Gazzetta dello Sport: «Έδωσε ρυθμό ο Σιώπης, κάτω από τη βάση ο Αναστασιάδης» (photo)

Μία μέρα μετά την ήττα από την Ιταλία με 3-0 η Gazzetta dello Sport βαθμολόγησε την Εθνική Ελλάδας, δίνοντας βαθμό… διασωθέντα στον Σιώπη, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο διεθνής μέσος του Άρη πέρασε πιο μπροστά από το δίδυμο αμυντικών μέσων σε κόντρα ρόλο που σπάνια έχει υπηρετήσει σε συλλογικό επίπεδο, επιλογή φυσικά του Άγγελου Αναστασιάδη…

Η εμφάνιση της εθνικής ομάδας, το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στην Ιταλία στο ΟΑΚΑ, ήταν κατώτερη των περιστάσεων και η ήττα με 3-0 για τα προκριματικά του EURO 2020 ήρθε αναπόφευκτα.

Η ιταλική εφημερίδα βαθμολόγησε με 4 τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας και του καταλογίζει… φόβο στον τρόπο με τον οποίο παρέταξε την ομάδα και χαρακτηρίζει καλύτερο τον Βασίλη Μπάρκα και χειρότερο τον Ανδρέα Σάμαρη.

Αναλυτικά:

Aναστασιάδης 4: Η Ιταλία ήταν μεν καλή, αλλά ο ίδιος έκανε πολλά λάθη. To σύστημα ήταν λάθος, παίκτες χωρίς ρόλο (Ζέκα), φοβισμένη νοοτροπία, άλλαξε πράγματα μετά το 46′, αλλά…

Ο καλύτερος 
Μπάρκας 7:
Προσπάθησε όσο μπορούσε, δεν φέρει ευθύνη για τα τρία γκολ, έκανε θαύμα δύο φορές κόντρα στον Ινσίνιε και μία με αντίπαλο τον Φλορέντσι. Απέτρεψε τα πολλά γκολ.

Ο χειρότερος 
Σάμαρης 4,5:
Πολύ κακός. Μια κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μπαρέλα, ενώ θα έπρεπε να έπρεπε εκείνη τη στιγμή να πάει πάνω στον Ινσίνιε. Θα έπρεπε να ήταν η πρώτη αλλαγή.

Ζέκα 4,5: Aπό τα δεξιά ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επικίνδυνες ενέργειες. Αβοήθητος και χωρίς ρόλο. Όταν γύρισε στο χώρο του κέντρου, ήταν αργά.

Παπασταθόπουλος 5: Πιέστηκε λιγότερο από τον Μανωλά, αλλά παρόλα αυτά δεν έπεισε. O Mπονούτσι πέρασε από πάνω του για το 3-0. Τον είδαμε ήδη κόντρα στη  Τσέλσι: δεν ήταν καλός.

Σιόβας 5: Θα έπαιρνε καλύτερο βαθμό αν έπαιζε μπροστά από τους αμυντικούς, αλλά δεν συνέβη σε αυτό το παιχνίδι. Ή ίσως δεν του το επέτρεψε η Ιταλία.

Koυρμπέλης 5: Βγήκε μετά το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν ο χειρότερος, ίσως και επειδή ο Βεράτι δεν είχε τον ρυθμό του Μπαρέλα. Παρόλα αυτά, υπέφερε κι αυτός.

Φορτούνης 6: Θλιβερά μόνος για ένα ημίχρονο ως «9», καλύτερος με την αλλαγή συστήματος. Ένα μακρινό σουτ έξω από την περιοχή έφερε το χειροκρότημα, αλλά ο Σιρίγκου ήταν ανίκητος.

Μαυρίας 5,5: Αντικατέστησε τον Κολοβό μια πήγε στη θέση του Ζέκα, Η εικόνα βελτιώθηκε, αλλά τελικά χωρίς αποτέλεσμα.

Μανωλάς 5: Ο λάθος «αδερφός« αυτού που είδαμε πρόσφατα με τη Ρόμα. Xάνει τον Μπελότι στο 1-0 και όχι μόνο εκεί. Aπό την άλλη, ήταν ένα ωραίο ακροβατικό.

Σταφυλίδης 4,5: Κι όμως κινείται… Aκόμα κι αν ο Κιέζα δεν έδωσε το καλύτερό του, αυτός έμενε ψηλά από την αριστερή πλευρά, χωρίς να δείξει προσωπικότητα. Θα μπορούσε, έστω, να δοκιμάσει να κάνει κάτι.

Μασούρας 4,5: Θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα, αλλά ήταν περισσότερα τα λάθη από τα θετικά. Eπίσης, δεν προστάτευσε τον Ζέκα. Kαι μετά ήρθε και το 3-0.

Κολοβός 4,5: Σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας θα έπρεπε να κάνει περισσότερα. Στην πραγματικότητα τα πήγε άσχημα κόντρα στον Φλορέντσι. Βγήκε μετά το 45ο λεπτο.

Σιώπης 6: Μπήκε αντί του Κουρμπέλη στην ανάπαυλα για να αλλάξει το 4-1-4-1 σε 4-3-1-2. Έδωσε τουλάχιστον λίγο ρυθμό στο παιχνίδι.

Μπακασέτας – Δεν βαθμολογήθηκε. 

To Top