Θέμα Οτσόα και Άρη επαναφέρουν στο Μεξικό εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Το όνομα του 39χρονου τερματοφύλακα είχε ακουστεί και το περασμένο καλοκαίρι και σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, η μεταγραφή δεν έγινε επειδή είχε κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο.
Ο Οτσόα υπέγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πορτογαλική AVS SAD η οποία όμως μετά την ήττα με 2-1 από την Μποαβίστα, κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό στη 2η Κατηγορία αφού ισοβαθμεί στην τελευταία θέση με Μποαβίστα και Φαρένσε, δυο στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα nacionfutbol, σε περίπτωση που η AVS υποβιβαστεί, η αποχώρηση του Οτσόα είναι πολύ πιθανή. Εδώ κάπου… κολλάει ο Άρης αφού σύμφωνα με τους μεξικανούς: «Η ευρωπαϊκή ομάδα που θα μπορούσε να τον διασώσει από τη Β’ κατηγορία είναι ο Άρης Θεσσαλονίκης.
Η ελληνική ομάδα ήταν κοντά στο να κλείσει την υπογραφή του Οτσόα την τελευταία μεταγραφική περίοδο και ο κύριος λόγος που δεν έφτασε στην Ελλάδα ήταν επειδή η αγορά έκλεισε. Το καλοκαίρι είναι μια χρυσή ευκαιρία για να οριστικοποιήσει την αποχώρησή του» αναφέρει το δημοσίευμα και συνδέουν την προοπτική μετακόμισής του στον Άρη με την επιστροφή του και στην Εθνική ομάδα: «Είναι σαφές ότι ο Οτσόα έχει ακόμα την ευκαιρία να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Η επερχόμενη μεταγραφική περίοδος θα μπορούσε να του επιτρέψει να ενταχθεί σε μια ομάδα που δεν έχει τόσα προβλήματα όσο η AVS. Αφού ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση για να εξασφαλίσει μια θέση στο UEFA Conference League. Χωρίς αμφιβολία, το να μπορεί να ενταχθεί σε μια ομάδα που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Οτσόα. Ειδικά αν θέλει να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό του στην Εθνική Ομάδα του Μεξικού και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή του».
Μένει να φανεί αν έχει δόση αλήθειας το δημοσίευμα, με δεδομένο ότι ο Άρης θα αναζητήσει σίγουρα τερματοφύλακα το καλοκαίρι (ο Οτσόα διαθέτει ισπανικό διαβατήριο).
