Αποκαλύψεις, αυτοκριτική και καταγγελίες: “Η διοίκηση ζήτησε τις μετοχές της ΠΑΕ χωρίς συνέλευση! Πού αποτύχαμε ως συμβούλιο”

Μετά από τρεις ολόκληρες ώρες (!) ολοκληρώθηκε η συνέντευξη… μαμούθ (σε χρονική διάρκεια) των απερχόμενων μελών του δ.σ. της Κοινωνίας Μελών, η οποία έγινε στα γραφεία του φορέα.

Στη συνέντευξη αποκαλύφθηκε ότι έγινε πρόταση από τη διοίκηση της ΠΑΕ για τη μεταβίβαση των μετοχών στα μέλη της, χωρίς να γίνει προηγουμένως γενική συνέλευση, αλλά αυτό δεν πέρασε τελικά από το δ.σ.!

Παράλληλα, έγινε προσπάθεια από τους Γιαννόπουλο και Χαμουζά να δοθούν απαντήσεις για τις πράξεις και ενέργειες της θητείας τους με συγκεκριμένα στοιχεία, μίλησαν για τις σχέσεις με την ποδοσφαιρική διοίκηση, τον έλεγχο που άσκησαν, άφησαν αιχμές κατά του ερασιτέχνη, αλλά και του λογιστηρίου της ΠΑΕ για τα στοιχεία που τους έδωσαν, ενώ ομολόγησαν συγκεκριμένα σημεία στα οποία απέτυχαν ως διοικητικό συμβούλιο. Ακόμη ξεκαθάρισαν ότι δεν θα είναι παρόντες στη γενική συνέλευση της Πέμπτης.

Στο τέλος κατήγγειλαν ότι: “Υπήρχαν τηλεφωνήματα στους επιφανείς Αρειανούς να μην εμπλακούν στην ΠΑΕ, λέγοντας τους ότι: ‘πού πάτε να βάλετε τα λεφτά σας, με αυτά τα λαμόγια'”!

Αναλυτικά η συνέντευξη όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS λεπτό προς λεπτό:

Η συνέντευξη ξεκίνησε με αρκετά λεπτά καθυστέρηση. Τον λόγο πήρε ο Θωμάς Γιαννόπουλος: “Η παρούσα συνέντευξη δίνεται από τρία απερχόμενα μέλη του δ.σ. της Κοινωνίας Μελών Άρη, τον Θωμά Γιαννόπουλο, τον Κυριάκο Χαμουζά και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο Δημήτρης δεν μπορεί να είναι μαζί μας λόγω ενός πολύ σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, αλλά μιλήσαμε μαζί του και ότι ειπωθεί τον εκφράζει.

Ήταν υποχρέωση δική μας να δώσουμε συνέντευξη Τύπου, στην οποία όλα όσα έλαβαν χώρα από το 2009 μέχρι σήμερα. Αυτό αναφέρεται στη σχέση της ΚΜΑ με την ΠΑΕ, στη κατάσταση που φτάσαμε σήμερα. Θα αναφέρουμε συγκεκριμένα γεγονότα, επιτυχίες και αποτυχίες του δικού μας ρόλου. Έγινε κουβέντα που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη η δική μας, για την κατάσταση που έχει περιέλθει η ΠΑΕ.

Έλεγχοι, δεν υπήρχε δόλος

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εγώ και ο Κυριάκος ο Χαμουζάς, πάντα είχαμε στο μυαλό μας να γίνονται έλεγχοι στο οικονομικό σκέλος της εταιρείας, αλλά και να προωθήσουμε την ιδέα του Άρη.

Δεν αποκρύψαμε με δόλο ότι συνέβη στην ΠΑΕ. Όποιος το ισχυρίζεται, το πράττει εκ του πονηρού. Όσοι το λένε αυτό για μας είναι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΚΜΑ. Το συμφέρον τους αποδεικνύεται ήδη.

Τα στοιχεία της ΠΑΕ

Από το 2010 και μετά, στη δεύτερη εκλογή μας τα πράγματα άλλαξαν. Είχαμε στη διάθεσή μας ότι στοιχείο ζητούσαμε. Ο θεσμικός ρόλος της ΚΜΑ έπαιρνε σάρκα και οστά, αλλά είχαμε λειτουργικά προβλήματα όσον αφορά την απόδοση συγκεκριμένων εγγράφων. Ζητούσαμε να γίνουν συγκεκριμένοι έλεγχοι στο λογιστήριο της ΠΑΕ, τα πέρναμε πολύ καθυστερημένα, αλλά δεν θέλαμε να μπούμε σε διαδικασία κουτσομπολιού, γιατί στο τέλος τα λαμβάναμε.

Η δράση του νομικού τμήματος

Δημιουργήθηκε νομικό τμήμα, το οποίο λειτούργησε. Σε κανέναν άλλο θεσμό του συλλόγου δεν υπάρχει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την βοήθειά τους, τον εθελοντισμό του και την διάθεσή τους να προσφέρουν αφιλοκερδώς. Συμμετείχε ισότιμα με φορείς της πολιτείας σε θέματα βίας και ρατσισμού. Ο Άρης κατοχυρώθηκε ευρωπαϊκά, θεσμικά με την συμμετοχή του φορέα.

Πόσα χρήματα αποδόθηκαν

Από το 2009 μέχρι και σήμερα αποδόθηκαν χρηματικά κεφάλαια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Ολα αυτά αποδεικνύονται με τα ανάλογα καταθετήρια. Η ΚΜΑ δεν κράτησε ούτε ένα ευρώ χωρίς να αποδώσει στην ΠΑΕ. Να αναφέρω ότι δημιουργήσαμε τραπεζικό στο σωματείο, ενώ όταν αναλάβαμε ο λογαριασμός ήταν προσωπικός.

Πώς λειτουργούσε το συμβούλιο

Θέλω να αναφέρω ότι κάθε μέλος του δ.σ. να έχει διαφορετικό ρόλο. Την διαμόρφωση των πραγμάτων και την μεταξύ μας συνεννόηση αναλάμβανε ο Γιάννης Γρανούζης, επαφές με υψηλά πρόσωπα είχε ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Μποτζώρης είχε εμπλοκή με την προώθηση της ΚΜΑ, ο Χαμουζάς έκανε πολλούς ελέγχους αφιλοκερδώς στην ΠΑΕ και προσπαθούσε ουσιαστικά μόνος του να βγάλει άκρη. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Εμένα προσωπικά ότι καλύτερο μπορούσα, είχα συγκεκριμένο ρόλο σε νομικό επίπεδο. Να ευχαριστήσουμε το Νίκο Παπουτσόπουλο, επέδειξε σωφροσύνη και σύνεση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αποδεικνύεται ότι ποτέ ο ένας δεν μπερδεύτηκε στα πόδια του άλλου.

Αύξηση μελών, όχι στη διαπόμπευση

Θεωρούμε επιτυχία ότι τα μέλη αυξήθηκαν τα μέλη μας σε σχεδόν 10.000, παρότι δεν είναι τακτοποιημένοι οικονομικά. Βοηθήσαμε στην τεράστια εκδρομή στο ΟΑΚΑ, όπου αφιλοκερδώς βοήθησαν τον σύλλογο και συζητούσαν για τον Άρη σε όλον τον πλανήτη.

Δεν βάλαμε ούτε ένα ευρώ στη τσέπη μας και τα έγγραφα είναι αδιάψευστα. Αποφύγαμε την δημόσια διαπόμπευση του συλλόγου. Διεξάγαμε ελέγχους με πορίσματα ορκωτών λογιστών, προκειμένου να μην μας προσάψει κανένας ότι εμείς γνωρίζαμε και δεν μιλούσαμε. Τα έγγραφα αυτά δεν τα δημοσιοποιήσαμε. Κατόπιν πορίσματος ορκωτού έγινε επισταμένως έλεγχος των μελών μας, βρέθηκαν σε 10.000 μέλη λάθη μόλις σε 14 εγγραφές και εκ παραδρομής εμφανίστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους, που πάντως δεν ψήφισαν.

Πρόταση μομφής

Στις 22 Φεβρουαρίου έγινε γ.σ. και για πρώτη φορά το δ.σ. Της ΚΜΑ έκανε πρόταση μομφής σε δ.σ. Της ΠΑΕ. Τότε και μετά από σωρεία ερωτημάτων που έθεσε ο πρόεδρός μας, τα μέλη του δ.σ., το Σώμα ψήφισε την παράταση του δ.σ. της ΠΑΕ σε τριετή. Εμείς δεν προχωρήσαμε στην παράταση της θητείας παρότι υπήρχε απόφαση της γ.σ., διότι αντιλαμβανόμασταν ότι δεν θα μπορούσε το δ.σ. Της ΠΑΕ να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις της. Δεν κάναμε πράξη την απόφαση της 22ας Φεβρουαρίου και επανήλθαμε σε νέα γενική συνέλευση. Εκεί αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της ομάδας από τρίτο πρόσωπο με δανειακή σύμβαση του προέδρου της ΠΑΕ.

Καμία υπογραφή σε σύμβαση

Ουδέποτε υπεγράφη σύμβαση του κ. Αθανασιάδη με τον οποιοδήποτε τρίτο και εμείς δεν την είδαμε ποτέ. Πως θα ήταν δυνατόν εμείς να προχωρήσουμε σε σύμβαση με την ΠΑΕ αν προηγούμενως ο κ. Αθανασιάδης δεν υπέγραφε με τον τρίτο; Εμείς περιμέναμε υπογεγραμμένη τη σύμβαση για να εισέλθουν και ύστερα ο κ. Αθανασιάδης να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με την ΚΜΑ για να είναι ο σύλλογος απολύτως κατοχυρωμένος. Αυτό το έγγραφο δεν υπογράφηκε ποτέ διότι ποτέ η ΠΑΕ Άρης δεν προχώρησε σε συμφωνία με τρίτο. Δεν ήταν δική μας δουλειά να εμπλακούμε εμείς στο τι θα υπέγραφε ο κ. Αθανασιάδης με οποιονδήποτε τρίτο. Δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε με τις επιλογές της ΠΑΕ Άρης, έχουμε συγκεκριμένο ρόλο και ευθύνη.

“Μας συζήτηθηκε μεταβίβαση των μετοχών”!

Ενώ συνέβαιναν αυτά, ενώ η ομάδα δεν έλαβε την άδεια, συνεχίσαμε για να βρεθεί μια λύση. Τότε σε συγκεκριμένη κουβέντα που έγινε με την ΠΑΕ, μας ζητήθηκε να μεταβιβάσουμε τις μετοχές της ΚΜΑ στην ΠΑΕ Άρης χωρίς προηγούμενη γ.σ. του σωματείου. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Το σωματείο δεν ανήκει σε μας προσωπικά. Ο Γιαννόπουλος δεν είναι ο μεγαλομέτοχος που θα άγεται και θα φέρεται από τις επιθυμίες του οποιουδήποτε. Εκείνη τη στιγμή, άμεσα, συστήσαμε το νομικό μας τμήμα και λάβαμε γνωμοδότηση.

Τα γεγονότα είναι γεγονότα και επαληθεύονται με έγγραφα. Αν εμείς ενεργούσαμε με δόλο θα είχαμε μεταβιβάσει τις μετοχές σε μία μέρα. Δεν το κάναμε ποτέ, διότι ο κόσμος αποφασίζει, όχι εμείς.

Οι προτάσεις για την ΠΑΕ

Σε πρόταση που κάναμε πριν την δεύτερη γενική συνέλευση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ εμφανίστηκαν τρεις προτάσεις, εκ των οποίων οι δύο ήταν διαπιστώσεις. Η μοναδική ήταν του κ. Αθανασιάδη. Ακολούθησαν όλα αυτά που σας είπα με τη δανειακή σύμβαση που ποτέ δεν υπογράφηκε, με το μνημόνιο συνεργασίας που ήταν έτοιμο και επίσης δεν υπογράφηκε και μετά την μη αδειοδότηση της ομάδας με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει το άλλοθι και στους μεν και τους δε. Εμείς να λέμε ότι δεν ολοκληρώσαμε αυτό που θέλαμε και οι δε να λένε ότι έδιωξαν τα λαμόγια από τον σύλλογο. Και οι δύο απόψεις είναι συγκρουσιακές. Το πρόβλημα της ΠΑΕ Άρης δεν είναι οικονομικό. Είναι πρόβλημα εμπιστοσύνης, δομής. Έχει αναχθεί το οικονομικό πρόβλημα, σε πρόβλημα δομών. Ποτέ δεν κατευθύναμε τα μέλη του σωματείου προς κάποια κατεύθυνση”.

“Η μεγαλύτερη αποτυχία μας”

Αναλύοντας τις αποτυχίες της διοίκησης της ΚΜΑ είπε ότι “η μεγαλύτερη αποτυχία μας είναι ότι δεν ξεκαθαρίσαμε ποτέ την λειτουργία και την ευθύνη μας απέναντι στην ΠΑΕ. Αφήσαμε στον οποιοδήποτε τυχάρπαστο από ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο να λέει ότι θέλει. Επιτρέψαμε να ταυτιστεί η λειτουργία της ΠΑΕ με την λειτουργία της ΚΜΑ. Το ένα είναι εταιρεία, το άλλο είναι σωματείο. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος για τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα από μας.

Βολές για το λογιστήριο

Τεράστια αποτυχία μας είναι ότι εμπιστευτήκαμε πλήρως το λογιστήριο της ΠΑΕ. Σε συζήτηση που έγινε το 2009 από την πρώτη στιγμή που εκλεχθήκαμε ζητήσαμε από το ΔΣ της ΠΑΕ να απομακρύνει τους υπαλλήλους που είχαν σχέση με την προηγούμενη διοίκηση. Σε απαίτηση μας να ξεκαθαρίσει στον κόσμο ποια είναι τα χρέη που παρέλαβε, δεν το έπραξε ποτέ. Όταν δήλωναν οτι θα γίνει έρευνα για το άνοιγμα της εταιρίας. Όταν τότε υπήρχε μια παραφιλολογία για το τι άφησε ο προηγούμενος πρόεδρος. Δεν τιμάει κανέναν στην ΠΑΕ να μην γνωρίζει τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της εταιρίας. Μέσα σε όλες αυτές τις επιλογές και την διοικητική ανεπάρκεια όπου εμείς παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις με απόλυτο σεβασμό σε πρόσωπα και στον σύλλογο δεν επιτρέψαμε να μπαχαλοποιηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Το αν ήταν επιλογή τους να αποπληρώνουν χρέη προς το δημόσιο και να μην πληρώνουν υπαλλήλους, είναι δικαίωμα τους.

Απογοητευμένος από τον Ερασιτέχνη

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο θεσμός του ΑΣ. Απο τον Ερασιτέχνη είμαι απογοητευμένος καθώς έχει τη δυνατότητα αν θεωρούσε ή αν θεωρεί οτι η ΚΜΑ ενέργησε με δόλο να διεξάγει απο μόνος του διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ αλλά δεν το έκανε ποτέ. Όσον αφορά τη λετουργία του συλλόγου τη συνεργασία των φορέων, δεν έγινε τίποτα απολύτως. Δεν μπορώ να πω οτι λειτούργησαν με δόλο, αλλά δεν είναι όλοι φίλοι μας ή εχθροί μας και οτι πρέπει να έχουμε προτεραιότητες, τα οποία μεταξύ ΠΑΕ και ΑΣ δεν έγιναν ποτέ. Την ανυπαρξία της συνεργασίας τους θα την χρεώσω ως αποτυχία της ΚΜΑ. Θα έπρεπε να τους φέρουμε σε ένα τραπέζει όλους μαζί. Το δυστυχές είναι οτι στη 01/06 υπήρξε παραίτηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΑΕ χωρίς καμία ενημέρωση δική μας και προκυρήχθηκε ΓΣ μετίχων πάλι χωρίς δική μας ενημέρωση. Αυτό το οποίο συνέβη στη 01/06 εμείς με απόλυτη ευθύνη επιλέξαμε να το θεραπεύσουμε αναβάλοντας την ΓΣ. Δεν θέλαμε να βάλουμε στην τσέπη μας τα χρήματα απο αυτόν που θα τα έβζα εμε δάνειο στην ΠΑΕ.

“Ο καθένας στο σύλλογο κάνει οτι θέλει αυτή τη στιγμή”

Δεν είχαμε το θάρρος που θα έπρεπε να κόβονται πράγματα τη στιγμή που θα έπρεπε. Για να γίνει αυτό όμως θα έπρεπε να υπάρχει στρατηγική. Ουδείς λαμβάνει ευθύνη επιλογών γιατί κανείς δεν τις κάνει. Όλοι παρακολουθούν, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες που είναι να βάλουν τα χρήματα τους στην ομάδα, να φοβούνται. Όταν υπάλληλοι και πρόσωπα δεν είναι εμπιστοσύνης και οι αποφάσεις της ΚΜΑ να μην γίνονται πράξεις. Ο καθένας στο σύλλογο κάνει οτι θέλει αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι το δυστύχημα. Αντιληφθήκαμε την προβληματικότητα στην λειτουργία της εταιρίας με συγκεκριμένα νούμερα στα τέλη του 2011.  Στα Χριστούγεννα αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε οτι η εταιρία θα έχει πρόβλημα. Στην συνέλέυση του προηγούμενου καλοκαιριού υπήρξε πρόβλεχη οτι η εταιρία θα ήταν κερδοφόρα. Διαπιστώσαμε μεγάλο πρόβλημα στο νομικό και λογιστικό τμήμα της ΠΑΕ. Μέσα σε όλα αυτά να αναφέρω πως το ΔΣ της ΠΑΕ σε επίσημα όργανα δεν ανέφερε το συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης της ομάδας. Το δυστυχές είναι οτι μέσα σε όλα αυτά εμφανίστηκαν παλιοί παράγοντες που έχουν κριθεί κατ` επανάληψη. Έχουν πληγώσει ανεπανόρθωτα το σύλλογο. Εμφανίζονται ως επενδυτές. Υπάρχουν βεβαίως κα εξαιρέσεις.

Τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης

Να αναφερθώ στο γεγονός της προηγούμενης Τετάρτης που μαζεύτηκαν 200 περίπου άτομα έξω απο τα γραφεία μας και δεχτήκαμε πιέσεις να παραιτηθούμε τη στιγμή που δεν υπήρχε κανένας άλλος στο σύλλογο. Εμείς όμως ήμασταν εκεί. Δεχτήκαμε τραμπουκισμούς απο ανθρώπους που μας έλεγαν τι να γράψουμε στις παραιτήσεις μας. Άνθρωπος που οφείλει να σεβαστεί στην ιστορία του συλλόγου.

Εξαίρεση σε αυτό που συνέβη στα γραφεία μας δύο-τρεις άνθρωποι που θα συνεχίζω να τους τιμάω. Πέρα όμως από την καταπάτηση του συνταγματικού μας δικαιώματος, συγχαρητήρια σε αυτούς που παραίτησαν από την υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν.

Πάντα μπαίναμε στη διαδικασία των απολογισμών, των αριθμών και με άλλες βλακείες, χάναμε δύο ώρες στις ΓΣ και δεν ασχολούμασταν ποτέ με ζητήματα ουσίας. Κριτές δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν ποτέ στο σύλλογο γιατί όλοι κρινόμαστε.

Προσπάθειες με επιφανείς Αρειανούς

Παρόλο που υπήρξε παραίτηση του ΔΣ της ΠΑΕ, συνεχίσαμε να κάνουμε προσπάθειες με επιφανείς Αρειανούς προκειμένου να βάλουν τα χρήματα τους ως ταμειακή διευκόλυνση και να τους επιστραφούν. Όλο αυτό το διάστημα ακολουθούσαν τηλεφωνήματα να μην τα βάλουν γιατί εμείς είμαστε λαμόγια και κλέφτες. Αυτή είναι η απόλυτη έννοια της δολιοφθοράς. Φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε απειροελάχιστα χρήματα για να καλύψουμε ανάγκες της ομάδας.

Υπάρχει συγκεκριμένη δήλωση ανθρώπου που αποχώρησε από το ΔΣ της ΚΜΑ, αναφέροντας ότι ο Φορέας λειτούργησε πραγματικά απο το 2009 και μετά. Αυτός δεν είναι ένας από τους επτά. Έχει παραιτηθεί. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Άνθρωποι που δεν έχουν βοηθήσει ποτέ, σήμερα διεκδικούν ενεργό ρόλο στο σύλλογο. Καλή τους επιτυχία λοιπόν.

Η αρχή του ενός ανδρός

Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι αναμένουμε τις οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων απέναντι στο σύλλογο από άτομα και εταιρίες που χρωστούν χρήματα στην ομάδα και αυτά δεν διεκδικούνται όπως και όταν πρέπει. Εάν επιτραπεί ξανά στο σύλλογο η ενός ανδρός αρχή, είμαστε τελειωμένοι. Μέσα σε αυτά που αναφέρω εξαιρώ τους επιχειρηματίες που είναι σε κατάσταση αμόκ, που άλλα τους λέει ο ένας και άλλα ο άλλος. Ο Άρης έτσι δεν έχει μέλλον.

Επίσης να αναφέρω ότι η αλήθεια σε αυτά που είπα είναι μία. Η διαχείριση των κεφαλαίων στην ΠΑΕ έχει γίνει αποκλειστικά από τα μέλη του ΔΣ της ομάδας και όχι από εμάς. Όλα τα υπόλοιπα είναι συνδικαλισμός. Δεν θα βγάλουμε ποτέ έγγραφα του συλλόγου στη δημοσιότητα για να χαίρονται οι αντίπαλοι μας.

Ποιο ήταν το κίνητρο με το οποίο λειτουργήσαμε ως ΔΣ της ΚΜΑ. Να βγάλουμε λεφτά; Να καλύψουμε κάποιους που δεν γνωρίζαμε; Το δικό μας ΔΣ ήταν ετερόκλητο. Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετική επαγγελματική δραστηριότητα και βγάζει τα δικά του χρήματα. Δεν υπήρξαμε ποτέ φίλοι μας μεταξύ μας.

“Έλεος με τους ψεύτες και τους συκοφάντες”

Ο Άρης ακόμα και αυτή τη στιγμή είναι διαχειρίσιμος. Όταν όμως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, ο σύλλογος δεν πρόκεται να προχωρήσει. Υπάρχουν ομάδες με πενταπλάσια χρέη από τον Άρη. Διαλύουμε την ίδια μας την ομάδα. Έλεος με όλους τους ψεύτες και τους συκοφάντες.

Ποτέ δεν δώσαμε την οποιαδήποτε είδηση. Αποφύγαμε την δημόσια τοποθέτηση μας. Δεν θέλουμε δημοσιότητα απο τον Άρη. Δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν να υποθηκεύει την περιουσία του στον Άρη.

“Nα διεκδικηθούν τα 2,5 εκατ. της ΠΑΕ”

Αν θεωρεί κάποιος οτι φάγαμε λεφτά, δέκα λογιστές και δέκα δικηγόροι να μπουν και να κάνουν έλεγχο στο λογιστήριο της ΠΑΕ. Οι προτάσεις οι δικιές μας να δεικδικηθούν άμεσα τα 2,5 εκατ. που δικαιούται η ΠΑΕ από εταιρίες που δεν πλήρωσαν ενώ διαφημίστηκαν,  να ξεκαθαρίσει το λογιστήριο πόσα ακριβώς είναι. Πόσα οφείλονται στο σύλλογο ώστε να διεκδικηθούν. Διότι όταν ο Άρης χρωστάει όλοι κάνουν προσφυγές. Όταν όμως του χρωστάνε, υπάρχει ο φόβος μην πικράνουμε κάποιον.

Ο Άρης αυτή τη στιγμή δεν έχει στελέχη. Δεν μπορεί να κρέμεται απο τις τύχες ανρθώπων 50 και 60 ετών. Νέοι άνθρωποι να έρθουν και να μιλήσουν με τα αρμόδια όργανα. Θα βοηθήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. Όλοι όσοι ασχολούνται με το σύλλογο εμφανίζουν στοιχεία παλαιοκομματισμού. Βάζουν όρους 20 ετών. Καλώ τον ΑΣ να αναλάβει ενεργό ρόλο και μαζί με την ΚΜΑ να συντάξουν πρακτικά και έγγραφα για να προχωρήσει η εταιιρία. Καλώ τους οπαδούς της ομάδας που αποτελούν το μοναιδκό ζωτικό κομμάτι του συλλόγου και της ιστορίας του να αναλογιστούν τι συμβαίνει στην ομάδα, πως έχουμε οδηγηθεί εδώ και ως συγκροτημένες προσωπικότητες που είναι , να αναλάνουν άμεσα το επικοινωνιακό κομμάτι της ομάδας. Μόνμο αυτοί μπορούν και το έχει αποδείξει η ιστορία.

Τελευταία υποχρέωση μας είναι η σύνταξη και υπογραφή των πρακτικών του τελευταίου χρονικού διαστήματος και θα παρακαλέσω το νέο ΔΣ της ΚΜΑ να συντάξουμε τα τελευταία έγγραφα του ΔΣ και να τα υπογράψουμε.

Χαμουζάς: Δεν είπαμε ποτέ ότι η εταιρεία ήταν κερδοφόρα

Τον λόγο πήρε μετά τον Θωμά Γιαννόπουλος, ο Κυριάκος Χαμουζάς:

Η απόφαση της 13η Ιουνίου ήταν το αποτέλεσμα μια προσπάθειας λασπολογίας. Μέθοδοι σπλήλωσης των επαγγελματικών ικανοτήτων των ανθρώπων που συμμετείχαν στο ΔΣ της ΚΜΑ και χρησιμοποιήθηκαν σχόλια που δεν ισχύουν. Για όσα ακούστηκαν εκείνο το βράδυ έχω να πω οτι είμαστε άνθρωποι με μια επαγγελματική υπόσταση και θέση την κοινωνία, σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Πρωτεργάτες σε ότι έγινε ήταν πρώην πρόεδροι της ΠΑΕ μέλοι της ΚΜΑ μελλοντικοί υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές.

Επιστολές και αντιθέσεις

Αναλάβαμε καθήκοντα τον Ιούνιο του 2010. Μέχρι και σήμερα σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα της εταιρία, έχουμε στείλει οκτών επιστολές που αναφέρονται σε οικονομικά στοιχεία. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοικήσεις της ΚΜΑ, που απο την ίδρυση της απέστειλαν μία μόνο επιστολή σχετικά με οικονομικό έλεγχο. Τον Σεπτέμβριο του 2010 δίνουμε την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως ΔΣ της ΚΜΑ. Είπαμε οτι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν η ομάδα δεν έμπαιξε στους ομίλους. Εκφράσαμε την αντίθεση μας με το μπάτζετ, το οποίο έφτανε το 80%. Προτείναμε να είναι στο 50-60%, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσημότητα της εταιρίας. Είχαμε αναφέρει οτι βασικός στόχος ήταν η διατήρηση και άυξηση της ρευστότητας στην ΚΜΑ απο τα μέλη.

Πρωτοδικείο και εξορθολογισμός δαπανών

Μιλήσαμε ανοικτά τότε για το ενδεχόμενο διοίκησης πρωτοδικείου και είπαμε οτι θα εξεταστεί. Επισημάναμε στο ΔΣ της ΠΑΕ και ζητήσαμε εξορθολογισμό δαπανών. Ενθαρρύναμε την ΠΑΕ να προχωρήσει στο μοντέλο ανάδειξης παικτών απο τις υποδομές που θα προσέθεταν αξία στην εταιρία. Επίσης να προχωρήσει στην πώληση παικτών, κάτι που έκανε ελάχιστες φορές. Είχαμε μιλήσει για περιθώρια βελτίωσης σε θέματα μάρκετινγκ. Είχαμε επισημάνει οτι υπήρχε ένα σημαντικό έλλειμα στην επικοινωνιακή πολιτική της εταιρία που έπρεπε άμεσα να βελτιωθεί. Εδώ θέλω να κάνω μια επισήμανση και να πω οτι διαπιστώσαμε προβλήματα στην οργανωτική δομή της εταιρίας. Δεν υπήρχε σωστή οργάνωση.

“Ποτέ δεν είπαμε για κερδοφόρα ΠΑΕ”

Πηγαίνουμε στον Μαϊο του 2011 στην ΓΣ της ΚΜΑ λίγο πριν τις εκλογές για το ΔΣ της ΠΑΕ, όπου ο κόσμος επέλεξε αυτή του κ. Αθανασιάδη. Είπαμε οτι απο το 2004 η εταιρία εμφανίζει στα τελικά της αποτέλέσματα συνεχόμενες ζημιές. Δεν είπαμε ποτέ οτι η εταιρία ήταν κερδοφόρα. Προσπαθήσαμε να δείξουμε οτι έπρεπε να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα. Σχηματίσαμε μια πρόβλεψη για τον ισολογισμό της εταιρίας που έκλεινε τον Δεκέμβριο του 2010. Τότε πήραμε την απόφαση να αναθέσουμε σε ανεξάρτητη εταιρία να μας κάνει μια έκθεση των υτοχρεώσεων της ομάδας προκειμένου εκεί να στηριχτούμε και να σχηματίσουμε μια πρόβλεψη για την εταιρία. Αυτό έγινε με την χρησιμοποίηση στοιχείων του λογιστηρίου της ΠΑΕ και με βάση αυτά βγάλαμε ένα τελικό αποτέλεσμα κερδοφορίας περίπου στις 800.000 ευρώ.

Τον Δεκέμβριο του 2011 αιτιολογούμε τα αποτελέσματα της εταιρείας για την περίοδο 2010-2011 και αναλύουμε έσοδα και έξοδα. Μιλάμε για ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών, παραχώρηση παικτών για να υπάρχει ρευστότητα. Μιλήσαμε για τα χρήματα που κατέλαβε στο κράτος και το ελληνικό δημόσιο και γενικότερα μιλήσαμε και για τις συνθήκες που διαμορφώνονταν στην Ελλάδα. Επισημάναμε την αναγκαιότητα της δραστικής μείωσης των εξόδων, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τότε.

Αυτά είχαμε πει τότε ως δ.σ. της ΚΜΑ. Καποιοι τότε να μην άκουγαν και να περίμεναν οτι θα είναι θετικές οι αλλαγές στην οικονομία.

Η οικονομική πρόβλεψη

Πηγαίνουμε στην πρώτη έκτακτη ΓΣ τον Φεβρουάριο του 2012 στην οποία παρουσιάζουμε την πρόβελψη μας για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας. Από τα στοιχεία που είχαμε χρησιμοποιήσει, είπαμε οτι υπολογίσαμε τα προβλεπόμενα έσοδα και έξοαδα. Είπαμε οτι τα έσοδα θα ήταν στα 7-7,5 εκατ. ευρώ και τα έξοδα 3 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά έσοδα στα 6 εκατ. ευρώ και τα έξοδα τα 7 εκατ. ευρώ. Επισημάναμε οτι παρά τις υποδείξεις, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Φτάσαμε στην τρίτη έκτακτη ΓΣ τον Μάϊο όπου προσπάθησε να γίνει μια προσέγγιση του σύνολου των υποχρεώσεων της εταιρίας μέχρι τις 30/04. Προβλέψαμε οτι θα έχει ζημιά 5,5 εκατ. ευρώ και οτι πρέπει να γίνει άμεσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τα νούμερα που ακούγονται είναι για απαιτήσεις στα 2,5 εκατ. ευρώ, για υποχρεώσεις στα 20,5 εκατ. ευρώ και σταδιακά οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις στις 30/6 του 2010 ήταν 2,5 εκατ. ευρώ, υποχρεώσεις 17 εκατ. ευρώ. Το 2009 στις 31/05 οι απαιτήσεις ήταν 2 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις 12 εκατ. ευρώ περίπου.

Προσπάθησαν να μας θάψουν

Σας είπα για τις δύο συνεντεύξεις τύπου τι είπαμε. Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα άλλο κομμάτι που με στεναχωρεί. Οι συναντήσεις με υποψήφια σχήματα για την ΠΑΕ προκειμένου να δώσουμε οικονομικά στοιχεία για την εταιρία. Πράξαμε αυτοβούλως σαν ΔΣ της ΚΜΑ. Απο τη δική μας θέση ότι μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε.

Θέλω να τονίσω ότι πραγματικά ήταν τιμή μου να συνεργαστώ με τους ανθρώπους του λογιστηρίου τους ΚΜΑ. Αν ήταν στα δικά του πρότυπα και αυτό της ΠΑΕ, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Θα πρέπει να πω ότι ο Άρης έχει ανάγκη του να αντιληφθούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η σημερινή συνέντευξη Τύπου είναι μια απάντηση σε συμμαχίες που προσπάθησαν να μας θάψουν σβήνοντας δικές τους ευθύνες του παρελθόντος. Φτάσαμε μέχρι εδώ σήμερα με εσωτερική δύναμη.
Ήμασταν ένα συμβούλιο ανθρώπων που λειτουργούσαμε με μόνο γνώμονα την αγάπη για την ομάδα. Ίσως κάναμε λάθη και εμπιστευτήκαμε ανθρώπους που δεν το άξιζαν. Από εδώ και πέρα στηρίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια προς το καλό του Άρη και όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε και εμείς.

«Υπονόμευση εκ των έσω με τους επιφανείς»

Αναλύθηκαν πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων, με τη συμμετοχή επιφανών Αρειανών. Δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο διότι όπου χτυπούσαν την πόρτα επιφανών Αρειανών, υπήρχε μια υπονόμευση εκ των έσω. Διάφορα πρόσωπα τους προέτρεπαν να μην συμμετάσχουν. Φοβήθηκαν μην καρφωθούμε την επιτυχία. Για εμάς όμως πάνω απο όλα είναι ο Άρης”.

«Δεν θα πάμε στη συνέλευση»

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γιαννόπουλος πήρε ξανά το λόγο και είπε: “Δεν θα προσέλθουμε αύριο στη ΓΣ γιατί θεωρούμε ότι έχουμε περάσει ένα απίστευτο βασανιστήριο δύο φορές. Για αυτό δίνουμε και αυτή τη συνέντευξη Τύπου, για να ξέρει ο κόσμος ότι κάναμε ότι μπορούσαμε. Υπάρχουν όμως όρια που πρέπει να τηρούμε”.

Διευκρινήσεις για τα στοιχεία

Για το αν εντέχνως δεν τους δόθηκαν στοιχεία ή αν παραπλανήθηκαν από το ΔΣ της ΠΑΕ απάντησαν:

Γιαννόπουλος: «Αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει οικονομική απόκλιση τον Δεκέμβριο του 2011. Τότε μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε κάποια πράγματα για την τρέχουσα χρήση».

Χαμουζάς: “Η διοίκηση Αθανασιάδη έχει κάνει ένα τραγικό σφάλμα για τη δική της εικόνα, αν την εποχή που αναλάμβανε τα καθήκοντα της, διαπίστωνε ποια είναι η κατάσταση της εταιρίας. Δεδομένη την κατάσταση της χώρας και οτι τα έσοδα σύντομα θα μειώνονταν. Οι ζημιές μεγάλωναν και φτάσαμε σε ένα χρονικό σημείο που δεν μπορούσε να υπάρξει αναστροφή».

Και καταγγελίες για τηλεφωνήματα

Στο τέλος κατήγγειλαν ότι: “Υπήρχαν τηλεφωνήματα στους επιφανείς Αρειανούς να μην εμπλακούν στην ΠΑΕ, λέγοντας τους ότι: ‘πού πάτε να βάλετε τα λεφτά σας, με αυτά τα λαμόγια'”!

 

 

 

 

 

 

 

To Top