ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

CAS και στο βάθος μνημόνιο διακανονισμού τα δυο επόμενα βήματα για να κάνει μεταγραφές ο Άρης

Η απόφαση για το ban της FIFA αναμενόταν τέλη Μαρτίου, βγήκε τώρα με καθυστέρηση και είναι αρνητική για τον Άρη. Η FIFA έκρινε ότι η ΠΑΕ δεν είχε τελικά το δικαίωμα να προχωρήσει στην απόκτηση του Ντουρμισάι, καθώς είχε επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών λόγω της υπόθεσης Σιστόν και των υπόλοιπων παικτών και δεν προχώρησε στην άρση του ban.

Η FIFA επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους (καλοκαιριού, χειμώνα), δίνοντας όμως στην ομάδα το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS και να διεκδικήσει εκεί την δικαίωσή της.

Ο “πρώτος δρόμος” δεν δικαίωσε τους κιτρινόμαυρους. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα;

Υπάρχει ο “δεύτερος δρόμος” του CAS. Η ΠΑΕ θα προσφύγει στο CAS, εκεί όπου η διαδικασία είναι πιο ξεκάθαρη και μπορεί να υπάρξει δικαίωση των θέσεων της. Αυτός είναι ο βασικός λόγος, για τον οποίο έχει συνταχθεί νομικά με την ΠΑΕ ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης, εξειδικευμένος σε θέματα CAS.

Στο απευκταίο σενάριο να μην βρει το δίκιο του ούτε στο CAS, o Άρης έχει και έναν “τρίτο δρόμο” να ακολουθήσει. Πρόκειται για ενός είδους “μνημονίου” με την FIFA, με την ΕΠΟ να λειτουργεί ως εγγυήτρια, προκειμένου να διακανονιστούν και να αποπληρώνονται οι όποιες οφειλές σε βάθος χρόνων, ώστε το ετήσιο βάρος να μην κλονίσει την ομαλή οικονομική λειτουργία της ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα, υπάρχει και η δέσμευση της κυβέρνησης για πλήρη απαλλαγή των χρεών μέσα από το “μνημόνιο” Ελλάδας-FIFA, το οποίο αναμένεται να περάσει από την Βουλή για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα “λύνει” τέτοιους θέματα ανάμεσα στα διαφορετικά ΑΦΜ.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που διαβεβαιώνουν οι άνθρωποι του Άρη, με πρώτον απ’ όλους τον Θόδωρο Καρυπίδη η ομάδα δεν θα βάλει σε κίνδυνο ούτε τη δυνατότητα των μεταγραφών, ούτε την συμμετοχή της στην Ευρώπη και θα ξεπεράσει με όποιο κόστος τα εμπόδια.

To Top