ΜΠΑΣΚΕΤ

O δρόμος είναι ένας! Συσπείρωση και πάλη μέχρι τέλους για την… επιβίωση

Βαριά η λέξη «επιβίωση» για τον μπασκετικό Άρη, όμως είναι μια σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια. Τόσο διοικητικά, όσο και αγωνιστικά.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Εξάλλου αυτά τα δύο κομμάτια αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία για την καλή και ομαλή λειτουργία ενός οργανισμού σε συνδυασμό, φυσικά, με την απαραίτητη και σταθερή οικονομική ροή.  Στοιχεία που δυστυχώς έχουν εκλείψει από τον Άρη αυτά τα χρόνια. Συνέπεια και αποτέλεσμα; Η σημερινή βαθμολογική κατάσταση της ομάδας…

Ο Άρης έχασε στη Ρόδο ένα παιχνίδι, που το είχε κάνει δικό του για 35’, παραμένοντας σε πολύ δυσχερή θέση. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει τελειώσει και ο δρόμος είναι ένας! Μπορεί η απόσταση μέχρι τον τελικό (φετινό) προορισμό να έχει κοντύνει, όμως υπάρχουν εφτά «μάχες» μπροστά του τις οποίες οφείλει να  κερδίσει. Στόχος είναι το απόλυτο, για να φτάσει τουλάχιστον στο 5/7, παλεύοντας σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Βέβαια, έχοντας πάρει πέντε νίκες σε 19 παιχνίδια ως τώρα και χωρίς κανένα ροζ φύλλο αγώνα μακριά από το Παλέ, πως είναι δυνατόν να γίνεται κουβέντα για το αήττητο ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Η αλήθεια είναι αυτή: Ο Άρης πρέπει από εδώ και πέρα να κάνει πρωταθλητισμό για να καταφέρει να σώσει τη χρονιά. Τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι…

Από τα εφτά αυτά παιχνίδια τα πέντε είναι με ομάδες της πρώτης εξάδας. Ήφαιστος, Ρέθυμνο, ΑΕΚ και Προμηθέας κατά σειρά εντός έδρας και Περιστέρι, Πανιώνιος και Λαύριο εκτός Θεσσαλονίκης. Στα παιχνίδια στο Παλέ είναι δεδομένη η στήριξη από τον κόσμο που πάντα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Εκτός έδρας σαφώς και απαιτείται μεγαλύτερη συγκέντρωση και διάρκεια σε αυτήν από παίκτες και τεχνικό τιμ.

Η συσπείρωση ομάδας και κόσμου είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ για να μπορέσει ο Άρης να αναρριχηθεί βαθμολογικά κατά δύο τουλάχιστον θέσεις και να πετύχει -μόνο επιτυχία δεν αποτελεί βέβαια- το αυτονόητο.

To Top