ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Πέρασε με 14-0 η αναδιάρθρωση για 16 ομάδες, απομένει η έγκριση της ΕΟΚ

Με ψήφους 14-0 στην συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε να κατατεθεί πρόταση στην ΕΟΚ για αναδιάρθρωση και να γίνει έτσι την επόμενη σεζόν με 16 ομάδες το πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η πρόταση του ΕΣΑΚΕ, δεν είναι οριστική απόφαση, διότι έχει λόγο και η ΕΟΚ, η οποία όμως συμφωνεί και αυτή καταρχήν στην αναδιάρθρωση, συνεπώς απομένει να βρεθεί νομικά ο τρόπος να προχωρήσει το θέμα. Αυτό όμως μπορεί να ξεπεραστεί αν δώσει το «ΟΚ» η Πολιτεία, σε συνεργασία με Ομοσπονδία και ΕΣΑΚΕ.

Την επόμενη σεζόν (2019-20)  αναμένεται να συμμετέχουν, λοιπόν, 16 ομάδες -δε θα υποβιβαστεί καμία ομάδα φέτος- και θα υποβιβαστούν 4 στην Α2, ώστε από τη σεζόν 2020-21 να ξαναγίνουν 14 οι ομάδες. Κι αυτό διότι ο κανονισμός αναφέρει ρητά πως σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση, δεν μένουν στην κατηγορία ομάδες που ήδη υποβιβάστηκαν, αλλά ανεβαίνουν περισσότερες από την πιο κάτω κατηγορία.

Ωστόσο, το νομικό επιτελείο του ΕΣΑΚΕ ξεκαθάρισε πως η αναδιάρθρωση δεν αφορά ομάδα που δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στα πλέι οφ και εφόσον γίνει κάτι τέτοιο τότε αυτή υποβιβάζεται αυτομάτως.

To Top