ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H υπόθεση Ίμπε στο CAS μπορεί να λύσει τον “γόρδιο δεσμό”

Ο Άρης την 1η Οκτωβρίου θα βρεθεί στο CAS, ημέρα κατά την οποία ορίστηκε η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ για την υπόθεση του Τζον Ίμπε.

Η συγκεκριμένη είναι μια από τις πολλές υποθέσεις που έφερε στο προσκήνιο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου που προέκυψαν από προσφυγές ποδοσφαιριστών εναντίον της ΠΑΕ με το παλιό ΑΦΜ, που έχει χρεοκοπήσει και δεν έχει καμία σχέση με το νέο “καθαρό” ΑΦΜ.

Οι κιτρινόμαυροι, όπως είναι γνωστό, προσέφυγαν στο CAS για την υπόθεση του Τζόρντον Ίμπε, όπου η απόφαση της FIFA τους καλούσε να καταβάλλουν ποσό ύψους 198.000 ευρώ.

Ο Άρης δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο ποσό οφειλής στον Νιγηριανό πρώην ποδοσφαιριστή του και κατέθεσε προσφυγή τον Ιούνιο. Το CAS, λοιπόν, έπειτα από μήνες αναμονής όρισε δικάσιμο ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της υπόθεσης αυτής, μπορεί ο Άρης να λύσει τον “γόρδιο δεσμό”. Μια δικαίωση του, όπου ενώπιον του ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου, οι κιτρινόμαυροι θα παρουσιάσουν όλα τα δεδομένα, αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την απαλλαγή ενός βραχνά που έφερε τον σύλλογο σε οριακή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη μέρα (30 Σεπτεμβρίου) το CAS θα εκδικάσει και την υπόθεση Νίκη-Πάρμας-Παναθηναϊκού (έφεση του τελευταίου), όπου αρχικά το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει την διαφορετικότητα των δυο ΑΦΜ.

Σε μια αρνητική απόφαση, ο Άρης θα έχει σίγουρα ένα δύσκολο δρόμο να ακολουθήσει. Πάντως οι νομικοί του βρίσκονται επί ποδός…

 

To Top