένα σημείο λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για ένα μήνα), είτε με εύκολα λάθη, είτε έχοντας κακή επιθετική λειτουργία, είτε λόγω έλλειψης συγκέντρωσης στην άμυνα. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο αντίπαλος να πετυχαίνει εύκολους πόντους (αρκετούς στον αιφνιδιασμό) και να ξεφεύγει στο σκορ. Και πάλι όμως ο Άρης έβρισκε τον τρόπο και δείχνοντας χαρακτήρα επέστρεφε δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο δεύτερος παράγοντας, που αποδεικνύει και την προς το καλύτερο αλλαγή του Άρη σε σχέση με τον πρώτο γύρο, έχει να κάνει με τη διαιτησία. Και δεν αποτελεί μια εύκολη δικαιολογία, αλλά αντικειμενική πραγματικότητα για όσους παρακολούθησαν τον αγώνα.

Όπως στο ΟΑΚΑ, έτσι και στο ΣΕΦ οι διαιτητές έβαλαν το… χεράκι τους στα τελευταία λεπτά για να μην τυχόν στεναχωρήσουν τους γηπεδούχους. Με τον Παναθηναϊκό ο Άρης μετέτρεψε το -17 σε -1 και εκεί άρχισαν τα… όργανα. Γρήγορα 5-0 φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού, βολές και η διαφορά ανέβηκε. Και πάλι τότε ο Άρης αντέδρασε, μείωσε αλλά ένα ανάποδο σφύριγμα εις βάρος του Τολιόπουλου και ακόμα ένα κατά του Τζόουνς «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Και χθες στο ίδιο έργο θεατές. Ο Άρης ακολουθούσε διαρκώς στο σκορ μην αφήνοντας ήσυχο τον Ολυμπιακό και όταν στο τέλος επιχείρησε την αντεπίθεσή του, έπεσε σε «γκρίζο» μπλόκο. Δύο απανωτές αποφάσεις μετά το 38’ ήταν αρκετές για να κυλήσει το παιχνίδι οριστικά υπέρ της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ: Το κλέψιμο του Νταλό στον Μιλουτίνοφ που έγινε φάουλ και βολές για τον Σέρβο, ο οποίος έγραψε το 74-67 και αμέσως μετά το καθαρό φάουλ του Μιλουτίνοφ στον Τζόουνς που δε δόθηκε ποτέ…

Όχι ότι αν και στα δύο αυτά παιχνίδια οι συγκεκριμένες αποφάσεις ήταν διαφορετικές, σημαίνει πως θα ερχόταν η νίκη, αλλά προφανώς αυτό είναι κάτι που δε θα το μάθουμε ποτέ. Εξάλλου το έργο το έχουμε ξαναδεί…

Το επιστέγασμα των δύο αυτών εκτός έδρας εμφανίσεων κόντρα στους ισχυρούς, από κάθε άποψη, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σχετίζεται με την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας, την αυτοπεποίθηση που έχουν χτίσει πλέον οι παίκτες και την πίστη όλων μέσα στην ομάδα πως ο Άρης άλλαξε.

Υ.Γ: Εκπληκτικά πράγματα είδαμε στο Περιστέρι, όπου στο τέλος της παράτασης τα βήματα του Περιστερίου μετατράπηκαν σε φάουλ και «καπάκι» τεχνική ποινή στην Κύμη. Οι κ.κ. Πουρσανίδης Γ., Παναγιώτου, Κάρδαρης έδωσαν 37 βολές στο Περιστέρι και 14 στην Κύμη… Μοναδικό κέρδος από αυτόν τον αγώνα ήταν ο 17χρονος Ζώης Καράμπελας που σκόραρε το νικητήριο καλάθι.

Αυτό ήταν Παλέ! Με αυτόν τον κόσμο δεν χάνει ο Άρης…

Ένα Παλέ κολασμένο! Ένα Παλέ πυρακτωμένο! Ένα Παλέ εκκωφαντικό! Το Παλέ, όπως όλοι το ξέρουν, αναβίωσε χθες «καταπίνοντας» τον Ήφαιστο και δίνοντας δύναμη στους παίκτες του Άρη να συνεχίσουν ως το τέλος για τη νίκη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός για ακόμα μια φορά, γέμισε το Nick Galis Hall και θύμισε την «καυτή» έδρα που οι παίκτες του Αυτοκράτορα λατρεύουν και οι αντίπαλοι φοβούνται να παίζουν. Το δέος για το γεμάτο πάθος Παλέ από τον κόσμο του Άρη δημιουργεί πάντα μια αίσθηση διαφορετική, κάθε φορά μοναδική για όσους το βιώνουν. Έτσι ήταν και χθες.

Ο Ήφαιστος έπεσε στην «μαύρη τρύπα» του Παλέ χάρη στον κόσμο που συμπαραστάθηκε στον Άρη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με τη φωνή του, δίνοντας στους παίκτες να καταλάβουν σε ποια ομάδα πραγματικά παίζουν, ποιον σύλλογο και ποιον λαό εκπροσωπούν. Και εκείνοι το ανταπέδωσαν με την εμφάνισή τους και κυρίως με τη νίκη που ήθελε όλη η οικογένεια του Άρη για να βρει επιτέλους η ομάδα τη χαμένη ψυχολογία της.

Στα προηγούμενα πέντε εντός έδρας παιχνίδια ο κόσμος ήταν πάλι εκεί. Όμως έλειπε η «φλόγα», η ένταση και η… τρέλα. Χθες, ένεκα επιτακτικής ανάγκης για τη νίκη, όλα αυτά ήταν εκεί. Το Παλέ πήρε «φωτιά» και φάνηκε ξεκάθαρα ότι με αυτόν τον κόσμο ο Άρης δεν μπορεί να χάσει κάποιον από τους υπόλοιπους εφτά εντός έδρας αγώνες.

Το… ηφαίστειο του Παλέ ξύπνησε και ο κόσμος του Άρη θα κατακλείσει το γήπεδο και με το Λαύριο στις 19 Ιανουαρίου για ακόμα μία νίκη. Προέχει όμως το διπλό στο Ρέθυμνο το ερχόμενο Σάββατο, εκεί όπου οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» θα δώσουν και πάλι το παρών.

Υ.Γ.: Η επίδραση της εκπληκτικής ατμόσφαιρας στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ήφαιστο αντανακλάται από τις αντιδράσεις των παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα και από μία ατάκα μέλους της ομάδας μετά τον αγώνα: «Επιτέλους ρε γ…το! Αυτό ήταν Παλέ!».

Τα λόγια τέλος! Πράξεις με νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ…

Με κάποιο τρόπο, όποιος και αν είναι αυτός, ο Άρης πρέπει να επιστρέψει άμεσα στις νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, τις ναυαρχίδες του συλλόγου.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Οι παίκτες πρέπει να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους, να κατανοήσουν σε ποια ομάδα βρίσκονται, ποιον κόσμο αντιπροσωπεύουν και τι σημαίνει να παίζεις για τον Άρη. Η ιστορία και το DNA των «κιτρινόμαυρων» είναι συνυφασμένα με τις νίκες και σε αυτό το δρόμο οφείλουν να φέρουν ξανά τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, βγάζοντας αντίδραση και δείχνοντας σφυγμό.

Και στα δύο τμήματα οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους με την εικόνα που παρουσιάζουν στους αγωνιστικούς χώρους, πόσω μάλλον με τα αποτελέσματα, που τις τελευταίες εβδομάδες είναι απογοητευτικά και πικρά για τον κόσμο του Άρη. Οι συνθήκες εργασίες, ειδικά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, είναι καλές, το κλίμα στις ομάδες ιδανικό και ο κόσμος βρίσκεται, όπως πάντα, κοντά στον Άρη.

«Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να κερδίσουμε» είπε μεταξύ άλλων χθες ο νέος προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι στον Άρη.

Ανεξαρτήτως ποιος είναι στο τιμόνι, είτε λέγεται Καστρίτης, είτε Αγγέλου, είτε Παντελίδης, είτε Ερέρα, είτε ….., όλοι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα. Αυτή είναι η νοοτροπία του αρειανού φιλάθλου και αυτό θέλει να βλέπει από τους παίκτες. Λίγα λόγια και πολλές πράξεις.

Αρχής γενομένης από αύριο με το ματς κόντρα στον Εργοτέλη ο ποδοσφαιρικός Άρης οφείλει να πάρει το διπλό, να προκριθεί και να κοιτάξει με αισιοδοξία και πίστη την πορεία του στο Κύπελλο προς την κατάκτηση του τίτλου. Και μετά να κερδίσει στην Ξάνθη δίνοντας ξανά την ευκαιρία στον κόσμο της ομάδας να χαμογελάσει.

Μάλιστα, το πρόγραμμα στη συνέχεια μετά την 20ήμερη διακοπή, ευνοεί για ένα καλό σερί νικών. Η ποιότητα υπάρχει στο ρόστερ, οι παίκτες πρέπει να πατήσουν γερά στα πόδια τους, να γεμίσουν αυτοπεποίθηση την ψυχή τους και να βγάλουν το 100%. Έτσι θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα.

Στο μπασκετικό τμήμα η ποιότητα μπορεί να υπολείπεται σε σχέση με τις άλλες ομάδες, όμως και εδώ οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους. Πλέον με την έλευση του νέου προπονητή και την αλλαγή της ψυχολογίας οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Χολαργό.

Ο κόσμος θα γεμίσει το Παλέ, θα στηρίξει την ομάδα με τον δικό του μοναδικό τρόπο και ο Άρης θα επικρατήσει. Το ίδιο πρέπει να κάνει η ομάδα και θα το κάνει στον επόμενο αγωνιστικό μήνα με αντιπάλους την Κύμη (εκτός), τον Ήφαιστο (εντός), το Ρέθυμνο (εκτός) και το Λαύριο (εντός).

Χαμένες… αρχές: Αναζητώντας την αμυντική προσήλωση

Εξ αρχής ο φετινός Άρης «χτίστηκε» σε αμυντικές βάσεις και σε αυτές θα στήριζε και στηρίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού του, ελλείψει του αυθεντικού επιθετικού ηγέτη. Ξεκίνησε πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία, όμως στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει χάσει την αμυντική του προσήλωση…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Στους τέσσερις αγώνες για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Άρης πατούσε στις αμυντικές του αρχές μην επιτρέποντας στην (αδύναμη) Διναμό Τιφλίδας και τη Νίζνι να σκοράρουν περισσότερους από 35 πόντους στα αντίστοιχα τέσσερα πρώτα ημίχρονα.

Ωστόσο και αρχής γενομένης από το παιχνίδι Κυπέλλου στην Πάτρα μέχρι και το τελευταίο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, ο Άρης δείχνει να αποπροσανατολίζεται και να χάνει την αμυντική του ταυτότητα και σκληράδα, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να ελέγχουν κατά κύριο λόγο το πρώτο ημίχρονο.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές τις μεταπτώσεις και να δούμε γιατί μπήκαμε έτσι στο παιχνίδι. Είναι ένα θέμα ψυχολογικό, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, τονίζοντας την έλλειψη συγκέντρωσης που έχει η ομάδα του στα δύο πρώτα δεκάλεπτα των τελευταίων αγώνων.

Μιλώντας με αριθμούς, ο Προμηθέας (03/10) σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο 26+21 πόντους (Α’ + Β’ περίοδος και σκορ ημιχρόνου 47-36), το Λαύριο (07/10) πέτυχε 24+11 πόντους (35-36), ο Παναθηναϊκός (13/10) έβαλε 22+24 πόντους (34-46), η Κατάγια (17/10) είχε 16+26 πόντους (42-42) και ο Πανιώνιος 24+21 πόντους (45-32).

Ο Άρης που δεν εγκαταλείπει, παλεύει και κερδίζει

Στα μέσα Σεπτέμβρη και μετά από ακριβώς έναν μήνα προετοιμασίας ο Άρης δεν είναι και δε θα μπορούσε να βρίσκεται στο υψηλότατο σημείο ετοιμότητας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αυτό θα γίνει σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου. Μέσα από τα εβδομαδιαία παιχνίδια και τις καθημερινές προπονήσεις η ομάδα θα βρίσκει περισσότερο και πιο συχνά τους αυτοματισμούς της και θα λειτουργεί ολοένα πιο ορθολογικά. Εξάλλου, στόχος του Βαγγέλη Αγγέλου, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, είναι ο Άρης να παρουσιαστεί έτοιμος την άνοιξη, στο τέλος δηλαδή της κανονικής περιόδου της Basket League και στα πλέιοφς.

Χθες κόντρα στην ΙΒΒ η ομάδα έδειξε τις αδυναμίες της και στις δύο πλευρές του παρκέ, με το μεγαλύτερο θέμα να ανακύπτει από την επίθεση, εκεί όπου υπάρχει ακόμα έλλειψη πλήρους συνεννόησης  και επικοινωνίας -και αυτό είναι λογικό αφού πρόκειται για ένα νέο σύνολο παικτών- μέσα στο παρκέ.

Ωστόσο, ο Άρης έδειξε εκείνα τα στοιχεία τα οποία τον συνοδεύουν από το «χτίσιμο» κιόλας του ρόστερ, επιβεβαιώνοντας πως θα βλέπουμε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, προτάσσοντας την «σκυλίσια» άμυνα. Μια ομάδα μαχητών που δε θα εγκαταλείπει τον πόλεμο, όπως χαρακτήρισε το κάθε παιχνίδι ο κόουτς Αγγέλου στις χθεσινές του δηλώσεις.

Αυτό έκανε λοιπόν και χθες ο Άρης στο πρώτο του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του. Είχε τα σκαμπανεβάσματά του, όμως συνέχισε να παλεύει μέχρι το τέλος. Αφήνοντας εκτός πλαισίου τις τακτικές και τις αγωνιστικές επιδόσεις των παικτών, άπαντες έδειξαν υψηλή διάθεση, έβγαλαν ενέργεια, πάθος και ομαδικότητα, καταφέρνοντας να γυρίσουν το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι βουτιές που έκαναν στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο για να σώσουν την μπάλα -και το πέτυχαν- οι Φλιώνης και Τζόουνς.

Ο Άρης βρέθηκε στο -9 (50-59 στο 33’) και στο -5 (58-63 στο 38’). Όμως με το αμυντικό πείσμα και την επιμονή, έφερε το παιχνίδι στα ίσια (63-63) και λίγο έλειψε να το κερδίσει στην κανονική του διάρκεια, με τον Μποχωρίδη να αστοχεί υπό καλές προϋποθέσεις στην τελευταία «κανονική» επίθεση.

Εν κατακλείδι είδαμε έναν Άρη που σε φιλικό παιχνίδι δεν παραδόθηκε ποτέ, πάλεψε ως το τέλος και δικαιώθηκε, φανερώνοντας τη χημεία, τη θέληση και την ομοψυχία που έχουν οι παίκτες του. Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για το ξεκίνημα μιας σεζόν…

Η ατάκα του Ερέρα ταιριάζει… γάντι στον μπασκετικό Άρη

Μια ατάκα από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Πάκο Ερέρα για τον ποδοσφαιρικό Άρη έρχεται να «κουμπώσει» απόλυτα στο μπασκετικό τμήμα.

«Πήραμε αυτούς που θέλαμε» είχε πει πριν δύο εβδομάδες ο Ισπανός τεχνικός μετά την επιστροφή του Άρη από τα 3-5 Πηγάδια, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Αυτή του η δήλωση μεταφράζεται ως σημαντική επιτυχία για τους «κίτρινους» στο μεταγραφικό κομμάτι. Γιατί το να αποκτάς τους παίκτες που είχες στο στόχαστρό σου εξαρχής και να μην πηγαίνεις σε δεύτερες λύσεις λογίζεται ως επίτευγμα. Ότι ακριβώς συνέβη δηλαδή και στον μπασκετικό Άρη!

Το αντίστοιχο «πήραμε αυτούς που θέλαμε» δεν ακούστηκε (ακόμα) από κάποιον άνθρωπο της ΚΑΕ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όσους παίκτες ήθελε να έχει στο ρόστερ του ο Άρης κατάφερε να τους κρατήσει – αποκτήσει. Νταλό, Μπελ, Βεργίνης, Σλαφτσάκης, Τζόουνς, Κάιζερ, ΜακΓκί, Μποχωρίδης και Χάρις. Όλους τους ήθελε. Όλους τους πήρε. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Τι Τζέι Μπρέι, ο οποίος επίσης βρέθηκε κοντά σε συμφωνία με τους «κίτρινους», όμως τελικά προτίμησε τη γερμανική λίγκα.

Αν λογίζεται ως επίτευγμα η απόκτηση συγκεκριμένων παικτών στο ποδόσφαιρο το αντίστοιχο στο μπάσκετ πως μπορεί να χαρακτηριστεί; Αρκεί να σκεφτεί κανείς τόσο τις περιορισμένες επιλογές που είχαν οι άνθρωποι της ομάδας μιας και ισχύει το απαγορευτικό μεταγραφών της FIBA για παίκτες εκτός Ελλάδας, όσο και το σχετικά χαμηλό μπάτζετ που έχει τεθεί από τη διοίκηση, με στόχο την σταδιακή (επαν)εξυγίανση του τμήματος.

«Μαγκιά» του Άρη και εκείνων χειρίστηκαν το μεταγραφικό μέτωπο, τεχνικό τιμ και διοίκηση. Κατάφεραν όλοι μαζί να πάρουν αυτούς που ήθελαν και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις, αν όχι σε όλες, προσφέροντας λιγότερα χρήματα απ’ ότι άλλες ομάδες. Μέτρησε, λοιπόν, εκτός του ισχυρού brand name του συλλόγου και ο λεπτός χειρισμός των «κιτρίνων» στις μεταγραφές – παραμονές των παικτών.

 

To Top