ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Οριστική διακοπή χωρίς υποβιβασμούς και με ανάδειξη πρωταθλητή – Νέα δεδομένα με εγγυητικές και μπάτζετ

Ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε τη βαθμολογία της Basket League 2019-20, αναδεικνύοντας πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και αποφασίζοντας να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Επικείμενες αλλαγές σε εγγυητικές, μπάτζετ και χωρητικότητα γηπέδων.

Για πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ομάδες της Basket League είχαν την ευκαιρία να τα πουν δια ζώσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ (για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα) έβγαλε… άσπρο καπνό τόσο για το -οριστικό- φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όσο και για την επικύρωση της βαθμολογίας και μια σειρά από άλλα διαδικαστικά ζητήματα.

Το μείζον είναι πως αποφασίστηκε/ψηφίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, με την πρόταση της ΑΕΚ για Final Eight να πέφτει στο κενό, καθώς η συνέχιση της σεζόν βρήκε αντίθετες τις υπόλοιπες ομάδες. Η επικύρωση της βαθμολογίας που ακολούθησε έβαλε την… τελεία στο φετινό πρωτάθλημα, με τις ομάδες να κοιτάζουν -και επίσημα πλέον- την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Βάσει της ψηφοφορίας που έγινε (12-1, με τον Παναθηναϊκό να ψηφίζει λευκό και την ΑΕΚ να μην συμμετέχει), ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, ενώ αποφασίστηκε να μην υπάρξει υποβιβασμός. Όσο για το πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στο επόμενο πρωτάθλημα; Αυτό προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει ξεκαθαριστεί.

Οσο για τη σεζόν 2020-21, οι ομάδες συζητούν να υπάρχει εγγυητική ύψους 200.000 ευρώ (60.000 + 140.000) για κάθε συμμετέχοντα, ώστε να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας ρευστότητας για τους μισθούς των αθλητών. Τέθηκε στο τραπέζι η χωρητικότητα των γηπέδων που θα πρέπει να είναι minimum 1.200 θέσεις, αλλά και ένα minimum μπάτζετ το οποίο αναμένεται να είναι ανάμεσα στα 600.000 με 800.000 ευρώ.

To Top