“Επανεκκίνηση της ΠΑΕ Άρης με άξονες το άρθρο 99 και τη θωράκιση του αγωνιστικού”(photos-video)

Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης πριν μερικές βδομάδες, άνοιξε τα χαρτιά της. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου τέθηκαν πολλά από τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και όσα συμβαίνουν σε διοικητικό, οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Το PRESSARIS ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου και την κάλυψε με κάθε λεπτομέρεια. 

Το κεντρικό σημείο της συνέντευξης έχει να κάνει με την προσπάθεια της ΠΑΕ Άρης για μια… επανεκκίνηση, έχοντας ως κύριους άξονες το άρθρο 99 και την ενίσχυση του αγωνιστικού για να σωθεί η παρτίδα.

Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό της συνέντευξης, όπως σας την παρουσίασε αναλυτικά λεπτό προς λεπτό το PRESSARIS:

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις του κόσμου, με τις περισσότερες να έχουν ήδη απαντηθεί:

Για το αν είναι μειονέκτημα το ότι η παρούσα διοίκηση δεν έχει εμπειρία από τη διοίκηση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, απάντησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ:  «Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Είναι αποδεδειγμένο ότι όλα υποκινούνται από πολλές καταστάσεις. Είμαστε αθώοι και θα σώσουμε τον Αρη».

Για την επιστολή προς τον Αντώνη Ζαμπέτα, ανέφερε «Αναλάβαμε πριν 15 μέρες. Χάρηκα που εμφανίστηκε και μου παρέδωσε ορισμένα θέματα. Κάτι που μας βοηθάει πολύ στους χρόνους. Ευχαρίστησαν επίσης γιατί ήταν τακτικότατα και πολύ ωραία τοποθετημένα. Έφερε 24 θέματα. Αν είναι όντως αυτά, τον ευχαριστώ και πάλι.

Για τον έλεγχο της ΠΑΕ τον λόγο πήρε ο ταμίας του ΔΣ της ΚΜΑ, Άρης Ναούμ: «Ο πρόεδρος δεν ήταν ενημερωμένος επαρκώς, που ανέφερε ότι θα τελειώσει σε ένα μήνα. Μίλησα με άνθρωπο της εταιρίας, και μου είπαν ότι υπολογίζουν ότι θα χρειαστεί δύο με τρεις μήνες. Με αφορμή την παρουσία μου εδώ, να πω πως ήταν απόφαση της ΚΜΑ να ηγηθούν της νέας προσπάθειας άνθρωποι που συμμετείχαν στις διοικήσεις της ΠΑΕ από το 2004 μέχρι σήμερα. Δεν θα ήταν δυνατό να αναλάβουν. Το έκαναν αυτοί οι επτά άνθρωποι. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Τους ζηλεύω για την τιμή που έχουν», ενώ συμπλήρωσε ακόμα:

«Θα γίνει και  ΓΣ απλά πρέπει να βολέψουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Θέλουμε να γίνει Κυριακή ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες από τον κόσμο. Επίσης να πούμε πως για το 2012 τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη ήταν 4.712, ενώ για το 2013 έχουμε μέχρι τώρα 927».

Σχετικά με τα χρέη ο Ψηφίδης ήταν κατηγορηματικός: «Ή κάποιοι έκλεβαν, ή έγιναν διαχειριστικά λάθη. Υπάρχουν ευθύνες. Δεν δημιουργείται τέτοια ζημία και την αφήνεις. Γίνεται έλεγχος και ένα από τα δύο πρέπει να έχει γίνει. Που πήγαν αυτά τα εκατομμύρια; Κάτι συνέβη. Δεν γίνεται όσοι διοίκησαν να εγκαταλείπουν τον Άρη σε αυτό το χάλι. Και καλείται η ΚΜΑ να τρέξει για να συμμαζέψει ότι μπορεί».

Σε ερώτηση για το τι εννοούσε σχετικά με τα προηγούμενη του τοποθέτηση, ότι το σώμα του Άρη είναι διάτρητο, ο κ. Ψηφίδης τόνισε: «Είναι εκπληκτικό αυτό που γίνεται στην ομάδα. Το σώμα που περιέγραψα ότι είναι διάτρητο, λειτουργεί. Αυτό το πράγμα δεν είναι εταιρία. Οποιαδήποτε κίνηση την άλλη μέρα ήταν βούκινο στο κοινό. Η ανιδιοτέλεια και το διάτρητο είναι πάρα πολύ κοντά. Είναι τρομακτική η ζημία που έχει γίνει στον Άρη τα τελευταία χρόνια. Ο κάθε Αρειανός δεν θέλει να έρθει στο γήπεδο γιατί βλέπει ότι υπάρχει αυτή τη διάθεση να βγαίνουν όλα στη φόρα».

Για το μεταγραφικό κομμάτι, ο Σπυρίδων υπογράμμισε: «Οι επαφές έχουν γίνει. Κοιτάμε να βρούμε το καλύτερο για τον Άρη. Επίσης από κοινού κοιτάμε και κάτι άλλο. Αν μπορούμε μέχρι τα μέσα Γενάρη να κατοχυρωθούμε με νομικό τρόπο, ώστε να μην πάει κάτι στραβά. Συζητήσεις γίνονται καθημερινά αλλά δεν θα τις μάθει κανένας αν δεν τελειώσει η δουλειά. Είναι μεγάλο το ρόστερ που έχει και υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν μπορούν. Υπάρχει μια λίστα με αυτούς που θέλει να συνεχίσει».

 

Με παρέμβαση του ο κ. Τικπασάνογλου είπε «Σε σχέση με την δημοσίευση του ισολογισμού, δεν είμαστε εκπρόθεσμοι σαν ΠΑΕ Αρης», με τον κ. Τσομίδη να προσθέτει:  «Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι νομικά η ΠΑΕ Αρης είναι τακτοποιημένη»

Για το θέμα της φορολογικής ενημερότητας είπε ο κ. Ψηφίδης: “Ο Άρης δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Θέλει 1,5 εκατ. ευρώ! Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Η κυβέρνηση θα έχει έτοιμο το νέο φορολογικό και πιθανότητα θα εγκριθεί στα μέσα Ιανουαρίου. Εκείνη τη στιγμή προγραμματίζουμε να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Εκείνη τη στιγμή θα είμαστε προετοιμασμένοι. Κάνουμε μια προσπάθεια να την έχουμε την ενημερότητα για να μας επιτρέψει να πάρουμε δανεικούς ή να κάνουμε μεταγραφές. Θέλουμε να προλάβουμε για να δέσουμε το σύνολο της ομάδας”

Ρωτήθηκε ο κ. Τσομίδης για το αν ο Άρης έχει πιάσει το ποσοστό από τα χρέη τα οποία πρέπει να διακανονιστούν: “Δεν θα μπορέσω να σας πω νούμερο, γιατί ακόμα και τώρα δεν μπορώ να το προσδιορίσω στατιστικά και ποσοτικά με ποσοστό, γιατί ακόμα και τώρα γίνονται διαπραγματεύσεις. Το χρέος έχει δύο κύριους άξονες, το δημόσιο και το άλλο είναι το ιδιωτικό χρέος. Στους μήνες που ασχολούμαστε είναι καθημερινές οι αιτιάσεις από νομικούς που μας λένε ‘ελάτε να υπογράψουμε’. Αν κάποιος δεν ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία, θα έχει χάσει τα χρήματά του και δεν θα φταίει ο Άρης. Μας λένε ‘ελάτε να υπογράψουμε’. Είμαστε νυχθημερόν σε αυτές τις διαδικασίες, έχουμε έγγραφες δεσμεύσεις, όχι προφορικές.

«Κλείσαμε τους ισολογισμούς και υπογράψαμε. Άρα το τυπικό στοιχείο καλύφθηκε πλήρως. Τώρα που μιλάμε έχει πάει στο ΦΕΚ για δημοσίευση. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που επιβάλλει η διαφάνεια. Είμαστε όμως νομικά. Δημοσιεύουμε την απόφαση σύγκλισης της ΓΣ των μετόχων, με θέμα μεταξύ άλλων και την ΑΜΚ στα 5 εκατ. ευρώ. Είναι προς τιμήν των μελών που υπέγραψα, γιατί έχουν ευθύνη. Αυτά τα τυπικά στοιχεία έχουν γίνει από χθες»”.

Ερώτηση για τον κ. Τσομίδη σχετικά με την σύνδεση των άρθρων 44 και 99: “Ο Άρης ακόμη και τώρα τις ρυθμίσεις του 44 τις τηρεί, όσο δύσκολο κι αν είναι. Αν δεν τις τηρούσε θα είχαμε πρόβλημα. Το άρθρο 44 δεν έχει καμία σχέση με την διαδικασία του άρθρου 99. Το άρθρο 44 εμπεριέχεται στη διαδικασία και πρέπει να τηρείται όπως και οι τηρήσεις του Ορφανού. Ο Άρης δεν απέτυχε γιατί δεν τηρήθηκαν δεσμεύσεις του απέναντι στο δημόσιο. Ίσως απέτυχε στο business plan των προηγούμενων διοικήσεων, ίσως γιατί ορισμένοι ποδοσφαιριστές υπέγραφαν μεγάλα συμβόλαια… Η τακτική δικαιοσύνη λόγω απεργίας των δικαστών δεν επιλήφθηκε αμέσως. Η ελληνική δικαιοσύνη τη μέρα του Νοεμβρίου, όταν εμφανίστηκαν συνάδελφοι εκπροσωπώντας πιστωτές και παίκτες επανέλαβε την θέση ότι αυτή η διαταγή αφορά τους πάντες. Το αυτοδιοίκητο δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα. Με αρχή ότι έχουμε κράτος δικαίου, όλοι είμαστε κάτω από το νόμο”.

Ο κ. Ψηφίδης παρενέβη και τόνισε: “Μας παρουσίασαν οι δικηγόροι για το άρθρο 99 και όλοι οι νομικοί μας το θέμα και εξεπλάγην από τον όγκο του ζητήματος. Το πακέτο είναι χρηματοοικονομικό. Ο Άρης δεν πρόκειται να χαθεί. Χειρισμοί για το plan B θα υπάρξουν και θα λειτουργήσει, αν χρειαστεί. Σαφώς υπάρχει και δεύτερη οδός. Εμείς είμαστε περαστικοί μπροστά στο μεγαλείο του Άρη, ο Άρης θα μείνει… Θα συνεχίσει και θέλω να ελπίζω ότι όλοι μαζί θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια”.

Πρώτη ερώτηση προς τον κ. Τσομίδη για το άρθρο 99 και τι θα συμβεί αν υπάρχει plan B. “Καταρχήν ευθαρσώς σας λέω ότι για όλο το νομικό επιτελείο δεν υπάρχει plan Β με την έννοια της αποτυχίας. Η προσπάθειά μας δεν είναι ότι ο νόμος δεν δέχεται αυτό που κάνουμε. Ο νόμος επιβάλλει να κάνουν αυτό οι ΑΕ. Εκεί που αρχίζει η σύγχυση είναι ότι ο Άρης είναι ΠΑΕ. Εμείς έχουμε και τα τυπικά και τα ουσιαστικά μέσα για να αποδείξουμε την βιωσιμότητα του Άρη. Βεβαίως υπάρχει το plan B. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες, όχι γιατί θέλω να ξεφύγω, αλλά ακόμα κι αν σε ένα μήνα βγει και γίνει αποδεκτή η αίτησή μας, ενδεχομένως από πλευράς ΕΠΟ να έχουμε κάποια διαφορετική αντίδραση. Είμαι βέβαιος ότι η ορθή θέση την οποία χαράξαμε, θα γίνει άμεσα δεκτή κι από τα όργανα της ΕΠΟ. Χθες υπήρξε η δημοσίευση συναδέλφου μιας γνωμάτευσης, του κ. Σφυρή. Ευτυχώς για μένα, χωρίς να την έχω διαβάσει ολόκληρη, ταυτίζεται πλήρως με την θέση της νομικής υπηρεσίας του Άρη. Είμαι φύσει αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί plan B. Βεβαίως πρέπει να εισρεύσουν χρήματα. Εμείς δεν αποκλείσουμε ότι μπορεί να βρεθεί ιδιοκτήτης ή να λειτουργήσει το μοντέλο της Κοινωνίας Μελών. Αυτά προβλέπονται και αυτή είναι η αίτηση του άρθρου 99…”.

Ξεκίνησαν οι ερωτήσεις.

Ο Άγγελος Σπυρίδων παίρνει τον λόγο ως υπεύθυνος του αγωνιστικού. “Δεν θα πω πολλά… Άλλωστε ότι μιλάω μόνο εκεί που πρέπει. Είμαι ντόμπρος, ξεκάθαρος και αγωνιστής. Ο Άρης είναι ο αδύναμος κρίκος. Το σύστημα πολεμάει τον Άρη από τότε που θυμάμαι, από το 1957 μέχρι τώρα και για πάντα. Ο Άρης δεν έχει ούτε φίλους, ούτε συμμάχους. Έχει καταπληκτικό κόσμο και αυτός θα πρέπει να βοηθήσει. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τα ρουφιανιλίκια και οι πολιτικές στην πλάτη του Άρη κομμένα. Δεν είμαι εδώ για να κάνω πολιτική. Η ομάδα θα αποκτήσει στεγανά και όποιος τρυπήσει την ομάδα θα τον δώσω στον κόσμο. Αν μπορέσουμε να ενισχυθούμε, θα το κάνουμε, αλλά δεν εξαρτάται από μένα. Έχουμε κάνει επαφές, αλλά περιμένουμε κάποιες άλλες καταστάσεις. Δεν θα φέρουμε τον Μαραντόνα ή τον Μέσι, αλλά κάποιους πιο έμπειρους που θα βοηθήσουν την ομάδα. Δεν μπορούν να φεύγουν 10 παίκτες και να έρχονται άλλοι 10 κάθε χρόνο… Αυτό το πράγμα μας έφτασε εδώ που μας έφτασε”.

Πρόσθεσε πως “θέλουμε να καλύψουμε τυχόν αδυναμίες ή λάθη. Στηρίζουμε αυτά τα παιδιά απόλυτα. Δίνουν το 100% και με τη βοήθεια όλων, να τουες δώσουμε το κουράγιο, να έχουν αξίες μεγαλύτερες από τη βαθμολογική τους θέση. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις άλλες ομάδες. Δεν τους δίνω καμία ευθύνη τα παιδιά. Κλήθηκαν να σηκώσουν μεγάλο βάρος χωρίς να έχουν εμπειρίες. Τους φορτώσαμε πολλά, αλλά αυτό είναι το ρόστερ και πρέπει να τους ενθαρρύνουμε. Η φανέλα που φορούν είναι βαριά, τιμημένη, δοξασμένη και δεν θέλω να την δακρύσουν. Ο Άρης έχει καλούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που αν πιστέψουν στις δυνάμεις τους, θα ανέβουν. Θα παίζουν για τον λαό του Άρη και μετά για τον εαυτό τους. Θα την αλλάξουμε τη ψυχολογία και ο β’ γύρος θα είναι καλύτερος για όλους μας. Είμαστε στο 90′ και είμαστε ισόπαλοι… Το ματς γυρίζει. Θέλουμε την στήριξή σας για το να το γυρίσουμε”.

Επόμενος είναι ο Βαγγέλης Αγγελούσης, μέλος του ΑΣ και υπεύθυνος των γηπεδικών εγκαταστάσεων. “Ο δικός μου ρόλος είναι συγκεκριμένος. Έχω την επίβλεψη στο Κλεάνθης Βικελίδης και στο Ρύσιο. Πρέπει να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν, αντιμετωπίζονται. Το ίδιο έχω ζητήσει και για το Ρύσιο, ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Θέλουμε να δούμε πως θα κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας στο Κλεάνθης Βικελίδης…”.

Σειρά παίρνει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. “Δέχτηκα μια πρόταση από τον Άρη και την θεώρησα ύψιστη τιμή, για να συμμετάσχω στο δ.σ. της ομάδας. Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα με βάση τις εμπειρίες που έχουμε θα πρέπει να αλλάξουμε την επικοινωνιακή πολιτική της ομάδας. Ούτε επαναστάτες χωρίς αιτία, ούτε υπόδουλοι, θα πρέπει ο Άρης να έχει το ανάστημα που του αρμόζει. Θέλει πολλή δουλειά… Θεώρησα ότι επιστρατεύομαι! Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος…”

Ο κ. Ψηφίδης παρουσιάζει τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ. Τικπασάνογλου έχει τον λόγο: “Έχω τον ρόλο του εκπροσώπου του ΑΣ Άρη. Εκ της θέσεώς μου γίνεται κατανοητό ότι δεν θα εκφράζω προσωπικές απόψεις, αλλά θα εκπροσωπώ τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη. Για μένα θα είναι επιτυχία ο ΑΣ να εξυπηρετείται και να παίρνει από την ΠΑΕ αυτά που δικαιούται. Με την ιδιότητά μου ως υπεύθυνου επικοινωνίας, θέλω να ζητήσω να τηρείται ένας βασικός κώδικας δεοντολογίας και να ενεργείτε με βάση τα συμφέροντα του Άρη. Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Ίσως υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με την ερμηνεία αυτού και τα φίλτρα από τα οποία πρέπει να περνούν οι ειδήσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα συμπλεύσουμε και θα έχουμε άψογη συνεργασία. Θέλω να ενημερώσω και εσάς και τον κόσμο να μην κάνει συνεχείς δηλώσεις και τοποθετήσεις. Θα μιλάμε όταν πρέπει και για τα θέματα που πρέπει. Δεν θα βγαίνουμε να μιλάμε συνέχεια και να κάνουμε την προσωπική μας λεζάντα. Ως δικηγόρος θα ασχοληθώ και με νομικά θέματα σε συνεργασία με τον κ. Τσομίδη. Είναι μεγάλη μου τιμή που διαδέχομαι τον Χρήστο Γρόλλιο. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα μου και δίπλα στον Άρη για να αντιμετωπίσουμε τα επίδικα. Εμείς στο δ.σ. νιώθουμε ότι έχουμε τη νομιμοποίηση του λαού του Άρη και τη συσπείρωση των δυνάμεων και των φορέων και του απλού κόσμου. Θέλουμε την κριτική και τη δική σας και όλων όσων διαφωνούν με την επιλογή των προσώπων. Θέλουμε την κριτική και τις αιτιάσεις τους, αλλά πρέπει η κριτική να γίνεται καλοπροαίρετα, χωρίς υστεροβουλία”.

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του κ. Ψηφίδη, τον λόγο παίρνει ο Στάθης Τσομίδης για να μιλήσει για το άρθρο 99. “Η υπαγωγή σε αυτή τη διαδικασία μιας ΠΑΕ όπως ο Άρης, δημιουργεί πρωτόγνωρα προβλήματα. Στόχος μας είναι ούτε το δημόσιο, ούτε οι πδοοσφαιριστές, ούτε κανένας άλλος πιστωτής να χάσει τα χρήματά του”, είπε αρχικά ο κ. Τσομίδης και πρόσθεσε: “Επειδή ακούστηκαν διάφορες πληροφορίες που σε ένα βαθμό ήταν ανυπόστατες, θα μου επιτρέψετε να διευκρινίσω κάποια σημεία. α) Ήδη τα απαιτούμενα συμφωνητικά έχουν αρχίσει και υπογράφονται, περιλαμβάνονται ικανά ποσοστά χρέους που αναλογούν στο γενικότερο χρέος, β) η ΠΑΕ Άρης καταβάλλει προς το ελληνικό δημόσιο και τουε ασφαλιστικούς φορείς στα πλαίσια των οικονομικών, υπέρογκα χρηματικά ποσά. Έτσι αποδεικνύεται ότι πίστη της ΠΑΕ είναι όχι να της χαριστούν… γ)  με ιδιαίτερη ευαισθησία η ΠΑΕ συζητά με νομικούς εκπροσώπους παικτών για να βρεθεί φόρμουλα καταβολής των οφειλομένων, δ) εκφράζει τον σεβασμό της στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ε) είναι γεγονός ότι η μεγάλη οικογένεια του Άρη, θα κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και εντός και εκτός Ελλάδας, γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι το άρθρο 99 είναι η μοναδική αποδεκτή και από τις διεθνείς ομοσπονδίες λύση”.

Τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Ψηφίδης. “Το δ.σ. είναι ειδικού σκοπού. Κληθήκαμε να ηγηθούμε την ΠΑΕ σε μια κρίσιμη στιγμή. Το πρόβλημα είναι εσωτερικής συνοχής και προσανατολισμού, πέρα από οικονομικό, διοικητικό και αγωνιστικό”, είπε αρχικά ο κ. Ψηφίδης και πρόσθεσε: “Η διοίκηση στην ΠΑΕ μοιάζει με μισοβουλιαγμένο καράβι. Το νέο δ.σ. άμεσα έδεσε το χοντρό συρματόσχοινο για την σταθεροποίησή του. Το αγωνιστικό με 13 βαθμούς και την θέση αναδεικνύει το χάλι που παραλαμβάνει το νέο δ.σ.. Είμαστε στο δ.σ. 15 μέρες, αλλά ο Άρης είναι διάτρητο σώμα. Δεν αρκούν τα παραπάνω αρνητικά, βρίσκουμε τον κόσμο του Άρη διχασμένο από παλιούς παράγοντες, ιδιοκτήτες ραδιοφώνων και άλλους παρατρεχάμενους. Υπάρχει εξαιρετική συνοχή στο διοικητικό συμβούλιο και θα την επεκτείνουμε σε όλα τα τμήματα που απαρτίζουν τον Άρη, στα ΜΜΕ και στη κοινή γνώμη. Θέλω να μας πιστέψτε. Δεν έχουμε χρόνο. Λειτουργούμε σε φανταστικούς ρυθμούς. Η ΚΜΑ έχουν τοποθετήσει τους δύο άμεσους στόχους. Ο πρώτος είναι η ένταξη στο άρθρο 99. Ο δεύτερος είναι η άμεση αναρρίχηση στην βαθμολογία. Οι 5 της ΚΜΑ και οι 7 του νέου δ.σ. θα αντιμετωπίσουμε όλα”.

Για το άρθρο 99 είπε: “Είναι γνωστό σε όλους ότι το σύνολο των εμπορικών και βιομηχανικών εταιρειών που επέλεξαν το άρθρο 99 δεν τα κατάφεραν και πτώχευσαν. Αυτό συνέβη επειδή δύο βασικοί τομείς του επλήγησαν σημαντικά, κυρίως λόγω της κρίσης. Αυτοί οι τομείς είναι οι τρόποι παραγωγής και οι πωλήσεις του. Η ΠΑΕ έχει έτοιμες λύσεις προς αυτές τις κατευθύνσεις. Τόσο εμείς που έχουμε πιστέψει ότι έχουμε δυνατότητες σε αυτούς τους τομείς, αυτό πάμε να αποδείξουμε στο δικαστήριο, να πειστεί πως ο Άρης θα είναι σωστός ως προς τους διακανονισμούς. Η ΠΑΕ Ηρακλής πριν από 1,5-2 χρόνια δεν τα κατάφερε και πτώχευσε. Ερχόμαστε εμείς και ζητούμε έναν διακανονισμό όσο το δυνατόν μακρύτερα. Οι πελάτες δεν χάθηκαν, τα έσοδα επίσης. Θα παραμείνουμε στην κατηγορία και το πιστεύουμε”.

Για το αγωνιστικό είπε: “Ο Άρης πρέπει να αναρριχηθεί βαθμολογικά. Ανάλογα με την θέση είναι και τα έσοδα. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια. Η επιλογή του Άγγελου Σπυρίδωνα σε συνεργασία με τον Γιάννη Μιχαλήτσο δεν είναι τυχαία. Είμαστε αυτόφωτοι στον Άρη, δεν είμαστε μπροστινοί κανενός. Έχουμε την απαραίτηση αλληλοϋποστήριξη. Στόχος μας είναι να αποκτήσει ο Άρης και πάλι συνοχή στον προσανατολισμό του. Προσφέρουμε διοικητική σταθερότητα. Κάθε μέλος του δ.σ. διαθέτουμε την τεχνογνωσία για την λειτουργία της ΠΑΕ και την προσφέρουμε ανιδιοτελώς όλοι μας. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και έχουμε αναζητήσει τρόπους να τις καλύψουμε. Για μας δεν είναι μόνο ένα πορτοφόλι, είναι μια φωνή διεκδίκησης. Θέλουμε να γίνει πιο ισχυρός. Τα χρέη είναι χρέη, έχουν υπογραφές και θα αποδοθούν ευθύνες, ηθικές και νομικές. Ο Άρης είναι μια εταιρεία που πρέπει να έχει στεγανά και να λειτουργεί με προοπτική. Δεν με ενδιαφέρει τι γινόταν στο παρελθόν. Θα υπάρχουν πρακτικά σε όλα. Θα αποφασίζουμε όλοι μαζί την στρατηγική μας όπως την οριοθετούν οι μέτοχοι, ο κόσμος μας”.

Γίνεται τώρα η παρουσίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, την οποία κάνει ο πρόεδρος της ΚΜΑ, Άγγελος Γρόλλιος. “Για πρώτη φορά στην ΠΑΕ υπήρχε διοικούσα επιτροπή, η οποία βγήκε δια βοής στη γ.σ. της ΚΜΑ. Στο πλαίσιο αυτό και μη θέλοντας να πράξουμε κάτι διαφορετικό, προσπαθήσαμε να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους και οικονομικά με ότι μέσα διαθέταμε και περιμέναμε την απάντησή τους. Μη θέλοντας να διαταράξουμε το αγωνιστικό της ομάδας περιμέναμε την απάντηση. Όταν μας έδωσαν απάντηση συγκεκριμένα άτομα ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε διοίκηση πρωτοδικείου, κινητοποιηθήκαμε αυτόματα… Προσπαθήσαμε να βρούμε ικανά άτομα να στελεχώσουν διοίκηση πρωτοδικείου, να προέρχονται από την Αρειανή οικογένεια, να είναι μέλη της ΚΜΑ και να μην είχαν σχέση με διοικήσεις των ετών 2004-12, περίοδο για την οποία γίνεται διαχειριστικός έλεγχος. Σε ένα μήνα θα τελειώσει ο έλεγχος”. Πρόσθεσε πως “βρήκαμε τον κ. Ψηφίδη, γνωρίζαμε την Αρειανοσύνη του, ήταν επιχειρηματίας επί πολλά χρόνια, ήξερε να διοικήσει μια ανώνυμη εταιρεία και έτσι τον επιλέξαμε. Εύχομαι καλή επιτυχία, μας έχει δείξει το νέο διοικητικό συμβούλιο δείγματα γραφής, τους ευχόμαστε ότι καλύτερο και αγωνιστικά και διοικητικά”.

Χαιρετίζει τη συνέντευξη Τύπου και ο Γιάννης Βένος. “Πάντα είμαστε κοντά σε όλες τις διοικήσεις, πόσο μάλλον τώρα που ο Άρης είναι στο χείλος του γκρεμού”, είπε ο πρόεδρος των παλαιμάχων, προσθέτοντας: “Όποια προσπάθεια κι αν καταβάλλουν οι διοικούντες, όλοι εμείς από έξω πρέπει να είμαστε πιασμένοι χέρι – χέρι, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε αποτέλεσμα”.

Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΑΣ, Νίκος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως “ο Ερασιτέχνης Άρης πάντα στήριζε και την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, ακόμα κι αν βγήκε ζημιωμένος. Στηρίζουμε τον Άρη, όχι τα πρόσωπα. Περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις και τους στόχους της νέας διοίκησης. Υπάρχουν δύο στρατηγικοί στόχοι, το αγωνιστικό και το οικονομικό. Γίνεται μια προσπάθεια να εξυγιανθεί η ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια ο ΑΣ στηρίζει ΠΑΕ και ΚΑΕ σε σημείο που βγαίνει και ζημιωμένος. Όταν η ομάδα μπήκε στο «44» ένα ποσό που χρωστούσε η ΠΑΕ στον ΑΣ χάθηκε, γιατί στηρίζαμε τον Αρη. Το ίδιο θα κάνουμε και με το μπάσκετ αν χρειαστεί. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ και να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα”.

13:47 Παρών στην συνέντευξη Τύπου είναι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Παπαδόπουλος, όπως και ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων, Γιάννης Βένος.

13:40 Στη συνέντευξη Τύπου είναι και ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ, Νίκος Στακιάς.

13:24 Παρών το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ βρίσκεται στην αίθουσα του Hyatt όπου και θα δοθεί η συνέντευξη Τύπου. Μοναδικός απών ο Τάσος Αβάνογλου, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

13:22 Ο σκάουτερ του Άρη και βετεράνος ποδοσφαιριστής, Γιάννης Μιχαλήτσος είναι παρών, όπως επίσης και οι Κώστας Δράμπης και Σπύρος Καπερνέκας, εκπροσωπώντας τους παλαίμαχους.

13:20 Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, Άγγελος Γρόλλιος και άλλα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο Άρης Ναούμ, ο Παναγιώτης Ζουμπουρίδης και ο Παναγιώτης Αλεξανδρίδης εκπροσωπούν τον Φορέα σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου.

To Top