ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H κυβερνητική δέσμευση για οριστική λύση στο θέμα FIFA-μπαν και οι ενέργειες του Άρη

H κυβερνητική δέσμευση για οριστική λύση στο θέμα FIFA-μπαν είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί. Ο Άρης φυσικά και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί στους «κιτρινόμαυρους» από την παγκόσμια ομοσπονδία έχει πλήξει την ομάδα, καθώς δεν μπόρεσε να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και συνεχίζει να απασχολεί έντονα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατέστησε σαφές, πως το θέμα του Άρη με το ban θα ενταχθεί στο μνημόνιο που συμφωνήθηκε πρόσφατα μεταξύ Κυβέρνησης και FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο (ήδη υπάρχει γραπτή δέσμευση τήρησης του) και μέσω αυτής της συνθήκης-συνεργασίας θα δοθεί άμεσα λύση.

Οι χθεσινές πληροφορίες ξεκαθαρίζουν ακόμη περισσότερο το τοπίο. Τον Μάιο θα κατατεθεί στη Βουλή το μνημόνιο που υπογράφθηκε ανάμεσα στην Κυβέρνηση με FIFA και με το οποίο αναμένεται να δοθεί οριστική λύση στο θέμα του ban για τον Άρη. Παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης στην FIFA και ενδεχομένως του CAS, το ζητούμενο είναι μια οριστική λύση.

Μέσω του μνημονίου συνεργασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο προβλέπεται να υπάρξει διάταξη πως τα παλιά χρέη των ΠΑΕ αφορούν μόνο τις παλιές ΠΑΕ κι όχι τις καινούριες ΠΑΕ, όπως ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του Άρη. Εφόσον οι δεσμεύσεις γίνουν πράξεις, τότε ο Άρης θα απαλλαχθεί οριστικά από το πρόβλημα με την απαγόρευση των μεταγραφών και το χρέος του 1.000.000 ευρώ της παλιάς ΠΑΕ Άρης με διαφορετικό ΑΦΜ από εκείνο της σημερινής.

Το θετικό είναι ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ και αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία,  που θα επιφέρει ευτυχή εξέλιξη στο θέμα του Άρη. Στο σημείο αυτό και η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ οφείλει να είναι σε εγρήγορση, ζητώντας με σαφήνεια από τις αθλητικές (ΕΠΟ) και πολιτικές αρχές να κάνει πράξη αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.

To Top