Εκεί όπου -εάν δεν γίνει μία τρομερή ανατροπή απ’ τους Τούρκους- θα βρει απεναντί της τον ηττημένο απ’ το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τους Ρέιντζερς τον β’ προκριματικό του Champions League.
Η ουκρανική ομάδα είχε σε μεγάλη βραδιά το βραζιλιάνικο «πυροβολικό» της. Ο 19χρονος Άλισον με ένα γκολ (7′) και δύο ασίστ κι ο 22χρονος Κέβιν με δύο γκολ (67′, 90’+6′) έκαναν… πάρτι απέναντι στην τουρκική άμυνα με τον τρίτο Βραζιλιάνο της παρέας, τον 20χρονο Αγκουινάλδο να προσθέτει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ στο 28′.
Η Μπεσίκτας μείωσε δύο φορές το σκορ με το εύστοχο πέναλτι του Έιμπραχαμ στο 40′ και το γκολ του Ζοάο Μάριο στο 87′, όμως η Σαχτάρ έχει φέρει πλέον τη σειρά εκεί που ήθελε, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (31/7) στο «Stadion Miejski» της Κρακοβίας.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Γκιουνόκ, Σβενσον, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Ουντουοκχάι, Γιουράσεκ, Τικνάζ, Κοκτσού (60’ Καγιρά Γιλμάζ), Ράσιτσα (60’ Μούτσι), Ράφα Σίλβα, Φερνάντες, Έιμπραχαμ (71’ λ.τρ. Ζοαό Μάριο).
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Αρντά Τουράν): Ρίζνικ, Κονόπλια (56’ Τομπίας), Μπόνταρ, Ματβλιένκο, Ερνίκε, Μάρλον Γκόμες (56’ Πεδρίνιο), Άλισον (76’ Μπονταρένκο), Οτσερέτκο, Σουντάκοφ, Κέβιν, Εγκουινάλδο (76’ Νέβερτον).
Λίγο νωρίτερα νωρίτερα η Ουτρέχτη, με τον Βασίλη Μπάρκα βασικό κάτω από τα γκολπόστ της, νίκησε με 3-1 τη Σερίφ Τιρασπόλ στη Μολδαβία και είναι πια «αγκαλιά» με την πρόκριση στον γ’ προκριματικό του Europa League, ενώ η κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας έφυγε απ’ τη Σλοβενία με το ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Τσέλιε.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του Β’ προκριματικού γύρου του Europa League έχουν ως εξής:
Μπάνικ Οστράβα (Τσεχία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 2-2
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)-Ουτρέχτη (Ολλανδία) 1-3
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 0-0
Μίντιλαντ (Δανία)-Χιμπέρνιαν (Σκωτία) 1-1
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Χάκεν (Σουηδία) 1-0
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-4
Τσέλιε (Σλοβενία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 1-1
Λουγκάνο (Ελβετία)-Κλουζ (Ρουμανία) 0-0
*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 31 Ιουλίου.
