ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

KAE Άρης: Το Μουσείο πήρε και πάλι ζωή, «ναι στη γνώση, ναι στον αθλητισμό» (photos)

Με μία σεμνή και «ζεστή» εκδήλωση, σήμανε και επίσημα η επαναλειτουργία του Μουσείου Μπάσκετ του Άρη.

Η ΚΑΕ Άρης αναφέρθηκε στο γεγονός τονίζοντας ότι:

“Ο χώρος που φιλοξενεί τη λαμπρή ιστορία του ΑΡΗ, άνοιξε ξανά τις πύλες του, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

Το «παρών» έδωσε η ανδρική ομάδα μπάσκετ, ηγούντος του κόουτς, Γιάννη Καστρίτη, η ομάδα Μπάσκετ Παίδων του ΑΡΗ, αλλά και μορφές οι οποίες έχουν συνδυάσει το όνομά τους με την ιστορία του συλλόγου.

Παρών ήταν η μεγάλη δόξα του ΑΡΗ, Στέργιος Γούσιος, το μέλος της «Αυτοκρατορίας» του ΑΡΗ, Βασίλης Λυπηρίδης και ο κυπελλούχος του 1998, Γιώργος Χρυσανθόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μεγάλη μορφή του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ και όχι μόνο, Άγγελος Χαριστέας, ο αντιδήμαρχος Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ταμίας του δ.σ. της ΕΟΚ και παλαίμαχος παίκτης του ΑΡΗ, Νίκος Ζεϊμπέκης και ο πρόεδρος του Momus, Νότης Χριστοφιλόπουλος.

Τη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης και το μέλος του δ.σ., Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, ενώ ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου, απουσίασε λόγω ασθένειας.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Μουσείου, Πέτρος Ράσογλου, με τη βοήθεια του video wall, το οποίο απεικόνιζε «χρυσές» στιγμές του ΑΡΗ, αλλά και όλες τις μεγάλες μορφές που έχουν περάσει από το Μουσείο, μίλησε για το ξεκίνημα της λειτουργίας του χώρου, τον Ιούλιο του 2015, αλλά και για τη νέα αρχή που γίνεται τώρα.

«Μετά από χρόνια, βρεθήκαμε ξανά με τους ανθρώπους που είχαμε ξεκινήσει το Μουσείο, τους κ.κ. Γούσιο, Αρβανίτη, Κιοσέλογλου, Καραστέργιο και τη Μουσειολόγο, Μαρία Τριανταφυλλίδου με την προσθήκη του Γιώργου Γιαννουλούδη, και αποφασίσαμε ότι είχαμε χρέος να ξανανοίξουμε αυτό το Μουσείο. Το σύνθημά μας είναι «ναι στη γνώση, ναι στον αθλητισμό», για να δημιουργηθούν, με τη βοήθεια της ιστορίας, νέες γενιές φίλων του ΑΡΗ. Για τον σκοπό αυτόν, επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Χαριστέα και με τον αντιδήμαρχο, κ. Ζεϊμπέκη και ελπίζω ότι σύντομα θα υπογράψουμε ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας, για να φέρουμε τα νέα παιδιά στο Μουσείο».

Ο κ. Ράσογλου πρόσφερε στον κόουτς, Γιάννη Καστρίτη και τον τιμ μάνατζερ, Χρήστο Ταπούτο, από ένα βιβλίο «Μέρες Αυτοκρατορίας 1984-1991», το οποίο αποτυπώνει τη «χρυσή» εποχή του ΑΡΗ. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν τα σχετικά βιβλία, τα οποία υπέγραψε ο Βασίλης Λυπηρίδης”.

Δείτε εδώ εικόνες:

To Top